Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα - Σλοβακία 1-0 - Συν Αθηνά και… Μούτσα κίνει! - Κάουνας - Μπραζίλια μέσω Σεράγεβο ή... Αθήνας;

To Onsports στο «Γ. Καραϊσκάκης» (photos) | onsports.gr
Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο, το τραγικό λάθος του Μούτσα (44’) της έδωσε το δικαίωμα στο… όνειρο της πρόκρισης, επικρατώντας 1-0 της Σλοβακίας
 Σε μια προκριματικά διαδικασία μεγάλης διοργάνωσης, αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί και το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση. Η Ελλάδα έχει αποδειχθεί… άριστη στην εφαρμογή αυτής της θεωρίας και το ίδιο έκανε και απόψε.
   Με κακή απόδοση και γκολ-δώρο, ένα απίστευτο αυτογκόλ του Σκρτελ στο 44' («προσφορά» του τερματοφύλακα Μούχα), νίκησε 1-0 την Σλοβακία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο προτελευταίο παιχνίδι του 7ου προκριματικού ομίλου του Mundial και συνεχίζει να ελπίζει σε απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Για να συμβεί αυτό, όμως - και μετά το σημερινό 4-1 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης επί του Λιχτενστάιν - θα πρέπει την Τρίτη (15/10) οι Βόσνιοι να έχουν απώλεια βαθμών στο Κάουνας απέναντι στην αδιάφορη Λιθουανία και η Εθνική να νικήσει, την ίδια μέρα, το επίσης αδιάφορο Λιχτενστάιν στο Φάληρο.

Ελλάδα - Σλοβακία 21:45 - Στοχεύοντας στο τρίποντο που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

LIVE: ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Σλοβακία στις 21:45 (MEGA, OTE1) στο Φάληρο και θέλει τη νίκη για να μείνει «ζωντανή» για απευθείας πρόκριση στο Mundial.
Πρόκεται για το προτελευταίο παιχνίδι της Εθνικής για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Mundial του 2014.
Η Εθνική ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Αμφότερες έχουν από 19 βαθμούς, όμως οι Βόσνιοι υπερισχύουν στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+20 έναντι +5 της Ελλάδας).
Ετσι, με δεδομένο ότι στα δύο ματς που απομένουν αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται, είναι προφανές ότι η Ελλάδα θέλει στραβοπάτημα των Βόσνιων, την Τρίτη στο Κάουνας απέναντι στην ( αδιάφορη βαθμολογικά) Λιθουανία.
Φυσικά, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει το 2 στα 2, πρώτα σήμερα απέναντι στη δυνατή, αλλά βαθμολογικά αδιάφορη Σλοβακία των Στοχ και Βάις και την Τρίτη απέναντι στο Λιχτενστάιν, επίσης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για να πάρει την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση. Ετσι κι αλλιώς, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τη δεύτερη θέση και επειδή θα είναι στους 8 καλύτερους δεύτερους των 9 ομίλων, είναι δεδομένη η παρουσία της στα μπαράζ, για να διεκδικήσει από εκεί την πρόκριση, αν δεν την πάρει απευθείας.

Η 11άδα της Ελλάδος: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου.
Η σύνθεση της Σλοβακίας: Μούχα, Πέκαρικ, Χουμποτσάν, Σκρτελ, Ντούριτσα, Κούτσκα, Πετσόφσκι, Σέστακ, Βάις, Στοχ, Νέμετς.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γερμανός Ντενίζ Αϊτεκίν.
Επιπλέον, ο Χριστοδουλόπουλος «κέρδισε» τη θέση στην 11άδα από τον Νίνη, με αποτέλεσμα το σύστημα να μοιάζει, θεωρητικά τουλάχιστον, περισσότερο με 4-2-3-1, παρά με 4-3-3. Ωστόσο αυτό θα φανεί και στην πορεία του αγώνα.
Μοναδική απουσία για την Ελλάδα είναι ο τιμωρημένος Κατσουράνης. Από την άλλη πλευρά, για τους Σλοβάκους, εκτός αποστολής έχει μείνει ο Χάμσικ, με τον Στοχ να τον αντικαθιστά στην 11άδα.
Το ματς που μας ενδιαφέρει, ανάμεσα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και το Λιχτενστάιν έχει αρχίσει από τις 21:00.Αυτή τη στιγμή είναι  Βοσνία - Λιχτενστάιν 4-0 στο 39'!. Τα τέρματα οΤζέκο με κεφαλιά  στο 27',  βολέ του Μισίμοβιτς στο 34' ,  γκολ με τον Ιμπίσεβιτς στο 36΄ και δεύτερο γκολ για τον Τζέκο στο 39'!. Έτσι η Βοσνία φτάνει στο 4-0 απέναντι στο Λιχτενστάιν στο ημίχρονο και όλα δείχνουν ότι όπως αναμενόταν, θα έχει ένα εύκολο βράδυ. Αρα η ελπίδα μας για «γκέλα» της εστιάζεται την Τρίτη στο Κάουνας απέναντι στη Λιθουανία.

Κόρινθος - Παναθηναϊκός την Κυριακή σε φιλικό αγώνα σε live μετάδωση από το ΣΚΑΪ (video)

Όλα έτοιμα για το μεγάλο φιλικό στην Κόρινθο (video)
Η Κόρινθος προσπαθεί να ξεπεράσει την πίκρα της πρώτης ήττας στο πρωτάθλημα από τον Παναργειακό και ετοιμάζεται για το μεγάλο φιλικό της Κυριακής (13/10, 16:30) με τον Παναθηναϊκό.
Μετά από 20 χρόνια και την τελευταία της σεζόν (1992-93) στην Α' Εθνική, η Μπάρτσα θα φιλοξενήσει στο Δημοτικό Στάδιο τον Παναθηναϊκό, σε μια ιστορική φιλική αναμέτρηση.
Κόρινθος - Παναθηναϊκός, 20 χρόνια μετά!
Ο Ντάνουτ Λούπου και ο Κριστόφ Βαζέχα μονομαχούν στην αναμέτρηση Κόρινθος - ΠΑΟ, το 1992
 
Η διοίκηση της Κορίνθου περιμένει από τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών στο Στάδιο και να μετατρέψει το παιχνίδι σε γιορτή, όπως αρμόζει στην ιστορία των δύο συλλόγων.
"Είμαστε χαρούμενοι που μετά από είκοσι χρόνια αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό. Καλούμε όλη της φίλαθλη Κορινθία, τους παράγοντες της πόλης, επιχειρηματίες, γονείς και παιδιά να έρθουν στο γήπεδο και να απολαύσουν την αναμέτρηση", δήλωσε ο πρόεδρος της Κορίνθου, Μάριος Σταματάκης, που παράλληλα, έκανε έκκληση στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που θα βρεθούν στο γήπεδο να συμπεριφερθούν κόσμια, προκειμένου να μη χαλάσει η γιορτή της πόλης.
Ανάλογα ήταν και τα λόγια του Δημήτρη Μαγκαφίνη, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ήττα από τον Παναργειακό. "Χάσαμε δίκαια και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτήν την ήττα, καλό είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά το μέλλον θα το δείξει. Ζητάμε από τον κόσμο, να ξεχάσει την πίκρα του και να έρθει στο γήπεδο αυτήν την Κυριακή που παίζει η ιστορική ομάδα της Κορίνθου με μια πολύ μεγάλη ομάδα", τόνισε ο προπονητής της Κορίνθου.
Τέλος, ο έμπειρος μέσος, Χρήστος Μανιάτης επισήμανε: "Είμαστε στεναχωρημένοι για την εμφάνιση μας, δεν χάσαμε την μάχη, συνεχίζουμε και θα κριθούμε στο τέλος. Όσον άφορα τον Παναθηναϊκό είναι μια ευκαιρία να κερδίσουμε σημαντικές εμπειρίες".

Η τιμή των εισιτηρίων για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό ανέρχεται στα 10 ευρώ και η διάθεση τους θα πραγματοποιηθεί στα εκδοτήρια του γηπέδου, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
 
Την φιλική αναμέτρηση  της Κορίνθου με τον Παναθηναϊκό, θα μεταδώσει με ζωντανή σύνδεση από το Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου η τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Η "Μπάρτσα" θα έχει μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της κόντρα στο "τριφύλλι". Πλην του Καπίνο και των διεθνών με την Ελπίδων (Καπίνο, Μαρινάκης, Λαγός, Καρέλης, Τριανταφυλλόπουλος και Σίλντενφελντ) , ο Παναθηναϊκός θα έρθει στην Κόρινθο με όλα τα υπόλοιπα στελέχη του.

Την Δευτέρα η κλήρωση για τη β' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας.

Την Δευτέρα  14/10  στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας η κλήρωση για τη β' φάση του Κυπέλλου.

Όπως είναι γνωστό από την πρώτη φάση προκρίθηκαν οι Άγιοι Θεόδωροι, Πανσολυγειακός, Αστέρας Δερβενίου, Τενεάτης, Θύελλα Πετρίου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου, που μαζί με τις 26 ομάδες που είχαν περάσει άνευ αγώνα, θα μπουν στην κληρωτίδα για την φάση των "32" του θεσμού.
 
Αναλυτικά οι ομάδες που μετέχουν στην κλήρωση είναι οι εξής:
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ, ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ, ΤΕΝΕΑΤΗΣ, ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ, ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ, ΚΥΨΕΛΟΣ, ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ, ΣΟΛΩΜΟΣ, ΠΕΡΑΧΩΡΑ, ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ, ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ, ΑΟ ΜΑΨΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ, ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ, ΠΕΛΟΠΑΣ, ΤΑΡΣΙΝΑ ’97, ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ, Ν. ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ, ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ, ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, ΑΠΕΣΣΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ.

Σε κίνδυνο οι πρωτοπόροι Κόρινθος '06 και Τενεάτης στη Α2 Κορινθίας

Με τους αγώνες της  3ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας.
Η αυλαία  ανοίγει το Σάββατο στο Αγγελόκαστρο, όπου ο τοπικός Αετός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Άσσου.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή  όπου ξεχωρίζουν τα ματς σε Σολωμό και Ίσθμια.
Στο Σολωμό, η τοπική ομάδα υποδέχεται με την εκ των πρωτοπόρο Κόρινθο '06, , ενώ στα Ίσθμια, ο Ισθμιακός συγκρούονται  με τον έταιρο πρωτοπόρο Τενεάτη Αθικίων.
Στα Ροζενά ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο Βέλο, ο ΑΟΖ φιλοξενεί τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο θα αναμετρηθούν ο Ηρακλής Λεχαίου με τους Νέους Στιμάγκας. Την πρώτη της νίκη ψάχνει η Θύελλα Κ. Διμηνιού στον Άσσο, κόντρα στην Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ ο Εθνικός Ξυλοκέριζας δοκιμάζεται στον Άγιο Βασίλειο από την Πρόοδο.

Η 3η αγωνιστική:
Σάββατο (12/10, 16:00)
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
Κυριακή (13/10, 16:00)
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ
 

Η Δάφνη Εξ. κόντρα στον Αγ. Γεώργιο στην Β1 - Ντέρμπι σε Βόχα και Στυμφαλία στη Β2

Με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα των κατηγοριών σε Β1 και Β2 στη Κορινθία
 
Β1΄ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου στα Εξαμίλια, ανάμεσα στη Δάφνη και τον Άγιο Γεώργιο κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Β1.
Σπουδαίο ματς διεξάγεται και στο Συνοικισμό, όπου ο Άρης Κορίνθου υποδέχεται τον ΑΣ Λουτρακίου.

Η 3η αγωνιστική
Σάββατο (12/10, 16:00)
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ ‘05
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κυριακή (13/10, 11:00)
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΡΑΧΩΡΑ
ΜΑΨΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. 0-3 α.α.

Β2 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Στη Β2ο κατηγορία, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Ταρσινά - Άρης Βοχαϊκού, Παμφενεατικός - Απέσσας και Θύελλας Λεοντίου - ΑΟ Λυκοποριάς .
Το ντέρμπι της Στυμφαλίας διεξάγεται ανάμεσα στον Ασπρόκαμπο και στη Λαύκα
 
Η 3η αγωνιστική
Κυριακή (13/10)
11:00 ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
11:00 ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΛΑΥΚΑ
11:00 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
11:00 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
16:00 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ
16:00 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΡΕΠΟ: ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ

Πρεμιέρα στα πρωταθλήματα Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Κορινθίας.

 
Το Σαββατοκύριακο  ξεκινούν τα πρωταθλήματα Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Κορινθίας.

Φέτος, η ΕΠΣΚ αποφάσισε να διοργανώνει δύο πρωταθλήματα, ενώ μετά από αρκετά χρόνια, άλλαξε και το σύστημα διεξαγωγής.

Στο πρωτάθλημα Νέων έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 1997,1998 και 1999 και στο Πρωτάθλημα Παίδων, όσοι είναι γεννημένοι από το 2000 και μετά. Και στα δύο πρωταθλήματα οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο, θα προκριθούν στην τελική φάση, στην οποία, θα διεξαχθεί ουσιαστικά ένα νέο πρωτάθλημα και η ομάδα που θα κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Συνοπτικά οι όμιλοι έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
1ος όμιλος: Ατρόμητος Χιλιομόδιου, ΑΟ Λουτράκι, Κόρινθος, Άγιος Γεώργιος, Κύψελος, Πήγασος, Τενεάτης, Σαρωνικός.
1η αγωνιστική
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ

2ος όμιλος: Αστέρας Δερβενίου, Ακαδημία Λεχαίου, Απέσσας, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Πέλοπας. 

 1η αγωνιστική
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        ΡΕΠΟ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                 ΡΕΠΟ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

1ος όμιλος: ΑΟ Λουτράκι, Σολωμός, Άγιοι Θεόδωροι, Κύψελος, Πήγασος, Κόρινθος ’06, Ισθμιακός, Πανσολυγειακός, Ολυμπιακός Άσσου.
 
1η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΗΓΑΣΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΡΕΠΟ
 
2ος όμιλος: Αστέρας Δερβενίου, Ακαδημία Λεχαίου, Απέσσας, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Λεχαίου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Παννεμεατικός, Πέλοπας.
 
1η αγωνιστική
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
 

Ο Αστέρας Δερβενίου αντμετωπίζει στο ντέρμπι τον Πέλοπα Κιάτου - Σπουδαία ματς σε Πετρί και Βέλο

Χωρίς να … ιδρώσει ο Αστέρας Δερβενίου, 0-13 το Μεγάλο Βάλτο
Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, που διεξάγεται αύριο Σάββατο στις 4 το απόγευμα.
Στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι , ο Αστέρας στο ντέρμπι της ημέρας αντιμετωπίζει τον Πέλοπα Κιάτου και έχει στόχο την νίκη, καθώς οι παίκτες του βρίσκονται σε περίοδο φόρμας καθώς πριν από δύο 24ωρα απέκλεισαν από το Κύπελλο , εκτός έδρας τον Κεραυνό Βάλτου , με το αστρονομικό σκόρ 0 - 13!!!, με γκολ που σημείωσαν οι Πεθαίνος (5), Πρίφτης (4), Μερκούρης, Κουτρούλης, Λιθοξόου και Μαστρογιαννόπουλος.
Από την άλλη πλευρά στον Πέλοπα Κιάτου, μέχρι και την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο τεχνικός του , Σταύρος Μπινιάρης για να δει αν θα μπορέσει να έχει στη διάθεσή του, τον Σταύρο Τζαναβάρα , για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση στο Δερβένι.
Το ντέρμπι του Δερβενίου ορίστηκε να διευθύνει ο Νεοφυτιάδης με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο και  Μπουρτζοβίτη.
Μεγάλο ματς γίνεται και στο Πετρί, όπου η Θύελλα υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με διαιτητή τον Π. Κακριδή και βοηθούς τους Σεφέρη και Μπάρτζη. Σίγουρα ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" Τάσος Πέρρας, ευελπιστεί οι παίκτες του να έχουν καταλάβει, ότι ο αντίπαλος, μόνο εύκολος δεν είναι. Άλλωστε πριν από ελάχιστες ώρες, η Θύελλα έβγαλε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου, τον κάτοχο ΑΟ Λουτράκι και σίγουρα έδειξε ότι είναι πολύ δυνατή, ειδικά εντός έδρας.
Στο Βέλο, η Ελλάς υποδέχεται τον Παννεμεατικό, σε αγώνα ντέρμπι που θα διευθύνει ο Δασκαλόπουλος με βοηθούς τους Μπετσόγλου και Σπηλιώτη.
Το τεχνικό "Δίδυμο" της ομάδας της Νεμέας, Δημόπουλος – Καρσιώτης, για ακόμα ένα ματς δε θα έχουν στη διάθεσή τους, τον Ραπουσάι, το δελτίο του οποίου ακόμα δεν είναι έτοιμο, με αποτέλεσμα το τεχνικό δίδυμο να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του.
Από εκεί και πέρα, άγνωστο είναι αν θα βρίσκεται στην αποστολή ο Τσιάκος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, με τους υπόλοιπους να είναι «ετοιμοπόλεμοι».
 Το πρώτο τρίποντο αναζητά  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, κόντρα στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, όπως και ο Πανσολυγειακός απέναντι στους Αγίους Θεοδώρους. Στο Συνοικισμό, ο Κύψελος ψάχνει τη πρώτη του νίκη κόντρα στον Πανκαμαριακό, ενώ  στο Κιάτο, η Αναγέννηση υποδέχεται το Σπαθοβούνι.
Τέλος,  τρίποντο στα "χαρτιά" θα πάρει ο ΑΟ Λουτρακίου, καθώς ο Σαρωνικός Γαλατακίου  παραιτήθηκε για τρίτο σερί ματς και πλέον, αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα.
 
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής :
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΠΕΛΟΠΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ  3 - 0 α.α

Παραλήρημα στελέχους της ΝΔ: Αναρχοκομμουνιστές, η καινούργια πτέρυγα σας περιμένει!


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Facebook εξαπέλυσε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Σιδέρη, που δεν έκρυψε πως είναι υπέρμαχος της θεωρίας των δυο άκρων και ζήτησε να… φυλακιστούν στην ίδια πτέρυγα με τους κρατούμενους για τη Χρυσή Αυγή.
«Τσούζει η αλήθεια αναρχοκομμούνια..... μετά τους εγκληματίες Εθνικομπολσεβίκους έρχονται και τα μαντάτα για τους εγκληματίες αναρχοκομμουνιστές. Η καινούργια πτέρυγα σας περιμένει και αν έχουν λίγη φαντασία οι ανακριτές και οι εισαγγελείς, πρέπει να σας βάλουν μαζί για να αλληλοεξοντωθείτε», είναι η τελευταία (χρονικά) ανάρτησή της.

Δύο συλλήψεις στην Κόρινθο για οπλοκατοχή - Είχαν έντυπα της Χρυσής Αυγής



Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, ένας 47χρονος και ένας 48χρονος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στα σπίτια που ερεύνησαν, νεοναζιστικά έντυπα και της έντυπα της Χρυσής Αυγής.Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, η οποία διατάχθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, για τη διερεύνηση περιστατικού πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με δράστες τέσσερις Έλληνες 20, 19, 18 και 17 ετών, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι είναι αδέλφια, σε βάρος ενός 26χρονου κι ενός 24χρονου.

Αυτοκτόνησε 46χρονη απολυμένη της ΕΤ3

ET3
Τέλος στη ζωή της έδωσε 46χρονη απολυμένη της ΕΤ3, η οποία πήδηξε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οποίά διέμενε.
Η γυναίκα εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στην ΕΡΤ επί σειρά πολλών ετών, ενώ όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, είχε ήδη ξεψυχήσει.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, o δημοσιογράφος της ΕΤ3 στην οποία μπήκε λουκέτο, Χάρης Αρβανιτίδης, αποχαιρέτισε τη 46χρονη συνάδελφό του που αυτοκτόνησε.
“Η ΕΡΤ3 σήμερα Πενθεί το χαμό μίας υπέροχης συναδέλφου. Έβαλε τέλος στη ζωή της. Δεν ήταν ΑΡΙΘΜΟΣ! Είχε Ονοματεπώνυμο κ’ Ψυχή. #ert #ERTOpen“, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter o Χάρης Αρβανιτίδης.

Σεισμός 4,4 R στη Θεσσαλονίκη


japanΚαλημέρα με… σεισμό είπε η Θεσσαλονίκη, καθώς η συμπρωτεύουσα «χόρεψε» σήμερα το πρωί στους ρυθμούς του Εγκέλαδου.
Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4R.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Tο επίκεντρο του σεισμού ήταν 40 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ένας νεκρός σε σύγκρουση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη


oasthΜετωπική σύγκρουση λεωφορείου με Ι.Χ σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο τέρμα των λεωφορείων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι στρατιώτης, ενώ πέντε επιβάτες του λεωφορείου είναι τραυματισμένοι.
Το ατύχημα πιθανότατα οφείλεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος καθώς από το πρωί στη Θεσσαλονίκη βρέχει καταρρακτωδώς.

Ο Kamil Ziegler νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ


opap1Σε εκλογή νέων μελών προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση των μελών του, Παναγιώτη Κολιοπάνου του Φιλίππου, Δέσποινας Λασκαρίδου του Σάββα, Επαμεινώνδα Λεκέα του Ιωάννη, Θεοφάνη Μουστακάτου του Εμμανουήλ, Γρηγορίου Φελώνη του Βασιλείου, Γεωργίου Συμεωνίδη του Χρήστου και Ευθυμίας Χαλάτση του Χαραλάμπους, εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων τους Kamil Ziegler, Pavel Horak, Michal Houst, Γεώργιο Μελισανίδη, Χρήστο Κοπελούζο, Pavel Saroch, Igor Rusek και συγκροτήθηκε σε Σώμα.
Επίσης, μετά την παραίτηση των μελών του, Κωνσταντίνου Λουρόπουλου του Γεωργίου, Στέφανου Παντζόπουλου του Γιαννούλη και Κωνσταντίνου Φουλίδη του Ιωάννη, το ΔΣ εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, τους Konstantin Yanakov, Marco Sala και Rudolf Jurcik.
Στη συνέχεια το ΔΣ ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού της εταιρείας, ως ακολούθως:
Kamil Ziegler – Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος
Σπύρος Φωκάς – Αντιπρόεδρος Α’, μη εκτελεστικό μέλος
Pavel Horak – Αντιπρόεδρος Β’, μη εκτελεστικό μέλος
Michal Houst – Εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Μελισανίδης – Μη εκτελεστικό μέλος
Xρήστος Κοπελούζος – Μη εκτελεστικό μέλος
Pavel Saroch – Μη εκτελεστικό μέλος
Konstantin Yanakov – Μη εκτελεστικό μέλος
Marco Sala – Μη εκτελεστικό μέλος
Igor Rusek – Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Rudolf Jurcik – Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Παπούλιας: Καθήκον των δικαστών η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών

ÁÈÇÍÁ-ÓõíÜíôçóç ôïõ ê. Ðáðïýëéá ìå ôïí õðïõñãü Äéêáéïóýíçò ×áñÜëáìðï Áèáíáóßïõ êáé ìå ôïõò íåïðñïá÷èÝíôåò óôçí çãåóßá ôùí äéêáóôçñßùí.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο τους νεοπροαχθέντες στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τους οποίους συνόδευε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Σήμερα, σε μια δύσκολη εποχή, είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον: την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το συντακτικό κατηγόρημα και νομίζω ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση να αντεπεξέλθετε στις δύσκολες μέρες που περνάμε», τόνισε απευθυνόμενος τους ανώτατους δικαστές ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής σταθερότητας και πως είναι πολύ σημαντικό τι σκέφτεται ο πολίτης και τι απαιτήσεις έχει από τους δικαστές.
Αναγνώρισε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί υφίστανται κι αυτοί οικονομικές θυσίες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεραστεί σύντομα η κρίση και τους κάλεσε να λειτουργήσουν ανεπηρέαστοι από πιέσεις, φέρνοντας, ως παράδειγμα τους δικαστές που αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. «Να είστε Τερτσέτηδες και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά. Στην αντιφώνησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η επιλογή όλων έγινε με γνώμονα το ήθος και την επιστημονική τους κατάρτιση και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Δικαιοσύνη παραμένει ανεξάρτητη και ότι επιτελεί το έργο της με αυτοσεβασμό και υπευθυνότητα προς τον πολίτη.
Ο κ. Παπούλιας συγκεκριμένα υποδέχθηκε τους: Σωτήριο Ρίζο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλη Θεοχαρίδη, πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Ρόζο, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου Ιωάννη Σιδέρη, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαο Λεοντή, Αντώνιο Αθηναίο, Γρηγόριο Κουτσόπουλο και Σπύρο Μιτσιάλη, καθώς και τον Ευάγγελο Νταή, αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Οι νεοναζί θανάσιμος κίνδυνος για τη Δημοκρατία

samarasnd2
(photo: Eurokinissi)
Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφές αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εγκληματική ενέργεια δεν ήταν μόνο η επίθεση στο Πέραμα, αλλά και ο εμπρησμός της Marfin». Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν ασχολείται με τη θεωρία των δύο άκρων.

«Αν παρουσιάστηκαν κάποια τέτοια φαινόμενα, όπως της Χρυσής Αυγής είναι επειδή οι παρακαταθήκες Καραμανλή έτειναν να ξεχαστούν», τόνισε αρχικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:
«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και αυτόν της βίας που οδηγεί σε νέα ένταση. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας που υπονομεύουν τη Δημοκρατία», ενώ χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα και τη Δημοκρατία τους νεοναζί.

Στη Βουλή η μήνυση της Ζωηρού κατά του Στουρνάρα


stourn2000Δικογραφία κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην μέλους του ΔΣ του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Άννας Ζωηρού.
Στα διαβιβαστικά κείμενα, του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαου Ορνεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντελή, δεν γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της μήνυσης. Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κα Ζωηρού είχε καταγγείλει, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, πως με πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα απομακρύνθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας διαφωνήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και έχοντας αντιδράσει σε παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), σε αντικανονικές ανανεώσεις συμβάσεων συμβούλων κ.ά.

Δύο ακόμα δικογραφίες στη Βουλή
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν σήμερα άλλες δύο δικογραφίες: Η μία αφορά τον τέως υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Σαχινίδη, αντίστοιχα, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην αστυνομικού Δ. Γεωργακόπουλου, για τον τρόπο διαχείρισης των διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου.
Η άλλη συντάχθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την τήρηση των Συμφωνιών του Ελσίνκι Π. Δημητρά κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου και προκατόχων του υπουργών και υφυπουργών, για «πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Παπαμιμίκος: Δεν υπάρχει καλή και κακή βία

papamimikos
«Η χώρα αλλάζει, στέκεται στα πόδια της, βγάζει πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτική Επιτροπής της ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι ένα δήθεν αντισυστημικό κόμμα καρπωνόταν τα οφέλη του συστήματος, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε τόλμη και η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της. «Ευθύνη μας είναι να ρίξουμε φως σε αυτό το ακραίο μόρφωμα. Έχουμε υποχρέωση να αναπτύξουμε πολιτικές πρωτοβουλίες για να φέρουμε πίσω εκείνους που πέρασαν απέναντι. Στη ΝΔ θα συνεχίσουμε δράσεις απέναντι στη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Για εμάς δεν υπάρχει η θεωρεία της καλής και της κακής βίας. Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, δίχως αστερίσκους και γκρίζες ζώνες» σημείωσε.
Ο κ. Παπαμιμίκος μίλησε και για τις αλλαγές στη ΝΔ υπογραμμίζοντας: «Μεταρρυθμίζουμε τον δικό μας πολιτικό οργανισμό και νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας. Είναι η ώρα να αλλάξουμε ό,τι λιμνάζει και δεν αλλάζει, να φέρουμε στην πρώτη γραμμή τους ικανούς και τους άξιους. Μειώσαμε τις γραμματείες από 23 σε οκτώ, μειώσαμε το λειτουργικό κόστος. Η ΝΔ μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο και ευέλικτο μηχανισμό. Προχωράμε σε συγχώνευση περιφερειακών οργανώσεων, από 845 μειώνονται σε 370 και οι ΝΟΔΕ από 71 σε 64».
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε: «Θα στηρίξουμε ανθρώπους καταξιωμένους και άφθαρτους, δεν θα κάνουμε κομματικά παιχνίδια. Ανανέωση προσώπων και όχι κομματικά παζάρια. Θέλουμε αλλαγή του εκλογικού συστήματος».
«Είναι η ώρα των αλλαγών, των ρήξεων και των μεταρρυθμίσεων παντού και πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη ΝΔ με σκοπό να φέρουμε την κοινωνία μέσα στην οργάνωσή μας» κατέληξε ο κ. Παπαμιμίκος.

ysterografa.gr

Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου!


george1Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου έφτασε στη Βουλή από τον Εισαγγελέα ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης με αφορμή την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν».
Όπως αναφέρει η σχετική δικογραφία ο συγκεκριμένος πολίτης υπέβαλε μήνυση για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου!


george1Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου έφτασε στη Βουλή από τον Εισαγγελέα ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης με αφορμή την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν».
Όπως αναφέρει η σχετική δικογραφία ο συγκεκριμένος πολίτης υπέβαλε μήνυση για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Ρύθμιση-αν​άσα για δανειολήπτ​ες του πρώην ΟΕΚ

oek
Οριστικοποιήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Τη ρύθμιση ανάσα, η οποία αφορά 97.343 ενεργά δάνεια συνολικού ποσού 2,8 δισ. και όλες τις συμβεβλημένες με τον πρώην ΟΕΚ τράπεζες, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Βάσει της ρύθμισης οι τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου και έτσι θα επιτυγχάνεται μια σημαντική μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση που -κατ’ εκτίμηση- θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% (ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται).
Έτσι, ανάλογα το δάνειο, η μείωση θα ξεκινά από 38% και θα φθάνει για δάνεια που βρίσκονται κοντά στην εξόφληση το 90%.

"Το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι η αρχή του τέλους για Στουρνάρα"

nikitas22
Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ-1.
Αυτή τη φορά αφορμή για τα βέλη που εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε ο τρόπος χειρισμού του θέματος του πετρελαίου θέρμανσης.
«Απευθυνόμενος στο Στουρνάρα, μέσα στη Βουλή του είχα πει: ματαιοπονείτε αν νομίζετε ότι θα σας ανατρέψουμε, θα σας αλλάξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε για το αν ο κ. Σταικούρας έστειλε ή όχι επιστολή προς τους δανειστές με αίτημα τη μείωση του φόρου στα καύσιμα και αν αυτή η επιστολή είχε την έγκριση του Στουρνάρα, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε: «Να ξέρετε πως αν είναι αλήθεια ότι ο Σταικούρας έστειλε επιστολή προς τους δανειστές για μείωση του φόρου, τότε αυτό θα είναι η αρχή του τέλους για τον Στουρνάρα».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι περιμένει να δει πώς ακριβώς θα τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα ο Αντώνης Σαμαράς.

ysterografa.gr

Αντι-Καλλικράτης: Πιθανές αλλαγές σε 16 Δήμους

Κουμπωμένοι εμφανίζονται οι δήμαρχοι έναντι του προωθούμενου σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ανάβει πράσινο φως για αλλαγές στον «Καλλικράτη», και ειδικότερα για τροποποίηση των διοικητικών ορίων κάποιων δήμων.
Με επιφύλαξη έγιναν δεκτές από τους αιρετούς οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες κάποια δημοτική ενότητα (πρώην δήμος που συνενώθηκε με τον «Καλλικράτη») μπορεί να αποφασίσει για την ένταξή της σε άλλον δήμο από αυτόν στον οποίο σήμερα υπάγεται, ενώ προβλέπεται και το σπάσιμο μεγάλων νησιωτικών δήμων. «Δεν υπήρξε κανένα επίσημο αίτημα από την Κεντρική Ενωση των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) σε σχέση με το χωροταξικό», σχολίαζαν στελέχη της Ενωσης και παρέπεμπαν στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη για να τοποθετηθούν επί των προωθούμενων αλλαγών.

Δημόσιο: Απογραφή – εξπρές ενόψει απολύσεων, διαθεσιμότ​ητας

Σε απογραφή – εξπρές όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου αλλά και της δέσμευσης για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, δίνεται μόλις… 3,5 εργάσιμες ημέρες προθεσμία (καταληκτική ημερομηνία η 15η Οκτωβρίου) στους φορείς του Δημοσίου να ενημερώσουν των στοιχείων του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου για όλους τους απογεγραμμένους.

Το "δέος" μπροστά στα νέα μέτρα. Και οι διαψεύσεις

Giannis-Stournaras-Poul-Thomsen
Φρένο στα σενάρια περί λήψης νέων μέτρων επιχειρούν να βάλουν κυβέρνηση, ΔΝΤ και Κομισιόν, στον απόηχο της δημοσιοποίησης της Έκθεσης του Ταμείου, που -ούτε λίγο ούτε πολύ- ζητούσε πρόσθετα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ από το 2014 έως το 2016.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε χθες ότι δεν μπορούν να υπάρχουν οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, παρά μόνο διαρθρωτικά, ενώ και η επικεφαλής του ΔΝΤ κινήθηκε στην ίδια γραμμή, σημειώνοντας ότι η όποια συζήτηση είναι πρόωρη. Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, η Κριστίν Λαγκάρντ απέκλεισε νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προσθέτοντας ότι η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Βόμβα» Γρηγοράκου για 12.000 απολύσεις στους δήμους

Απολύσεις 12.000 εργαζομένων στους δήμους που είτε έχουν προσληφθεί είτε με πλαστά πιστοποιητικά είτε με αναξιοκρατικά κριτήρια προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μάλιστα, ο κ. Γρηγοράκος όχι μόνο επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για απόλυση του 40% των 25.000 «διαθέσιμων» του 2013, που είχε διαψεύσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά ανέβασε τον αριθμό ακόμη και στους 15.000!: «Το 40% των διαθέσιμων θα φύγει, 12.000 με 15.000» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους δήμους τόνισε (στο mega) ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.
«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» πρόσθεσε με έμφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς η αξιολόγηση των δομών των δήμων δεν προχωράει με ευθύνη (και) του κ. Γρηγοράκου, ο αναπληρωτής υπουργός έχει βάλει στο στόχαστρο τους περίπου 35.000 συμβασιούχους που έγιναν αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα του Προκόπη Παυλόπουλου (194/2005). Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο υπουργός έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το 10% των προσλήψεων που έγιναν επί κυβερνήσεων Καραμανλή βασίστηκαν σε πλαστά πιστοποιητικά, προκαλώντας τη μήνη των Καραμανλικών.
Πάρτι στους δήμους και τα νομικά πρόσωπα
Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτι προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 έως το 2011: «Εκεί έχει γίνει μεγάλο πάρτι προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νόμιμα προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα».
Σε ό, τι αφορά πάντως τη διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».

aftodioikisi.gr

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Ε​ΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ​Σ-ΙΑΜΑΤΙΚΟ​Σ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΟΧ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Ταχ. Δ/νση: Ιάσονος 1 και Εθνικής Αντίστασης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες από 12-10-2013 έως και 21-10-2013.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το έντυπο της αίτησης από το Δήμο στην πιο πάνω διεύθυνση και την ιστοσελίδα του Δήμου (www.loutraki-agioitheodoroi.gr ).
Περισσότερες πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο ή στα πιο κάτω τηλέφωνα:
(πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2744360120 και 2744360196)
Ανακοίνωση-ΣΟΧ

Έξτρα μηνιαίο εισόδημα ως 360 ευρώ. Οι δικαιούχοι

Όλες τις φορομπηχτικές μνημονιακές δεσμεύσεις τις υλοποιούμε αστραπιαία – όταν είναι να ανασάνουν ελάχιστα οι πλέον αδύναμοι πρέπει να μας το θυμίζουν!
επιδομα
Την μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας για καταβολή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στα αδύναμα στρώματα υπενθύμισε σήμερα ο επικεφαλής της Task Force Χ. Ράιχενμπαχ στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση!
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που παρεμπιπτόντως εφαρμόζεται ήδη σε Γαλλία, Αυστρία και Ισλανδία, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο Εργασίας το επίδομα να κυμαίνεται από 75 έως 360 ευρώ το μήνα, βάσει μνημονίου!
Στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά σε το 2014.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Παγκόσμια Τράπεζα, τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.
Πιο συγκεκριμένα, για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να ΜΗΝ ξεπερνά τα 4.800 ευρώ το χρόνο, όπως αναφέρεται στα «σενάρια» που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Συζητήσαμε για νέες, πολύ μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και πρόσθεσε «οι αλλαγές αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα».
 arouraios.gr

ΔΕΚΑΤΑ - ΕΚΤΑ: Το συγκρότημα που ενώνει 3 μουσικούς κόσμους


Ο Γιάννης Κουτσιβίτης

Γιάννης Κουτσιβίτης: «Στην μουσική δεν μπαίνουν σύνορα και όρια»

«Η ΈΔΡΑ επιτελεί ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο, αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους μέσα στον φορέα»

Είναι νέοι, φρέσκοι, δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια… και όνειρα! Ο λόγος για τα μέλη του νεοσύστατου συγκροτήματος δέκατα-έκτα…Πρόκειται για μια μπάντα ιδιαίτερη καθώς στέκεται στα σύνορα της μουσικής και ενώνει 3 κόσμους που φαντάζουν διαφορετικοί. Στο Πινάκιο μιλάει ο μαέστρος του σχήματος Γιάννης Κουτσιβίτης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα των μνημονίων η τέχνη της μουσικής είναι υποχρεωμένη να χαράξει νέα μονοπάτια τα οποία θα αποτελέσουν έναυσμα έμπνευσης για πολλούς ακολούθους της.
Την ίδια ώρα το συγκρότημα θα «ντύσει» μουσικά το 7ο Art4More, το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία και το διοργανώνει η ΕΔΡΑ.
Πάρτε μία γεύση λοιπόν από τα Δέκατα Έκτα ή κατά κόσμο Anna Capone Pappas, Γιώργο Κάρλε και Γιάννη Κουτσιβίτη…
 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr
 

Συγγνώμη, αλλά γιατί δεν υπάρχουν Ισπανοί χρυσαυγίτες;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή αρκετοί είναι στη χώρα μας αυτοί που επιμένουν είτε να στρουθοκαμηλίζουν, είτε να εκμεταλλεύονται πολιτικά την κρίση προσφέροντας πολιτική νομιμοποίηση στη Χρυσή Αυγή (και άφεση αμαρτιών στους ψηφοφόρους της), ας ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η καθολική ισπανική ΜΚΟ Caritas.
Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των Ισπανών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας έχει διπλασιαστεί από το 2008, οπότε ξέσπασε η οικονομική κρίση.
Έτσι, στην Ισπανία οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας έχουν ήδη φθάσει τα 3 εκατομμύρια!
Μάλιστα, το 6% των Ισπανών ζουν με 307 ή και λιγότερα ευρώ το μήνα, δηλαδή κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας (INE), σχεδόν το 13% των νοικοκυριών δήλωσαν το 2012 ότι δεν τους αρκεί το εισόδημά τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Dacian CIOLOŞ

 
Commissioner Dacian Cioloş in the Republic of MoldovaΟ Επίτροπος κ. Dacian CIOLOŞ, αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Αθανάσιου Τσαυτάρη.
Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι να έχει συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων για θέματα σχετικά με την προετοιμασία της ελληνικής Προεδρίας 2014, αλλά και για την νέα Αγροτική Πολιτική 2014-2020. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου θα περιλαμβάνει:

Σημεία παρέμβασης Δήμα για την ρευστότητα των φαρμακοποι​ών



Στην παρουσίαση του νέου χρηματοδοτικού προϊόντος “MediΣυν”της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, συμμετείχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Στην παρουσίαση μίλησαν κατά σειρά ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιώργος Δαλαμαρίνης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πέτρος Σανταμούρης και ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Ο Χρίστος Δήμας τόνισε πως το καινούριο χρηματοδοτικό προίον είναι αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών που έγιναν από κοινού με την Συνεταιριστική Τράπεζας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και υπογράμμισε την σημασία και αποτελεσματικότητα και των συναντήσεων που έκανε ο ίδιος μαζί με το Προεδρείο της Τραπέζης στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομικών,τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Το MediΣΥΝ δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει χρηματοδότηση στους φαρμακοποιούς για απαιτήσεις που έχουν έναντι του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας τους σημαντικές ανάσες ρευστότητας για να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα την καθημερινή τους δραστηριότητα με λιγότερο άγχος.
Επίσης ανέφερε πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου πρωτοπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο, στηρίζει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο -σε μία πολύ δύσκολη εποχή- την τοπική επιχειρηματικότητα και δείχνει τον δρόμο και για τις άλλες τράπεζες όσον αφορά την ρευστότητα των φαρμακοποιών.
Τέλος, ο Χρίστος Δήμας ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Δαλαμαρίνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Βαγγέλη Παπαιωάννου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Πέτρο Σανταμούρη, την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κα Αναστασία Μπάρτζη και το Μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Σιαπκαρά με τους οποίους συνεργάστηκαν ώστε να πάρει σάρκα και οστά το συγκεκριμένο προϊον.

Έκλεψαν επικίνδυνη συσκευή από την ΕΕΑΕ - Υπάρχει κίνδυνος με τη ραδιενέργεια

 
Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε σήμερα σχετικά με την κλοπή συσκευής που χρησιμοποιείται για μετρήσεις εδαφικής σύστασης και η οποία περιέχει δύο ραδιενεργές πηγές.
Η συσκευή, που εκλάπη από εργοτάξιο στην περιοχή Λιανοκλάδι Λαμίας μεταξύ 4 και 10 Οκτωβρίου, περιέχει μία ραδιενεργό πηγή Αμερικίου, ενεργότητας 40 mCi, και μία ραδιενεργό πηγή Καισίου, ενεργότητας 10 mCi.

Η ΕΕΑΕ αναφέρει ότι σοβαρός κίνδυνος έκθεσης ατόμων σε ακτινοβολία και ραδιορρύπανσης του περιβάλλοντος υφίσταται μόνο στην περίπτωση διάλυσης ή αποσυναρμολόγησης της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που η συσκευή καταλήξει σε εγκατάσταση ανακύκλωσης ή επεξεργασίας μετάλλων.

Η Επιτροπή καλεί όποιον έχει στην κατοχή του ή εντοπίσει τη συσκευή, που φέρει το σήμα της ραδιενέργειας, επουδενί να μην επιχειρήσει να την ανοίξει και να μην τη διαθέσει προς ανακύκλωση.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας υπογραμμίζει ότι η προτεραιότητά της είναι ο άμεσος εντοπισμός της συσκευής και συμβουλεύει κάθε εμπλεκόμενο να επικοινωνήσει άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία (τηλ. 22310 56860) ή την ίδια την ΕΕΑΕ (τηλ. 2106506714 begin_of_the_skype_highlighting 2106506714 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, 2106506803 begin_of_the_skype_highlighting 2106506803 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, 2106506700 begin_of_the_skype_highlighting 2106506700 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting).

newsit.gr

Το ρίσκο της κυβέρνησης στα ακίνητα με τη ρήτρα εισπραξιμότητας - Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και χωραφιών στην επαρχία

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προκαλεί ο φόρος κυρίως στις αγροτικές περιοχές και φοβούμενοι σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μην χάσουν τη μερίδα των ψηφοφόρων από αυτή την πλευρά, αποφάσισαν να κάνουν βελτιώσεις στις κλίμακες.

Αυτές οι βελτιώσεις θα αποτελέσουν προϊόν διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προκειμένου να μειωθούν οι φόροι για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Προκαλούν Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος: "Βλάκας ο Δένδιας - Είμαστε δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις"



Για άλλη μία φορά στην διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής, δύο βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης και Αρτέμης Ματθαιόπουλος εμφανίστηκαν προκλητικοί με ύβρεις προς πάσα κατεύθυνση.

Ο λόγος για τους Ηλία Κασιδιάρη και τον βουλευτή Σερρών, κ. Ματθαιόπουλο, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση και οι οποίες δείχνουν μία σαφή κάμψη στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι υπερδιπλάσια από αυτά που δείχνουν στις δημοσκοπήσεις και σαν δικαιολογία δήλωσαν πως οι πολίτες στα γκάλοπ δεν λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή με το φόβο ότι θα φτάσει και στο δικό τους σπίτι η Αντιτρομοκρατική.

Παράλληλα, ο κ. Κασιδιάρης προανήγγειλε πως το Σάββατο θα βγουν στη δημοσιότητα μηνύματα των τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται προφυλακιστέοι στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.

Για άλλη μία φορά ο κ. Κασιδιάρης κατηγόρησε όλα τα μέσα πως τους έχουν αποκόψει, λέγοντας πως εάν τους άφηναν να μιλήσουν τότε θα ήταν μακράν το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο ανδρείκελο του κ. Σαμαρά, ενώ έκανε ένα άκρως υποτιμητικό σχόλιο λέγοντας πως ζυγίζει "800 κιλά".

Οι χαρακτηρισμοί δεν έλειψαν και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο χαρακτήρισαν "βλάκα", ενώ και οι δύο συμφώνησαν όσοι τους αποδοκιμάζουν είναι τα απόβλητα. Οι ίδιοι όπως ισχυρίζονται δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο από τις χειραψίες και τα συγχαρητήρια του κόσμου.

Σε ερώτηση για το πού βρήκε τα 50.000 ευρώ που έδωσε ο κ. Κασιδιάρης για εγγύηση, δήλωσε πως προέρχονται από το εφάπαξ του πατέρα του.

newsit.gr

Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος αστροναύτης Σκοτ Κάρπεντερ

carpenter
Ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κάρπεντερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ο Κάρπεντερ είναι ένας “θρύλος” στον τομέα του και υπήρξε μέλος του διαστημικού προγράμματος Mercury.
Το 1962 ο Κάρπεντερ ήταν μόλις ο δεύτερος Αμερικανός αστροναύτης που με το σκάφος Aurora είχε καταφέρει να μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Ο Κάρπεντερ απεβίωσε σε νοσοκομείο του Ντένβερ, όπου είχε διακομισθεί προ ολίγων ημερών έπειτα από το εγκεφαλικό.

ysterografa.gr

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

carter
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Άστον Κάρτερ αποφάσισε να παραιτηθεί και ν’ αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 4 Δεκεμβρίου, έπειτα από θητεία άνω των τεσσάρων ετών σε επιτελικές θέσεις του Πενταγώνου, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ο προϊστάμενος υπουργός του Τσάκ Χέιγκελ.
Ο Κάρτερ υπηρέτησε ως δεύτερος τη τάξει στο υπουργείο υπό τον Χέιγκελ, αλλά και τον προκάτοχό του Λίον Πανέτα. Επίσης υπήρξε ο υπεύθυνος για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργικής θητείας του Ρόμπερτ Γκέιτς.
«Ο Ας υπήρξε ασύγκριτα πιστός κι αποτελεσματικός ως αναπληρωτής υπουργός, τόσο για εμένα, όσο και για τον Πανέτα», πρόσθεσε ο Χέιγκελ.
Κατά τον ίδιον, «ο Κάρτερ κατέχει μία απαράμιλλη γνώση κάθε πτυχής της αμυντικής επιχείρησης στην Αμερική, καθώς έχει εργασθεί άμεσα και έμμεσα σε 11 τμήματα των υπηρεσιών του υπουργείου κατά τη διάρκεια της επιφανούς σταδιοδρομίας του».

ysterografa.gr

Συνελήφθη ξανά, για ανθρωποκτο​νίες, ο Μουσάραφ

musharaf
Οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν και πάλι την Πέμπτη τον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, αυτήν την φορά με την κατηγορία ότι ευθύνεται προσωπικά για τους θανάτους περισσότερων από 100 ανθρώπων καθώς είχε δώσει την εντολή για την εισβολή των ειδικών δυνάμεων στο Κόκκινο Τέμενος του Ισλαμαμπάντ, τον Ιούλιο του 2007.
Η επιχείρηση εκείνη αποφασίστηκε μετά από μία εβδομάδα συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ριζοσπαστών που ήταν ταμπουρωμένοι μέσα στο τζαμί.
Ο Μουσάραφ αφέθηκε ελεύθερος χθες με εγγύηση για τρεις άλλες υποθέσεις στις οποίες κατηγορείται και ο δικηγόρος του δήλωσε ότι του επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα. Πριν από δύο εβδομάδες, άλλος δικαστής είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του για την υπόθεση του Κόκκινου Τεμένους.
Ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων έφυγε από τη χώρα το 2008 αλλά επέστρεψε στις αρχές του έτους, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να συνεχίσει την πολιτική καριέρα του.
ysterografa.gr

43 εκατομμύρι​α Ευρωπαίοι χωρίς επαρκή τροφή λόγω της κρίσης

stavros
Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη άφησε 43 εκατομμύρια ευρωπαίους χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού για να τραφούν, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).
“Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εδώ κι έξι δεκαετίες”, τόνισε ο Μπεκέλε Γκελέτα, γενικός γραμματέας της ΔΕΕΣ.
Περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε κατάσταση ένδειας και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν στις χώρες που πασχίζουν να ανακάμψουν οικονομικά, ανέφερε η οργάνωση αυτή ανθρωπιστικής βοήθειας σε έκθεσή της.
Ο Ερυθρός Σταυρός, με βάση στοιχεία τα οποία του υπέβαλαν 22 από τις εθνικές επιτροπές του στην Ευρώπη, κατέγραψε ότι χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατ. ανθρώπους, έναν αριθμό ο οποίος είναι κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με την περίοδο τρία χρόνια πριν.
“Ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, τις καλούμε σθεναρά να μην προχωρούν σε περικοπές αδιακρίτως στις δαπάνες για την δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, διότι ενδέχεται αυτές να τους στοιχίσουν περισσότερα μακροπρόθεσμα”, υπογράμμισε ο Γκελέτα.
Ο Ερυθρός Σταυρός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η φτώχεια δεν πλήττει μόνον χώρες όπως η Λετονία —όπου η χορηγούμενη επισιτιστική βοήθεια υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια— αλλά και πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία.

ysterografa.gr

"Επώδυνος συμβιβασμό​ς" στις ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικ​ανοί προσπαθούν να ρίξουν σε παγίδα τον Ομπάμα

obamaboehner
Οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Μπαράκ Ομπάμα, προτείνοντας διαπραγμάτευση για την άρση του “λουκέτου” στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την ώρα που δηλώνουν έτοιμοι να συμφωνήσουν σε προσωρινή επέκταση του ορίου δανεισμού της οικονομίας των ΗΠΑ, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ δήλωσε πως “Θα διαπραγματευτούμε με τον Πρόεδρο Ομπάμα χωρίς προαπαιτούμενα, για να λήξει το “λουκέτο” της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”.
Οι Ρεπουμπλικανοί συμφωνούν λοιπόν στην επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, αρκεί, όμως, ο Ομπάμα διαπραγματευτεί το “λουκέτο”.
Ο Μπένερ και 17 ακόμη Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις 23:35 (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα για να συζητήσουν αυτή την πρόταση. Ο αμερικανός πρόεδρος είχε καλέσει και τα 232 μέλη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως ο Μπένερ αρνήθηκε.
Πάντως μέλη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία ότι ο Ομπάμα θα αρνηθεί να διαπραγματευτεί για οικονομικά θέματα, αν εγκρίνουν μια αύξηση του ορίου του χρέους για έξι εβδομάδες χωρίς προϋποθέσεις.
«Υπάρχει έντονη ανησυχία από μέλη όλων των πλευρών» για την πρόταση σχετικά με την προσωρινή αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, δήλωσε ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων.
Το Κογκρέσο έχει περιθώριο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου για να ψηφίσει την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους. Σε διαφορετική περίπτωση οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να κηρύξουν στάση πληρωμών.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: Δεν αντέχουμε ανακύκλωση της ύφεσης

Evangelos-Venizelos
Αισιόδοξος για την υπέρβαση της βαθιάς κρίσης που διέρχονται σήμερα η Ελλάδα και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με ομιλία του σε συνέδριο στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου:

Λιγότερο κράτος χρειαζόμαστε


Του Άγη Βερούτη

Λιγότερο κράτος χρειαζόμαστε.

Λιγότερο, όχι καλύτερο! Άν ήταν να μπορούσαμε να το κάνουμε καλύτερο, στους 42 μήνες μνημονίου θα το είχαμε κάνει. Άρα δεν μπορούμε καλύτερο προς το παρόν.
Οι Έλληνες είμαστε υποτελείς στο κράτος. Είμαστε η χώρα με το περισσότερο κράτος και την περισσότερη δυστυχία, πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Από τα €185 δις ΑΕΠ που μας άφησε ο Γιωργάκης, ο Μπενίτο, και το δίδυμο Στουρνάρας-Σαμαράς, περισσότερα από τα €100 δις περνάνε από τα χέρια του κράτους.
Όταν οι ικανότητες των πολιτικών να διοικούν το Κράτος είναι τόσες λίγες όσο των δικών μας, η μοναδική λύση είναι να μικρύνει το κράτος.
Για περισσότερη ευτυχία, λοιπόν, λιγότερο κράτος.
Πολύ κράτος=η δυστυχέστερη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου.
Λίγο κράτος=λιγότερη δυστυχία, λιγότεροι φόροι, λιγότερη διαφθορά, λιγότερες μίζες, λιγότερα εμπόδια στην προσωπική ευτυχία, λιγότερη αναξιοπρέπεια, περισσότερη ατομική ελευθερία για κάθε πολίτη.

Διάλεξε. Εσύ τι θες;

Δήλωση του Προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου: "Επιτέλους ας αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα"

Η ελληνική Οικονομία και η χώρα πορεύονται με τεράστιες δυσκολίες και κόστος σε πολλούς τομείς, αλλά και κέρδη σε κάποιους από αυτούς. Στην πορεία αυτή υπήρξαν δυνάμεις που διστακτικά ενδεχομένως, αλλά σταθερά, βοήθησαν την προσπάθεια, με αποτέλεσμα σε μακροοικονομικό επίπεδο να έχει επιτευχθεί στην τριετία μια εντυπωσιακή προσαρμογή. Πρόσφατα αναγνωρίστηκε από διεθνείς φορείς και την ίδια την Τρόικα ότι επιτυγχάνουμε φέτος ένα μικρό αλλά υπαρκτό πρωτογενές πλεόνασμα.

Συνάντηση εργασίας στην Κόρινθο Δέδε - Μπούκλη


Σήμερα Παρασκευή 11/10, στις 13:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, μεταξύ του κου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ.Δέδε και του Γραμματέα του Περιφ.Συμβουλίου και Περιφ.Συμβούλου, Λ.Μπούκλη
Στόχος, η διαβούλευση - συνεργασία για θέματα της Π.Ε. Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γενικότερα.