Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Με 160 «ναι» στον Σταύρο Δήμα η πρώτη ψηφοφορία, 135 «παρών» και 5 απόντες

 http://www.alphatv.gr/sites/tv/files/styles/alpha_news_main_article/public/news-article/dimas-stauros.jpg?itok=YYCVLCue
Η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής ,για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν… έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με την πρόταση της συγκυβέρνησης  και  υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο  Δήμα συντάχθηκαν συνολικά 160 βουλευτές, 135 ψήφισαν “παρών”, ενώ απουσίαζαν πέντε βουλευτές.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου.

«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.
Αν πρέπει να ψάξουμε για κάποια έκπληξη τότε αυτή είναι το “Παρών” του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ επειδή διαφώνησε με τη στάση του κόμματος, σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος -απουσία που θεωρείται ότι είναι με νόημα. Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης.
Απούσα ήταν και η κα. Χατζησοφιά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με επιστολή της δήλωσε πως θα ψήφιζε “παρών”.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 19.10 με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να εξηγεί τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ενώ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, με επιστολές του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από τη στιγμή που δεν συγκεντρώθηκαν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.
«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής .