Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μαύρα χάλια η ΑΕΚ στην Κομοτηνή , Έπιασε ξανά... πάτο και "φωνάζει" για σφαγή από Ζαχαριάδη!

panthrax12
Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Πανθρακικός που επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην Κομοτηνή, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
 και έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς αήττητος με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του.
Στον αντίποδα, η Ένωση, μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε και πάλι λίγη απέναντι σε μια ομάδα θεωρητικά με τον ίδιο στόχο, την παραμονή. Παίζοντας, βέβαια, έτσι, η ομάδα του Λίνεν δεν έχει ελπίδες για τίποτα…
zacharaΣε μία από τις κρισιμότερες φετινές της “μάχες”, η Ένωση παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, παρόλο που φωνάζει (μάλλον δικαιολογημένα) για οφσάιντ στη φάση του γκολ, ενώ ζήτησε και πέναλτι που δεν της δόθηκε νωρίτερα στον Παυλή. Αντίθετα, η ομάδα του Δερμιτζάκη ήταν πολύ μαχητική, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά πήρε τελικά το τρίποντο που την εκτόξευσε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Νευρικό ξεκίνημα και από τις δυο ομάδες, που προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας και να κάνουν παιχνίδι, αλλά υπέπεσαν σε πολλά λάθη.
Όλα αυτά συνετέλεσαν να έχουμε ένα παιχνίδι μέχρι το 30' χωρίς ρυθμό και φάσεις (μοναδική μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο αυτή του 24' από το σουτ του Μίνγκα). Τα πάντα όμως άλλαξαν στην συνέχεια. Η Ένωση δεν μπόρεσε να οργανώσει το κέντρο της και έχοντας σαν μοναδική “αναλαμπή” το σουτ του Φούντα (36'), οπισθοχώρησε και δέχθηκε μεγάλη πίεση. Ο Παπαδόπουλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και δημιούργησε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη εκείνη του 43', όταν δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον πορτιέρε της ΑΕΚ.
Ο Πανθρακικός άρχισε το δεύτερο μέρος με τον ίδιο επιθετικό τρόπο που “έκλεισε” το πρώτο 45λεπτο, με τον Παπαδόπουλο να χάνει μία ακόμη ευκαιρία στο 52'. Απ' την άλλη η Ένωση παραπονέθηκε για πέναλτι στη φάση του 53', όταν ο Παυλής “τσίμπησε” την μπάλα μέσα στην περιοχή και στην συνέχεια συγκρούστηκε με αντίπαλο.
Οι γηπεδούχοι πάντως “εξαργύρωσαν” την υπεροχή τους στο 62'. Ο Παπαδόπουλος (από θέση οφσάιντ) έπιασε κεφαλιά που αποκρούστηκε δύσκολα από τον Κωνσταντόπολου. Στην εξέλιξη της φάσης όμως, ο Βαϊρουά πήρε την επαναφορά και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-0.
Με τη νίκη αυτή, ο Πανθρακικός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του. Η ομάδα της Κομοτηνής ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, σε αντίθεση με την Ενωση, η οποία παρέμεινε τελευταία και πλέον γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Μίνγκας (85’ Κυβελίδης), Λουσέρο, Βαϊρουά (81’ Βιγιαρέχο), Μπαϊκάρα, Παπαδόπουλος
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοτσαρίδης, Κουτρουμπής, Κοντοές, Αρκούδας, Φέτσης (73’ Κατίδης), Κορδέρο, Φουρτάδο (68’ Σταματής), Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής (82’ Κατσικοκέρης)

 Η ΠΑΕ ΑΕΚ  εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση  με αφορμή την διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη στον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Οι επιτελείς των «κιτρινόμαυρων» κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για σφαγιαστική διαιτησία, αναφέροντας τις περιπτώσεις που κατά την γνώμη τους αδικήθηκε ο Δικέφαλος και προσθέτουν πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ θα παλέψει με ότι μέσα διαθέτει για να τα επιλύσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση;
"'Σε μια κακή μας ημέρα αντιμετωπίσαμε τη σφαγή από τον διαιτητή Ζαχαριάδη αυτή τη φορά. Λάθη που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του ματς, ενώ επιβεβαιώθηκε πάλι ότι ο αγώνας που δίνει φέτος η ΑΕΚ είναι άνισος. Φάση πέναλτι στον Παυλή όταν το σκορ είναι 0-0. Φάση off-side του Παπαδόπουλου όπου ακολουθεί το γκολ και γίνεται το 1-0.
Συνεχή φάουλ υπέρ του Πανθρακικού μπροστά στην περιοχή του, ενώ όσες φορές η ΑΕΚ επιχειρούσε να μπει στην περιοχή του αντιπάλου ο διαιτητής καταλόγιζε είτε off-side είτε επιθετικό φάουλ.
Η ομάδα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Θα παλέψει όμως με ότι μέσα διαθέτει για να τα επιλύσει. Ας προβληματιστούν όμως οι αρμόδιοι φορείς αν αυτή η εικόνα της διαιτησίας είναι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος ενημερώνουμε τους πάντες ότι όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να αφανίσουν την ΑΕΚ, δεν θα το καταφέρουν.

ΑΕΚ ΠΑΕ"