Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ισόβια της «μαύρης χήρα» για το τσιμέντωμα στο Διακοπτό !

Ισόβια της «μαύρης χήρα» για το τσιμέντωμα στο Διακοπτό !

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3,5 ετών επέβαλε την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας στην 52χρονη Ε.Ζ., την επονομαζόμενη και «μαύρη χήρα», για τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγαρόπουλου από τη Ζάκυνθο, ενώ ο συγκατηγορούμενός της Ν.Κ. κηρύχθηκε από το Δικαστήριο ομόφωνα αθώος.
Με τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου, έπεσε ουσιαστικά η «αυλαία» της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2010, όταν αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια πράξη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο με τις διακοπές ολοκληρώθηκε τελικά χθες Τρίτη με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
Το πρωί της Τρίτης η εκδίκαση ξεκίνησε κανονικά, με την κατηγορουμένη να βρίσκεται στο εδώλιο φορώντας αλεξίσφαιρο.


Ενοχή πρότεινε η Εισαγγελέας

Η εκδίκαση ξεκίνησε με την αγόρευση της Εισαγγελέως έδρας κας Ειρήνης Τζίβα, η οποία πρότεινε την ενοχή της 52χρονης, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ για τον συγκατηγορούμενό της Ν.Κ. ανέφερε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του.
Μετά και τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, καθώς απέρριψε τον ισχυρισμό ότι κατά την τέλεση του αδικήματος τελούσε σε ψυχική ορμή, και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 42χρονου και 3,5 χρόνια φυλάκισης για τις υποθέσεις της πλαστογραφίας και της οπλοχρησίας.
Ο συγκατηγορούμενός της Ν.Κ. κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Δικαστήριο, με ψήφους 7-0, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να συγκλίνουν στην ενοχή του.
Σε βάρος των δύο είχε συνταχθεί κατηγορητήριο για τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο Τάσου Τσαγκαρόπουλου, τον οποίο στη συνέχεια φέρεται να «τσιμέντωσαν» κάτω από την μπανιέρα πολυτελούς μεζονέτας στο Διακοπτό.
Συνήγορος υπεράσπισης της 52χρονης, που άσκησε έφεση μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου, ήταν ο δικηγόρος κ. Βασίλης Ταουξής, ενώ συνήγοροι του υπηκόου Αλβανίας Ν.Κ., για τον οποίο η ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου αποτρέπει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης από την Εισαγγελέα, ήταν οι δικηγόροι κ. Ευάγγελος Γαλέτζας, κ. Αναστάσιος Δάφνης και κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος.
Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ο κ. Γαλέτζας δήλωσε στo patrisnews.com: «Πραγματικά, το Δικαστήριο και η Εισαγγελική πρόταση για τον πελάτη μας, άγγιξαν την αλήθεια και τον απέδωσαν αθώο στην κοινωνία. Διατρανώνουμε λοιπόν την πίστη μας στο θεσμό των λαϊκών δικαστών».

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
isthmos.gr