Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

¨Ενας νεκρός από την κακοκαιρία στο Μενίδι


 Δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν. Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική άφησε πίσω του εκτός από καταστροφές και έναν νεκρό. Την ώρα που η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη και η οδός Αριστοτέλους στο Μενίδι είχε μετατραπεί σε χείμμαρο με το νερό να "καταπίνει" ότι έβρισκε στο διάβα του δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Κακοκαιρία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του στο Μενίδι - Ώρες αγωνίας για πυροσβέστη
Σε ένα από αυτά ήταν ένας 41χρονος άνδρας και η μητέρα του. Οι περαστικοί ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας έτρεξαν με αυτοθυσία να τους βοηθήσουν. Άνοιξαν με δυσκολία τις πόρτες του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν την γυναίκα αλλά και τον οδηγό ο οποίος όμως σύμφωνα με μαρτυρίες είχε χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ο ίδιος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να σωθεί ο ίδιος και η γυναίκα και έσπασε το τζάμι. Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητερα του μεταφέρθηκε στο "Γεώργιος Γεννηματάς". Άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία θανάτου του άνδρα. Πληροφορίες την αποδίδουν σε πνιγμό.

Πανικός και κινητοποίηση  πάλι στο Μενίδι όπου ένας πυροσβέστης αγνοούνταν για αρκετή ώρα! Ο πυροσβέστης είχε κληθεί να βοηθήσει πολίτες την ώρα της έντονης κακοκαιρίας. Οι συνάδελφοί του περνώντας στιγμές αγωνίας δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν γιατί ο ασύρματός του είχε μπλοκάρει και ο πυροσβέστης είχε εγκλωβιστεί στην λάσπη! Πάλευε επί μια ώρα να ξεφύγει αλλά ήταν αδύνατο. Τελικά, τον εντόπισαν και τον απεγκλώβισαν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο πυροσβέστης είναι καλά στην υγεία του και ήδη πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του.