Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τη γρίπη - Μπορούν να γίνουν παράλληλα με τα εμβόλια της Covid

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τη γρίπη - Μ... 

 

Ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού

Το ό,τι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, επισήμανε κατά την σημερινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Το κύριο μήνυμά της ήταν να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι πρέπει να το κάνουν, και να μην θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης προστατεύονται από τον κορωνοϊό ή το αντίστροφο.

Μερομήνια – Πώς θα είναι καιρός τον χειμώνα – Πότε θα χιονίσει

  

Τα μερομήνια είναι ένας τρόπος πρόγνωσης του καιρού που μπορεί να μη βασίζεται σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά πολλές φορές… πέφτουν μέσα. Ποια είναι η μέθοδος;

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο και ούτω καθεξής.

Πώς θα είναι ο φετινός χειμώνας

Εκτακτο διάγγελμα Ράμα – Προειδοποίησε τους Αλβανούς για «τη νέα παγκόσμια κρίση» που έρχεται

 Εκτακτο διάγγελμα Ράμα – Προειδοποίησε τους Αλβανούς για «τη νέα παγκόσμια κρίση» που έρχεται  

Με σοβαρότητα που δεν συνηθίζει, ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα απευθύνθηκε στον αλβανικό λαό, προειδοποιώντας για τεράστια παγκόσμια ενεργειακή κρίση που θα χτυπήσει όλες τις χώρες του κόσμου, δίχως να εξαιρείται η Αλβανία.

«Ούτε σεισμός, ούτε ιός…»

«Δεν είναι ούτε σεισμός, ούτε ιός, ούτε πλημμύρα και δόξα τω Θεώ δεν απειλεί τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά από οικονομική και κοινωνική άποψη υπάρχει μια αρνητική ενέργεια που μπορεί να έχει επιπτώσεις σοκ στην καθημερινή ζωή των οικογενειών, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας», δήλωσε ο αλβανός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία, στις τιμές αγαθών και άλλων υπηρεσιών.

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο νομοσχέδιο της αθλητικής μεταρρύθμισης

Ολοταχώς για αναδιάρθρωση και Β' ομάδες - Διευκρινίσεις Αυγενάκη 

Το νέο σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τίτλο «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, το προτεινόμενο νομοσχέδιο είναι το πέμπτο κατά σειρά της αθλητικής μεταρρύθμισης, η οποία υπηρετεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα τις αρχές της ανανέωσης, της αξιοκρατίας, της ακολουθίας λόγων και έργων, της ενδυνάμωσης της αθλητικής οικογένειας και της περαιτέρω στήριξης του αθλητισμού σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Παγκόσμιο «κραχ» σε Facebook, Instagram και WhatsApp – Διεθνή ΜΜΕ, όπως ο βρετανικός Independent και η Sun, κάνουν λόγο για παγκόσμιο «κραχ». - Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι χρήστες στην Ελλάδα... Τι απαντά η εταιρεία… μέσω Twitter

 Απίστευτη γκάφα: Το Facebook ανέβασε στο ίντερνετ τις επαφές 1,5 εκάτ. Χρηστών 

Πρόβλημα σε ολόκληρο τον πλανήτη φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Facebook, του Instagram, καθώς και άλλων εφαρμογών Social Media.

Διεθνή ΜΜΕ, όπως ο βρετανικός Independent και η Sun, κάνουν λόγο για παγκόσμιο «κραχ». Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι χρήστες στην Ελλάδα.

Σεισμός και στον Άγιο Ευστράτιο – Στη θάλασσα το επίκεντρο

 σεισμός

Άλλος ένας σεισμός άνω των 3 Ρίχτερ έγινε μέσα σε λίγες ώρες στον ελλαδικό χώρο. Στις 17:26′ λεπτά το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκε νέα δόνηση, αυτή τη φορά στον Άγιο Ευστράτιο του βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έχει μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Επίκεντρο ο υποθαλάσσιος χώρος νότια του νησιού του Αγίου Ευστρατίου.

ΕΜΑ: Τρίτη δόση εμβολίου Pfizer και Moderna 28 μέρες μετά τη δεύτερη – Ποιους αφορά

  

Μετά το πέρας τουλάχιστον 28 ημερών από τη δεύτερη δόση μπορούν να λάβουν την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού (της Pfizer και της Moderna) άτομα με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αναφέρει ο ΕΜΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια επιπλέον δόση των εμβολίων COVID-19 Comirnaty (BioNTech/Pfizer) και Spikevax (Moderna) μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τουλάχιστον 28 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 121 νέα κρούσματα σήμερα ( 9 στην Κορινθία - 31στην Μεσσηνία - 45 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη αύξηση ,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, (+50), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 121 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τέσσερις  περιοχές  παρουσιάζουν σήμερα  διπλό αριθμό  νέων κρουσμάτων, ενώ  άλλες τρεις περιοχές , μεταξύ αυτών η Κορινθία, καταγράφουν μονοψήφιες νέες μολύνσεις!  Συγκεκριμένα:

Εβδομηντατέσσερα  (74) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 9  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 31 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 34 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (19), Αρκαδίας (111) και Λακωνίας (4).

Επίσης άλλα 2247 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (45) και Ηλείας (2).   

Σήμερα 4 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 121 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 47.720 ( 23.060) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα  4 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (45),  Μεσσηνίας  (31) ,  Κορινθίας (9), Ηλείας (2), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (11) και Λακωνίας (4)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                19.225

Π.Ε. Κορινθίας             7.357

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.971

Π.Ε. Ηλείας                  5.745

Π.Ε. Αργολίδας           4.331

Π.Ε. Αρκαδίας             3.394

Π.Ε. Λακωνίας            2.280