Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

‘Ωδινεν όρος και έτεκεν «Μέτωπο αλλαγής».

 http://s.protagon.gr/resources/2012-12/poulconf2-thumb-large.jpg
Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

«Γεννήθηκε το Μέτωπο Αλλαγής, η μεγάλη δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει να αλλάξει το τοπίο στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης»
‘Ωδινεν όρος και έτεκεν «Μέτωπο αλλαγής». Το παλιό «καλό» ΠΑΣΟΚ με γαρνιτούρα από ΝΔ και δεν ξέρω άλλο τι ….. Προφανώς κουράστηκαν για όλο αυτό. Ζήτω το «ποτάμι», η «ελιά», οι «58» κλπ. της Ευρωστίνης. Την εποχή των μνημονίων και της εξαθλίωσης μια σούπα – αχταρμάς ως απάντηση στους κυβερνώντες. Ο κόσμος καίγεται και το …. χτενίζεται.

Επί της ουσίας. Μέτωπο ποιοί με ποιούς; Οι Α που συμμετέχουν στο νυν δημοτικό συμβούλιο, που είχαν πλακωθεί με το Δήμαρχο (που υποχώρησε για να μη χάσει το κελεπούρι), που ήθελε τους Β, που δεν ήθελαν τους Γ, που κοντράρισαν τον προηγούμενο δήμαρχο, που τους έγραψε στα ….. (είχε ως προερχόμενος από το ΚΚΕ που το έκρυβε), που έβριζαν τους Δ, που έκαναν συμμαχία με τους Ε για να εξολοθρεύσουν τους Β, που αποκαλούσαν λαμόγια τους υπόλοιπους, που ήσαν κομματάρχες του πάλαι ποτέ ενδόξου ΠΑΣΟΚ και ερωτοτροπούσαν με τη ΝΔ, όταν οι καιροί άλλαζαν, που έφεραν την υπάλληλο του υπουργείου και μοίραζε κονδύλια (από την τσέπη της) στους ντόπιους δημοτικούς άρχοντες για να παράξουν έργο για να το δείχνουν στους κουτόφραγκους για να ξαναψηφίζονται, κλπ, κλπ. Όλοι μια ωραία ΑΓΙΑ οικογένεια. Ένα ευχέλαιο με όλους τους παπάδες της περιοχής για να διατηρηθεί το μέτωπο. Ανακύκλωση προσώπων, χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογίες. Όλοι ξανά και ξανά διεκδικητές της τοπικής εξουσίας. Που ήσουν νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόσουν άλλος (για λίγους το τελευταίο).
«Όπως είχε εξαγγείλει η πρωτοβουλία Δερβενίου πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου συνέλευση με θέμα την δημιουργία παράταξης που θα κατέβει στις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη να εκφραστεί η αγωνία και ο προβληματισμός του κάθε δημότη που βλέπει την ζωή του και τον τόπο του να γίνεται έρμαιο των κεντρικών πολιτικών επιλογών»
Σιωπάτε ρε. Των κεντρικών πολιτικών επιλογών!!!!!!. Πως το σκεφτήκατε αυτό το απαύγασμα της πολιτικής σκέψης. Δεν κυβέρνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Χωρίς όνομα κυβερνήσεις. Χωρίς παρελθόν και οι δικοί μας. Που είναι τα μνημόνια, το 28% της (επίσημης) ανεργίας, η δυστυχία, οι απολύσεις, η εξαθλίωση, οι αυτοκτονίες, η φυγή της νεολαίας στα ξένα……. Ναι, φταίνε οι «κεντρικές πολιτικές επιλογές». Η ΕΕ που είναι σε όλα αυτά. Πουθενά.
«Το όνομα της παράταξης, που προτείνεται είναι Μέτωπο Αλλαγής. Η ονομασία είναι πολύ σημαντική, γιατί σηματοδοτεί ακριβώς αυτό που θα επιδιώξει ο συνδυασμός: να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο που θα ενώνει το Ξυλόκαστρο με την Ευρωστίνη και θα έχει στόχο την πραγματική αλλαγή στα δημοτικά τεκταινόμενα».
 
Πραγματική αλλαγή (έκλεψαν σύνθημα του ΚΚΕ οι αθεόφοβοι. Ίσως να μην το ξέρουν. Τους συγχωρώ). Αλλαγή σε τι; Τα ονόματα των υπογραφόντων προοιωνίζονται για την αλλαγή «τους». Όπως π.χ επί ΠΑΣΟΚ (στην κυβέρνηση και το λαό στην εξουσία). Νυν, πρώην, παραπρώην, παραπαραπρώην, ….., ερχόμενων, αποχωρούντων και επανακαμψάντων, προσερχόμενων, βριζόντων και επαναβρισκόντων το φως το αληθινό της διεφθαρμένης εξουσίας (τους). Όλα τα καλά παιδιά του καταρρέοντος συστήματος (εύχομαι) που πάνε να το ανασυστήσουν από τα κάτω.
«Δεν ψηφίζουμε με το παλιομοδίτικο κριτήριο της στενής εντοπιότητας, δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Ή θα ενωθούμε κάτω από, ή θα αντιμετωπίσουμε τον «ξαφνικό θάνατο» που μας ετοιμάζουν»
Δεν μας λένε με τι κριτήρια ψήφιζαν μέχρι τώρα.
«Πραγματικές πολιτικές». Όπως λέμε διαφωνώ κάθετα.
«Ξαφνικό θάνατο» που μας ετοιμάζουν. Εδώ αργοπεθαίνουμε τρία χρόνια τώρα και αυτοί μιλούν για ξαφνικό. Πάει το έχασα τελείως. «Μας ετοιμάζουν». Ποιοι ρε; Δεν έχουν ονόματα; Μήπως αρκετοί συμμετείχαν στην εποχή «της δυνατής Ελλάδας», «της Ελλάδας της απασχολησιμότητας», «της Ελλάδας του Μάαστριχτ», «της Ελλάδας της γκλαμουριάς», «της Ελλάδας των δημοσίων σχέσεων», «της Ελλάδας των ΜΚΟ», κλπ
Αναμένω με αγωνία το «πλήρες πρόγραμμα». Ως τότε καληνύχτα σας και φυσικά «ευχαριστώ, δεν θα πάρω».
Πάντως, σας ερωτεύτηκα.

facebook.com