Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το VentureGarden πραγματοποίησε το πρώτο του σεμινάριο στην Κορινθία για την Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το VentureGarden ήρθε στην Κορινθία την Τετάρτη 10/12/2014 με την υποστήριξη του Δίκτυού Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας (Corinthian Cluster).  

Εμφάνιση vgcorinthia1.jpgΣτον φιλόξενο χώρο του Xanadu bar & forum στο Λουτράκι, το VentureGarden (www.venturegarden.gr) επέκτεινε τις δράσεις του στην περιοχή της Κορινθίας με το πρώτο του σεμινάριο «Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα» βασισμένο στο Business Model Canvas. 40 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέσα από συζητήσεις και ομαδικές εργασίες και να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα ή προβληματισμούς που τους απασχολούν από την ομάδα του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece.

Στο δεύτερο σεμινάριο που θα ακολουθήσει οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να λάβουν υποστήριξη για την υλοποίηση της ιδέας τους. Στο χρονικό διάστημα μέχρι το δεύτερο σεμινάριο, θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την ομάδα του VentureGarden και εξειδικευμένους μέντορες για την βελτίωση των επιχειρηματικών προτάσεων, αλλά και την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων.

Εμφάνιση vgcorinthia2.jpgTo VentureGarden ξεκίνησε την Άνοιξη του 2014 με σκοπό να ενισχύσει την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από την εκπαίδευση και την υποστήριξη. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ALBA Graduate Business School στην Αθήνα και του Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki στην Θεσσαλονίκη. Υλοποιείται με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.  Έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο κύκλοι εκπαιδευτικών σεμιναρίων και στις δύο πόλεις, ενώ το πρόγραμμα για το 2015 περιλαμβάνει και άλλες.


Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας (Corinthian Cluster)
www.dnek.org