Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη - " Αδελφοποίηση" του Μουσικού & Μορφωτικού συλλόγου " Ο ΑΥΛΟΣ " Ξυλοκάστρου στο πυρόπληκτο Λιβαδάκι Γορτυνίας ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαίρη Νικολοπούλου)

 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

 Της Μαίρης Νικολοπούλου

Σήμερα( Χθες)  ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τον Μουσικό & Μορφωτικό σύλλογο " Ο ΑΥΛΟΣ " Ξυλοκάστρου . Πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη στο πυρόπληκτο χωριό Λιβαδάκι Γορτυνίας,όπως το είχαμε υποσχεθεί πριν ένα μήνα,όταν τους πήγαμε βοήθεια (τρόφιμα ,είδη ανάγκης)
Πήγαμε με πούλμαν ,με φίλους του ΑΥΛΟΥ, από Ξυλόκαστρο , Συκιά, Μελίσσι, Διμηνιό, Κόρινθο.
Σκοπός μας να τελέσουμε στον Ιερό Ναό του χωριού παράκληση ,αρτοκλασία ,να μιλήσουμε με τους πληγωμένους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε λίγη αγάπη ,να τους δείξουμε το ενδιαφέρον μας και να τους προσφέρουμε έστω λίγη υλική και οικονομική βοήθεια ,από το υστέρημά μας..
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι  Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται, φαγητό και εξωτερικοί χώροι
Σε αυτή μας τη μικρή εκδρομή -δραση μας ,συμμετείχαν με πολύ αγάπη και προθυμία ,η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ.Ξυλοκαστρου Ευρωστίνης , Ελίνα Μενούνου την ευχαριστούμε πολύ ,εκπρόσωποι δύο Συλλόγων που πάντα είναι κοντά μας ,η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ρίζας , Κική Σακελλαρίου,ο ταμίας του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου Θεόδωρος Καγκιάς  και το μέλος Φωτεινή Τσιάκου , τους ευχαριστούμε θερμά και πολλοί φίλοι του ΑΥΛΟΥ.Εκει στο Λιβαδάκι μας περίμεναν οι κάτοικοι του χωριού ,μας υποδέχθηκαν με πολύ αγάπη ,ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μίχας, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.Γορτυνίας Πάϊκος Αναγνωστοπουλος και οι δύο ιερείς .
Τελεσαμε παράκληση στη Παναγία μας στο Ιερό ναό του Αγ.Νικολαου και αρτοκλασία.Ακολούθησε χαιρετισμός και ευχαριστίες από τους ιερείς,από τον πρόεδρο Γιώργο Μίχα ,από τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου ,και από την αντιδήμαρχο μας.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, φαγητό και εξωτερικοί χώροι Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, φαγητό και εξωτερικοί χώροι
Ως πρόεδρος του ΑΥΛΟΥ όφειλα να ευχαριστήσω τους πάντες,να υποσχεθώ πως θα είμαστε αδέλφια τους (σαν μια μικρή άτυπη αδελφοποίηση ),θα τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους..Υλικά και ψυχικά θα είμαστε κοντά τους. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη. Η ψυχούλα τους αγαλιασε , όχι τόσο για τη μικρή βοήθεια που τους παρείχαμε , όσο για την αγάπη ,τη καλοσύνη ,τη συμπαράσταση ,τη γλυκιά συμπονετική κουβέντα που όλοι τους είπαμε.
 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Δεν σταμάτησαν να μας ευχαριστούν.Αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως εμείς φύγαμε γεμάτοι με αυτά που αισθανθήκαμε, άρα εμείς πρέπει να τους ευχαριστούμε.Έδειξαν μέσα στη θολή ,γκρίζα ,χωρίς χρώματα καμμένη γη που τους περιβάλλει ,πόσο χρώμα κρύβουν στη ψυχή τους.Χρώμα ελπίδας,δύναμης ,αγάπης..
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Ευχή μας να αντέξουν,να τους δώσει δύναμη ο θεός να βγουν από αυτή τη καταστροφή ,η Πολιτεία να δει άμεσα έμπρακτα και όχι με λόγια το τεράστιο πρόβλημα τους ,να βγουν οι αποζημιώσεις σύντομα και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους,να "πρασινίσουν"πάλι και να χαμογελάσουν πάλι..
Αυτό ευχόμαστε για όλα τα πυρόπληκτα χωριά της χώρας μας..Να μη ζήσει ποτέ ξανά χωριό αυτό που έζησαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας..
Το Λιβαδάκι Γορτυνίας πλέον και οι κάτοικοι του ,είναι για όσο υπάρχει αυτός ο Σύλλογος ,ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΞΎΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ,"Ο ΑΥΛΟΣ" χωριό που οι δεσμοί που μας ενώνουν θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη σφραγίδα της ΑΓΑΠΗΣ και της ΦΙΛΙΑΣ .
Ο θεός μαζί σας...
 
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ