Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Την ώρα που η πολιτική «τουιτάρει» η οικονομία καταστρέφεται


louketa-mme
Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κάποιος την αγανάκτησή του για την τραγωδία την οποία ζουν καθημερινά μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μεγαλύτερες λόγω (κυρίως) των capital controls.

Ανυπολόγιστο πλήγμα έχουν δεχθεί αυτές οι επιχειρήσεις που πίστεψαν στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και την «σταθερότητα» του πολιτικού και δεν προνόησαν για να έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή καλύτερα έδρα στο εξωτερικό.

Χιλιάδες αιτήσεις για μικρά εμβάσματα προς το εξωτερικό, είναι κυριολεκτικά χαμένα στα γρανάζια των τραπεζών και των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων.

Επιχειρηματίας γνωστού e-shop καλλυντικών, καταγγέλλει το γραφειοκρατικό χάος μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς όπου έκανε την αίτηση για να στείλει χρήματα στον προμηθευτή του (για αγορά εμπορεύματος) και υπουργείου Οικονομικών, που τελικά του έχει επιφέρει τον επιχειρησιακό στραγγαλισμό. Το ποσό της τάξης των 2-3.000 ευρώ εβδομαδιαίως. Οι παραγγελίες στον αέρα. Οι εγκρίσεις έρχονται μετά από 15-20 ημέρες. Κάποιες χάνονται και πρέπει να ξαναγίνουν!!! Και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα... οι «υπεύθυνοι» συστήνουν στον επιχειρηματία να πάει στον εισαγγελέα!
Ως δείγμα της ανικανότητας του κράτους και του πολιτικού συστήματος να αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες επιχειρηματίες, παρατηρούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων να συνωστίζονται στα κανάλια και να προσπαθούν να κερδίσουν ψηφοφόρους μέσα από τις φλυαρίες της δικαίωσης και όχι δίνοντας λύση στα τεράστια προβλήματα της λειτουργίας της οικονομίας.

Πώς είναι δυνατό να λειτουργήσει η οικονομία, αυτή που έχει απομείνει και να δώσει θέσεις εργασίας και πλούτο στη χώρα (φόρους) όταν οι επιχειρηματίες, αντιμετωπίζονται τυχοδιωκτικά και στυγνά γραφειοκρατικά.

Πώς είναι δυνατό, τα κόμματα που έχασαν στις προηγούμενες εκλογές μεγάλες δυνάμεις, να τις ανακτήσουν, όταν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι από την ασφάλεια της βουλευτικής τους έδρας τουιτάρουν από κάποια παραλία με εκείνα τα άθλια σχόλια της πολιτικής δικαίωσης;

Ο στίβος της πολιτικής είναι στην οικονομία. Εκεί είναι το πεδίο δράσης για όποιον πολιτικό από όποιο κόμμα έχει τα «κότσια» να βοηθήσει την κοινωνία.

Η Ελλάδα των capital controls, έχει ανάγκη για άμεσες λύσεις. Αν δεν ασχοληθούν οι βουλευτές με αυτό ΣΗΜΕΡΑ, ίσως αύριο να μην υπάρχουν οι φόροι ούτε για τις παχουλές τους αποζημιώσεις...


Υ.Γ.
Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί η καταγγελία επιχειρηματία που σπάει κόκαλα με τον τίτλο: «Πώς να καταστρέψεις ...χιλιάδες επιχειρήσεις με μία απόφαση»

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com