Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δύο συλλήψεις στην Κόρινθο για οπλοκατοχή - Είχαν έντυπα της Χρυσής Αυγής



Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, ένας 47χρονος και ένας 48χρονος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στα σπίτια που ερεύνησαν, νεοναζιστικά έντυπα και της έντυπα της Χρυσής Αυγής.Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, η οποία διατάχθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, για τη διερεύνηση περιστατικού πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με δράστες τέσσερις Έλληνες 20, 19, 18 και 17 ετών, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι είναι αδέλφια, σε βάρος ενός 26χρονου κι ενός 24χρονου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και αφού έχει ξεκινήσει η δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή,
ο 26χρονος μαζί με τον 24χρονο, κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Κορίνθου, καταγγέλλοντας, ότι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2013 στην εμποροπανήγυρη της Κορίνθου για την εορτή του Αποστόλου Παύλου,
οι τέσσερις δράστες συμμετείχαν σε ομάδα δέκα ατόμων, οι οποίοι φορώντας μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, τους επιτέθηκαν με σιδερένιες αλυσίδες και σιδερογροθιές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να μεταφερθούν για περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Τότε, μετά το επεισόδιο, οι δύο καταγγέλλοντες είχαν πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου και ζήτησαν να καταγραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων, αλλά επιφυλάχθηκαν και δεν υπέβαλαν μήνυση.

Μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου την περασμένη Παρασκευή και για τη διερεύνηση της υπόθεσης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από την Ασφάλεια Κορίνθου και έγιναν έρευνες στα σπίτια των μηνυομένων.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στη Ξυλοκέριζα Κορίνθου σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 47χρονου, πατέρα των τριών αδελφών που προαναφέρονται, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, ένα κυνηγετικό δίκαννο, ένα γεμιστήρα πυροβόλου όπλου, ένα ψηφιακό οπτικοακουστικό δίσκο (CD), έντυπα νεοναζιστικά και έντυπα της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, το απόγευμα χθες, σε έρευνα που έγινε στα Εξαμίλια Κορίνθου, στο σπίτι του 48χρονου συλληφθέντα, πατέρα του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει, δεκαεννέα φυσίγγια κι ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Ασφάλεια Κορίνθου.

Δείτε τα βίντεο του έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.






newsit.gr