Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/02/karamanlis.jpg
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα παραστεί στην εκδήλωση που οργανώνει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Δευτέρα, 8 Μαϊου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Συλλογικού Τόμου: «The Greek Political Economy: 2000-2015», με θέμα: «Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2015».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι επιμελητές της έκδοσης, Παντελής Σκλιάς, καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο Κώστας Καραμανλής είχε παραστεί στην παρουσίαση της έκδοσης στην Αθήνα, καθώς αντικείμενο της έρευνας των καθηγητών είναι και η περίοδος διακυβέρνησής του, για την οποία υπάρχει η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση των δημοσιονομικών που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και τώρα μεταβαίνει και στην Θεσσαλονίκη, που είναι η εκλογική του περιφέρεια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, στις 7 το απόγευμα.

Θέλετε να χάσετε βάρος; Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιάτο!



redplatefoodromanou.jpgΘέλετε να χάσετε βάρος; Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιάτο!


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το χρώμα του πιάτου στο οποίο σερβίρετε επιδρά στην όρεξή σας. Είναι γνωστό ότι το κόκκινο είναι το χρώμα του κινδύνου και του συναγερμού. Έτσι ακριβώς επιδρά στον εγκέφαλο και όταν γεμίζουμε ένα κόκκινο πιάτο με φαγητό- δίνουν το σήμα του κινδύνου και μας δίνουν. Αντίθετα, τα λευκά πιάτα συνδέονται με ευχάριστες και γλυκές απολαύσεις

Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το επόμενο τετράμηνο (λίστα)


Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου, έρχονται τους επόμενους μήνες μέσω προκηρύξεων που ήδη έχει εκδώσει αλλά και άλλες που θα δημοσιοποιήσει το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, οι παρακάτω προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις εργασίας:

Χρίστος Δήμας: Ερωτήματα για τις νέες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ

 






Το ζήτημα της ενεργοποίησης των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ και Αναπλ.Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά με βάση τον προγραμματισμό που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στοιχεία για την πορεία δεκαέξι δράσεων που είχαν ως  εκτιμώμενη ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, το “α’ τρίμηνο του 2017”. Οι δράσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας και σε μια εποχή έλλειψης ρευστότητας θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα πόρους στην αγορά προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή και να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας. Παράλληλα, στην ίδια ερώτηση ο κ.Δήμας ζητά ενημέρωση για το κατά πόσο έχει ενισχυθεί σε προσωπικό και υποδομές το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζεται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν παρουσιαστεί ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, γεγονός που καθυστερεί την ενεργοποίηση των προγραμμάτων
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Η Βουλή των Ελλήνων βράβευσε τη νικήτρια της Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας


Εμφάνιση 05022017  Βραβευση Ελληνομαθειας    IMG_8998.jpg 
Την ουκρανικής καταγωγής νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας 2016, κυρία Anna Vynnyk, υποψήφια διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκε και βράβευσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.
Η Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Έτους Αριστοτέλη, όπως με πρωτοβουλία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανακηρύχθηκε το 2016 από την UNESCO.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Οι σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις για τον Δήμο συνεχίζονται!



http://www.visitloutraki.com/sites/default/files/images/slider/1514/9526-146373-1349205719.jpg?1475913191
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων που έχουν καταστήσει την πόλη σημαντικό αθλοτουριστικό προορισμό, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς προστέθηκαν σπουδαία αθλητικά γεγονότα που διεξήχθησαν στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκίνησε με περισσότερους από 400 αθλητές παίδων και

Η πρώτη, στην Ελλάδα, αμιγώς ενδοσκοπική επέμβαση σε αυτί



           

                                                                                        Αθήνα  2 Μαΐου 2017
             
Εμφάνιση Ο κ Αρτόπουλος στο παγκόσμιο συνεδριο.jpg                           ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                                                


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη, στην Ελλάδα,  αμιγώς ενδοσκοπική επέμβαση σε αυτί, η οποία πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η πρωτοποριακή επέμβαση, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο , παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο Ενδοσκοπικής Ωτοχειρουργικής  « 2nd WORLD CONGRESS  on ENDOSCOPIC EAR SURGERY», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας μεταξύ 27 και 29 Απριλίου 2017.
Η επέμβαση έγινε σε 69χρονη, λόγω χρόνιας υποτροπιάζουσας ωτίτιδας με διαλείπουσα ωτόρροια από 10ετίας και βαρηκοΐα αγωγής στα 50-60 DB, που τα τελευταία χρόνια επιβαρυνόταν πολύ γρήγορα .
«Η επέμβαση αφορούσε τυμπανοτομή από χρόνια ωτίτιδα με ωτόρροια. Ολοκληρώθηκε με ελάχιστο πωματισμό και χωρίς ράμματα» ανέφερε ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Η Ευρώπη στην περιοχή μου - Europe in my Region

                                                                     Πρόσκληση 

Η πρωτοβουλία Europe in my region “ Open EU Project days ” στοχεύει στην ανάδειξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες προβάλλοντας τα αποτελέσματα, τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους και επικεντρώνεται κυρίως στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες. 
Στα πλαίσιο της πρωτοβουλία ς αυτής, η Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Π. Πελοποννήσου, σας καλεί να συμμετάσχετε στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο: 
Κέντρο Υγείας Κιάτου στις 05 - 05 - 2017 . 
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης θα είναι 11:00 πμ. και θα περιλαμβάνει : 
 Χ αιρετισμό και ενημέρωση για συγχρηματοδοτούμενα έργα και πρωτοβουλίες της ΕΕ - DG Regio , για έργα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. 
 Ε νημέρωση σε θέματα προληπτικής ιατρικής από τον Δ/ντη του ΚΥ Κιάτου . 
 Ενημέρωση σε θέματα υγείας από την 6 η ΥΠΕ Πελοποννήσου

                                                   Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
                                                                             Πέτρος Τατούλης 

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλ άδα. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

Ιστορίες νομισματικής τρέλας!



Η ιστορία ενός...
αρχαίου νομίσματος από τον Τάραντα
της Μεγάλης Ελλάδας/Κάτω Ιταλίας!

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στην Κόρινθο το Σάββατο στις 6 Μαΐου



https://www.esos.gr/sites/default/files/styles/carousel/public/article-listing-images/gabrogloy_700.jpg?itok=3T8oGlBW
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου στην Κόρινθο και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση- συζήτηση με θέμα ‘ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ’. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, διοργανώνεται από την θεματική επιτροπή Παιδείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας.


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.
Κόρινθος, 2 Μαΐου 2017