Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα - Σλοβακία 21:45 - Στοχεύοντας στο τρίποντο που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

LIVE: ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Σλοβακία στις 21:45 (MEGA, OTE1) στο Φάληρο και θέλει τη νίκη για να μείνει «ζωντανή» για απευθείας πρόκριση στο Mundial.
Πρόκεται για το προτελευταίο παιχνίδι της Εθνικής για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Mundial του 2014.
Η Εθνική ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Αμφότερες έχουν από 19 βαθμούς, όμως οι Βόσνιοι υπερισχύουν στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+20 έναντι +5 της Ελλάδας).
Ετσι, με δεδομένο ότι στα δύο ματς που απομένουν αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται, είναι προφανές ότι η Ελλάδα θέλει στραβοπάτημα των Βόσνιων, την Τρίτη στο Κάουνας απέναντι στην ( αδιάφορη βαθμολογικά) Λιθουανία.
Φυσικά, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει το 2 στα 2, πρώτα σήμερα απέναντι στη δυνατή, αλλά βαθμολογικά αδιάφορη Σλοβακία των Στοχ και Βάις και την Τρίτη απέναντι στο Λιχτενστάιν, επίσης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για να πάρει την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση. Ετσι κι αλλιώς, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τη δεύτερη θέση και επειδή θα είναι στους 8 καλύτερους δεύτερους των 9 ομίλων, είναι δεδομένη η παρουσία της στα μπαράζ, για να διεκδικήσει από εκεί την πρόκριση, αν δεν την πάρει απευθείας.

Η 11άδα της Ελλάδος: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου.
Η σύνθεση της Σλοβακίας: Μούχα, Πέκαρικ, Χουμποτσάν, Σκρτελ, Ντούριτσα, Κούτσκα, Πετσόφσκι, Σέστακ, Βάις, Στοχ, Νέμετς.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γερμανός Ντενίζ Αϊτεκίν.
Επιπλέον, ο Χριστοδουλόπουλος «κέρδισε» τη θέση στην 11άδα από τον Νίνη, με αποτέλεσμα το σύστημα να μοιάζει, θεωρητικά τουλάχιστον, περισσότερο με 4-2-3-1, παρά με 4-3-3. Ωστόσο αυτό θα φανεί και στην πορεία του αγώνα.
Μοναδική απουσία για την Ελλάδα είναι ο τιμωρημένος Κατσουράνης. Από την άλλη πλευρά, για τους Σλοβάκους, εκτός αποστολής έχει μείνει ο Χάμσικ, με τον Στοχ να τον αντικαθιστά στην 11άδα.
Το ματς που μας ενδιαφέρει, ανάμεσα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και το Λιχτενστάιν έχει αρχίσει από τις 21:00.Αυτή τη στιγμή είναι  Βοσνία - Λιχτενστάιν 4-0 στο 39'!. Τα τέρματα οΤζέκο με κεφαλιά  στο 27',  βολέ του Μισίμοβιτς στο 34' ,  γκολ με τον Ιμπίσεβιτς στο 36΄ και δεύτερο γκολ για τον Τζέκο στο 39'!. Έτσι η Βοσνία φτάνει στο 4-0 απέναντι στο Λιχτενστάιν στο ημίχρονο και όλα δείχνουν ότι όπως αναμενόταν, θα έχει ένα εύκολο βράδυ. Αρα η ελπίδα μας για «γκέλα» της εστιάζεται την Τρίτη στο Κάουνας απέναντι στη Λιθουανία.