Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Χ» στο Ηράκλειο, νίκες για Ατρόμητο, Βέροια, Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός νίκησε... μόνο 1-0 τον Πλατανιά
Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο που με 1 - 0 και γκολ του Παπάζογλου έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 15ης εμβόλιμης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ανάκαμψη και για τη Βέροια που επιβλήθηκε με 2 - 0, απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος Νίκη Βόλου
Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός έφτασε δύσκολα στο «τρίποντο»με 1 - 0 κόντρα στον Πλατανιά , ενώ σε ένα ανοιχτό παιχνίδι η Καλλονή κατάφερε να προηγηθεί στο Ηράκλειο και ο ΟΦΗ να ισοφαρίσει σώζοντας την παρτίδα με το 1 -  1

Νωρίτερα η Κέρκυρα χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο για να κερδίσει 3 - 1 τον Εργοτέλη , και να επιστρέψει στις νίκες, ενώ στην Κομοτινή Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης «κόλλησαν» στο 1-1 σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τον αγώνα  του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, σε ένα ιδιαίτερο ματς για τους «ερυθρολεύκους» καθώς θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά και να πουν και «αντίο» σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Ερίκ Αμπιντάλ. Ηδη αώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Ολυμπιακός από το 36' προηγείται 1-0 του Πανιωνίου με κεφαλιά του Μήτρογλου

Με 160 «ναι» στον Σταύρο Δήμα η πρώτη ψηφοφορία, 135 «παρών» και 5 απόντες

 http://www.alphatv.gr/sites/tv/files/styles/alpha_news_main_article/public/news-article/dimas-stauros.jpg?itok=YYCVLCue
Η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής ,για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν… έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με την πρόταση της συγκυβέρνησης  και  υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο  Δήμα συντάχθηκαν συνολικά 160 βουλευτές, 135 ψήφισαν “παρών”, ενώ απουσίαζαν πέντε βουλευτές.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου.

«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.
Αν πρέπει να ψάξουμε για κάποια έκπληξη τότε αυτή είναι το “Παρών” του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ επειδή διαφώνησε με τη στάση του κόμματος, σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος -απουσία που θεωρείται ότι είναι με νόημα. Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης.
Απούσα ήταν και η κα. Χατζησοφιά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με επιστολή της δήλωσε πως θα ψήφιζε “παρών”.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 19.10 με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να εξηγεί τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ενώ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, με επιστολές του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από τη στιγμή που δεν συγκεντρώθηκαν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.
«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής .

Σε λίγη ώρα η πρώτη ψηφοφορία



 kathimerini.gr / Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Στ. Δήμας .. “Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα...”.

Στ. Δήμας .. “Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα...”.
Το τελευταίο σοκολατάκι στο κουτί της πολιτικής ζωής του Σταύρου Δήμα είναι και το πιο γλυκό. Η υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η κατάληξη μιας λαμπρής, αλλά κυρίως αξιοπρεπούς πολιτικής πορείας. Και ασυμβίβαστης, για όσους θυμούνται την κυβερνητική του θητεία την περίοδο 1991-93.

του Γ. Γουγά

"Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα...".
Είναι μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές ατάκες, από την ταινία “Φόρεστ Γκαμπ”, και την είπε η μητέρα (Σάλι Φιλντ) στον γιο της, Φόρεστ (Τομ Χάνκς).
Τη θυμήθηκα επ' αφορμής της επιλογής του Σταύρου Δήμα, για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το κουτί με τα σοκολατάκια που άνοιξε ο Κορίνθιος πολιτικός την επαύριο της νίκης της Ν.Δ., το 2004, δεν φαινόταν καλό. Καίτοι ο ίδιος περίμενε να επιλεγεί, από τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για την θέση του υπουργού Άμυνας, ή του προέδρου της Βουλής, δεν του έλαχε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Ο Καραμανλής επέλεξε να τον στείλει στην Ευρώπη, ως Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ιστορική μέρα για την Πελοπόννησο η ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων». - «Μετατρέπουμε την Πελοπόννησο στην πρώτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της χώρας»



 Εμφάνιση DSC09406.JPG
Ως την πιο σημαντική και ιστορική μέρα για την Πελοπόννησο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την ένταξη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ως μεγάλο έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 68,5 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.
Εμφάνιση DSC09399.JPG«Από όλα τα αντίστοιχα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, μόνο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν αποκλείστηκε και εντάχθηκε ομαλά στο ΕΣΠΑ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «σε μια περίοδο με κατεβασμένα τα ρολά για το σύνολο της χώρας, αποδεικνύουμε στην Πελοπόννησο ότι με την επιμονή, την αποφασιστικότητα, τη βαθιά γνώση και την αποτελεσματικότητά μας υλοποιούμε με επιτυχία το σχέδιο που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι η σύμβαση του έργου έχει ήδη διαβιβαστεί στο ελεγκτικό συνέδριο, για να ελεγχθεί, και  εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015, «ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να είναι έτοιμη η δομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης όπως είχαμε εξαρχής δεσμευτεί».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη υπογραφεί η έγκριση δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των 78 ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, και ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρείς ΧΑΔΑ.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κέρδισε επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού της προγράμματος» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «με την αποφασιστικότητά μας αυτή πραγματώνουμε το στόχο μας να καταστήσουμε την Πελοπόννησο την πρώτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της χώρας».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος την υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου Ρωμανός – Γαργαλιάνοι και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των έργων αυτών δείγμα συνέπειας και αξιοπιστίας προς τους πολίτες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προηγείται σε σχέση με τις λοιπές Περιφέρειες της χώρας.

«Κόλλησαν» στη... λάσπη Πανθρακικός και Αστέρας

«Κόλλησαν» στη... λάσπη Πανθρακικός και Αστέρας
Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Αστέρα Τρίπολης στην Κομοτηνή, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Τζάνη και οι Αρκάδες, οι οποίοι παραμένουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισοφάρισαν στο 31΄ με τον Γκοϊάν.
Η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν άφηνε πολλά περιθώρια να παιχθεί ποδόσφαιρο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο ομάδων.
Η λάσπη φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι θα έχει... πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 5΄ η μπάλα «κόλλησε» μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού και έδωσε την ευκαιρία στον Τσοκάνη να σουτάρει, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε.
Στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, με κεφαλιά του Τζάνη μετά από σέντρα του Ντιγκινί από αριστερά. Ο Αστέρας θέλησε να «απαντήσει» άμεσα, όμως το σουτ του Μάσα στο 10΄ εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη.
Οι Θρακιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις και είχαν μία καλή φάση -ξανά- με τον Τζάνη, ενώ στο 29΄ ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Λούι. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, όμως, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο «κεραυνός» του Γκοϊάν έφερε το ματς «στα ίσια».

 Ο Αστέρας πίεσε ως το τέλος του ημιχρόνου για να πάρει το προβάδισμα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς στην εκπνοή ο Νίκο Φερνάντες βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ δεν ήταν καλό (δεν βοήθησε και το τερέν) και η μπάλα έφυγε ψηλά.
Οι Αρκάδες έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 57΄, όταν ο Μάσα έφυγε στην αντεπίθεση και από πλάγια θέση έπιασε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, το οποίο έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι.
Ούτε η κεφαλιά του Μπαράλες στο 62΄ βρήκε στόχο και σταδιακά ο Αστέρας έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι προς το τέλος του ματς έδειχναν να αναζητούν περισσότερο το νικητήριο γκολ. Όμως στο 78΄ ο Ντιγκινί, αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 83΄ το διαγώνιο σουτ του Μπαϊκαρά στην κίνηση έφυγε «ξυστά» άουτ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 94΄, ο Πανθρακικός «κλότσησε» την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, καθώς μετά από ακτέλεση φάουλ του Μεχία και δύσκολη απόκρουση του Θεοδωρόπουλου στη γωνία, ο Χασομέρης πήγε πρώτος στη μπάλα, αλλά από τη μικρή περιοχή και προ κενής εστίας... κατάφερε να τη στείλει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Κάπως έτσι ο Αστέρας διατήρησε το αήττητο μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) και διατηρείται στην τέταρτη θέση, ενώ η ακριτική ομάδα παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (67΄ Χρήστου), Κάσες (88΄ Χασομέρης), Παπαγεωργίου, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης (81΄ Πέρεθ), Λαδάκης, Ποτουρίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο (71΄ Γιαννιώτας), Τσοκάνης (85΄ Ζησόπουλος), Κουρμπέλης, Μάσα, Φερνάντες (61΄ Μπακασέτας), Μπαράλες

*Νωρίτερα η Κέρκυρα χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο για να κερδίσει τον Εργοτέλη 3 - 1και να επιστρέψει στις νίκες Η ομάδα του Ηρακλείου προηγήθηκε στο 38΄ με τον Φίντελεφ, αλλά οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το ματς με δύο γκολ του Καϊκούτ (52΄, 67΄) κι ένα του Μαρκόβσκι (63΄) και πήραν τη νίκη και μία βαθμολογική «ανάσα».
 Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.συνεχίζεται  στις 17:15 mε τους αγώνες: Ατρόμητος-Λεβαδειακός, Βέροια-Νίκη Βόλου, Παναιτωλικός-Πλατανιάς και ΟΦΗ-Κάλλονη και ολοκληρώνεται στις 19:30, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, σε ένα ιδιαίτερο ματς για τους «ερυθρολεύκους» καθώς θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά και να πουν και «αντίο» σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Η «ακτινογραφία» της Βουλής πριν την πρώτη ψηφοφορία! Τα «ναι», τα «όχι» και τα «ίσως»

vouli
Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την κρίσιμη πρώτη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να κρίνει πολλά, καθώς φαίνεται πως θα αποτελέσει τον βασικό «οδηγό» για τη χάραξη της στρατηγικής κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι και την τρίτη εκλογή στις 29 Δεκεμβρίου.


Τα πολιτικά δεδομένα
Ποια είναι όμως τα πολιτικά δεδομένα μέχρι σήμερα; Κάτω από ποιες συνθήκες θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία;
Το πρώτο στοιχείο είναι η διαφαινόμενη αλλαγή στρατηγικής από το Μαξίμου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις μία ημέρα πριν από την πρώτη εκλογή η κυβέρνηση βγάζει το «plan b» στο τραπέζι.
Η χθεσινή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αποτελεί το πρώτο βήμα αυτής της πρωτοβουλίας που κινείται στις βασικές αρχές και αξίες που έχει θέσει ένας σημαντικός αριθμός ανεξάρτητων και όχι  μόνο βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εθνική συνεννόηση και συναίνεση.
«Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις».

Βαρυσήμαντη δήλωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα «Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως»

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/stavros_dimas.PNG
«Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού, που απαιτείται αυτήν τη στιγμή από όλους, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση» σημειώνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, σε δηλώσεις του στο περιοδικό CRASH.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας τονίζει: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως, θα σκεφτούν και θα ζυγίσουν το εθνικό συμφέρον, πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Προσθέτει: «Είμαι συγκινημένος και με τιμά η αγάπη του κόσμου, αλλά και ότι ασχέτως εκλογής, στελέχη από όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν θετικά στο όνομα και τη διαδρομή μου».

Η Ντόρα ζήτησε “γαλάζια” πανστρατιά, στα… λημέρια του Αβέρωφ (video)

Η Ντόρα Μπακογιάννη… δεν έχει κουραστεί να μιλάει στο σύνολο της πολιτικής διαδρομής της για την αναγκαιότητα μιας μεγάλης Κεντροδεξιάς, που θα μπορούσε να εμπνεύσει ευρείες κοινωνικές πλειοψηφίες, και με την πρόσφατη παρουσία της στα Γιάννενα, επιβεβαίωσε στην πράξη τη συγκεκριμένη στόχευση.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, και Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, την εποχή του τελευταίου μεγάλου “όχι” της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, το 2008 στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, μίλησε σε επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, και απευθύνθηκε στην καρδιά των οπαδών του κόμματος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εστίασε στην ιστορική διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας, και τη σημαντική προσφορά της Παράταξης που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής στο να πάει η Ελλάδα μπροστά, σε κρίσιμες εθνικά περιόδους, όπως συμβαίνει και σήμερα.
Στα Γιάννενα, το… χωριό του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους απλούς οπαδούς και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με στελέχη που μπορεί να έχουν διαφορετική εσωκομματική αφετηρία και αναφορά, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία ωστόσο καλούνται να δώσουν μια ιστορική μάχη κατά των άκρων και του λαϊκισμού, όπως τους προέτρεψε η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, η οποία θα δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών στη “δική της” Α’ Αθηνών.

Video

ysteografa.gr

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα


Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι για τις προοπτικές της οικονομίας και του νοικοκυριού τους.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που πραγματοποιήθηκε στα κράτη-μέλη της ΕΕ τον Νοέμβριο, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο βαθμός απαισιοδοξίας των Ελλήνων παρουσιάζει επιδείνωση, σε σχέση με την προηγούμενη που διεξήχθη τον Ιούνιο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ - Ο Ολυμπιακός λέει σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Ερίκ Αμπιντάλ.

 Live: Κέρκυρα-Εργοτέλης (0-0) και Πανθρακικός-Αστέρας (0-0)
Με τους αγώνες Κέρκυρα-Εργοτέλης και Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης ξεκινάει η 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στις 19:30 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, σε ένα ιδιαίτερο ματς για τους «ερυθρολεύκους» καθώς θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά και να πουν και «αντίο» σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Ερίκ Αμπιντάλ.
 
Φυσικά το ντέρμπι που θα γίνει αύριο Πέμπτη στους «Ζωσιμάδες», ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, ενώ ο Παναθηναϊκός, καλείται να ξεπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο της βελτιωμένης Ξάνθης, έτσι ώστε να μείνει κοντά στην πρώτη δυάδα.

Το πρόγραμμα ( οι αγώνες  τηλεοπτικά από την NOVA) 
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα-Εργοτέλης (15:00, Novasports 3)
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 2)
Βέροια-Νίκη Βόλου (17:15, Novasports 6)
ΟΦΗ-Καλλονή (17:15, Novasports 3)
Παναιτωλικός-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30, Novasports 1)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (17:15, Novasports 1)
Ξάνθη-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στου Μαξίμου λίγες ώρες πριν τη «μάχη» για τον Πρόεδρο

http://www.e-typos.com/files/temp//30E81DE7AFE59B560AE990594F44F31E.jpg
Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε μετά τις 2:30 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λίγες ώρες πριν τη πρώτη -κρίσιμη για την καταγραφή δυνάμεων- ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή.

Στο επίκεντρο του τετ α τετ  μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρέθηκαν όλα τα δεδομένα ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου. 
 Η ελπίδα συγκέντρωσης των 180 βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία δεν έχει χαθεί ακόμη για την κυβέρνηση, με τον Ευ.Βενιζέλο να επιμένει στα περί ανάγκης ύπαρξης πολιτικής συναίνεσης, θέση που αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει σε μιά ώρα , στις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real Fm 97.8 ο κ. Σαμαράς και ο κ. Δήμας έκαναν μία ανασκόπηση της πολιτικής κατάστασης και συμφώνησαν ότι η τρίτη είναι η πιο κρίσιμη ψηφοφορία.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έχει καθημερινή επικοινωνία και με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενώ τηλεφωνεί και σε βουλευτές που εκφράζονται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα.

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου



Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 16:00 μ.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΟΑΕΔ: Έρχονται 8.000 θέσεις στον τουρισμό για νέους, μέσω voucher

Τη δημιουργία προγράμματος voucher για 8.000 νέους έως 29 ετών σε  επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, προβλέπουν τρεις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας.  Η “Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού,για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας” περιλαμβάνει:
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε 2 φάσεις (200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης- α΄ φάση και 220 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης – β΄φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α΄ και β΄ φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 1,208,962.00 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να εξυπηρετήσει 8.000 ανέργους.
Δείτε αναλυτικά:
-Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (1)
-Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (2)
-Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (3)

Αύριο δίνονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε 720 χιλιάδες δικαιούχους

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το τέταρτο τρίμηνο να καταβληθούν αύριο 18 Δεκεμβρίου σε 720 χιλιάδες δικαιούχους. Όπως είχε γίνει γνωστό οι καταβολές των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνουν έναν μήνα νωρίτερα από τον αρχικό υπολογισμό και έτσι τα χρήματα θα πιστωθούν αύριο στους δικαιούχους ενώ αρχικά ήταν να μπουν στους λογαριασμούς τον Ιανουάριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ, 50 χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν επικαιροποιήσει τις αιτήσεις τους. Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει διευκρινίσει ότι όσοι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, δεν είχαν υποβάλει μέχρι 18 Νοεμβρίου 2014 αίτηση Α21 δεν θα πληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Απάντηση του Κώστα Κόλλια σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου για τον Προαστιακό



Με έκπληξη και απορία διάβασα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, ο οποίος με εγκαλεί για τις θέσεις που, κατά τη γνώμη του, έχω διατυπώσει σχετικά με την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την πόλη του Λουτρακίου. Θα δείξω κατανόηση για την άγνοια διότι, προφανώς, το 2009, όταν για πρώτη φορά πήρα θέση για τον Προαστιακό, ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου ήταν ανύπαρκτος. Σήμερα, επιλέγει σκοπίμως να αγνοεί αυτό που και ο τελευταίος δημότης του Λουτρακίου γνωρίζει, ότι δηλαδή από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει και την προέκταση του Προαστιακού και τη χωροθέτηση του σταθμού στον Ισθμό.
Δεν θα αναφερθώ στα θετικά σχόλια που έχουν εκφραστεί από τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τις προσπάθειές μου, ούτε θα επεκταθώ σε όλες μου τις παρεμβάσεις γιατί δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες. Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικές από τις πρωτοβουλίες μου, για να μην πλανάται και να μην παραπλανεί ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου.
Τον Φεβρουάριο του 2011, σε ερώτηση που απηύθυνα στον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, ανέφερα μεταξύ άλλων ότι «Η σχεδιαζόμενη λύση να κατασκευαστεί ο σταθμός στη θέση «Βασιλόπουλος», δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προοπτικές της πόλης και συναντά την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Αίτημα και πρόταση κοινής αποδοχής είναι να επανασχεδιαστεί η κατασκευή του σταθμού και να τοποθετηθεί στη διακλάδωση της παλαιάς εθνικής οδού προς Λουτράκι.»
Τρεις μήνες αργότερα, κατέθεσα νέα ερώτηση, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, όπου ρωτούσα τον υπουργό: «Προτίθεστε να συνδράμετε τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου άμεσα να εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλι για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης κατασκευής σταθμού του Προαστιακού Διακλάδωση – Ισθμός, καθώς και την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της παρακαμπτήριας τερματικής γραμμής προς την πόλη του Λουτρακίου;»
Το 2013 είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ.Π.Θεοφανόπουλο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη. Τα βασικά ζητήματα που έθεσα ήταν η χωροθέτηση του σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή του Ισθμού και η προέκταση της γραμμής μέχρι την πόλη του Λουτρακίου. Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό δελτίο εδώ, είχα δηλώσει δημόσια ότι «Αταλάντευτη θέση μου είναι ότι ο Προαστιακός πρέπει να μπει στην πόλη του Λουτρακίου και ότι ο σταθμός μετεπιβίβασης πρέπει να κατασκευαστεί στη διακλάδωση προς Λουτράκι».
Στην πιο πρόσφατη παρέμβασή μου για το θέμα, τον Νοέμβριο του 2014, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, είπα στον παρόντα Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη ότι, έπειτα και από την ψήφιση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, όπου με το άρθρο 30 προβλέπεται η προέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την υλοποίηση του έργου. Όταν μάλιστα ο κ.Υπουργός ζήτησε διευκρινίσεις, του απάντησα ότι «ο Δήμαρχος και οι φορείς έχουν συμφωνήσει και σας το μεταφέρω επισήμως.»
Ύστερα από όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου θεωρεί ότι δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, μόνο και μόνο επειδή σε πρόσφατο δελτίο μου εξέφρασα την άποψη ότι το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με την κατασκευή του σταθμού στον Ισθμό και ότι απαιτείται συνεργασία ώστε η λειτουργία της γραμμής να είναι ασφαλής για τους πολίτες και λειτουργική για την πόλη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου παίζει μόνος το παιχνίδι των εντυπώσεων και πάλι έρχεται δεύτερος. Διότι προσωπικά αρνούμαι να παίξω παιχνίδια εντυπώσεων και προτιμώ τον αγώνα ουσίας. Η επίθεση στο πρόσωπό μου για ένα θέμα  για το οποίο έδωσα και δίνω τον αγώνα μαζί με τους Δημότες και τους φορείς της πόλης του Λουτρακίου, ήταν τουλάχιστον ατυχής. Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων  και της αντιστροφής του κλίματος εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνομαι την αγωνία του. Του συνιστώ όμως ψυχραιμία, διότι οι πολιτικές μάχες δεν κερδίζονται με την παραπληροφόρηση, τα υπονοούμενα και τις εντυπώσεις.

Τι είπε ο Σαμαράς για την προεδρική εκλογή και… τι εννοούσε

Antonis-Samaras

Από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της αποψινής, πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που… λέει πολλά.
“Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”, αναφέρει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. 


ysterografa.gr

Ντόρα: Δεν υπάρχει… παγκόσμια συνωμοσία κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Dora-Bakoyannis Πολιτική παρέμβαση για τις εθνικές εξελίξεις έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μερικές ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των “Παραπολιτικών”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Είναι θανάσιμο λάθος να ασχολούμαστε με το πολιτικό “εγώ” μας σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις που μπορεί να πληρώσουμε ακριβά.
- Υπάρχει ο, τιδήποτε πιο πατριωτικό απο το να δώσουμε προοπτική εργασίας στον άνεργο πολίτη;
- Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν σηκώσει οικονομικό οχυρό γύρω από την υπόλοιπη Ευρώπη.
- Δεν υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
- Το πολιτικό μας σύστημα παρουσιάζει απίστευτη ανωριμότητα”.

ysterografa.gr