Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Αστέρας προηγήθηκε, αλλά ο ΑΠΟΕΛ το... γύρισε. Πάλεψε για το «διπλό» η ομάδα της Τρίπολης

Ο Αστέρας προηγήθηκε, αλλά ο ΑΠΟΕΛ το... γύρισε στο ΓΣΠ 
Λευκωσία, Κύπρος
Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική του Europa League. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αν και προηγήθηκαν με 1-0 στο 8’ με γκολ του Λιούι στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καβενάγκι με πέναλτι ισοφάρισε, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καρλάο στο 59'.

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, δεν μπορούμε να παραμείνουμε στις πολιτικές λιτότητας. - Ολάντ: Να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά το δημόσιο χρέος

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με το επίσημο δείπνο που  παρέθεσε  προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στην προσφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος έθεσε το θέμα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους και του τερματισμού της πολιτικής λιτότητας. Υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός θα φανεί απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις του, ωστόσο παρατήρησε ότι στην πορεία, και ενόψει αυτής της συνέπειας του ελληνικού λαού, και οι εταίροι μας οφείλουν να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015

Εμφάνιση afisa.jpg


“Θηλασμός και εργασία: ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!
Για την Κόρινθο την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η
Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας
και σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στον Πεζόδρομο Κολοκοτρώνη 4 (έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη) σε μια εκδήλωση γιορτή για το μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Σε αυτή την εκδήλωση μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το  μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει».
Πληροφορίες για την εκδήλωση στην Κόρινθο: https://www.facebook.com/events/528131270674729

Βρείτε τα σημεία συνάντησης σε όλες τις πόλεις, εδώ: https://www.facebook.com/thilazo

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας,
Ευθυμία Γκίνου, Κατερίνα Ζαρρή-Χαραλαμπίδη, Βασιλική Κλέτσα

omada ypostiriskis korinthou

 

Η ηγετική εμφάνιση Μεϊμαράκη στη Μαδρίτη - Η στήριξη του Σαρκοζί για το "ΟΧΙ" στην Τουρκία

meimarakis-sarkozy


Από την πρώτη στιγμή παρουσίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Μαδρίτη) ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έδειξε, πως δεν είναι ο «μεταβατικός» Πρόεδρος που θέλουν κάποιοι σκοπίμως να τον ονομάζουν και να κατατάσσουν.

Έδωσε το αμέσως το στίγμα του ηγετικού προφίλ του και καταψήφισε εκείνα τα άρθρα των συμπερασμάτων, των άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων που δεν βρίσκονται στη γραμμή συμφερόντων της Ελλάδας για το μεταναστευτικό.

¨Ενας νεκρός από την κακοκαιρία στο Μενίδι


 Δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν. Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική άφησε πίσω του εκτός από καταστροφές και έναν νεκρό. Την ώρα που η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη και η οδός Αριστοτέλους στο Μενίδι είχε μετατραπεί σε χείμμαρο με το νερό να "καταπίνει" ότι έβρισκε στο διάβα του δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Κακοκαιρία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του στο Μενίδι - Ώρες αγωνίας για πυροσβέστη
Σε ένα από αυτά ήταν ένας 41χρονος άνδρας και η μητέρα του. Οι περαστικοί ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας έτρεξαν με αυτοθυσία να τους βοηθήσουν. Άνοιξαν με δυσκολία τις πόρτες του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν την γυναίκα αλλά και τον οδηγό ο οποίος όμως σύμφωνα με μαρτυρίες είχε χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ο ίδιος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να σωθεί ο ίδιος και η γυναίκα και έσπασε το τζάμι. Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητερα του μεταφέρθηκε στο "Γεώργιος Γεννηματάς". Άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία θανάτου του άνδρα. Πληροφορίες την αποδίδουν σε πνιγμό.

Πανικός και κινητοποίηση  πάλι στο Μενίδι όπου ένας πυροσβέστης αγνοούνταν για αρκετή ώρα! Ο πυροσβέστης είχε κληθεί να βοηθήσει πολίτες την ώρα της έντονης κακοκαιρίας. Οι συνάδελφοί του περνώντας στιγμές αγωνίας δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν γιατί ο ασύρματός του είχε μπλοκάρει και ο πυροσβέστης είχε εγκλωβιστεί στην λάσπη! Πάλευε επί μια ώρα να ξεφύγει αλλά ήταν αδύνατο. Τελικά, τον εντόπισαν και τον απεγκλώβισαν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο πυροσβέστης είναι καλά στην υγεία του και ήδη πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του.

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ


 Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το αεροσκάφος με την γαλλική αποστολή προσγειώθηκε στις 16:50 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τον υποδέχθηκε ανεπισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον πρόεδρο της Γαλλίας συνοδεύουν τρεις βασικοί υπουργοί του ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ και η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν. Επίσης ο γραμματεάς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεσίρ, ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, μέλη της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας. Την αποστολή συμπληρώνει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που θα διερευνήσουν τις δυνατότητες επένδύσεων στην χώρα μας.
 Μετά την σύντομη ανεπίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, το αυτοκίνητο με τον Πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο Σύνταγμα τους περίμενε ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος. Μετά την κατάθεση ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έλαβε χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Σύνταγμα - στεφάνι - Άγνωστος Στρατιώτης - Φρανσουά Ολάντ - Αλέξης Τσίπρας - Πάνος Καμμένος
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, ενώ ακολουθεί σύσκεψη των αντιπροσωπειών. Στην συνέχεια θα λάβει χώρα η παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου με την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει το ελληνικό κράτος, το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.
Στις 8:00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους υψηλούς καλεσμένους του και στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Μοσχοβισί: Ο Τσίπρας υπέστη μετάλλαξη

Για μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι ..

Πρόσκληση στην Περιφερειακή Εκδήλωση του ΣΕΤΕ στην Πελοπόννησο, Παρασκευή 30.10.15


sete email footer.jpg

sete email header.jpgΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πρόεδρος, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, και τα Μέλη του ΔΣ
σας προσκαλούν στην
Περιφερειακή Εκδήλωση Πελοποννήσου που διοργανώνει ο ΣΕΤΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 στο
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης
 (Εθνικής Αντιστάσεως & Παπαρηγοπούλου).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,
κ. Πέτρος Τατούλης.
  
Πρόγραμμα

18.30 – 19.00       Προσέλευση
19.00 – 19.30       Χαιρετισμοί
19.30 – 20.30       Παρουσιάσεις
                             ΣΕΤΕ,
MARKETING GREECE, ΙΝΣΕΤΕ
20.30 – 21.00       Συζήτηση
21.00                    Ελαφρύ Γεύμα

Π.Α: Γραμματεία τηλ. 210 3217165, e-mail: info@sete.gr




Η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Πελοποννήσου χρηματοδοτείται από την Πράξη: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ» (ΚΩΔΙΚΟΣ MIS 485416)


SETE

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συναντηθήκαμε με όλους τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κομμάτων και συζητήσαμε όλες τις πολιτικές παρεμβάσεις, που πρέπει να έχουμε. Κυρίως μας απασχόλησε το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.
Κατέστησα σαφές προς όλες τις πλευρές ότι το ζήτημα είναι εξόχως ανθρωπιστικό, είναι διεθνές και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αυτά τα κριτήρια.
Όμως, δεν μπορεί να έχουμε κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα. Και για αυτό, ζητήσαμε να υπάρξει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Και η Ελλάδα ταυτόχρονα να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων της με τη βοήθεια βέβαια της Ευρώπης».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ



http://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2015/01/201501151112572336.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αποπομπή της Γραμματέως της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κας Κατερίνας
Σαββαΐδου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία των θεσμών.
Τελευταίο επεισόδιο στο εννιάμηνο σίριαλ η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που -από την πρώτη στιγμή- βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Από τη μια δεσμεύονταν να ενισχύσουν  την ανεξαρτησία  της και από την άλλη την υπονομεύουν».