Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Φ. Κρανιδιώτης:"Ο Κ. Καραμανλής, δικαιωματικά θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας"

«Έχει μια θέση στην ιστορία της παράταξης και πιστεύω ότι όταν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός -και αυτό θα είναι σύντομα- ο Κώστας Καραμανλής δικαιωματικά θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας», δήλωσε ο άτυπος συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5", απέφυγε να σχολιάσει την απουσία του τέως πρωθυπουργού από τα εγκαίνια των νέων κομματικών γραφείων επί της λεωφόρου Συγγρού.

Η ομιλία, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με θέμα «Διαφάνεια, Προϋπόθεση Δημοκρατίας» στην εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας του κόμματος

Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι ο Γιώργος Σούρλας έχει αγωνιστεί στη ζωή του για τη διαφάνεια ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία. Και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τον αγώνα που δίνει, από αυτό εδώ το βήμα, αυτές τις μέρες. Και να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πρόσκληση που έκανε σε τρεις εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα μας φωτίσουν με τις απόψεις τους. Γιατί δεν είναι απλά επαΐοντες, ειδήμονες στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά τον έχουν υπηρετήσει με πολύ μεγάλη αίσθηση καθήκοντος.


Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠ. ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κκ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ & Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛ​Η για το ΕΣΠΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και κ. Κωστής Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση – απάντηση στον κ. Χρυσοχοΐδη για το ΕΣΠΑ:

«Κατά τον Υπουργό Ανάπτυξης για όλα φταίει η Ν.Δ . Εμείς δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Τον καλούμε, όμως, να διαψεύσει, αν μπορεί, ένα από τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Το ΕΣΠΑ, επί Ν.Δ., εγκρίθηκε 2ο στη σειρά μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.
2. Η Ελλάδα, το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν 5η στις απορροφήσεις στην Ε.Ε, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 ήταν 17η.
3. Σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Κομισιόν επεσήμανε χθες, ότι τα προγράμματα για την ψηφιακή σύγκλιση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθυστερούν.
4. Οι απορροφήσεις που έχουν γίνει οφείλονται, σε σημαντικό βαθμό, σε παλιά έργα - γέφυρες και στα Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπου γίνεται «παρκάρισμα» χρημάτων.
5. Ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων διορίστηκε έξι ολόκληρους μήνες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
6. Το «πολύπλοκο» σύστημα που κατηγορεί ο σημερινός Υπουργός διατηρήθηκε, με πολύ μικρές αλλαγές, με το νόμο που πέρασε η προκάτοχός του στη Βουλή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς για τον Υπουργό, οι επιθέσεις του εναντίον της Ν.Δ. για το ΕΣΠΑ, δεν λύνουν ούτε τα προβλήματα της αγοράς και της περιφέρειας, ούτε τα διαχειριστικά προβλήματα της ίδιας της κυβέρνησης
».

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΜΥ, κατά το επόμενο διήμερο (Παρασκευή 18.2.2011 - Σάββατο 19.2.2011) προβλέπεται μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής (18.02.2011) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ενισχυμένους νοτιάδες που θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (19.02.2011) σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:

Από το απόγευμα της Παρασκευής (18.02.2011) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).
Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (19.02.2011) στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την Ανατολική Στερεά-Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Μέχρι την Πάτρα η «Ολυμπία οδός»;

Απρόβλεπτες διαφαίνονται οι εξελίξεις στο ζήτημα της συνέχισης ή μη των έργων για την «Ολυμπία οδό», ιδίως στο τμήμα της Ηλείας, από Πάτρα μέχρι Πύργο και από εκεί μέχρι την Τσακώνα.
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ο Νίκος Καραθανασόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έκανε λόγο για πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να καταργηθεί τελείως όχι μόνο το «προβληματικό» από περιβαλλοντικής άποψης τμήμα «Πύργος – Τσακώνα» αλλά και το τμήμα Πάτρα – Πύργος! Την άποψή του αυτή επανέλαβε μιλώντας στον «αέρα» από την ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ Πάτρας.

Δεδομένων των έντονων προβλημάτων χρηματοδότησης του έργου σε σχέση και με την γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας στα οικονομικά, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο ένα τέτοιο σενάριο που αν επαληθευτεί θα βουλιάξει ακόμη την Ηλεία στον πυθμένα της ανάπτυξης. Θα είναι ακόμη μια εξοργιστική περίπτωση όπου ο τόπος μας θα μπει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την γειτονική Αχαΐα, επιβεβαιώνοντας την κλασική πια ρήση ότι «η ανάπτυξη σταματά στην Πάτρα».

Τρένο, αεροπλάνο, ακτοπλοΐα, ζεύξη και αυτοκινητόδρομος, θα αποτελούν προνόμια των κατοίκων της έδρας μιας Περιφέρειας με τεράστιες αναπτυξιακές αποκλείσεις μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της, αποκλίσεις που φέρνουν πάντα την Ηλεία τελευταία και καταϊδρωμένη…

ΠΗΓΗ : iliatora.gr

Ο Βασίλης Μπαλάφας στα εγκαίνια των γραφείων της Ν. Δ στην Συγγρού

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Λεοφώρο Συγγρού παρευρέθηκε ο Βασίλης Μπαλάφας (φώτο), μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη και φίλους του κόμματος και συζήτησε θέματα επικαιρότητας τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και για θέματα που αφορούν την Κορινθία.

Εκκλησία της Ελλάδος: Εκδίδει εγκύκλιο για την Επανάσταση του ΄21


Νέα εγκύκλιο «Προς το Λαό», που αυτή τη φορά θα αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821, αποφάσισε να εκδώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρεμβαίνοντας στην ανάγνωση και τη μελέτη της Ιστορίας, με αφορμή.. και το θόρυβο που ξέσπασε από την προβολή του ντοκιμαντέρ για το 1821 από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και δεν ανακοινώθηκε, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνταξη της εγκυκλίου έχει ήδη ανατεθεί σε Συνοδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και καθηγητές.

Οπως επισημαίνει στο «Βήμα on - line» Συνοδικός Μητροπολίτης, «το κείμενο θα συνταχθεί με βάσει τις παλαιότερες εγκυκλίους που είχε εκδώσει για το θέμα η Σύνοδος. Θα εγκριθεί από την 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και στη συνέχεια, αφού τυπωθεί, θα διανεμηθεί στους Ναούς των Μητροπόλεων, που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, πιθανότατα την 25η Μαρτίου, ημέρα, κατά την οποία ο ελληνισμός εορτάζει την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Αν ζούσε ο Ρήγας


Βρε τζογαδόροι, μην πάει ο νους σας στον ρήγα, μπαστούνι, καρό , κούπα και σπαθί, αλλά στον Φερραίο! Τον πρόδρομο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Σήμερα θα ξανάγραφε τον Θούριό του με βάση τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής, αλλά ο στόχος θα παρέμενε ίδιος και απαράλακτος, η Ελευθερία.
Χωρίς την αδειά του , η στήλη «μακέλεψε» κάπως την αυθεντική δημιουργία , αποπειρώμενη να βαδίσει στα χνάρια της:

"Ως πότε παλικάρια, να ζούμε με Στρος Καν, απ’ την τσαντίλα γίναμε μουσάτοι ταλιμπάν.
Υπέρβαρες διάνοιες μας βάφτισαν κοπρίτες, βρίζουν και χλαπακιάζουνε τα χοιρινά με πίτες.
Δουλεύουμε όλη μέρα, μας βγάζουν στο σφυρί, για δούλους μας λογίζουν, Βουλή και Υπουργοί.
Μια χώρα κατοικούμε, οφείλουμε πολλά, για να τους ξεχρεώσουμε πουλάμε τα νησιά.
Περαίωση μας στέλνουν, ΣΔΟΕ και ΦΠΑ, χαλκάδες μας περνάνε στη μύτη και τα’ αυτιά.
Καλύτερα μίας ώρας ζωή του τζαμπατζή, παρά σαράντα χρόνια, Μνημόνιο αβλεπεί!"

ΠΗΓΗ : εφημερίδα «δημοκρατία» (17 – 2 -2011)

Τα επαγγελματικά δικαιώματα 8 πανεπιστημιακών κλάδων σε διαβούλευση

Δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για Επαγγελματικά Δικαιώματα Πτυχιούχων Τμημάτων Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Περιβάλλοντος, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης , Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, διαφόρων πανεπιστημίων της χώρας.
Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ι. Πανάρετου, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν για διαβούλευση μέχρι τις 15 Μαρτίου και στη συνέχεια  θα αποσταλούν στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας για την απαιτούμενη διατύπωση γνώμης.
Τα σχέδια αυτά αφορούν τους:

    1. Πτυχιούχους των Τμημάτων Φυσικής των Πανεπιστημίων

    2. Πτυχιούχους των Τμημάτων Χημείας των Πανεπιστημίων

    3. Διπλωματούχους Μηχανικούς Περιβάλλοντος

    4. Διπλωματούχους του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης

    5. Πτυχιούχους του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

    6. Διπλωματούχους του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Βέροια

    7. Πτυχιούχους του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

    8. Πτυχιούχους του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα σχέδια αυτά βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=4817

eklogika.gr

Νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες: Γλίτωσαν τη φυλακή οι «τζαμπατζήδες»...


Υποχώρησε στις σύσσωμες πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δ. Ρέππας  και μετέτρεψε το αδίκημα του «τζαμπατζή» στα λεωφορεία, από πλημμέλημα σε πταίσμα. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά άρθρο τα ξημερώματα από το  ΠΑΣΟΚ και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Πάντως η επαναδιατύπωση της τροπολογίας εκ μέρους του κ. Ρέππα λίγο πριν από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και οι προηγηθείσες αλλαγές για δωρεάν μετακίνηση των Ατόμων με Ειδικής Ανάγκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνέβαλαν στη βελτίωση του νομοσχεδίου ως προς το επιβατικό κοινό.
Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, για αδικαιολόγητα αυστηρές ποινές  και η έκκληση προς την κυβέρνηση  «να πάρει πίσω την τροπολογία την οποία φέρνετε υπό την πίεση της Τρόικας» .

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ.κ. ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙ​ΟΥΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Ζώης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Μας κοροιδεύει μέχρι και η Google ή είναι ιδέα μας...? Δείτε το post!!!


Μας κοροιδεύει μέχρί και η Google???????

  1. Καντέ ακριβώς αυτά που γράφουμε...και δείτε το αποτέλεσμα...Στη μηχανή αναζήτησης google, γράψτε google translate και επιλέξτε το
  2. Επιλέξτε από ελληνικά σε αγγλικά
  3. Γράψτε "υπάρχουν λεφτα" με μικρά και τόνο μόνο στο υπάρχουν (και χωρίς τα εισαγωγικά που βάζουμε εμείς)
  4. Πατήστε μετάφραση....
  5. Αποτέλεσμα....: no money!!!!!!



 Αυτό εννοούσε ο Γιωργάκης όταν έλεγε "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"???????????????

Επεισόδια αλά ΕΑΒ ακυρώνουν τον αγώνα για Κάθαρση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καιρό τώρα υποστηρίζω πως στη χώρα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα (το οποίο δεν θα λυθεί αν δεν επέλθει πραγματική και ουσιαστική Κάθαρση και αν δεν αποδοθούν ευθύνες – πολιτικές ή ποινικές, αδιάφορο – σε όσους δεν έπραξαν το καθήκον τους).

Το πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορεί στους δρόμους και να εμφανίζεται ενώπιον  των πολιτών χωρίς να φρουρείται.

Με τον τρόπο αυτό έχει ουσιαστικά ακυρωθεί η Δημοκρατία και  η ίδια η πολιτική λειτουργία, που βασίζεται στην διαρκή επικοινωνία ανάμεσα στον λαό και στους εκπροσώπους του.

Η «Μπάρτσα» πήρε τα Βουνά … στα Τρίκαλα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της Κορίνθου για το παιχνίδι με τον Αίαντα Σαλαμίνας που θα γίνει την Κυριακή 20/02/2011 στις 15:00, στο γήπεδο Συνοικισμού Κορίνθου Από το συγκεκριμένο παιγνίδι θα απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Σπυρόπουλος, Φίλης και Φραγκάκης. Η πληθώρα όμως των εναλλακτικών λύσεων δεν πονοκεφαλιάζει τον προπονητή κ. Νίκο Κουρμπανά. Τρομερή ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα To σημερινό πρόγραμμα διαφοροποιήθηκε. Η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί γιατί 1:00 το μεσημέρι η ομάδα θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Σύσσωμη, ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπαλληλικό προσωπικό και διοίκηση θα φιλοξενηθεί από τον ένθερμο φίλο της ομάδας κ. Βαρβαρίτη Φάνη που διατηρεί την πολυτελέστατη ταβέρνα «Πλάτανος»στον Κάτω Συνοικία Τρικάλων. Η Διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί τον κ. Βαρβαρίτη για την πράξη του αυτή"

Αίτημα αγροτών - πωλητών Λαϊκών Αγορών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 Την προώθηση του απόλυτα δίκαιου αιτήματος των αγροτών – πωλητών λαϊκών αγορών και ιδιοκτητών Φ.Ι.Χ. κλειστού τύπου (VAN) του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προς τους αρμοδίους, ανέλαβε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος.

«ΑΙΤΗΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, κ. Αντώνη Κλαδούχο
ΚΟΙΝ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΩΣΤΙΝΗΣ, κ. Ανδρέα Καραβά

Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Συνάντηση Κλαδούχου με μετανάστες

Την Τρίτη 15-02-2011 ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος προσκάλεσε τους μετανάστες και συζήτησε μαζί τους προβλήματα που τους απασχολούν.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για ένα νέο θεσμό, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, που αποβλέπει στην ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Νέα Δημοσκόπηση…Στην 1 μονάδα η διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.. Εκτός βουλής η Ντόρα…

Εντυπωσιακή αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, που αγγίζει τα όρια της ανατροπής, καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται  ΕΔΩ σήμερα Πέμπτη στο περιοδικό “Επίκαιρα”.
Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 32%, η διαφορά δηλαδή βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 5% και οι Οικολόγοι που με 4% δείχνουν να περνούν άνετα το κατώφλι της Βουλής.
Μικρή πτώση καταγράφεται για το ΛΑΟΣ που το ποσοστό του πάντως φτάνει το 5%. Η Δημοκρατική Συμμαχία, της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι μόλις στο 2%, λίγο πάνω από την Eξωκοινοβουλευτική Aριστερά που παίρνει 1,5% και λίγο κάτω από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που παίρνει 2,5%. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά αθροίζουν 44,8%.Εντυπωσιακά είναι επίσης τα στοιχεία που προκύπτουν στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.
Το 74% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 50% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το Μνημόνιο, και το 79% των ερωτηθέντων δηλώνουν “καθόλου ικανοποιημένοι” από τον τρόπο που η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα διαχειρίζονται υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων.
Ολόκληρη η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Επίκαιρα που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα.

Σύνταξη για όλους στα 67

Υπερψηφίστηκε απ' τη ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η λεγόμενη “Πράσινη Βίβλος” της Κομισιόν.
Η "Πράσινη Βίβλος" προβλέπει τη σταδιακή εναρμόνιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων στην Ευρωζώνη “για επαρκή, βιώσιμα και ασφαλή ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά συστήματα” και η οποία φυσικά και θα επηρεάσει και την Ελλάδα.Η εναρμόνιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων με την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 ή ακόμα και στα 68 έτη, λόγω της “προσαρμογής της εκάστοτε ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής”, αποτελεί συστατικό στοιχείο του “Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας” που προωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας στην Ευρωζώνη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.
Σύμφωνα μάλιστα με την “Πράσινη Βίβλο”, για να διατηρηθεί η σημερινή αναλογία των ενεργών εργαζόμενων προς τους συνταξιούχους, θα πρέπει έως το 2040 το όριο ηλικίας να αυξηθεί στο 67ο έτος και έως το 2060 στο 70ο έτος.
Για την Ελλάδα, η Κομισιόν αναφέρει ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι “προς τη σωστή κατεύθυνση”, όμως, να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων.

Στην Ακράτα οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα

Από τον Νοέμβριο έχει σταματήσει σε σχολεία της Ακράτας και σε άλλες περιοχές της Αιγιάλειας η μεταφορά των μαθητών, αφού οι μεταφορείς έχουν ήδη σταματήσει τα δρομολόγια καθώς δεν έχουν πληρωθεί. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς, είτε να μεταφέρουν με τα ΙΧ τους τα παιδιά, είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους ταξί για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο.
Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι το 1ο και το 2ο Δημοτικό Ακράτας, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Ακράτας, το Δημοτικό στα Σελιανίτικα και το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Αίγιο. Προβληματική είναι η μεταφορά των μαθητών, στην Άβυθο, στη Ροδοδάφνη και στο 3ο Δημοτικό Αιγίου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η περίπτωση μαθητή που φοιτά στο Σχολείο Ένταξης του Αιγίου και μένει στον Ερινεό, όπου οι γονείς του πληρώνουν κάθε ημέρα 20 ευρώ για την μεταφορά του!
Μιλώντας πριν λίγο στο thebest.gr o πρόεδρος των δασκάλων της Αιγιάλειας Δημήτρης Ελευθεριώτης, τόνισε ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί καθώς είναι υποχρέωσή του η μεταφορά των μαθητών. Υπογράμμισε δε ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση σχολικών μονάδων, κάτι που θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στους μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.

thebest.gr

Διακήρυξη Διαγωνισμού Προμήθειας Γραφικής Ύλης, Εντύπων, Αναλωσίμων Υλικών Η/Υ και Φαξ στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΕΝΤΥΠΩΝ – ΦΑΚΕΛΩΝ & ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η/Υ – FAX, CD & DVD, όπως προδιαγράφονται στα οικεία τεύχη δημοπράτησης που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, ενδεικτικού προϋπολογισμού με Φ.Π.Α. 107.843,30Ευρώ.
Η διενέργεια του διαγωνισμού και η εκτέλεση της προμήθειας θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις:
  1. Υ.Α 11389/93 του ΥΠ.ΕΣ περί ΕΚΠΟΤΑ
  2. του Ν.2286/95 «Προμήθειες του Δημοσίου τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.
  3. Ν. 3463/06, Δ.Κ.Κ. όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.
  4. Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης»
  5. Π.Δ.166/2003 (ΦΕΚ138Α/2003): «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2000/35 της 29-6-2000, για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές»,
Η δημοπρασία θα γίνει στην έδρα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2, Τ.Κ. 20400 Ξυλόκαστρο Κορινθίας) ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού την 4 - 3 - 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών)
ΑΡΧΕΙΑ.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ