Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τους Θεσσαλονικείς στο Conference League

 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τους Θεσσαλονικείς στο Conference League 

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επαναλάβει το θρίαμβο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ και στον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Conference League, με το 2-0 εναντίον του στην Τούμπα να διαμορφώνει το συνολικό 3-0 και να οδηγεί στον αποκλεισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με το υπέρ της 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, η Κλαμπ Μπριζ μπήκε από την αρχή καλύτερα στο ματς με τον ΠΑΟΚ και “κυριάρχησε” στην Τούμπα, για να φθάσει εύκολα σε μία δεύτερη νίκη και στην πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς εκτός διοργάνωσης. 

Conference League: Πρόκριση στην παράταση για τη Φιορεντίνα και στα πέναλτι για την Άστον Βίλα

 Conference League: Πρόκριση στην παράταση για τη Φιορεντίνα και στα πέναλτι για την Άστον Βίλα 

Η Φιορεντίνα νίκησε με 2-0 την Βικτόρια Πλζεν στην παράταση και η Άστον Βίλα “λύγισε” στα πέναλτι με 4-3 τη Λιλ, μετά το 2-1 στην κανονική διάρκεια, για να γίνουν οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν πρώτες στα ημιτελικά του Conference League.

Στη Φλωρεντία, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες με το ίδιο σκορ, αλλά αυτή τη φορά το ματς είχε παράταση και εκεί οι “Βιόλα” σκόραραν δις με Γκονζάλες και Μπιράγκι για να φθάσουν στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. 

Σορός ηλικιωμένης γυναίκας βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κορίνθου. - Σύγκρουση οχημάτων στο Σουσάκι με θανάσιμο τραυματισμό ενός 22χρονου

 Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης γυναίκας βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου 

Σορός ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε σήμερα Πέμπτη (18/4) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο σημείο, μετέβη ένα σκάφος με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου που ανέσυραν τη σορό και

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

 Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων – Σ.Π.Ο.Α.Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 Λουτράκι 18/ 04 /2024
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                          Άριθμ. Πρωτ. 6585 / 2024
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -

ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιάσoνος 1, Λουτράκι

Ταχ. Κώδικας: 20 300

Τηλ
: 2744 360 112 - 13
Email:
info@loutraki.gr
 
ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
 
Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»
 
Σχετ.:
α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει,

β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης.

 
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου του 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου (Ιάσονος 1 - Λουτράκι), όπου θα συζητηθούν τα ανωτέρω θέματα, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 15Α & 16 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173/τ.Α/08-08-2013) «Κανόνες Ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών & άλλες διατάξεις », όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Με θέματα:

Μεγάλη συμμετοχή μηχανικών σε ενημερωτική εκδήλωση για τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο Κτιρίων

 ΤΕΕ: Μεγάλη συμμετοχή μηχανικών σε ενημερωτική εκδήλωση για τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο Κτιρίων

-       Γ. Στασινός: Στόχος να ολοκληρωθεί ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος στο μεγαλύτερο ποσοστό του έως τέλος του έτους

-       Ευ. Λέκκας: Ο υποχρεωτικός πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος θα βοηθήσει την Πολιτεία να βάλει προτεραιότητες για παρεμβάσεις

 

Στη σημασία του υποχρεωτικού πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου στα δημόσια κτίρια που στεγάζονται σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικοί σταθμοί, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, χαιρετίζοντας ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ με τη συμμετοχή πλήθους μηχανικών.

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Ψάχνει ανατροπή στην κατάμεστη Τούμπα και πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League

 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Ψάχνει ανατροπή στην κατάμεστη Τούμπα και πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League 

Να το… κάνει όπως με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και να “λυγίσει” και την Κλαμπ Μπριζ μέσα στην Τούμπα θέλει απόψε ο ΠΑΟΚ (22:00), προκειμένου να πάρει ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Έχοντας για μια ακόμα φορά την στήριξη των οπαδών του, ο ΠΑΟΚ θα δώσει “μάχη” για να ανατρέψει στην Τούμπα το 1-0, με το οποίο ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο και να πάρει εκείνος την πρόκριση για τα ημιτελικά του Conference League.

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν κάνει

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ραντεβού με την Ιστορία για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League

 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ραντεβού με την Ιστορία για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε (22:00), για τους «8» του Conference League, με… όνειρο την παρθενική πρόκρισή του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Έχοντας για “προίκα” το 3-2 του “Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός καλείται να…. αλώσει ή να σταθεί “όρθιος” στο “Σουκρού Σαράτσογλου” της Φενέρμπαχτσε και να πάρει Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Confernece League.

Σε περίπτωση που τα καταφέρουν, τότε, για πρώτη φορά από όταν ιδρύθηκαν, οι “ερυθρόλευκοι” θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς 

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαικού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς., όπου ήταν κεντρικός ομιλητής  σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου της Κορίνθου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε με θέμα ”απ’ την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων”.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν πολιτικοί, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των λοιπών παραγωγικών φορέων. Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, επιχειρηματίες, φοιτητές κ.ά.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, επισκέφτηκε τη Σχολή Μηχανικού, στο Λουτράκι, όπου είδε τα 29 βαρέα μηχανήματα που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πιστώσεις από το ΠΕΠ 2014 – 2020 και τα διέθεσε στη συνέχεια στην πιο πάνω στρατιωτική μονάδα.

Τα εν λόγω μηχανήματα, μεταξύ άλλων, συνδράμουν, όποτε απαιτηθεί, για την κάλυψη αναγκών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και της χώρας.

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Στα ημιτελικά του Champions League οι Βαυαροί

 Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Στα ημιτελικά του Champions League οι Βαυαροί 

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε 1-0 την Άρσεναλ στην «Allianz Arena» και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.

Η «πληγωμένη» Μπάγερν Μονάχου έπαιξε πιο αποφασιστικά απέναντι στην Άρσεναλ, με τους Βαυαρούς να κερδίζουν 1-0 χάρη στο γκολ του Γιόσουα Κίμιχ στο 63΄και να προκρίνονται στην ημιτελική φάση του Champions League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και κατάφεραν να επικρατήσουν ενάντια στους «κανονιέρηδες» που έδειξαν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα στην Βαυαρία.

Μια νίκη που στέλνει την Μπάγερν στον ημιτελικό του Champions League, εκεί που περιμένει να μάθει ποια εκ των Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσε.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί (76' Κιμ), Λάιμερ, Γκορέτσκα, Σανέ (89' Ουπαμεκανό), Μουσιάλα, Γκερέιρο, Κέιν

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Παουλίστα, Σαλιμπά, Τομιγιάσου (86' Ενκετιά), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο (68' Ζεζούς), Ράις, Σακά, Χάβερτς, Μαρτινέλι (68' Τροσάρ).

 

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 στα πέναλτι (1-1 παράταση): Οι «μερένχες» θα πάρουν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά

 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 στα πέναλτι (1-1 παράταση): Οι «μερένχες» θα πάρουν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να προκριθεί σε βάρος της Μάντσεστερ Σίτι, με τους «μερένχες» να κερδίζουν 3-4 στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) και να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, στο οποίο η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στο «Etihad» αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου.