Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι – Οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα στα Δυτικά προάστια

Καιρός: Ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι – Οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα στα Δυτικά προάστια
 Τα καιρικά φαινόμενα έπιασαν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστη την Αττική. Ειδικά στα δυτικά από την Ελευσίνα ως τα Λιόσια και το Μενίδι η καταιγίδα δημιούργησε δεκάδες προβλήματα.
Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους ενώ σε ορισμένα σημεία, όπως στο Μαρούσι υπήρξε ακόμη και ανεμοστρόβιλος τον οποίο μάλιστα τον “έπιασε” ο φωτογραφικός φακός.

Πολλά ήταν τα προβλήματα στα δυτικά. Τουλάχιστον 160 ήταν οι κλήσεις που έγιναν στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγει9α, καταστήματα, αλλά και σπίτια. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 08:00 οι κλήσεις ήταν μόνο 13, μέσα σε μισή ώρα ωστόσο το νέο κύμα, άλλαξε τα δεδομένα.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι στις οδούς Δεκελείας και Αριστοτέλους το νερό ανέβηκε επικίνδυνα. Ήταν δεκάδες οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και λίγο μετά τις 10:00 στην οδό Μητροπόλεως στο Μενίδι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή ζημιών σε σπίτια και καταστήματα, ωστόσο στο Καματερό λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε ένα παλιό και ευτυχώς ακατοίκητο σπίτι.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η έντονη βροχή έφερε και πάλι έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία με τους δρόμους ειδικά στο κέντρο να έχουν μετατραπεί σε απέραντα... πάρκινγκ.

newsit.gr