Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τα προβλήματα στον αρχαίο χώρο του Διόλκου

http://s.enet.gr/resources/2010-11/50-17-thumb-large.jpg 
Τα σοβαρά προβλήματα και ιδίως η έλλειψη φύλαξης που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός χώρος του Διόλκου επισημαίνονται σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα προς τον υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης υπογραμμίζεται ότι το αρχαιολογικό πέρασμα του Διόλκου σε συνδυασμό με την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Συνεπώς, είναι επιβεβλημένη η προστασία του μνημείου αλλά και η δημιουργία επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου. Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Δήμας καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του Διόλκου καθώς και να ενισχυθεί ο χώρος με προσωπικό φύλαξης.


Συγκεκριμένα το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

WHAT IS EUROPE DOING WRONG?

There is no doubt that Europe loses. Without thorough analysis needed evidence shows that grief, terror and pessimism prevails all over Europe.  Today's innocent victims in the capital of Europe proves for one more time that Europe fights in a wrong way against the threat of obscurantism

LIVE: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.


Γιορτή Κατηχητικών Σχολείων Ξυλοκάστρου - Λαϊκορεμπέτικη Βραδιά ΓΕΛ Ξυλοκάστρου

Την 20η Μαρτίου 2016 «Κυριακή της Ορθοδοξίας» εορτή της ανάμνησης του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστήλωσης των ιερών εικόνων, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.
Το απόγευμα, παραβρέθηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κάσσιο, στην Παναγία Φανερωμένη που έγινε η εορτή των Κατηχητικών Σχολείων Ξυλοκάστρου (για την 25η Μαρτίου 2015).
Ο δήμαρχος στο χαιρετισμό του εξήρε το θεσμό των κατηχητικών σχολείων. Στις μέρες μας, το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο ιερός θεσμός, αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα, ο οποίος έρχεται να συνεισφέρει στο δύσκολο έργο της οικογένειας, να συμβάλλει θετικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων και να καλλιεργήσει στις ψυχές τους την αγάπη για το Θεό και το συνάνθρωπο.
Τέλος, έδωσε το παρόν με τους Αντιδημάρχους κκ Δημήτρη Κάσσιο και Εμμανουήλ Αλογογιάννη, στην «Λαϊκορεμπέτικη βραδιά» που έγινε στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», στις 9:00 το βράδυ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από μαθητές του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια συμμαθητών τους, που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων Formula 1. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει λάβει αξιόλογες διακρίσεις (Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και Καλύτερης Ομάδας Δημόσιου Σχολείου) στους αγώνες «F1 in Schools».
Ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συνεχάρη τους μαθητές για την πολύ σπουδαία δραστηριότητα τους, που οδηγεί στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), τους μαθαίνει να συνεργάζονται και να βελτιώνονται συνεχώς και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα γίνει χορηγός της προσπάθειας αυτής.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για Συνεδρίασης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής 23/3/2016


Προς τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 70 παρ. 1 & 2 του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα :
«Προσχέδιο Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2016».
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Την Δευτέρα 21η Μαρτίου  2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ώρα 18.00 μ.μ.) στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων.
Σ' ότι αφορά στο ΤΣΔ Αποβλήτων, εκπονήθηκε από ομάδα μελέτης με επικεφαλής τον άμισθο ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρο Μπούκλη, και στοχεύει μεταξύ άλλων στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, στην προώθηση της πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού (διαλογή στη πηγή), στην προστασία του περιβάλλοντος και εν γένει στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Παρά το γεγονός ότι στη διαβούλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινήσεις, εκφράστηκαν απόψεις και κατά γενική ομολογία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και αξιοποιήσιμη μελέτη στη σωστή κατεύθυνση. Κατά συνέπεια έγινε αποδεκτή, στις βασικές της κατευθύνσεις, από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, τους Αρχηγούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και τους παραβρισκόμενους.
Όλοι βέβαια κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η ενημέρωση των δημοτών και κατ' επέκταση η ευαισθητοποίησή τους θα επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στο καθημερινό πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του κάθε νοικοκυριού. Η βούληση της τοπικής κοινωνίας θα διαδραματίσει τον ουσιαστικότερο ρόλο για την ορθή υλοποίηση του σχεδίου αυτού.
Τέλος ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λάμπρο Μπούκλη καθώς και την ομάδα εργασίας, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας και προσφοράς όλων (φορέων και συνδημοτών), ως βασική προϋπόθεση βιωσιμότητας και επιτυχίας του Σχεδίου. Το περιβάλλον άλλωστε και η προστασία του, αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Απονομή βραβείου από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στο 18ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο «ανθρώπινες αξίες» της Βουλής των Ελλήνων απένειμε στο 18ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης. Το βραβείο της Βουλής απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αφορούσε στην ενότητα «καταγραφή της μνήμης». Το βραβείο έλαβε η ταινία του Λεωνίδα Βαρδαρού «LUDLOW, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα». Στην κριτική επιτροπή για την επιλογή της ταινίας συμμετείχαν οι: Άρης Φατούρος (Σύμβουλος Προγράμματος και Αναπληρωτής Συντονιστής), Πάνος Κουάνης (Σύμβουλος Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών-Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος & Διοικητικής Υποστήριξης) και Βασίλης Δούβλης (σκηνοθέτης).
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8158407a-fc31-4ff2-a8d3-433701dbe6d4/mt_931431_TELETH_LHKSHS_18OY_FESTIBAL_NTOKIMANTER_THESSALONIKHS_BRABEIO_THS_19-03-2016.jpgΑπονέμοντας το βραβείο  ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι η ταινία φωτίζει, με σπάνιο αρχειακό υλικό, μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας του εργατικού κινήματος της Αμερικής, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο ρόλο των Ελλήνων μεταναστών. Και πρόσθεσε ότι η κοινή μοίρα των ανθρώπων στη ζωή και το θάνατο, στον ξεριζωμό και την ξενιτειά, και ο αγώνας για εργασία, αξιοπρέπεια και ελευθερία φωτίζονται από τους συντελεστές της ταινίας αυτής με τον καλύτερο τρόπο. Τους ευχαριστούμε.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/DSCN0556.JPG?itok=sc9KSpuz
Πέντε «στροφές» ακόμα για την λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος  Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας. Και ενώ  στην ουρά του πρωταθλήματος  τα πάντα έχουν κριθεί  από γρήγορα ,  για τις 3 ομάδες   ( Ολυμπιακό Λουτρακίου, Δάφνη Εξαμιλίων και Κύψελο Κορίνθου) που υποβιβάζονται στη β ΄  κατηγορία , στη κορυφή  ακόμη δεν  έχει κριθεί τίποτα  για ποια ομάδα θα αναδεχθεί  πρωταθλήτρια Κορινθίας  περιόδου 2015 – 2016. 
Πέντε αγωνιστικές αγωνίας   για  να δούμε ποια από τις δύο  διεκδικήτριες ομάδες, ο Α.Ο. Zευγολατιού ή η Κόρινθος 2006 , καταφέρει να  κόψει  το  νήμα  πρώτη στο τέλος  αυτού  του «μαραθώνιο»  των  30 αγωνιστικών ημερών.   
Ήδη  μετά και την χθεσινή  25η αγωνιστική ο ΑΟ Ζευγολατιού  έχει πάρει προβάδισμα  ενός βαθμού ( 68)  από την  Κόρινθο 2006 (67) και την  οποία  νίκησε   1 – 0 στο προχθεσινό σούπερ ντέρμπι.
Αλλά ας δούμε τους  επόμενους αγώνες των  δύο ομάδων
Ο ΑΟ Ζευγολατιού  θα  αντιμετωπίσει   τον  Ατρόμητο Χιλιομοδίου (εκτός),τον Ολυμπιακό Λουτρακίου (εντός), την  Δάφνη Εξαμιλίων ( εκτός), τον Ηρακλή Λεχαίου ( εντός) και τον Τενεάτη Αθικίων (εκτός).
Η Κόρινθος 2006 θα  αντιμετωπίσει   την Θύελλα Πετρίου  (εντός), τον Αστέρα Δερβενίου (εντός), την  Κόρινθο (εκτός), την Ελλάδα Βέλου (εντός) και  τον Παννεμεατικό ( εκτός).
Όλα  παίζονται  μέχρι  την τελευταία στιγμή  με τον πρωταθλητή  να κόβει το νήμα  την τελευταία αγωνιστική  και  μάλιστα  στο πόντο ξεπερνώντας  τους 80  βαθμούς.
 
Στην Αχαΐα έξη αγωνιστικές πριν το τέλος  του πρωταθλήματος  ( 24 αγωνιστική) η  Αχαϊκή  προηγείται στο  +4  (60 β,) του Ατρομήτου Πατρών (56 β.), ενώ στη Τρίτη θέση βρίσκεται με 53 β. ο Διαγόρας Βραχνέικων.

Στην Ηλεία πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος (25 αγωνιστική) ο Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο, έχει εξασφαλίσει  από τώρα το τίτλο του πρωταθλητή καθώς βρίσκεται στο +13 (62 β.) από τον δεύτερο Ξενοφών Κρεστένων (49 β.), ενώ στη τρίτη θέση ακολουθεί με 47 β. ο Ενιππεύς Λατζοϊου.  

Συγκλονιστικό είναι το πρωτάθλημα στη Μεσσηνία . Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του προβάδισμα 7 βαθμών έχει ο Τσικλητήρας Πύλου  , 63 β. σε 25 αγώνες, έναντι 57 β που έχει έκαστος Πάμισσος Μεσσήνης και Α. Ο. Κυπαρισσίας. Και οι τρεις έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» και θα αναμετρηθούν ο Τσικλητήρας με την Κυπαρισσία την 27η  αγωνιστική και τον Πάμισσο την τελευταία (30) αγωνιστική), ενώ την 28η αγωνιστική η Κυπαρισσία θα αγωνιστεί με τον Πάμισσο.
 
Στη Λακωνία (22 αγωνιστική) υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Προβάδισμα στη βαθμολογία έχει ο Ολυμπιακός Γυθείου με 55β. σε 20 αγώνες, ενώ τον ακολουθούν ο Μολαϊκός με 52 β. σε 21 αγώνες  και ο Α. Ο. Πελλάνας Καστορείου  με 51β. σε 21 αγώνες

Τέσσερις αγωνιστικές υπολείπονται για να τελειώσει το πρωτάθλημα στην Αρκαδία. Τον τίτλο του πρωταθλήματος διεκδικούν οι ισόβαθμές  με 54 β, στο βαθμολογικό «ρετιρέ» ομάδες του Πανθυρεατικού και της Δόξας Μεγαλόπολης. Στην Τρίτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ Τριπόλης με 44 β. η οποία έχει ένα αγώνα περισσότερο από τις δύο προπορευόμενες ομάδες  (22 αγωνιστική).

Τέλος στην Αργολίδα τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος  επικεφαλής  βρίσκέται με 64 β, σε 27 αγώνες  η Ενωση Λέρνας, με + 5 βαθμούς προβάδισμα από τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου (59 β.) με τον οποίο θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι κορυφής  την τελευταία (30) αγωνιστική. Στην Τρίτη θέση με 55 β. βρίσκεται ο Ερμής Κιβερίου
 

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ: 16 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τσέχωφ για 2: Πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια…»

 
Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση: Πού γεννήθηκε ο Άντον Τσέχωφ, πόλη όπου υπήρχε μεγάλη Ελληνική παροικία; 

Οι πρώτοι 16 που θα απαντήσουν σωστά (στο mail: press@aftodioikisi.gr) θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση (για τις 23,24,25 και 26 Μαρτίου) για την παράσταση «Τσέχωφ για 2: Πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια…» που ανεβαίνει στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ Μικρή Σκηνή Ιπποκράτους 7, (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) από 4 Μαρτίου.

aftodioikisi.gr

Μετακινήσεις και προσλήψεις στο Δημόσιο – Ποια υπουργεία πρόσθεσαν 589 υπαλλήλους

Προσθήκες 589 υπαλλήλων, είτε μέσω προσλήψεων, είτε μέσω μετακινήσεων από άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καταγράφουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της πλατφόρμας της apografi.yap.gov.gr. Τα στοιχεία αναφέρονται στον Ιανουάριο του 2016.
Τη θέση ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, διατύπωσε η αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δημάρχων που συναντήθηκαν με το Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Ν. Ματζάκο.

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, ο οποίος εκπροσώπησε στη συνάντηση τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, επισήμανε στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα ότι «δια του Προέδρου της η ΚΕΔΕ έχει αποστείλει επιστολή για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράζοντας τις απόψεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ».

Antonis Vlachos LIVE performing Intro Art Cafe, Ξυλοκάστρου

Antonis Vlachos LIVE performing
Παρασκευή, 25 Μαρτίου στις 10 μ.μ.
Intro Art Cafe, Δήμος Ξυλοκάστρου
Ο Antonis Vlachos ειναι μουσικος τραγουδιστης πολυ-οργανοπαιχτης με συνεργασια αυτη τη στιγμη με τον <Σταυρο του Νοτου>,Στο one man show του χειριζεται πολλα οργανα επι σκηνης και διασκευαζει εκπληκτικα ολα τα ειδη τραγουδιων pop Rock funky Blues κλπ...Την Παρασκευη το βραδυ της 25ης Μαρτη στην Μουσικη σκηνη του ΙΝΤΡΟ art cafe στις 10 το βραδυ..

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΥΣ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ( ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΑΤΗ ) ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε απάντηση με τα διαλαμβανόμενα στην κοινή δήλωση της 3ης Μαρτίου του ενός τέως και των δύο νυν βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ο κ. Γεώργιος Αρ. Μπουλούκος , Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τους απέστειλε εξώδικο.  Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το περιεχόμενο της δήλωσής τους τον προσβάλλει τόσο ως πρόσωπο, επιστήμονα, επαγγελματία μαχόμενο Δικηγόρο, συνδικαλιστή, δημοκρατικό πολίτη όσο και ως προς τον θεσμικό του ρόλο ως αιρετού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι εξυβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί των τριών βουλευτών  ξεπερνούν κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου. Αυτή η επαίσχυντη, αδικαιολόγητη και ανυπόστατη προσωπική επίθεση δηλώνει αποκλειστικά και μόνο την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να αυτοπροσδιοριστούν και να βρεθούν στην επικαιρότητα.
Οι κ. βουλευτές και υπουργοί έχοντας τόσα χρόνια κοινοβουλευτική και πολιτική εμπειρία θα ήταν χρησιμότερο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απολογιστικά της μακρόχρονης παραμονής τους στην εξουσία και να δώσουν εξηγήσεις για την σημερινή κατάσταση στον Τόπο. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να «τοποθετούνται» αντικειμενικά και υπεύθυνα.
Τους καλεί να ανακαλέσουν το περιεχόμενο της κοινής δήλωσής τους και να ζητήσουν  εγγράφως δημόσια συγνώμη, αποκαθιστώντας πλήρως την βαρύτατη σε βάρος του προσβολή. Ο κ. Μπουλούκος δηλώνει ότι θα προσφύγει πάραυτα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους  καλεί  να δηλώσουν δημοσίως και εγγράφως ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα «κρυφτούν» πίσω από την βουλευτική τους ασυλία.

Γιώργος Μπουλούκος

Ο Πρόεδρος της Δράσης και πρώην ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης γιά τις σημερινές φρικτές επιθέσεις στις Βρυξέλες



22.03.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δράσης και πρώην ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι σημερινές φρικτές επιθέσεις επιβεβαιώνουν κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά οι πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη δεν θέλουν ως τώρα να συνειδητοποιήσουν. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Ο εχθρός που επισήμως και ανοιχτά εξαπολύει επιθέσεις είναι το Ισλαμικό Κράτος, αλλά το μέτωπο είναι ευρύτερο. Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός, που στρατολογεί τους τζιχαντιστές, σε μια Ήπειρο όπου κατοικούν δεκάδες εκατομμύρια μουσουλμάνοι πολίτες (το 4%-10% του πληθυσμού της Γερμανίας, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας, Βελγίου, Αυστρίας, Ολλανδίας, Δανίας, Σουηδίας και Ελλάδας είναι μουσουλμάνοι). Στον διμέτωπο αυτό πόλεμο πρέπει να επιτευχθεί νίκη και στα δύο μέτωπα. Και στο επιχειρησιακό κατά του ISIS και στο πολιτικό και αξιακό κατά του θρησκευτικού μίσους και του ρατσισμού. Η δε Ευρώπη πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα -ή και τα αντίθετα απ’ ό,τι κάνει ως τώρα- και στα δύο μέτωπα. Προπαντός όμως να εκπέμψει το μήνυμα ότι στον πόλεμο αυτό είναι αποφασισμένη να επικρατήσει. Και επιχειρησιακά και πολιτικά και αξιακά. Να στείλει το μήνυμα αυτό και προς το ISIS και προς την ενδιάμεση Τουρκία, την οποία αφήνει να παίζει εν ου παικτοίς πολιτικά παιχνίδια και προς τους ίδιους τους μουσουλμάνους πολίτες της.

Έχοντας ζήσει στις Βρυξέλες επί πέντε χρόνια οι σκέψεις και οι ευχές μου είναι κοντά στους πολλούς φίλους μου που κατοικούν εκεί, Έλληνες και Ευρωπαίους. Κουράγιο φίλοι μου.

Στην Πελοπόννησο η διοργάνωση του 2ου Ελληνοσερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ




Υπό  την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου στην Θεσσαλονίκη.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Φορούμ «Γνωρίστε Επιχειρηματικά τη Σερβία» στις 17 και 18 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνέχεια του πλαισίου συνεργασίας που τέθηκε στην Philoxenia Θεσσαλονίκης με το Ελληνο-σερβικό Επιμελητήριο, και τη συμμετοχή της στην έκθεση IFT Βελιγραδίου, προσκλήθηκε να συμμετέχει και να δώσει την αιγίδα της μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

Νέα έργα για την Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης



http://www.farenews.gr/wp-content/uploads/2014/07/erga_dromoi1.jpg
Νέα έργα για την Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για τη δημοπράτηση των έργων «Αποκατάσταση βατότητας δρόμου που συμβάλλει στην Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης προς Ελαία» στο Δήμο Γορτυνίας, «Άρση καταπτώσεων και εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων στην οδό Αγ. Ιωάννης - Θεολόγος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», «Άρση επικινδυνότητας πρανών στην Τ.Κ. Οχθίων πρώην Δήμου Λαγκαδίων» στο Δήμο Γορτυνίας και «Κατασκευή πλακόστρωτου στο Λιμένα Λεωνιδίου» στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.