Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση: Δημοφιλέστερος ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προτιμά η πλειοψηφία

Δημοφιλέστερος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μηνιαίας έρευνας της Public Issue
«Θολό» είναι το τοπίο στην πολιτική σκηνή της χώρας σύμφωνα με τα αποτελέσματα «Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας» της Public Issue, που διεξάγεται σε μηνιαία βάση (πραγματοποιήθηκε στις 4 - 10 Μαρτίου). Στην τελευταία έρευνα, που δημοσιεύεται δύο μήνες πριν από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, δεν δημοσιεύεται η πρόθεση ψήφου εν όψει των εκλογών, ωστόσο έχει μετρηθεί η δημοτικότητα των κομμάτων, καθώς και άλλα ερωτήματα σχετικά με την κυβέρνηση που θέλουν οι πολίτες.
Το παράδοξο είναι ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα σε δημοτικότητα, με δεύτερη τη Δημοκρατική Αριστερά, η πλειοψηφία των ερωτώμενων τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι σε δημοτικότητα η ΝΔ είναι τρίτη (πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ), ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι μόλις έκτο (προτελευταίο καθώς καταγράφεται η δημοτικότητα των κομμάτων που είναι στη Βουλή).
Πιο αναλυτικά, στην έρευνα για το Μάρτιο που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα ποσοστά θετικής γνώμης των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής (σε παρένθεση τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου):
• ΣΥΡΙΖΑ 37% (38%)
• ΔΗΜΑΡ 35% (34%)
• Νέα Δημοκρατία 32% (34%)
• ΚΚΕ 32% (34%)
• ΑΝΕΛ 31% (34%)
• ΠΑΣΟΚ 15% (18%)
• Χρυσή Αυγή 10% (12%)
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 40% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσοστά θετικής γνώμης για τους πολιτικούς αρχηγούς είναι (σε παρένθεση τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου):
• Αντώνης Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία): 39% (40%)
• Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): 38% (41%)
• Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) 37% (42%)
• Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ): 27% (31%)
• Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ): 27% (31%)
• Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): 18% (21%)
• Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): 9% (10%)
Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», οι ερωτηθέντες απαντούν «μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» σε ποσοστό 27%, έναντι 24% που απαντά «μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Καμία από τις δύο αυτές κυβερνήσεις απαντά το 44%.
Παράλληλα, στο ερώτημα «από τον τρόπο που η κυβέρνηση/ αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, πόσο ικανοποιημένος αισθάνεστε;» οι ερωτηθέντες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την αντιπολίτευση σε ποσοστό 88%, έναντι 82% από την κυβέρνηση.

eklogika.gr

Εγκρίθηκε η έκθεση Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο τρόικας - Κίνδυνοι για την Ελλάδα

Εγκρίθηκε η έκθεση Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο τρόικας - Κίνδυνοι για την ΕλλάδαΕγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση για τα πεπραγμένα της τρόικας στις τέσσερις χώρες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης. Στη συνεδρίαση, το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης της τρόικας ανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν. «Πρέπει να τελειώνουμε με την τρόικα», είπε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη. Ωστόσο, μετά από τόση συζήτηση, η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας και χρησιμότητας της τρόικα. Στην έκθεση, σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, επισημαίνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών, λόγω της συνεχούς μείωσης...

Βενιζέλος: Ρεαλιστική η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την Κυριακή

benidiloseis

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την Κυριακή.
«Έχει διαμορφωθεί πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Ρεαλιστική η επίτευξη συμφωνίας μέχρι την Κυριακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η διανομή του «θα βοηθήσει τους συνταξιούχους και τους ένστολους, καθώς θα ενισχυθεί η κατανάλωση και κατ΄επέκταση και η οικονομία».
Επίσης, επεσήμανε πως η τρόικα δεν ζητά τίποτα «εκτός λογικής» για τα εργασιακά.
Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, άφησε αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως «το μέγεθος των προβλημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταδεικνύει και τη δυσκολία. Αυτό το λέω για όσους νομίζουν ότι με την τοπική τους ισχύ, τον τσαμπουκά, τη γοητεία, θα λύσουν προβλήματα, που αγωνιζόμαστε να λύσουμε εδώ και καιρό».

ysterografa.gr

To xαμόγελο του παιδιού: Eκκληση για συγκέντρωση τροφίμων...


Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
για τα παιδιά και τις οικογένειες τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει του Πάσχα κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρίες στη χώρα μας.

http://www.hamogelo.gr/4-1/1843/Panelladikh-sygkentrosh-trofimon-koi-eidon-proths-anagkhs

ΔΝΤ: Θα εκταμιεύσουμε μόνο μια δόση προς την Ελλάδα

DNT
Μια δόση και όχι τρεις θα λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης, όπως διευκρίνισε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Ο Ράις τόνισε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται στην Αθήνα και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα» υπογράμμισε, ενώ εκτίμησε πως από την στιγμή που θα καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές, θα απαιτηθούν τέσσερις περίπου εβδομάδες προκειμένου το κλιμάκιο του ΔΝΤ να συντάξει την έκθεση που θα παρουσιασθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης.

 «Βρισκόμαστε στην πέμπτη αξιολόγηση» απάντησε σε σχετική ερώτηση δεικτικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ταμείο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εκταμιεύσει μόνον τη δόση ύψους 1,72 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στην πέμπτη αξιολόγηση και όχι τρεις δόσεις (5,16 δισ. ευρώ).
Απαντώντας σε διαδοχικές ερωτήσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και τις διαβουλεύσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση, είπε πως είναι ένα από τα θέματα που εξετάζονται στο πλαίσια της αξιολόγησης.
Αναφορικά με το εάν το ΔΝΤ προσδιορίζει στα 20 ή στα 22 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, όπως είχαν υποστηρίξει οι Financial Times, δεν θέλησε να απαντήσει και επανέλαβε πως το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση στις συζητήσεις της Αθήνας.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει διαφωνία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν θέλησε να σχολιάσει λέγοντας πως και αυτό είναι από τα θέμα που συζητούνται.

ysterografa.gr

Ο Νίκος Γόντικας μίλησε σε αγρότες στους Γαργαλιάνους



Με μικρομεσαίους αγρότες στους Γαργαλιάνους μίλησε σήμερα 13 Μάρτη 2014 ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ.
Αφού χαιρέτησε τους αγώνες τους και επισήμανε τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών και της βαριάς φορολογία και χαρατσιών, τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυσή τους τα τελευταία χρόνια. Εξάγγειλε και υλοποίησε μόνο μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών και καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Επιμένουν στη Λαϊκη Συσπείρωση για τα στοιχεία της Τουριστικής προβολής Πελοποννήσου



Δήλωση: Του Περιφερειακού Συμβούλου Βαγγέλη Γούργαρη
            Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εδώ και πολύ καιρό ζητάμε επίμονα από τη διοίκηση της Περιφέρειας να δοθούν τα στοιχεία για την Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου.
          Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας να πάμε να τα πάρουμε.  ¨όμως αντί να μας δώσουν τα στοιχεία που ζητάμε βγαίνει η κα. Νικολάκου στα μέσα ενημέρωσης και συνεχίζει να λέει ψέματα.
          Χωρίς να δίνει στοιχεία, ονόματα, ποσά, τι έργο πήραν, αν το εκτέλεσαν, λέει ότι μέσα από την Πελοπόννησος ΑΕ διατέθηκε το 5% από τα 6 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 300 χιλιάδες ευρώ, όταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τατούλης είπε ότι έχουν διατεθεί 700 χιλιάδες ευρώ. Τώρα ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Μάλλον και οι δύο. Τους καλούμε να σταματήσουν τους θεατρινισμούς και να δώσουν επιτέλους τα στοιχεία.
          Και για τα 2 εκατομμύρια ευρώ (1.200.000 συν 800.000) που δόθηκαν από την Περιφέρεια και για όσα δόθηκαν μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ. Ειδικά ζητάμε να δοθούν οι πρόχειρες προσφορές για να φανούν οι «λαγοί» και οι μεθοδεύσεις.
          Μέσα από τα στοιχεία θα φανεί και ποιά μέσα «ταΐζουν», θα λυθούν μυστήρια. Κλασικό παράδειγμα εφημερίδα (έχουμε το αντίστοιχο φύλλο) που φιλοξενεί τον κ. Τατούλη και την κα. Νικολάκου να μας σέρνει τα εξ αμάξης χωρίς να βάζει ούτε μια λέξη από της δικές μας θέσεις. Δεν λέει ούτε γιατί μας βρίζουν. Αυτό μόνο τυχαία δεν γίνεται.
          Σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν την Πελοπόννησος ΑΕ καταθέσαμε έγγραφο στην εταιρεία και ζητάμε απ’ ευθείας τα στοιχεία απ’ αυτήν. Η Πελοπόννησος ΑΕ είναι εταιρεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πρόεδρο τον κ. Τατούλη.  



Προς
τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της
«Πελοπόννησος Α.Ε.»
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία

κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε
          Σας ζητάμε να μας χορηγήσετε κατά προμηθευτή ή πάροχο υπηρεσιών τα ποσά που διατέθηκαν για την τουριστική προβολή κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθώς και το είδος της εργασίας που εκτελέστηκε.
Επίσης να μας χορηγήσετε φωτοαντίγραφα των προσφορών για κάθε έργο ή υπηρεσία που αναθέσατε.
          Ζητάμε ακόμη να μας ορίσετε ημερομηνία που θα μας παραδώσετε τα αιτούμενα έγγραφα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης 
Νίκος Γόντικας



"Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο"- Επανέρχεται με νέα στοιχεία η καθηγήτρια Χ. Παλιαδέλη - ΦΩΤΟ


`Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο`- Επανέρχεται με νέα στοιχεία η καθηγήτρια Χ. Παλιαδέλη - ΦΩΤΟ


“Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο τον Β΄” επιμένει να διακηρύσσει 37 χρόνια μετά την μνημειώδη ανακάλυψη του αείμνηστου καθηγητή της Μανόλη Ανδρόνικου, η διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ (και ευρωβουλευτής) Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Δίκην απάντησης με σειρά επιστημονικών δεδομένων σε όσους – Έλληνες και ξένους συναδέλφους της- έχουν κατά καιρούς αμφισβητήσει τα επιστημονικά συμπεράσματα του Μανόλη Ανδρόνικου η κ.Παλιάδέλη – ως επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής, επέστρεψε από το 2010 μέχρι σήμερα στην επανεξέταση του σκελετικού υλικού από τον τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στη Βεργίνα, επανεκτιμώντας τις παλιότερες έρευνες με τη συνδρομή ιατρικών και φυσικοχημικών εξετάσεων και καταλήγει:
Πεςρισσότερα στο: newsit.gr

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Κασιδιάρη και Αρβανίτη

arsi1
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη και Μιχάλη Αρβανίτη, αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμοδία Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Υπέρ της εισήγησης για άρση ασυλία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Ο εκπρόσωπος τς ΧΑ ψήφισε κατά, και οι ΑΝΕΛ «παρών».
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη το πρωί προκείμενου να εξετάσει την άρση ασυλίας και για τους υπόλοιπους βουλευτές,τους: Δημήτριο Κουκούτση Αρτέμη Ματθαιόπουλο Αντώνιο Γρέγο Πολύβιο Ζησιμόπουλο Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και αμέσως μετά κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί στις φύλακες Κορυδαλλού προκείμενου να εξετάσει και τους προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ

nerit-logo
Τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για την διερεύνηση τυχόν απόπειρας νόθευσης του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού ζήτησε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην παροχή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει ότι κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οιουδήποτε εμπλεκομένου προσώπου.
Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη του προσωπικού της.
Για κάθε ανάλογη περίπτωση που θα εντοπίζεται, η ΝΕΡΙΤ θα απευθύνεται στις αρμόδιες για τα συγκεκριμένα ζητήματα εισαγγελικές αρχές, τις αποφάσεις των οποίων θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα».

ysterografa.gr

Η Σοφία Εφραίμογλου και το όραμα μιας "πολιτιστικής αφύπνισης" της Ελλάδας πέρα από την κρίση

Sofia-Efraimoglou
Twitter@EmOikonomidis
Η στιγμή που σταμάτησε τον χρόνο για μια εθνική διαδρομή που μάλλον… παραπάτησε, έχασε τη στοχοπροσήλωσή της και ανέδειξε εθνικές παθογένειες, στρεβλώσεις και αδυναμίες οι οποίες μέχρι και σήμερα ταλαιπωρούν την Ελλάδα της χαμένης αυτοπεποίθησης, ήταν φυσικά η ανάδειξη της κρίσης σε πρωταγωνιστικό αφήγημα μιας δύσκολης καθημερινότητας.
Από τα τέλη του 2009 μέχρι και σήμερα η Ελλάδα διάγει μια εθνική κρίση, πτυχή μονάχα της οποίας, έστω και ηχηρή, αποτελεί η κρίση της οικονομίας, με την αδυναμία της χώρας να σταθεί στα πόδια της χωρίς τη στήριξη εταίρων που εξελίχτηκαν κυρίως σε (απαιτητικούς) δανειστές.
Η κρίση αυτή είναι μια κρίση ηθικής, αξιών και προτεραιοτήτων. Κρίση ηγεσίας, όχι μονάχα στο αυτονόητο επίπεδο της πολιτικής, αλλά σχεδόν σε κάθε τομέα του δημοσίου βίου, από τον οποίο θα μπορούσε να προσδοκά η Ελλάδα δόσεις αυτοπεποίθησης και διαδρομές εξαίρεσης. Ώστε να μπει φρένο στην ολισθηρή διαδρομή προς τον χειρότερο εαυτό μας, και η ανάκαμψη να έχει ως εφαλτήριο το πείσμα και την έμπνευση ανθρώπων με φρέσκιες ιδέες, προσωπική δυναμική και όραμα που βλέπει πολύ πιο πέρα και μακριά από το εθνικό πρόβλημα.
Ο χώρος του Πολιτισμού, αδικαιολόγητα και σκανδαλιστικά υποτιμημένος και παραμερισμένος από την εθνική στρατηγική για ένα διαφορετικό εθνικό μέλλον, προφανώς και αποτελεί εύλογη κυψέλη αναζήτησης και εύρεσης τέτοιων εξαιρέσεων.
Και επειδή η αφηρημένη αφήγηση πρέπει πάντοτε να δίνει τη σκυτάλη στην εικονοποίηση του περιεχομένου της, αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί όπου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου, επισφραγίζοντας και με θεσμικό ρόλο ένα προσωπικό αποτύπωμα που ήδη έχει αρχίσει να αφήνει τα (ενδιαφέροντα) ίχνη του.
Η ίδια δήλωσε περήφανη που αναλαμβάνει τη συνέχιση του έργου ενός ευπατρίδη, του αείμνηστου Λάζαρου Εφραίμογλου, μια αποστροφή της τοποθέτησής της ωστόσο προσφέρεται ως χρηστικό, μεθοδολογικό εργαλείο ανάγνωσης της ευρύτερης εθνικής πραγματικότητας. Και του που (πώς) θέλουμε να πάμε: “Τους καιρούς αυτούς, περισσότερο από ποτέ, το παρελθόν είναι αναγκαίο σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντός μας”.
Άλλωστε, σε μια διαφορετική εποχή, μια άλλη εμβληματικά δραστήρια γυναίκα, η Ελεανόρ Ρούσβελτ, είχε χαρίσει στο μέλλον έναν διαχρονικά επίκαιρο αυτοπροσδιορισμό: “Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους”.
Να ονειρευόμαστε λοιπόν. Και να δίνουμε τη μάχη για να ζήσουμε τα όνειρά αυτά.

υστερογραφα.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο "Zoom News": "Φυσικά δεν είναι φετίχ το ευρώ"

«Δεν είναι φετίχ το ευρώ», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλούμενη να σχολιάσει την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους του κόμματός της για τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη.
Όπως είπε, μάλιστα, αυτό δεν αποτελεί θέση μόνο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι το ευρώ δηλαδή δεν είναι φετίχ, αλλά συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ. Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω, «ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», όπως είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνησε, πάντως, ότι η πρώτη προτεραιότητα του κόμματος είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με κάθε τρόπο και με ό,τι όπλο διαθέτει, για να το καταφέρει αυτό. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως τόνισε, «αν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την ύπαρξη της ίδιας μας της κοινωνίας, τότε δεν είναι φετίχ το ευρώ».
Καλούμενη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας των ΗΠΑ, ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα είναι καταστροφική, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η πρώτη επιλογή του κόμματος είναι να διαπραγματευθεί μέσα στην ΕΕ και με νόμισμα το ευρώ, αλλά πρόσθεσε ότι όσο καταστροφική είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, άλλο τόσο καταστροφική είναι και η παραμονή μας στο ευρώ με τους όρους που ισχύουν σήμερα.
Δείτε το Βίντεο




Δεκτή η τροπολογία για εξαίρεση εγκύων γυναικών από τις απολύσεις που συνυπέγραψε ο Κώστας Κόλλιας


Δεκτή έκανε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκης τροπολογία, την οποία συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να εξαιρεθούν από τυχόν απολύσεις στους φορείς που καταργούνται οι γυναίκες υπάλληλοι, που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας. Σχετικά με το θέμα ο κύριος Κόλλιας δήλωσε:
«Με πρωτοβουλία της εκλεκτής συναδέλφου κυρίας Παπακώστα, καταθέσαμε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, τροπολογία με την οποία θα εξαιρούνται από τυχόν απολύσεις που θα προκύψουν γυναίκες έγκυες ή σε κατάσταση λοχείας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε ότι η τροπολογία μας γίνεται δεκτή.
Όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που καταθέσαμε, υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν μπορεί να εμπίπτουν σε οριζόντιες διατάξεις. Επειδή θεωρούμε ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε όχι μόνο την μητρότητα, αλλά καθεαυτό τον θεσμό της οικογένειας, ζητήσαμε από το Υπουργείο να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία απέναντι και στις εγκύους, και σε γυναίκες σε κατάσταση λοχείας, δηλαδή 18 μήνες μετά τον τοκετό.
Η προστασία αυτών των γυναικών είναι επιταγή του Συντάγματος, έχει επικυρωθεί με νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Πριν και πάνω απ’ όλα όμως είναι επιταγή κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι συνάδελφοι που συνυπογράψαμε την τροπολογία θεωρούμε ότι σε κάθε μεταρρύθμιση υπάρχει χώρος για κοινωνική ευαισθησία, και είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό όταν η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται, όταν οι εκκλήσεις μας πιάνουν τόπο, πολύ περισσότερο όταν αφορούν το ιερό αγαθό της μητρότητας.»  

Δε συμμετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Παννεμεατικός

Τελικά δεν δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών η ομάδα του Παννεμεατικού, η οποία κατάκτησε το Κύπελλο Κορινθίας, πριν από μερικές ημέρες.
Οι άνθρωποι του συλλόγου, προτίμησαν πιθανότατα για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να αφοσιωθούν στο πρωτάθλημα, καθώς θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες ελπίδες τους, για τον τίτλο, μιας και θα ήταν αρκετά κουραστικό να έδιναν αγώνες Τετάρτη και Σάββατο.
Έτσι λοιπόν, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Κορινθία μένει χωρίς εκπρόσωπο στη διοργάνωση, καθώς και πέρσι ο ΑΟ Λουτράκι είχε προτιμήσει να μην αγωνιστεί. 

apopsi24.gr

Ισόβια της «μαύρης χήρα» για το τσιμέντωμα στο Διακοπτό !

Ισόβια της «μαύρης χήρα» για το τσιμέντωμα στο Διακοπτό !

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3,5 ετών επέβαλε την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας στην 52χρονη Ε.Ζ., την επονομαζόμενη και «μαύρη χήρα», για τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγαρόπουλου από τη Ζάκυνθο, ενώ ο συγκατηγορούμενός της Ν.Κ. κηρύχθηκε από το Δικαστήριο ομόφωνα αθώος.
Με τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου, έπεσε ουσιαστικά η «αυλαία» της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2010, όταν αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια πράξη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο με τις διακοπές ολοκληρώθηκε τελικά χθες Τρίτη με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
Το πρωί της Τρίτης η εκδίκαση ξεκίνησε κανονικά, με την κατηγορουμένη να βρίσκεται στο εδώλιο φορώντας αλεξίσφαιρο.

Αν η “Ελιά” δεν εκλέξει ευρωβουλευτή… πρόωρες εκλογές;

Elia-logotypo
Οι δημοσκοπήσεις το λένε εγκαίρως. Και το λένε πολύ καθαρά. Όχι φυσικά ότι στη ζώσα κοινωνία υπάρχει διαφορετική αίσθηση, έχει ωστόσο τη σημασία του το γεγονός ότι και οι μετρήσεις αποτυπώνουν την προοπτική της… φρίκης για το ΠΑΣΟΚ, την Κεντροαριστερά και το εγχείρημα της “Ελιάς”, στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Το ενδεχόμενο το συμμαχικό πολιτικό σχήμα να μην καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, φαντάζει εξαιρετικά πιθανό. Και όσοι διατηρούν την ψυχραιμία και την κοινή λογική να κοιτάξουν πίσω από το προσκήνιο, κατανοούν ότι από το βράδυ κιόλας των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα αμφισβητηθεί ευθέως η ηγεσία του. Από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου…
Εφόσον ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον περάσει από το στάδιο της πρόβλεψης και των εκτιμήσεων, σε αυτό της πραγματικότητας, εκ των πραγμάτων προκύπτει ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, καθώς το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας, και θα εξελιχθεί σε… πολιτικό πρόβλημα.
Κάτι που σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές προβάλλουν ως ρεαλιστική προοπτική… ανά πάσα στιγμή στο εγγύς μέλλον.

ysterografa.gr

Συνέντευξη τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παρασκευή 14/3, 12:00 μμ





Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:00 μμ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.