Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με μπόρες στις περισσότερες περιοχές - Θα φωτίσει με αστραπές ο βραδινός ουρανός

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με μπόρες στις περισσότερες περιοχές  Θα φωτίσει με αστραπές ο βραδινός ουρανός 

Γενικά αίθριος  είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρές.

Συγκεκιρμένα, στην ηπειρωτική χώρα από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και

θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους ή βροχές στα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.