Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο διευθυντής παραγωγής της γαλακτοβιο​μηχανίας "Δωδώνη"

Nεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στα Γιάννινα ο διευθυντής παραγωγής της γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη” Α.Σ. 51 χρόνων.
Είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων και άφησε σημείωμα με το οποίο απέδιδε σε προσωπικούς λόγους την αυτοκτονία του. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπήρχε πρόβλημα με την δουλειά του αλλά ούτε με την οικογένειά του. Συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το άτομό του, αν και τελευταία εμφανίζονταν ιδιαίτερα προβληματισμένος σαν κάτι σοβαρό να τον απασχολούσε. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.
 
Πηγή: news247.gr - fouska.gr
 
 

Διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών– Κορίνθου από σήμερα έως και την Πέμπτη


Διακοπές κυκλοφορίας θα γίνονται από σήμερα στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, λόγω εργασιών συντήρησης.
Έως και την Πέμπτη, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο ένα ρεύμα κατεύθυνσης, από τις 20:30 έως τις 6.00 της επόμενης.
Σήμερα θα διακοπεί η κυκλοφορία, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πάτρα.
Αύριο Τετάρτη, θα διακοπεί η κυκλοφορία, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Αθήνα.
Μεθαύριο Πέμπτη, θα διακοπεί η κυκλοφορία, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Τα "πιπεράτα" των πόθεν έσχες


Την Τράπεζα του Λαού επέλεξε ο Κώστας Σημίτης για τις καταθέσεις του


Το 2010 ήταν η χρονιά που η χώρα έμπαινε στην δίνη του Μνημονίου. Έτσι κάποιοι αποφάσισαν τις οικονομίες μιας ζωής να τις προστατεύσουν. Το ίδιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.
Έτσι, επέλεξε την ασφάλεια των γερμανικών τραπεζών για να καταθέσει 50.759 ευρώ.
Μπορεί να εκληφθεί και ως μη ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου, αφού τότε ήταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, «ασφάλισε» αυτό το… «μικρό» σε σχέση με τα περιουσιακά του στοιχεία ποσό στην Volksbank (Τράπεζα του λαού)!

Μεταβολές και στις περιουσιακές καταστάσεις αρκετών πρώην και νυν βουλευτών, προκύπτουν από τις δηλώσεις πόθεν έσχες οι οποίες δίνουν μερικές φορές και λαβή για σχόλια (πάντα καλοπροαίρετα).
Για παράδειγμα:

Πολύφερνος γαμπρός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης! Ο βουλευτής της ΝΔ απέκτησε «τρελή» προίκα!!! Με γονική παροχή…
πήρε τη μισή Γεναδίου! Συγκεκριμένα απέκτησε από τους γονείς του ούτε 1, ούτε 10 αλλά 56 ακίνητα!!!
Από το 2007 διαθέτει και ένα σκάφος αξίας 98.000 ευρώ! (Εχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;)

Ο οικονόμος πολύφερνος γαμπρός, ονομάζεται Άρης Σπηλιωτόπουλος! Το 2010 εμφανίζει καταθέσεις 167.609 ευρώ, ενώ το 2009 ήταν ένας εκ των «πρωταθλητών» στις καταθέσεις με περίπου 820.000 ευρώ. Δηλ. η διαφορά είναι περίπου 652.391 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ώρα εμφανίζει αγορές κυρίως αμοιβαίων κεφαλαίων αλλά και ομολόγων ύψους περίπου 720.000 ευρώ.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης είναι ο τυχερός γαμπρός! Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει καταθέσεις περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, συνολικά με τη σύζυγο. Από αυτές το 1,3 εκατ. ευρώ προήλθε από εκποίηση ακινήτων της συζύγου.

Οικονόμος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης, με καταθέσεις ύψους ύψους 667.000 ευρώ.

Νοικοκύρης ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. και πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γιάννης Ανδριανός. Εχει σημαντικότατη ακίνητη περιουσία στην Αργολίδα, καμιά 40αριά ακίνητα στον αριθμό!

Δεκαεννιά ακίνητα έχει στην κατοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Χανιά, Κυκλάδες και Αττική (Γλυφάδα). Ο κ. Μητσοτάκης από κληρονομιά και γονική παροχή έχει υψηλές καταθέσεις σε συνάλλαγμα, συγκεκριμένα 195.074 δολάρια.

Το δολάριο αγαπάει και ο Χρήστος Παπουτσής. Έχει στην Εθνική 285.352 δολάρια ενώ πέρυσι είχε αντίστοιχα 357.000 δολάρια. Επίσης διαθέτει και 330.872 ευρώ στην ίδια τράπεζα.

newsit.gr

Οι 7 παράγοντες που θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο


H Τουρκία ενδέχεται να διαμελιστεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να απολέσουν την παντοδυναμία τους με τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πολυπολικής τάξης: αυτές είναι οι δυο από τις πιθανές εξελίξεις που καταγράφονται σε μια νέα έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ενδεχόμενη δημιουργία κουρδικού κράτους μπορεί να επηρεάσει την ενότητα της Τουρκίας. Η προοπτική αυτή είναι ένα από τα σενάρια που παρουσιάζονται στην έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι ένα ανερχόμενο Κουρδιστάν αναμένεται να καθορίσει την εδαφική ενότητα της Τουρκίας, με ορατή την πιθανότητα διαμελισμού της μέχρι το 2030.

Βαθαίνει ο "εμφύλιος" στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Παραιτήθηκε και ο Δ. Σταμάτης και αποσύρετε από την πολιτική!


Ο εμφύλιος στους Ανεξάρτητους Έλληνες καλά κρατεί και όλα δείχνουν πως το κόμμα τραντάζεται από τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος που ευθέως κατηγορούν τον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο.

Μετά την παραίτηση του εκπροσώπου του κόμματος, Χρήστου Ζώη και την απάντηση με αιχμές από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και των πόλεμο μέσω twitter, ραδιοφώνου και τηλεοράσεως μεταξύ Καμμένου και Γιάννη Μανώλη έρχεται άλλη μία παραίτηση για να φουντώσει τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος είναι πρώην βουλευτής και νυν γραμματέας Διεθνών Σχέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη.

Ο κ. Σταμάτης αναφέρει στην επιστολή του πως παραιτείται για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ όπως κάνει γνωστό την είχε υποβάλλει την παραίτησή του και προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω στον κάθε Έλληνα πολίτη τη σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου όπως και των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί.
Ευχαριστώ και τιμώ ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες για την τιμή που αυτοί για τόσα χρόνια μου δώσανε.

Ο κ. Σταμάτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ ανέφερε πως αποσύρετε γενικά από την πολιτική και πως θα ήθελε να δει μια μεγάλη παράταξη κεντροδεξιάς, ενώ σημείωσε για το non paper πως ακόμα και να το ήξερε δεν θα μπορούσε να το αναφέρει.



Ορκωμοσία αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθεικε χθες η ορκωμοσία των αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων
 
Κύριος στόχος της κατεύθυνσης «Δικτυοκεντρικά Συστήματα» του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) «Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακά Συστήματα» είναι η θεωρητική και πρακτική εμβάθυνση και εξειδίκευση των φοιτητών σε θέματα ανάπτυξης δικτυοκεντρικών συστημάτων και υπηρεσιών με βάση σύγχρονες τεχνολογίες και αρχιτεκτονικές. Επιπλέον, στους φοιτητές της κατεύθυνσης αυτής παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικών πιστοποιήσεων σε ευρέως χρησιμοποιούμενες από την αγορά εργασίας μεθοδολογίες και τεχνολογίες.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχουν πλήρως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα αναφορικά με την απασχόλησή τους στο Δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα το Πτυχίο του Τμήματος περιλαμβάνεται στα προσόντα διορισμού:
  • για τον κλάδο ΠΕ Πληροφορικής φορέων του Δημοσίου και
  • για τον κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 

Παραίτηση Ζώη με αιχμές για Καμμένο

zois
Ο Χρήστος Ζώης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία»
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρήστου Ζώη
«Η δήλωση που είχα κάνει στις 19/03/2012, πριν την ένταξη μου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατέληγε ως εξής:
« Τις ημέρες που προηγήθηκαν άκουσα πολλούς, πάρα πολλά και μέτρησα τις γνώμες και τις παροτρύνσεις. Δεν διακατέχομαι απ΄ το άγχος της «πολιτικής αποκατάστασης» ούτε ορίζουν τις αποφάσεις μου οι «υποσχέσεις» και οι κάθε είδους «αμοιβές». Μόνο κίνητρο μου είναι η πορεία της χώρας και η ανάγκη να εργαστούμε για ν’ αλλάξουμε τη μοίρα μας. Τη μοίρα που ορίζουν σήμερα ψυχροί, αδιάφοροι και κυνικοί λογιστές που βλέπουν μπροστά τους μόνο το κέρδος και αγνοούν τον άνθρωπο.
Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συστρατεύομαι στον αγώνα τους. Θα εργαστώ για να αποτελέσουμε όχι μόνο μια δύναμη έκφρασης της λαϊκής αντίδρασης αλλά και φορέα μια ς πρότασης η οποία συμβάλλει στην αναγκαία για τον τόπο Εθνική Στροφή.
Με ρόλο ισότιμο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία.
Με Εθνική Αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα.»
Ό,τι είχα τότε δηλώσει εξακολουθεί να ισχύει και να το πιστεύω σήμερα περισσότερο από ποτέ. Εάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε ραδιοφωνικό σταθμό εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία.
Είναι προφανές ότι από τη στιγμή τούτη υποβάλλω την παραίτηση μου στους συνεργάτες μου με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24 ώρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι καλό κουράγιο.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών.
Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες που είναι άγνωστο που και πως κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα».

Οι βουλευτές με τα περισσότερα ακίνητα!


Η φράση: "να βάλω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου" εκφράζει απόλυτα πολλούς από τους βουλευτές του κοινοβουλίου. Κάποιοι όμως όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες τους ήθελαν πολλά κεραμίδια....
Πρωταθλήτρια ειναι η Άννα Νταλάρα με 59 ακίνητα.

Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Αγοραστός με 37 ακίνητα! Τότε ήταν βουλευτής της ΝΔ, σήμερα είναι περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

H Έλενα Ράπτη διαθέτει συνολικά 35 ακίνητα εκ των οποίων τα έξι είναι διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δύο εξοχικές οικίες στη Χαλκιδική, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα (!) στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της συμπρωτεύσουσας, 9 γραφεία και 1 οίκημα.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης έχει 19 ακίνητα - οικόπεδα, δυο εκ των οποίων στις Βρυξέλλες.

Δεκατέσσερα ακίνητα έχει ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Δεκατρία ακίνητα σε Αττική και Φθιώτιδα έχει ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

11 ακίνητα - οικόπεδα σε Κυκλάδες - Κρήτη, έχει ο Αλέκος Αλαβάνος.

Με 8 ακίνητα εμφανίζεται στην κατοχή του ο Θεόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά ακίνητα έχει ο έτερος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Πέντε ακίνητα έχει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με 4 ακίνητα εμφανίζεται ο Γρηγόρης Ψαριανός από την ΔΗΜΑΡ.

Δυο ακίνητα σε Εκάλη και στον Δήμο Γερανθρών ( Λακωνία) έχει η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ

newsit.gr
 

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ KΟΡΙΝΘΙΩΝ τα πόθεν έσχες των βουλευτών

 
 
Δήμας Σταύρος                                        Δήλωση
Κόλλιας Κωνσταντίνος                           Δήλωση
Κόρκα-Κώνστα Αθηνά                            Δήλωση
Μανωλάκης Άγγελος                               Δήλωση
Μπεγλίτης Παναγιώτης                          Δήλωση
Παπαληγούρας Αναστάσιος - Πέτρος Δήλωση
Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη                   Δήλωση
 

Πατρίκιοι και Πληβείοι: Στην δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες των βουλευτών


- Σαμαράς και Βενιζέλος οι πλουσιότεροι πολιτικοί αρχηγοί
- Καταθέσεις, ακίνητα και μετοχές πολλών χιλιάδων ευρώ στο πόθεν έσχες του Αντώνη Σαμαρά
- "Φτωχό" το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα
- Από τους πλουσιότερους ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- 14 ακίνητα για τον Φώτη Κουβέλη
- 8 ακίνητα σε Αττική και Σάμο ξεχωρίζουν από το πόθεν έσχες του Πάνου Καμμένου
- Πιο "φτωχή" εξακολουθεί να είναι από τους πολιτικούς αρχηγούς η Αλέκα Παπαρήγα - ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η ανάρτηση των πόθεν έσχες είναι ένα κακόγουστο αστείο το οποιο θα ζήσουμε και φέτος και θα ικανοποιήσει απλά και μόνο την περιέργειά μας. Κι αυτό γιατί και φέτος θα μάθουμε το έσχες και όχι το πόθεν των πολιτικών μας.

Επίσης, οι δηλώσεις που δίνονται στην δημοσιότητα αφορούν το 2010! Δηλαδή, προπέρσινα ξυνά σταφύλια!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι χειρόγραφο και περιλαμβάνει μετοχές, καταθέσεις και πολλά ακίνητα.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αντώνης Σαμαράς:
Εισόδημα (σύνολο) 190.837 ευρώ
Καταθέσεις: 276.640 ευρώ
25.119 λίρες Αγγλίας
12.925 δολάρια ΗΠΑ
Μετοχές : 3.800
Ακίνητα: 12 σε Αττική, Μεσσηνία, Αργολίδα, Εύβοια
Αυτοκίνητα: 2

Αλέξης Τσίπρας:
Εισόδημα (σύνολο): 81.221 ευρώ
Μετοχές: 0
Καταθέσεις: 11.358
1 Ακίνητο: 114 τ.μ. Αττική
1 μηχανή

Από τους πλουσιότερους ο Ευάγγελος Βενιζέλος με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και 23 ακίνητα!

Ευάγγελος Βενιζέλος:

Εισόδημα (σύνολο): 161.925
Καταθέσεις: 2.155.811
Μετοχές: 55.803
Ακίνητα: 23 σε Θεσ/νίκη, Αττική, Χαλκιδική, Καρδίτσα
2 Αυτοκίνητα

Αρκετά ακίνητα έχει και ο Φώτης Κουβέλης

Φώτης Κουβέλης:

Εισόδημα (σύνολο): 139.431 ευρώ
Καταθέσεις: 172.299 ευρώ
Μετοχές: 5.637
Ακίνητα: 14 σε Αττική Τρίκαλα Αργολίδα Εύβοια
4 αυτοκίνητα

Πάνος Καμμένος:
Εισόδημα (σύνολο): 188.882 ευρώ
Καταθέσεις: 11.238 ευρώ
Μετοχές: 55.000
Ακίνητα: 8 σε Αττική και Σάμο
3 αυτοκίνητα
1 σκάφος

Αλέκα Παπαρήγα:
Εισόδημα (σύνολο): 119.541 ευρώ
Καταθέσεις: 832 ευρώ
Μετοχές: 0
Ακίνητα: 1 σε Αττική

Νίκος Μιχαλολιάκος (υπέβαλλε δήλωση ως υπεύθυνος οικονομικών της Χ.Α.):

Εισόδημα Νίκου Μιχαλολιάκου: 22.915
Εισόδημα Ελένης Ζαρούλια (συζύγου): 17.660

Ακίνητα: 8 οικόπεδα (Αττική), 1 διαμέρισμα (Μαρούσι), 1 κατοικία (Γύθειο Λακωνίας) σε έκταση 4,5 στρεμμάτων

Οικογενειακές καταθέσεις: 6.855

1 αυτοκίνητο 1.600 κ.ε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι μέτοχος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών (έτος έναρξης 2002)

Τα πόθεν έσχες συνολικά 508 υπόχρεων πολιτικών, στους οποίους έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης για το οικονομικό έτος 2011, χρήσης του 2010, αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι την 11η Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και δικαιολογητικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στο πόθεν έσχες του σημειώνει τα εξής:
Εισόδημα από κοινού με την σύζυγο: 139.154
- 20 ακίνητα/οικόπεδα/βοσκοτόπια
- Αμοιβαία: 56.373
- Καταθέσεις από κοινού: 233.643
- 4 αυτοκίνητα (Το ένα έγινε δωρεά στην κόρη του)

Γιώργος Παπακωνσταντίνου:
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίζει ως

- εισόδημα από κοινού με την σύζυγό του: 126.491
- Ακίνητο 295 τ.μ. μαζί με βοηθητικό χώρο στη Σέριφο
- Καταθέσεις: 6.214

Η Ντόρα Μπακογιάννη:

- εισόδημα από κοινού με τον σύζυγο: 323.838 ευρώ
- 26 ακίνητα
- Καταθέσεις + σύζυγο 2.941.048 σε τράπεζες εσωτερικού / εξωτερικού
- Τεράστιο χαρτοφυλάκιο
- 2 αυτοκίνητα 3.311 κ.ε. και 1.749 κ.ε.

Η κ. Μπακογιάννη το 2010 έλαβε 171.366 ευρώ (είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα Hypovereins Bank) από ασφάλεια ζωής του Παύλου Μπακογιάννη).

Παραμένει η εκκρεμότητα για τον Ισίδωρο Κούβελo
O κ. Κούβελος είχε φανεί από έλεγχο πως είχε παραλείψει, κατά δήλωση του, να δηλώσει το ποσό τους ενός και πλέον εκατ. ευρώ από πώληση μετοχών στη Νέα Υόρκη που στη συνέχεια τα πήγε στην Αγγλία για αγορά πλοίου…
Σύμφωνα με το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, αυτό το ποσό δεν εμφανίζεται ούτε σε αυτό το πόθεν έσχες γιατί η κίνηση έγινε το 2011 και έτσι θα εμφανιστεί στο επόμενο πόθεν έσχες (δηλ. του 2012 που αφορά χρήση 2011).
Πάντως ο κ. Κούβελος το 2010 εμφανίζεται να δηλώνει σε καταθέσεις σε δολάρια Αμερικής: 145.916 στην HSBC, 544.750 στην Alpha Bank και 520.888 στην Εμπορική Τράπεζα (χρήματα τα οποία δηλώνει πως προέρχονται από εισοδήματα προηγούμενων ετών).

O πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος:
- Εισόδημα: 310.719
- 12 ακίνητα στην Ελλάδα και 1 σπίτι 90 τ.μ. στην Μασαχουσέτη
- Χρεόγραφα
- Καταθέσεις: 1.278.424 σε τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού
- 2 αυτοκίνητα 1900 κ.εκ.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος:
O πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος κυβερνήσεων έχει δηλώσει πολλές φορές ότι αναγκάζεται να πουλάει ακίνητα για να πληρώσει τα χαράτσια.
Το 2010 πράγματι πούλησε 2 διαμερίσματα αλλά δεν αναφέρει πουθενά το εισπραχθέν τίμημα.
Το ένα 80 τ.μ. είναι στην οδό Πατρ. Φωτίου 7 στην Αθήνα και το άλλο, 85 τ.μ. στο Παγκράτι (οδός Κόνωνος 3).

Παρότι τα ακίνητά του μειώθηκαν κατά 2, παραμένει πρωταθλητής με 49 ακίνητα από τα οποία τα 20 είναι κληρονομιά.

newsit.gr

Η Χρυσή Αυγή μηνύει Στουρνάρα για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η έκνομη παρέμβαση Στουρνάρα για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και πίστη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος (Άρθρο 186 Π.Κ.). Όσοι καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια να δεχθούν επιτέλους και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους.

Οι νέοι πρωτοπόροι του ιντερνετ στο Meet Greece v 2.0

Είναι μια από τις ελάχιστες φορές, που έχουμε δει το Ελληνικό Δημόσιο να δηλώνει την εξωστρέφεια του και να προωθεί την νεανική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία.

Αυτό θα συμβεί μέσω του συνεδρίου που θα γίνει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής ( Λ. Συγγρού 103-105 Αθήνα ) με σκοπό να προωθήσει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τον εθελοντισμό, την δημιουργία, και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Βασικός διοργανωτής ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Φίλιππος Λέντζας και στο συνέδριο μετέχουν πάνω από 70 ομιλητές απ’ όλες τις start-up επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τραπεζών κ.λ.π.

Αυτό που επιχειρείται είναι μια καινούργια καταγραφή αισιοδοξίας σε μια τόσο καταθλιπτική περίοδο.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη παρουσία του Joe Trippi, Campainer Κοινωνικών δράσεων και επικοινωνιακών μηνυμάτων, γκουρού της εκστρατείας των Δημοκρατικών – OBAMA.

Το συνέδριο θα χαρτογραφήσει τάσεις, ιδέες και ρεύµατα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία στους χώρους της επιχειρηµατικότητας, της καινοτοµίας, των κοινωνικών πρωτοβουλιών, του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια των ηµερών του συνεδρίου πρόκειται να ανταλλαχθούν πληροφορίες, γνώσεις και καλές πρακτικές, µεταξύ νέων ενδιαφεροµένων και νέων επαγγελµατιών που έχουν καταξιωθεί στο χώρο τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Θα παρουσιαστούν ζωντανά παραδείγµατα νέων ανθρώπων που κατάφεραν να πρωτοπορήσουν να αναδειχθούν και να ανάγουν τις συνθήκες της κρίσης σε επιτυχείς πρακτικές.

Το «Meet Greece v 2.0» θα πραγµατοποιηθεί στο Συνεδριακό χώρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Λεωφ. Συγγρού 103-105, 14-15 ∆εκεµβρίου 2012, 10.00 π.µ.- 20.00 µ.µ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Ιστοσελίδα επικοινωνίας www.meetgreecev2.gr

Όλοι λοιπόν ραντεβού εκεί

Παρέμβαση Σαμαρά για Λυκουρέντζ​ο ζητούν οι φαρμακοποι​οί

Abatzoglou-Lourados
Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητούν οι φαρμακοποιοί, στην ανοικτή κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Σήμερα, στο περιθώριο της πολύωρης πολιορκίας του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου που θεωρήθηκαν casus belli, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις κατά του πολιτικού προϊσταμένου του ΕΣΥ, δείχνοντας ότι μονάχα με την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου θα εκτονωθεί η κατάσταση, και δεν θα υπάρξει εφιαλτικό αδιέξοδο για τους πολίτες-ασφαλισμένους των Ταμείων μέσα στην περίοδο των εορτών του Χριστουγέννων, με ορατή την απειλή παρατεταμένων κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος αποκάλεσε “ψεύτη” τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο (“ψεύδεται ασυστόλως”, τόνισε χαρακτηριστικά), υποστηρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν εισπράξει τα ποσά που ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος στις χθεσινές δηλώσεις τους, ενώ επικριτικός για τον Υπουργό Υγείας, με αναφορές και στα χρέη του ΕΟΠΥΥ ήταν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην λυγίσουν, μιας και εδώ και καιρό κάνουν λόγο για “συμφέροντα” που θα πρέπει να χτυπηθούν.

ysterografa.gr

Η απάντηση του Αρκτούρου για τη θηριωδία


 
Υπάνθρωποι, τέρατα, σκοτώνουν αρκούδες για «χαβαλέ», για «τρόπαιο», ή απλά και μόνο επειδή έχουν μίσος με οτιδήποτε ζωντανό. Επειδή είναι απολίτιστοι.
Στο Facebook, τις τελευταίες ώρες διακινείται η φωτογραφία που βλέπετε.
Το Πινάκιο επικοινώνησε με τον Αρκτούρο προκειμένου να ενημερωθεί για την θηριωδία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα η επίσημη θέση του Αρκτούρου είναι η ακόλυθη:
«Με αφορμή τη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο και απεικονίζει μία σκοτωμένη αρκούδα (πιθανότατα στη Βουλγαρία) δίπλα σε δύο ανθρώπους που ποζάρουν περιχαρείς ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ότι βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στη γειτονική χώρα για την προστασία των άγριων ζώων και ήδη υπάρχει ένα σχέδιο δράσης που υλοποιείται. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αποκρουστική και καταδικάζουμε απερίφραστα τηθλιβερή αυτή πρακτική. Δυστυχώς, η φωτογραφία αυτή ίσως είναι από εκτροφείο αρκούδων στην περιοχή Kormisosh της Βουλγαρίας όπου επιτρέπεται η θανάτωση ζώων. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εκτροφείου»
 
Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος / pinakio.blogspot.gr

Έντοκα γραμμάτια… υπάρχουν (ακόμη)!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η είδηση πέρασε για άλλη μια φορά στα ψιλά: Σε έκδοση εντόκων γραμματίων-«μαμούθ», ύψους 5,4 δις ευρώ, προχωρά η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα κεφάλαια από τη δόση του μηχανισμού στήριξης δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, που λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δις ευρώ.
Ως αποτέλεσμα, παρατείνεται επιπλέον κατά ένα μήνα η εξόφληση στις τράπεζες του ποσού των 3,4 δις ευρώ, που είχε δανειστεί το Δημόσιο τον περασμένο Αύγουστο, για να εξοφλήσει το ομόλογα ίσης αξίας που κατείχε η ΕΚΤ – ακριβώς λόγω της καθυστέρησης της δόσης, η οποία αν είχε καταβληθεί το ποσό θα επιστρεφόταν χωρίς να χρειασθεί νέα έκδοση γραμματίων.
Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας (προσέξτε!) τεσσάρων εβδομάδων, ποσού 2.125 εκατ. ευρώ λήξης (ξαναπροσέξτε!) την 11η Ιανουαρίου 2013. Με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών (+60% του αρχικού ποσού), όπως προβλέπεται από τον κανονισμό των δημοπρασιών, το συνολικό ποσό θα φτάσει σε 3,4 δις ευρώ, όσο ακριβώς είναι οι λήξεις των εντόκων που λήγουν.

Η είδηση έχει κι’ άλλο:

Η εξέλιξη αυτή δεσμεύει για ένα πεντάμηνο (Αύγουστος - Ιανουάριος) ρευστότητα από τις τράπεζες (και την οικονομία), οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω της φυγής των καταθέσεων και την καθυστέρηση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, μετά το πρώτο PSI.
Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, με ημερομηνία λήξης τους τη 16η Νοεμβρίου, ελπίζοντας ότι, μέχρι τότε, θα εκταμιευόταν η δόση. Εξ ου και η έκδοση νέων γραμματίων, λήξης 14 Δεκεμβρίου.
Αλλά και η 14η Δεκεμβρίου έφθασε, η δόση δεν… έφθασε και αυτή την εβδομάδα εκδίδονται και πάλι έντοκα γραμμάτια, με ημερομηνία λήξης την 16η Ιανουαρίου, ενός μηνός δηλαδή, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει εκταμιευτεί τη δόση.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σ’ αυτήν την πραγματικότητα κινείται η χώρα.

Εκδίδει γραμμάτια, πληρώνει μισθούς και συντάξεις, τα μετακυλύει, εκδίδει νέα γραμμάτια και ούτω καθεξής.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ερωτώνται όσοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια στον λαό, τι θα έκαναν στη διάρκεια του δικού τους χρηματοδοτικού κενού, που μάλιστα θα είχε και διάρκεια και μονιμότητα.
Φυσικά, όταν συστηματικά αποκρύπτουν από τον λαό πως η χώρα ζει με γραμμάτια, εύκολα παραπλανούν τον ταλαιπωρημένο λαό και τον οδηγούν στην βεβαιότητα πως… λεφτά υπάρχουν!
Φυσικά, στην (απευκταία) περίπτωση που θα εκαλούντο να εφαρμόσουν τις «πολιτικές» τους, δεν θα ήταν δυνατόν ούτε έντοκα γραμμάτια να εκδώσουν.
Διότι τα έντοκα γραμμάτια πωλούνται επειδή οι αγοραστές τους θεωρούν βέβαιη την – έστω και με καθυστέρηση – εκταμίευση της δόσης.
Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε περίπτωση να προβούν σε τέτοιες αγορές.
Γι’ αυτό δεν χρεοκοπήσαμε στις 16 Νοεμβρίου και γι’ αυτό δεν θα χρεοκοπήσουμε στις 14 Δεκεμβρίου.
Τι δεν καταλαβαίνετε;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Καμία αύξηση στα τέλη στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το 2013

Καμία αύξηση στα τέλη στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το 2013, μικρές αυξομειώσεις σε χρήση πεζοδρομίων και παραλίας από καταστήματα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου. Παρόν ψήφισε η μείζων μειοψηφία σε όλα τα θέματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν προτάχθηκε στη συζήτηση το θέμα που αφορούσε τα Τοπικά Διαμερίσματα.

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «αποδεικνύει για άλλη μια φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα παιδιά καθώς ανακατασκεύασε έξι  παιδικές χαρές με χρηματοδότηση από το «πράσινο ταμείο» του ΥΠΕΚΑ. στο Δερβένι, στα Ροζενά, στη Λυκοποριά, ,στα όρια Πιτσών – Λυκοποριάς (στην δυτική όχθη του ρέματος Αγριολάγκαδο), στα Σαρανταπηχιώτικα (Αγ. Παντελεήμονα) και στη Ρίζα .
 

Είσαι αποστάτης" απαντά ο Καμμένος στον Μανώλη και προσφεύγει στην Δικαιοσύνη

Η φωτιά που άναψε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου από το μεσημέρι της Δευτέρας, εξακολουθεί να... καίει. Και όχι μόνο δεν τίθεται από έλεγχο, αλλά μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη, επεκτείνεται και μάλιστα επικίνδυνα.
Ο Πάνος Καμμένος "σήκωσε το γάντι" κι απάντησε στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος του ο Γιάννης Μανώλης, μέσω της πρωινής εκπομπής του Σκάι. Η (πρώτη) απάντησή του ήρθε μέσω του twitter, όπου χαρακτήρισε τον πρώην συνοδοιπόρο του, "επαγγελματία αποστάτη".
Ακολούθησε και μια δεύτερη. Αυτή τη φορά μέσω επίσημης ανακοίνωσης του κόμματος. «Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες», αναφέρει και ουσιαστικά προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσα είπε ο πρώην βουλευτής.
 

Θα μπει ο ΛΑΟΣ στη Βουλή από... την πίσω πόρτα;


Οι 4+1 στην... αγκαλιά του ΛΑΟΣ(;)

Ο εμφύλιος που ξέσπασε στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, φέρνει σενάρια αλλά και παρασκηνιακές διεργασίες, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες καραμπόλες αλλά και ανακατανομή τόσο των πολιτικών ισορροπιών όσο και των κοινοβουλευτικών δυνάμεων. Το αντάρτικο του Κώστα Μαρκόπουλου φέρνει τον Γιώργο Καρατζαφέρη...

με το ένα πόδι στην επαναδιεκδίκηση του ρόλου του στην ελληνική πολιτική σκηνή, δημιουργώντας το μοναδικό ισχυρό αντίπαλον δέος της Χρυσής Αυγής, αλλά και τον πόλο απορρόφησης των απογοητευμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι πρότινος έβρισκα καταφύγιο στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, που πλέον δεν πείθει.
Ήδη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέχρι πρότινος γραμματέας της κοινοβουλευτικής, Κώστας Μαρκόπουλος, θεωρείται "ξένο σώμα" στο κόμμα. Ο βουλευτής του κόμματος μετά την κίνηση του Πανου Καμμένου να ορίσει στην θέση του τον Παναγιώτη Μελά , θεωρείται ότι είναι- ήδη-στον προθάλαμο της εξόδου...Είναι πάντως γεγονός ότι η πλειοψηφία των βουλευτών στήριξε τον Πάνο Καμμένο και τις θέσεις του καθώς την νέα συνεδρίαση της Κ.Ο την υπέγραψαν οι εξής βουλευτές: Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν άμεσες εξελίξιες, καθώς η φράση δεν "υπάρχουν κορυφαία στελέχη" δείχνει τις προθέσεις του Π.Καμμένου και από την άλλη ο ευβοιώτης βουλευτής δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του...
Τα σενάρια περί δυναμικής επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη κάθε άλλα παρά... μακρυά από την πραγματικότητα μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό γιατί το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο, έστω και άθελά του, να δώσει στο κόμμα που το ίδιο διέλυσε, την πολυπόθητη ευκαιρία ανασύστασής του!
Οι πληροφορίες από το Μαξίμου απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ του βουλευτή των Ανεξάρτητων Κ. Μαρκόπουλου και του εκπροσώπου τύπου Χρ. Ζώη είναι σαφείς:

"Δεν τους θέλουμε πίσω" ανέφεραν πηγές από τη Συγγρού και το πρωθυπουργικό περιβάλλον υπενθυμίζοντας ότι αμφότεροι όχι μόνο εξέθεσαν τον Σαμαρά μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης την περασμένη Άνοιξη, αλλά παρότι είχαν ευνοηθεί τόσο πολύ από τον ίδιο , εν τούτοις όταν μετακινήθηκαν στους Ανεξάρτητους, εξαπέλυαν διαρκώς προσωπικές επιθέσεις εναντίον του.

Οι 4+1 που... αγκαλιάζει ο ΛΑΟΣ(;)

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν υπέγραψαν την απόφαση για ανασχηματισμό των οργάνων οδεύουν προς αποχώρηση από το κόμμα.
Οι βουλευτές είναι οι Κώστας Μαρκόπουλος, Μαρία Ευστρατίου Κόλλια –Τσαρουχά, Τέρενς ΚουίκΙωάννης Κουρακος καθώς και ο εκρπόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.
Όμως, επειδή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Μαρκόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.
Να σημειωθεί πως ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.
Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Ο Μανώλης… διέγραψε τον Καμμένο!

Giannis-Manolis
Μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Γιάννης Μανώλης “άδειασε” τον Πάνο Καμμένο, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή και την εσωκομματική κρίση που ξέσπασε χθες.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανώλη, ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει μια σειρά από λάθη, με θέσεις που… δεν στέκουν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ως παράδειγμα την καταγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για το περίφημο non-paper, μέχρι και την πρόταση Καμμένου να παραιτηθούν βουλευτές, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Πρόσφατα τον ακούσαμε να λέει ότι πρέπει να πάμε στο δολάριο”, τόνισε γελώντας ο Γιάννης Μανώλης, αποκαλύπτοντας ότι οι θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατύπωνε ο Πάνος Καμμένος ήταν προσωπικές του, και δεν είχε προηγηθεί συζήτηση, πόσο μάλλον ζύμωση στα κομματικά όργανα.
Ο Γιάννης Μανώλης αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της προσέγγισης με τον Νίκο Νικολόπουλο, και το πως κατά τη γνώμη του ο Πάνος Καμμένος τορπίλησε τη μελλοντική συνεργασία των δυο πλευρών, αποκαλύπτοντας και τηλεφώνημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα του έδινε την αποκλειστικότητα της είδησης για τη Real News.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανώλη, ο Πάνος Καμμένος δεν επιθυμεί τη μετεξέλιξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων από Κίνημα σε κόμμα, και για τον λόγο αυτό δεν δρομολογεί και τη διεξαγωγή Συνεδρίου. “Το καλοκαίρι έκανε δυο μήνες διακοπές”, σχολίασε με νόημα. Έπεται συνέχεια…

ysterografa.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ



  Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν. Αν όμως θέλετε τη γνώμη μου, τα παιδιά όλου του κόσμου θα έπρεπε να γιορτάζουν κάθε μέρα.
Γιατί τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα. Δικαιώματα που κάποιοι που θεωρούνται “έξυπνοι” καταπατούν με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς; Την ψυχαναγκαστική παιδική εργασία; Την παιδική πορνεία; Την παιδική βία που βιώνουν παιδιά ακόμα και μέσα στην κούνια τους; Την έλλειψη εκπαίδευσης; Την έλλειψη βασικών καθημερινών αναγκών(νερό, φαγητό, ένδυση);
Την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης;

Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:
* Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.
* Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.
* Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.
* Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.
* Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.
* Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά.
Όμως σπαταλάμε πολύτιμη ενέργεια στο να μετράμε τα λάθη. Μήπως θα έπρεπε να την σπαταλάμε για την εύρεση λύσεων;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Ήδη πολλές οργανώσεις ασχολούνται χρόνια με αυτό το κομμάτι. Η Unicef, η Unesco,η Actionaid ειναι 3 από τις πιο σημαντικές που προσφέρουν έργο, διαδραστικά με πολίτες σαν όλους εμάς.
Ας γίνει αυτή η 11 Δεκεμβρίου μέρα έναρξης μιας μάχης που όλοι μπορούμε να δώσουμε και να κερδίσουμε! Γιατί όλοι θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά και να καθρεπτίζεται μέσα τους η ψυχή μας.
Η ψυχή που θα έχουμε προσφέρει για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να χαμογελούν!
Και κλείνω με κάτι που βρήκα κάποτε σε ένα κείμενο και το αντέγραψα.
Δεν έγραψα συγγραφέα, δεν έγραψα τίποτα, ενώ θα έπρεπε!
Ας με συγχωρήσει που το δανείζομαι για αυτήν εδώ τη μέρα, αλλά τον ευχαριστώ πολύ γιατί θα το θεωρήσω δώρο του σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!
Σαν θέμα έχει τη φωνή όλων των παιδιών. Όλων αυτών των παιδιών που μας μιλάνε αλλά εμείς δεν ακούμε. Γιατί έχουμε μάθει μόνο να μιλάμε. Μόνο να διατάζουμε. Τι θα μας έλεγαν όμως αν σωπαίναμε και μπορούσαμε να τα ακούσουμε;

* Αν ζω μέσα στην κατανόηση, μαθαίνω να έχω υπομονή.
* Αν ζω μέσα στη δικαιοσύνη, μαθαίνω να είμαι δίκαιος.
* Αν ζω μέσα στην ασφάλεια, μαθαίνω να πιστεύω.
* Αν ζω μέσα στην κριτική, μαθαίνω να κατακρίνω.
* Αν ζω σε εχθρικό περιβάλλον, μαθαίνω να καυγαδίζω.
* Αν ζω μέσα στην ντροπή, μαθαίνω να αισθάνομαι ένοχος.
* Αν με δέχονται όπως είμαι, μαθαίνω να βρίσκω την αγάπη μέσα στον κόσμο.
Πηγές : UNICEF, UNESCO, ACTIONAID
 

Σε καταλήψεις διαρκείας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων

Σε καταλήψεις διαρκείας όλων των κτηρίων όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων. Οι εργαζόμενοι αντιτίθεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία το σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου Β'βαθμιας εκπαίδευσης τίθενται σε εφεδρεία.
Μάλιστα οι δημοτικοί υπάλληλοι δηλώνουν αποφασισμένοι «να φτάσουν στα άκρα» και να μην ανοίξει καμία υπηρεσία του δήμου έως ότου ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
Καλούν, δε, το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του, να εναρμονιστεί μαζί τους και να αποφασίσει το κλείσιμο του δήμου και σύγκλιση σύσκεψης φορέων στην κατεύθυνση διαμόρφωσης μετώπου της πόλης.
Με πληροφορίες από dete.gr

Μαύρα χάλια η ΑΕΚ στην Κομοτηνή , Έπιασε ξανά... πάτο και "φωνάζει" για σφαγή από Ζαχαριάδη!

panthrax12
Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Πανθρακικός που επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην Κομοτηνή, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
 και έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς αήττητος με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του.
Στον αντίποδα, η Ένωση, μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε και πάλι λίγη απέναντι σε μια ομάδα θεωρητικά με τον ίδιο στόχο, την παραμονή. Παίζοντας, βέβαια, έτσι, η ομάδα του Λίνεν δεν έχει ελπίδες για τίποτα…
zacharaΣε μία από τις κρισιμότερες φετινές της “μάχες”, η Ένωση παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, παρόλο που φωνάζει (μάλλον δικαιολογημένα) για οφσάιντ στη φάση του γκολ, ενώ ζήτησε και πέναλτι που δεν της δόθηκε νωρίτερα στον Παυλή. Αντίθετα, η ομάδα του Δερμιτζάκη ήταν πολύ μαχητική, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά πήρε τελικά το τρίποντο που την εκτόξευσε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Νευρικό ξεκίνημα και από τις δυο ομάδες, που προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας και να κάνουν παιχνίδι, αλλά υπέπεσαν σε πολλά λάθη.
Όλα αυτά συνετέλεσαν να έχουμε ένα παιχνίδι μέχρι το 30' χωρίς ρυθμό και φάσεις (μοναδική μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο αυτή του 24' από το σουτ του Μίνγκα). Τα πάντα όμως άλλαξαν στην συνέχεια. Η Ένωση δεν μπόρεσε να οργανώσει το κέντρο της και έχοντας σαν μοναδική “αναλαμπή” το σουτ του Φούντα (36'), οπισθοχώρησε και δέχθηκε μεγάλη πίεση. Ο Παπαδόπουλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και δημιούργησε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη εκείνη του 43', όταν δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον πορτιέρε της ΑΕΚ.
Ο Πανθρακικός άρχισε το δεύτερο μέρος με τον ίδιο επιθετικό τρόπο που “έκλεισε” το πρώτο 45λεπτο, με τον Παπαδόπουλο να χάνει μία ακόμη ευκαιρία στο 52'. Απ' την άλλη η Ένωση παραπονέθηκε για πέναλτι στη φάση του 53', όταν ο Παυλής “τσίμπησε” την μπάλα μέσα στην περιοχή και στην συνέχεια συγκρούστηκε με αντίπαλο.
Οι γηπεδούχοι πάντως “εξαργύρωσαν” την υπεροχή τους στο 62'. Ο Παπαδόπουλος (από θέση οφσάιντ) έπιασε κεφαλιά που αποκρούστηκε δύσκολα από τον Κωνσταντόπολου. Στην εξέλιξη της φάσης όμως, ο Βαϊρουά πήρε την επαναφορά και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-0.
Με τη νίκη αυτή, ο Πανθρακικός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του. Η ομάδα της Κομοτηνής ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, σε αντίθεση με την Ενωση, η οποία παρέμεινε τελευταία και πλέον γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Μίνγκας (85’ Κυβελίδης), Λουσέρο, Βαϊρουά (81’ Βιγιαρέχο), Μπαϊκάρα, Παπαδόπουλος
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοτσαρίδης, Κουτρουμπής, Κοντοές, Αρκούδας, Φέτσης (73’ Κατίδης), Κορδέρο, Φουρτάδο (68’ Σταματής), Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής (82’ Κατσικοκέρης)

 Η ΠΑΕ ΑΕΚ  εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση  με αφορμή την διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη στον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Οι επιτελείς των «κιτρινόμαυρων» κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για σφαγιαστική διαιτησία, αναφέροντας τις περιπτώσεις που κατά την γνώμη τους αδικήθηκε ο Δικέφαλος και προσθέτουν πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ θα παλέψει με ότι μέσα διαθέτει για να τα επιλύσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση;
"'Σε μια κακή μας ημέρα αντιμετωπίσαμε τη σφαγή από τον διαιτητή Ζαχαριάδη αυτή τη φορά. Λάθη που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του ματς, ενώ επιβεβαιώθηκε πάλι ότι ο αγώνας που δίνει φέτος η ΑΕΚ είναι άνισος. Φάση πέναλτι στον Παυλή όταν το σκορ είναι 0-0. Φάση off-side του Παπαδόπουλου όπου ακολουθεί το γκολ και γίνεται το 1-0.
Συνεχή φάουλ υπέρ του Πανθρακικού μπροστά στην περιοχή του, ενώ όσες φορές η ΑΕΚ επιχειρούσε να μπει στην περιοχή του αντιπάλου ο διαιτητής καταλόγιζε είτε off-side είτε επιθετικό φάουλ.
Η ομάδα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Θα παλέψει όμως με ότι μέσα διαθέτει για να τα επιλύσει. Ας προβληματιστούν όμως οι αρμόδιοι φορείς αν αυτή η εικόνα της διαιτησίας είναι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος ενημερώνουμε τους πάντες ότι όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να αφανίσουν την ΑΕΚ, δεν θα το καταφέρουν.

ΑΕΚ ΠΑΕ"

Ερώτηση Χρίστου Δήμα στον Υπουργό Οικονομικών για τα ανασφάλιστ​α οχήματα στους Ελληνικούς δρόμους

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της μεγάλης αύξησης των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους οδηγούς, επιβάτες και πολίτες έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
Το φαινόμενο της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων στην χώρα μας, λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρώτου εξαμήνου 2012 του «Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων», οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα έφθασαν στο εξάμηνο του 2012 τις 2.589, από 1.750 το ίδιο εξάμηνο του περασμένου έτους. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει στην δημιουργία ομάδας εργασίας, με σκοπό την ηλεκτρονική διασταύρωση και τον εντοπισμό όλων των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Ο προσδιορισμός του ακριβούς αριθμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων κρίνεται αναγκαίος καθώς η κυκλοφορία τους έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Σε ποιες ενέργειες -και με τι χρονοδιάγραμμα -πρόκειται να προβεί ώστε να προχωρήσει η διασταύρωση των στοιχείων και ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων;
Είναι έτοιμη η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό ανασφάλιστων οχημάτων; Αν ναι, γιατί αναβάλλεται η εφαρμογή της;”

Συνάντηση Χρίστου Δήμα με φορείς του Λουτρακίου για την PEPSICO-ΗΒΗ

Συνάντηση στο Δημαρχείο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Νικολάου, τους Αντιδημάρχους κ.Γιάννη Κακούρο και Θανάση Μουζάκη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργο Τσούμπα, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Βαρελλά, το Σωματείο Εργαζομένων της PEPSICO-ΗΒΗ και την διοίκηση του Εργοστασίου είχε χτες το απόγευμα ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στη συνάντηση συζητήθηκε το προτεινόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, οι μειωμένες πωλήσεις του εργοστασίου και άλλες εξελίξεις στο εργοστάσιο. Προηγουμένως ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του εργοστασίου.

Μέρκελ: Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα η κρίση στην Ευρωζώνη

Angela Merkel
Η Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο RTL, υπογράμμισε ότι ακόμα η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει την κρίση χρέους, διαφωνώντας με όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Ολάντ, ότι οι Ευρωπαίοι «έχουν αφήσει την κρίση πίσω τους».
Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν νομίζω ότι έχουμε ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες. Δεν νομίζω επίσης ότι έχουμε πετύχει τη συνεργασία που χρειαζόμαστε στο Eurogroup αλλά είμαστε σε καλό δρόμο”, τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
”Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δείξαμε ότι θέλαμε να πετύχουμε αυτό το στόχο (σ.σ. της συνεργασίας) αλλά ακόμη είμαστε στα μισά της διαδικασίας”.

ysterografa.gr