Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων : Επενδύουμε με σχέδιο και όραμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης. Η Παιδεία Αλλάζει. #ΣτηνΠράξη

   

Φίλες και φίλοι,

Στην επικοινωνία μας έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις πολλές και καίριες αλλαγές που σχεδιάσαμε και κάναμε πράξη στην παιδεία. Σήμερα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια ακόμα από τις αλλαγές αυτές, που θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντική. Την εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Επενδύουμε, με σχέδιο και όραμα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, ώστε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και να αποκτούν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, εφόδια απαραίτητα, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του αύριο.

Η ψηφιακή μεταρρύθμιση ξεκίνησε από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και προχώρησε στο Πανεπιστήμιο και τη Διά Βίου Μάθηση, αγκαλιάζοντας όλα τα παιδιά, τις νέες και τους νέους μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρίς διακρίσεις.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει πολλά.
Μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη.
Νίκη Κεραμέως

***

NKE Paideia Footer 

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων