Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΒΛΑΣΙΟ ΤΣΙΩΤΟ

Βλάσης Τσιώτος Ο αρχηγός της μείζωνος μειοψηφίας  του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος με την ευκαιρία τωνεορτών του Πάσχα δήλωσε:
"Εύχομαι από καρδιάς το Άγιο Φως της Αναστάσεως να χαρίζει σε όλους σας υγεία, αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία και δύναμη! Καλό Πάσχα!!"

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία γιορτάζει το Πάσχα

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία γιορτάζει το Πάσχα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται εντός της ημέρας να επιστρέψει στην Αθήνα, από την Καλαμάτα όπου μετέβη για τον εορτασμό της Ανάστασης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία μαζί με την οικογένεια του, στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα.
Μετά την αναχώρησή του με το “Αγιο Φώς από το Ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Χριστός Ανέστη! Το άφατο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως για τον Λαό μας, το οριστικό πέρασμα των καταξιώσεων του ανθρώπου μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά!»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αίγινα, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του.
Στην πρωτεύουσα παρέμεινε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέβη στον τόπο καταγωγής του τη Λαμία. Στο Πάρκο Στρατού στο Γουδί, όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή για ανέργους, θα γιορτάσει το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής “Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Σουβλίζοντας τον οβελία στην Λιβαδιά Σερρών


«Βόμβα» στο Δημόσιο – Τροπολογία μειώνει τις προσλήψεις κατά 3.000 – Ποια αιτία επικαλείται η κυβέρνηση

«Φρένο» στον κυβερνητικό σχεδιασμό για 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2015, βάσει και των όσων έχουν προβλεφθεί στον ισχύον προϋπολογισμό, «βάζει» τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, μειώνοντας τον αριθμό σε 12.000.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», ο χρόνος κατάρτισης της τροπολογίας μόνο τυχαίος δεν φαίνεται να είναι, καθώς το ζήτημα των προσλήψεων έχει τεθεί το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος.
Αιτία της τροπολογίας που θα συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι επισήμως ο κρατικός προϋπολογισμός . Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην αρχική μορφή της τροπολογίας ως αιτία για τον περιορισμό των προσλήψεων αναφερόταν ρητά η μεσοπρόθεσμη δανειακή σύμβαση η οποία προέβλεπε 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος. Τον αριθμό αυτόν απέρριπταν η κυβέρνηση, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «το μόνο που μας δεσμεύει είναι ο προϋπολογισμός».
Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας, η επίκληση του Μεσοπρόθεσμου στην τροπολογία απαλείφθηκε έπειτα από αντιρρήσεις του κ. Κατρούγκαλου και ως αιτία περιορισμού των προσλήψεων καταγράφηκαν οι μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού.
Το γεγονός είναι πάντως, πως εφόσον ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, αναμένεται εν πολλοίς να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μειώνοντας αισθητά τον αριθμό των προσλήψεων.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η κυβέρνηση ενημέρωνε στις προσλήψεις που σχεδιάζει εντός του έτους, θα συμπεριλαμβάνονταν οι περίπου 3.900 απολυμένοι και «διαθέσιμοι» που επιστρέφουν στο δημόσιο, περίπου 4.500 προσλήψεις στην Υγεία, ο διορισμός των περίπου 6.600 επιτυχόντων διαγωνισμών ΑΣΕΠ, και περαιτέρω προσλήψεις έως τη συμπλήρωση του αρχικού αριθμού, σε Παιδεία, Αυτοδιοίκηση και Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.

aftodioikisi.gr

Aκρωτιριασμοί από κροτίδες στην Καλαμάτα

Νέο ατύχημα στην Καλαμάτα: Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο φίλοι από κροτίδες Μετά την τραγωδία της Μεγάλης Παρασκευής, όπου δύο φίλοι βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πετάξουν βαρελότο, ένα νέο περιστατικό με τραυματισμούς αυτή τη φορά συνέβη και πάλι στην Καλαμάτα.

Δύο φίλοι, 25 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά στην Ανάσταση, από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε από αυτοσχέδια κροτίδα, στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" (παλιό Στρατόπεδο) στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Ο ένας από τους δύο μάλιστα, που είχε κατασκευάσει και την αυτοσχέδια κροτίδα, μετά από πολύωρο χειρουργείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τελικά ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια από τον αγκώνα, ενώ έχασε και την όραση του.

Από τα θραύσματα τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι και ο άλλος 25χρονος χωρίς όμως να διατρέχει περαιτέρω κίνδυνο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την Ανάσταση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χριστός Ανέστη.
Αγάπη σε κάθε οικογένεια.
Προκοπή και υγεία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.
Και στην Πατρίδα μας να βγει γρήγορα από τα δύσκολα και να δικαιωθούν, να πιάσουν τόπο, επιτέλους, οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Χριστός Ανέστη.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑ / XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθύνουμε σε όλους και όλες σας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσετε παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επιλέξαμε εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  από το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας




Στη γέφυρα στα Λαλέικα (Χελυδόρι)


ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο


ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η κόρη από το Δερβένι ( Κάτω στην άκρη του γιαλού)

ΜΕΣ' ΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΕΖΑΣ...( 12 ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ)

ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ

ΣΤ' ΑΝΑΠΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΜΙΔΙ

Του Παπανίκα (Δημοτικά τραγούδια της Ορεινής Κορίνθιας)

Η ΧΡΥΣΩ ΔΕΝ ΕΦΑΝΕΙ (Πιτσαδέικο)

Βασίλω


Η Χρύσω δεν εφάνει


Ελληνοπούλες όμορφες

Η ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΝΑ

Ψηλά στη Φτέρη

Να 'χα 'να μήλο να ριχνα

Αιγιώτισσα

ιτια

Στης Ζήριας της Ραχούλες

Χωριατοπούλα του Μωριά

Τρεις βοσκοπούλες

Το Πάσχα των Ελλήνων



Με την Ανάσταση του Κυρίου, κορυφώθηκε, με λαμπρότητα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκατομμύρια πιστών έσπευσαν στις εκκλησίες για το «δεύτε λάβετε Φως» και το Χριστός Ανέστη με την αναβίωση εθίμων σε όλη την Επικράτεια.
Mε καλό καιρό εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες παρακολούθησαν την Ακολουθία της Ανάστασης,στον Ιερο Νασό Αγίου Ιωάννη Δερβενίου όπου ο Ιερέας π. Ιωάννης Γιαννακάς αναφώνησε  το Χριστός Ανέστη  και οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ -- ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !


 
Ανεστη Χριστος και Ζωη πολιτευεται! Ανεστη Χριστος και νεκρος ουδεις επι μνηματος. Χριστος γαρ εγερθεις εκ νεκρων, απαρχη των κεκοιμημενων εγενετο.

ΧΡIΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ