Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Συναγερμός και στην Αθήνα - Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή - Τηλεφώνημα Τσίπρα - Μέρκελ


Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το προσφυγικό και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ενημερώθηκαν και οι δύο για το τυφλό χτύπημα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν κληθεί στο Μαξίμου οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας.
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εδώ και λίγη ώρα, όμως, υπάρχει η πληροφορία πως η κυβέρνηση σκέφεται να ζητήσει την αναβολή της, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτσάκη. 

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο" και "απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μετά την έκτακτη σύνοδο της ομάδας διαχείρισης κρίσεων που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε να αναπτυχθούν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Συνολικά 400 επιπρόσθετοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και θα επικεντρωθούν επίσης εκ νέου οι περιπολίες του στρατού στους χώρους των δημόσιων μέσων μεταφοράς, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός μετά την έκτακτη αυτή σύνοδο με τον πρόεδρο Ολάντ.
Η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια "εξαιρετικά υψηλή" απειλή για την ασφάλειά της, κατέληξε ο ίδιος. 

ΑΠΕ