Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Συντάξεις στο Δημόσιο: Τροπολογία - σοκ φέρνει τα πάνω - κάτω στα όρια ηλικίας και στον τρόπο υπολογισμού τους!

Συντάξεις στο Δημόσιο: Τροπολογία - σοκ φέρνει τα πάνω - κάτω στα όρια ηλικίας και στον τρόπο υπολογισμού τους!

Η τροπολογία που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Βουλή αφορά τις συντάξεις του Δημοσίου όπου αλλάζουν τα όρια ηλικίας αλλά και ο τρόπος υπολογισμούς τους και μάλιστα αναδρομικά από 01/01/2015.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο υπάρχει "ενδεχόμενο ζήτημα συμβατότητας με τη συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και παραβίασης του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου κυρίως επειδή παραβιάζονται θεμελιωμένα δικαιώματα και αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων χωρίς ειδική μελέτη κ α. Από τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης εξαιρούνται οι ένστολοι (ορίζεται όριο το 58ο έτος και τα 40 έτη ασφάλισης) και ανώτατοι δικαστικοί (στα 65) και προβλέπονται εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες (βαριά ανάπηρους, παθόντες στην υπηρεσία κα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ



http://www.e-typos.com/files/1/2015/08/12/nea-dimokratia-syggrou.jpg

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έγινε μια διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη συμφωνία που έρχεται απόψε στη Βουλή.
Οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.
Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει και να θεραπεύσει τις αδικίες για μια σειρά κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα για τους αγρότες.
Τέλος, όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η Νέα Δημοκρατία ως η Παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/02/FF1B8EB2898B88D95E3D93322FF0829E.jpgΟ Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της πορείας εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η δημοσιοποίηση των προσωρινών στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 αποτυπώνει ότι η δημόσια οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί.

Συγκεκριμένα:

Τέσσερα νέα έργα για την Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/photos/places/agiorgit/agiorg5.jpgΤη δημοπράτηση τεσσάρων σημαντικών έργων που αφορούν τη βελτίωση και αποκατάσταση οδικών αξόνων της Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Πρόκειται για τα έργα «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην Ε.Ο. Τρίπολης – Άργους στην περιοχή Στενού», «Αποκατάσταση δρόμων αρμοδιότητας Π.Ε. Αρκαδίας και κατασκευή τεχνικών έργων στο Ν. Αρκαδίας (Αρτεμίσιο – Κανδήλα προς Λεβίδι, Χάνια Σκοπής – Νεστάνη, Σπήλαια Κάψια – Παλαιά Καλαβρύτων, Παλαιά Ε.Ο. Μηλιά – Κάψια, Κόμβος Μαντινειακού, Διασταύρωση Πλάτσα – Αρτεμίσιο – Παλαιόπυργος, Περιοχή Αρτοκωστάς, Γεφύρια ΕΠ.Ο. Τρίπολης – Δαβιάς – Ύψος Τσελεπάκου & Γεφύρι Δαβιάς», «Άρση καταπτώσεων, ευστάθεια πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Επ. Οδό Φαναράκι – Καστράκι», «Συντήρηση και αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Χάνι Κοπανίτσα – Χάραδρος – Σίταινα – Καστάνιτσα – Αγ. Ανδρέας».

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Λουτράκι   13/8/2015
       ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                            Αριθ. Πρωτ.: 14914
                Δ Η Μ Ο Σ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
        ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                             


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την  18η Αυγούστου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 για συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:


1. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.

2.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (Β’ τρίμηνο).

3.Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση της προμήθειας οικοδομικών υλικών (αρ. μελ. 26/2015).

4.Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου: “Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Λουτρακίου - Περαχώρας” (αρ. μελ. 33/2015).

5.Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου: “Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Αγ. Θεοδώρων” (αρ. μελ. 34/2015).

6.Διάθεση πίστωσης, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών της υπ’ αριθμ. 36/2015 μελέτης και καθορισμός των όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση της προμήθειας τροφίμων Δήμου και ν.π. του.

7.Περί έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από ακίνητο Δήμου μας.

8.Διορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης επί αιτήματος Δημητρίου Κων. Μάτση για σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας στο ακίνητο “ΑΚΤΗ” στο Λουτράκι.

9.Διορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης περί ύπαρξης ή μη προϋποθέσεων για διατήρηση σε ισχύ άδειας παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων Κ.Υ.Ε. “Καφετέρια - Μπαρ” επί της Ελ. Βενιζέλου 51 στο Λουτράκι.

10.Εξέταση αιτήματος Κ/ξίας “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ (ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.) - ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΖΙΝΟ” για υπαγωγή της στη ρύθμιση των διατάξεων του Ν. 4321/2015.


                                                                         Ο  Πρόεδρος
                                                                ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. Γεώργιος
                                                                            Δήμαρχος

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου – Γιούνκερ

http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2015/04/prokopis-paulopoylos-650-800x547.jpg
Την ώρα που σε κλίμα έντασης στη Βουλή συνεχίζεται το... θέατρο του παραλόγου με τη συζήτηση στις Επιτροπές να είναι για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το νέο Μνημόνιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η συνομιλία των δυο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και στράφηκε γύρο από το Eurogroup της Παρασκευής, όπου θα συζητηθεί η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών για τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν ήταν η μοναδική παρέμβαση του Έλληνα Προέδρου στις εξελίξεις.
Ο  κ. Παυλόπουλος, είχε μιλήσει και την Τετάρτη το ίδιο ζήτημα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Ναι» από τη Φινλανδία στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας Υπέρ ψήφισε την Πέμπτη η Μεγάλη Επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας - Τι δήλωσε ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ

«Ναι» από τη Φινλανδία στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας
Ελσίνκι 
Υπέρ της συμμετοχής της Φινλανδίας στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ψήφισε την Πέμπτη η Μεγάλη Επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μέλλον του ευρώ κινδύνευσε, αλλά τώρα έχουμε μία λύση και με αυτήν θα ζήσουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

Ο ίδιος τόνισε πως για τη φινλανδική κυβέρνηση είναι σημαντικό να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η έγκριση της συμφωνίας θεωρείτο σχεδόν δεδομένη, μολονότι η Φινλανδία είναι από τις χώρες που τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, που διαφωνούσε κατηγορηματικά να δίνονται τα χρήματα των φινλανδών φορολογουμένων σε προγράμματα βοήθειας προς τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έχει χαλαρώσει τη στάση του για το θέμα αυτό, αφότου προσχώρησε στον κυβερνητικό συνασπισμό τον περασμένο Μάιο.

Ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι εξήγησε το περασμένο Σάββατο στο Bloomberg ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας κινδυνεύει να καταρρεύσει.

tovima.gr

Προαναγγελία του νέου κόμματος απο τον Λαφαζάνη


 Την πρώτη κίνηση για την δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράζει ένα νέο αντιμνημονιακό μέτωπο και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σε κοινή δήλωση που έκανε πριν από λίγο με στελέχη διαφόρων κινήσεων εντός και εκτός Αριστερής Πλατφόρμας καλεί σε «ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη». Την δήλωση υπογράφει και ο επικεφαλής της ΔΕΑ Αντώνης Νταβανέλος.

Η κίνηση αυτή γίνεται λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και την ψηφοφορία  στην ολομέλεια της  βουλής για τη νέα συμφωνία και ενώ οργιάζουν οι πληροφορίες ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας ενδέχεται να ανεξαρτητοποιηθούν απόψε.

Στην δήλωση τονίζεται ότι

Απασφάλισε η Ζωή! Η Κωνσταντοπούλου εξωθεί τον Τσίπρα να της κάνει πρόταση μομφής! Κατηγόρησε Τσακαλώτο και Φίλη πως τη στοχοποιούν

Απασφάλισε η Ζωή! Η Κωνσταντοπούλου εξωθεί τον Τσίπρα να της κάνει πρόταση μομφής! Κατηγόρησε Τσακαλώτο και Φίλη πως τη στοχοποιούν 
Δεν έχει προηγούμενο η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι μια υπόθεση "Κράμερ εναντίον Κράμερ". Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του μισού ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κυβέρνησής του, κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Φ. Γεννηματά κατά Κωνσταντοπούλου: Να λύσει το γόρδιο δεσμό ο Πρωθυπουργός


Φ. Γεννηματά κατά Κωνσταντοπούλου: Να λύσει το γόρδιο δεσμό ο ΠρωθυπουργόςΝα αναλάβει τις ευθύνες του «για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής» καλεί τον Πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «ευτελισμό των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της προέδρου της Βουλής».

«Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του. Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών», σημειώνει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα».

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κ. Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα», αλλά «πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

«Πρότυπος οίκος …αντοχής» στο Ξυλόκαστρο

Πέμπτη 13 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,  ΩΡΑ 21.00
Θεατρική παράσταση «Πρότυπος οίκος …αντοχής» με τους Χάρη Ρώμα, Σοφία Μουτίδου, Μαρία Γεωργιάδου, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Βίκυ Κάβουρα και Βαγγέλη Δουκουτσέλη.
Είσοδος 15€/12€ φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ

Live - Συναυλία με την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου

Παρασκευή 14 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.30
Συναυλία της ορχήστρας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.
Βραδιά αφιερωμένη σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου. Τραγουδούν: Διονύσης Λογοθέτης,
Μαίρη Τζαβάρα, Σπύρος Μαυραντζάς.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίας.
Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Είσοδος ελεύθερη

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης»

Κυριακή 16 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.00
Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γρηγοριάδη.
Είσοδος 8 Ευρώ

“Ιστορίες για αγρίους” και σήμερα στο Δερβένι


Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
Το διάλειμμααπόψε Πέμπτη 13 Αυγούστου , στις 10 το βράδυ , προβάλει για δε'υτερη βραδιά την ταινία  (Kωμωδία, 122΄, 2014)

“Ιστορίες για αγρίους” 

σε σκηνοθεσία:  Ντάμιαν Σιφρόν
Πρωταγωνιστούν : Ρίτα Κορτέζε, Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ριβάς, Ντάριο Γκραντινέτι, Τζουλιέτα, Ζίλμπερμπεργκ, Μαρία Ονέτο, Νάνσι Ντιπλά.


 
Η υπόθεση του έργου: 
Ένα αεροπλάνο γεμάτο με ανθρώπους που, κατά διαβολική σύμπτωση, φαίνεται να σχετίζονται όλοι με το ίδιο πρόσωπο. Μια σερβιτόρα που συναντά τον άνθρωπο που κατέστρεψε την οικογένειά της και έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της. Ένας οδηγός που έβρισε κάποιον στο δρόμο περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε. Ένας οικογενειάρχης που πήρε μερικές παραπάνω κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ανάλγητο πρόσωπο της γραφειοκρατίας. Ένας πλούσιος ασυνείδητος νεαρός που χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μια έγκυο γυναίκα. Ένας άντρας που παραστράτησε λίγο πριν από τον γάμο του. Λάθη μικρά ή μεγάλα, ασήμαντα ή σημαντικά, που όμως σίγουρα δε θα μείνουν ατιμώρητα.
Έξι σπονδυλωτές ιστορίες, έξι ιστορίες οργής, καταπιεσμένης έντασης και αιματηρής εκδίκησης. Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας στην Αργεντινή του σήμερα, μικρές ιστορίες ανθρώπων που έκαναν λάθη, που προδόθηκαν ή πρόδωσαν, που πληγώθηκαν, που καταπιέστηκαν, που δεν άντεξαν άλλο και εξερράγησαν. Κοινός παρονομαστής όλων, η λυτρωτική, βίαιη, κατάμαυρη εκδίκηση.
Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. 


Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 14/8 – Σάββατο 15/8 “Η πεντάμορφη και το τέρας”  
Κυριακή 16 - Δευτέρα 17/8 “The Fury” 
Τρίτη 18/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν” 
Τετάρτη 19 - Πέμπτη 20/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “INTERSTELLAR”