Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Δασική Αστυνομική Ρυθμιστική Διάταξη Υλοτομίας Πλατάνου

 

Απαγορεύουμε για μία 10ετία σε όλη την περιφέρεια του Δασαρχείου Κορίνθου:

1. Την υλοτομία, κλάδευση, διακίνηση φυτών προς φύτευση, διακίνηση ξυλείας και διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της δασικής Υπηρεσίας.
2. Κάθε υλοτομία σε δημόσια δάση, δημόσιες δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση εντός πόλεων και οικιστικών περιοχών, εκτός αν η υλοτομία προβλέπεται από πίνακες υλοτομίας ή διαχειριστικές μελέτες και βρίσκονται εκτός περιοχών που έχει εντοπιστεί ο επιβλαβής οργανισμός. Στη περίπτωση αυτή η διάμετρος αυξητικής ωριμότητας (στηθιαία έμφλοιος
διάμετρος) καθορίζεται σε πενήντα (50) εκατοστά εκτός αν πρόκειται για δέντρα κακής ποιότητας, υγείας και αναπτύξεως, οπότε η αυξητική ωριμότητα σε διάμετρο καθορίζεται σε σαράντα (40) εκατοστά.

Συνάντηση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου με την υπ. Βουλευτή ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος 

 Στα πλαίσια των επαφών της, ενόψει των επικείμενων εκλογών του Μαΐου η π. Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής κ. Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη είχε , σήμερα, συνάντηση με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου -Ευρωστινης κ.  Βλάση Τσιωτο και ενημέρωση για τα ζητήματα που είναι πρώτης προτεραιότητας. 

Για την συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Τσιώτο η κ. Γκέκη σημείωσε τα έξης

¨"Αυτονόητο να τα αναφέρω με την ευχή να μου δοθεί η δυνατότητα να πράξω άμεσα για την λύση τους .
1. Η αναγκαιότητα της χρηματοδότησης της κατασκευής της "Λιμνοδεξαμενής στην Ρίζα " 3.000.000.Μ3 που θα αρδεύσει 5.000 στρέμματα, θα βοηθήσει τις καλλιέργειες της περιοχής και θα ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών.
2. Το μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται συνεχώς ,και απειλεί την ασφάλεια και τις περιουσίες των κατοίκων .
Ειδικά στις ακτές της δυτικής Κορινθίας το φαινόμενο παρά τις επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει σταματήσει απεναντίας λόγω του αποσπασματικου χαρακτήρα των έργων ,έχει επιδεινωθεί.
Η Δυτική Κορινθία χρειάζεται πολλές και δυνατές φωνές !!!! 
Μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερη προοπτική!!!

Super League 2: Νίκες γηπεδούχων σε Καλλιθέα και Αλκαζάρ στο ξεκίνημα της 17ης αγωνιστικής

 Super League 2: Νίκες γηπεδούχων σε Καλλιθέα και Αλκαζάρ στο ξεκίνημα της 17ης αγωνιστικής 

Με τον Κυνηγόπουλο να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της εναρκτήριας αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής της Super League 2 η Καλλιθέα νίκησε την Προοδευτική κι έμεινε στο κατόπι της Kηφισιάς για τον Β' όμιλο, ενώ για τον Α' η ΑΕΛ με χατ τρικ του Ογκμπόε επικράτησε σε επεισοδιακό ματς του ΠΑΟΚ Β' 3-2 σ' ένα ματς που κρίθηκε στα ...πέναλτι (τρία δόθηκαν με τους φιλοξενούμενους να χάνουν το δεύτερο τους)!  

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού Τι είναι ο αυτισμός; Πόσο νωρίς μπορεί να διαγνωστεί; Υπάρχει θεραπεία; (video) / Το αυτιστικό παιδί και ο δάσκαλος. Οδηγίες για την εκπαιδευτική προσέγγιση.

 

της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικός, μεταπτυχιακή παθολογικής φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και

Ανάχωμα στην ακρίβεια για 22η εβδομάδα το “Καλάθι του Νοικοκυριού”


 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» και «My Market», τα σούπερ μάρκετ με την μεγαλύτερη μείωση τιμής στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”.

Για μια ακόμα εβδομάδα οι τιμές μειώθηκαν ή διατηρήθηκαν σταθερές στο 96,47% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» ενώ αυξήθηκαν μόλις στο 3,53% αυτών.

Σε εφαρμογή μπήκε και το «Καλάθι των Νονών», στο οποίο συμμετέχουν 29 αλυσίδες παιχνιδιών. 

“Η μάχη κατά της ακρίβειας έχει αρχίσει να αποδίδει, μετά από όλα τα αναχώματα που έχουμε σηκώσει. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας.” 

Κατά την επίσκεψή τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης δήλωσαν (on camera):

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων : Επενδύουμε με σχέδιο και όραμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης. Η Παιδεία Αλλάζει. #ΣτηνΠράξη

   

Φίλες και φίλοι,

Στην επικοινωνία μας έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις πολλές και καίριες αλλαγές που σχεδιάσαμε και κάναμε πράξη στην παιδεία. Σήμερα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια ακόμα από τις αλλαγές αυτές, που θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντική. Την εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Επενδύουμε, με σχέδιο και όραμα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, ώστε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και να αποκτούν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, εφόδια απαραίτητα, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του αύριο.

Η ψηφιακή μεταρρύθμιση ξεκίνησε από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και προχώρησε στο Πανεπιστήμιο και τη Διά Βίου Μάθηση, αγκαλιάζοντας όλα τα παιδιά, τις νέες και τους νέους μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρίς διακρίσεις.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει πολλά.
Μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη.
Νίκη Κεραμέως

***

NKE Paideia Footer 

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων