Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Γιορτή Κατηχητικών Σχολείων Ξυλοκάστρου - Λαϊκορεμπέτικη Βραδιά ΓΕΛ Ξυλοκάστρου

Την 20η Μαρτίου 2016 «Κυριακή της Ορθοδοξίας» εορτή της ανάμνησης του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστήλωσης των ιερών εικόνων, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.
Το απόγευμα, παραβρέθηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κάσσιο, στην Παναγία Φανερωμένη που έγινε η εορτή των Κατηχητικών Σχολείων Ξυλοκάστρου (για την 25η Μαρτίου 2015).
Ο δήμαρχος στο χαιρετισμό του εξήρε το θεσμό των κατηχητικών σχολείων. Στις μέρες μας, το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο ιερός θεσμός, αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα, ο οποίος έρχεται να συνεισφέρει στο δύσκολο έργο της οικογένειας, να συμβάλλει θετικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων και να καλλιεργήσει στις ψυχές τους την αγάπη για το Θεό και το συνάνθρωπο.
Τέλος, έδωσε το παρόν με τους Αντιδημάρχους κκ Δημήτρη Κάσσιο και Εμμανουήλ Αλογογιάννη, στην «Λαϊκορεμπέτικη βραδιά» που έγινε στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», στις 9:00 το βράδυ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από μαθητές του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια συμμαθητών τους, που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων Formula 1. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει λάβει αξιόλογες διακρίσεις (Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και Καλύτερης Ομάδας Δημόσιου Σχολείου) στους αγώνες «F1 in Schools».
Ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συνεχάρη τους μαθητές για την πολύ σπουδαία δραστηριότητα τους, που οδηγεί στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), τους μαθαίνει να συνεργάζονται και να βελτιώνονται συνεχώς και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα γίνει χορηγός της προσπάθειας αυτής.