Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Μπομπ Ντόουλ: Πέθανε στα 98 ο πρώην γερουσιαστής και εμβληματική μορφή της αμερικανικής πολιτικής σκηνής

 Μπομπ Ντόουλ: Πέθανε στα 98 ο πρώην γερουσιαστής και εμβληματική μορφή της αμερικανικής πολιτικής σκηνής 

Πλήρης ημερών σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μπομπ Ντόουλ. Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ διέγραψε μακρά πορεία στα πολιτικά πράγματα της υπερδύναμης για σχεδόν οκτώ δεκαετίες!

Ο Μπομπ Ντόουλ, πρώην Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και προεδρικός υποψήφιος, αλλά κυρίως μορφή της αμερικανικής πολιτικής, πέθανε σε ηλικία 98 ετών, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ελίζαμπεθ Ντόουλ.

«Μέχρι τον θάνατό του, σε ηλικία 98 ετών, υπηρέτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πιστά επί 79 χρόνια», δήλωσε το ίδρυμα, διευκρινίζοντας ότι ο Ντόουλ πέθανε «στον ύπνο του». Ο Μπομπ Ντόουλ ξεπέρασε τις οδυνηρές πληγές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να γίνει εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής στις ΗΠΑ ως Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Κάνσας και προεδρικός υποψήφιος του κόμματός του το 1996 όταν και ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον.

Εκπροσώπησε το Κάνσας στο Κογκρέσο επί 35 χρόνια: από το 1961 έως το 1969 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και από το 1969 έως το 1996 στη Γερουσία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΣΑ: Μικρή η προσέλευση των δικηγόρων στις κάλπες για ανάδειξη νέου πρόεδρου

 verve_anasta   

Μικρή ήταν σήμερα η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων την πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

Από τους 23.427 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μόλις 3.119, ενώ την πρώτη ημέρα του α΄ γύρου (28.11.2021) είχαν προσέλθει και ψήφισαν 4.977 δικηγόροι. Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο από 7 π.μ. έως 7 μ.μ. και θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος για την επόμενη τετραετία.

Μονομάχοι στο ΔΣΑ είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και Δημήτρης Αναστασόπουλος που είχε λάβει ποσοστό 21.63%.



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Οδηγίες προφύλαξης από την Πολιτική Προστασία

 Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κρύο την Κυριακή – Αναλυτικά η πρόγνωση 

Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλωθούν στη χώρα από τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οδηγίες προστασίας

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποτελέσματα στο 55% των ψηφοδελτίων

 Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποτελέσματα στο 55% των ψηφοδελτίων 

Επικράτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, με ποσοστό στο 40% δείχνουν τα νεότερα αποτελέσματα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με καταμετρημένο το 55,65% των ψήφων.

Στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 27,06% φαίνεται ότι περνά ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 24,88%. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, αλλά και τις εκτιμήσεις των επιτελείων των υποψηφίων θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες ένα θρίλερ για το ποιος θα μονομαχήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη την επόμενη Κυριακή.

Πάπας Φραγκίσκος: Η ιστορική Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής και το μήνυμά του από τη Λέσβο

 Πάπας Φραγκίσκος 

Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής «Χρήστος Λαμπράκης», όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων.

Συλλειτούργησαν Επίσκοποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και όλος ο κλήρος της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας (περίπου 70 ιερείς, διάκονοι και λειτουργοϋπηρέτες).

Στην αίθουσα βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων. Την λειτουργία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και από όλες τις άλλες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, έως 2.500 άτομα.

Εορτάζει αύριος ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου, ο Άγιος Νικόλαος

 


Αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου.
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου. Είναι περίπου 300 μέτρα πιο ανατολικά από το μεταγενέστερο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη , κοντά στο παλιό γυμναστήριο των σχολείων του Δερβενίου. 
 
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή μας (Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης) εορτάζουν Ιεροί ναοί στην Λυκοποριά, στον Άνω Αιγιαλό, στο Κάτω Λουτρό, στα Γελινιάτικα, στη Ρίζα, στην 'Άνω Συνοικία Τρικάλων . 

Βαθμολογία Super League – Στο -6 από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ, ο Αρης έφτασε τον Παναθηναϊκό

 Βαθμολογία Super League – Στο -6 από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ, ο Αρης έφτασε τον Παναθηναϊκό

Τα σημερινά παιχνίδια για την 12η αγωνιστική της Superleague ολοκληρώθηκαν, με την ΑΕΚ να παίρνει μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Αθηναϊκό ντέρμπι, επικρατώντας με σκορ 1-0 και φτάνοντας τους 26 βαθμούς, παραμένοντας το -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στην 6η θέση και τους 17.

Ακόμα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-2 από τον Ιωνικό στη Νίκαια, μένοντας 3ος με 19 πόντους, ενώ το σύνολο του Δημήτρη Σπανού βρίσκεται στη 10η θέση, με 13 βαθμούς.

Τέλος, ο Άρης πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, με σκορ 1-0, πιάνοντας έτσι τον Παναθηναϊκό στους 17 βαθμούς (5ος), ενώ οι Αρκάδες έμειναν 9οι στους 13 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής: 

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το ντέρμπι κι έμεινε στο κατόπι (-6) του Ολυμπιακού

 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το ντέρμπι κι έμεινε στο κατόπι (-6) του Ολυμπιακού η ! 

Επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα (μετά το Κύπελλο με την Κηφισιά...) για την ΑΕΚ που ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ.

Έτσι η «Ένωση» διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό αφήνοντας τους «πράσινους» (που προέρχονταν από δύο νίκες συν του Κυπέλλου τριες) στο -9 από εκείνη...

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Πήρε αυτό που ήθελε με Γκάμα

 Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Πήρε αυτό που ήθελε με Γκάμα 

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Άρης που βγάζει αντίδραση μετά από εκείνο το δύσκολο βράδυ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Μάντζιου επικράτησε με σκορ 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 41'. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν και δοκάρι στο 87' με τον Ιτούρμπε. Μπορεί να μην εντυπωσίασαν κόντρα στους Αρκάδες, αλλά πρόσθεσαν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άρχισε η καταμέτρηση – Ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις - Τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μετά από 13 ώρες που ήταν ανοικτές οι κάλπες και συμμετοχή που έσπασε ρεκόρ με πάνω από 260.000 ψήφους, έληξε η ψηφοφορία στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής.Στο μεταξύ, δόθηκε νέα παράταση στην ψηφοφορία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σε όσα εκλογικά κέντρα υπάρχουν ακόμα ουρές.

Η ανακοίνωση: «Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες και σε πολλά Εκλογικά Τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν. Είναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί.Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00».

Τραγωδία στα διόδια στο Λουτράκι: Κάηκε μέσα στο αυτοκίνητο

  

Τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα διόδια στο Λουτράκι μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hlektra.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από το όχημα που έχει πάρει φωτιά κοντά στα διόδια υπάρχει ένα θύμα που είναι ο οδηγός του οχήματος .

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό  αν το θύμα είναι άνδρας ή γυναίκα ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα αυτοκινητοδρόμων Νέας Περάμου.

Σπουδαία νίκη για τον Ιωνικό με 3-2 απέναντι στον απογοητευτικό ΠΑΟΚ, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό Ρεϊνάλντο Λένις!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/12/05/165096/main/Ionikos-PAOK-panigyriko.jpg 

Με συγκεκριμένο πλάνο και περίσσιο πάθος στο παιχνίδι του, ο Ιωνικός κατέκτησε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη με σκορ 3-2 σε βάρος του προβληματικού ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του γνώρισε τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και φυσιολογικά βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια!

Παρότι ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε νωρίς (με γκολ από τον σέντερ φορ του Σφιντέρσκι ύστερα από καιρό), οι Νικαιώτες έβγαλαν άμεσα αντίδραση και μέσα σε ένα τέταρτο αγώνα ήταν αυτοί μπροστά στο σκορ χάρη στα χτυπήματα των Κάνιας και Άοσμαν.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 314 νέα κρούσματα σήμερα ( 68 στην Κορινθία, 117 στην Αχαΐα.)

 

Και νέα μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (-108 ), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 314 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δυο περιοχές  (Αχαΐα και Κορινθία) παρουσιάζουν  σήμερα   πολλαπλάσιο αριθμό (175) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (139) .  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν πενηνταέξι (156 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 68  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 40 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 48 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (20) Αρκαδίας (14) και Λακωνίας (14).

Επίσης άλλα 158 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (117) και Ηλείας (41).   

Σήμερα 5 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 314 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 72.870 (36.750 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 5 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (117),  Μεσσηνίας  (40),  Κορινθίας (68), Ηλείας (41), Αργολίδας (20), Αρκαδίας (14) και Λακωνίας (14)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                28.947

Π.Ε. Μεσσηνίας         10.518

Π.Ε. Κορινθίας          10.438

Π.Ε. Ηλείας                 7.173

Π.Ε. Αργολίδας           6.310

Π.Ε. Αρκαδίας             5.732

Π.Ε. Λακωνίας            3.752