Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Φωτιές: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αποζημιώσεις

 Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: 77 οι πληγείσες επιχειρήσεις 

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να δηλώσουν την έκταση της ζημιάς που έχει υποστεί κάθε ακίνητο, από τις πρόσφατες φωτιές που έπληξαν τη χώρα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των πυρόπληκτων, τις αναδασώσεις και την αξιοποίηση των ρητινοπαραγωγών παραγωγών παρουσίασε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Υγειονομικοί: Ξεκίνησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Ποιοι και πώς μπορούν να κάνουν αίτηση εξαίρεσης

 AstraZeneca: Θα χρειαστεί τρίτη δόση; Τι δείχνει έρευνα επιστημόνων  

Ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021.

Για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδίως των πλέον ευάλωτων πολιτών το σύνολο των εργαζομένων και των διοικήσεων ιδιωτικών, δημόσιων, δημοτικών και εκκλησιαστικών δομών μπορεί από σήμερα να εργάζεται στις δομές μόνο αν είναι εμβολιασμένο. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν, όπως ορίζεται στο νόμο. Κατά το διάστημα της αναστολής, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Κορονοϊός – Κόρινθος: «Θετικός» διαγνώστηκε γιατρός του νοσοκομείου – 24 άνθρωποι στην κλινική Covid

 Κορονοϊός – Κόρινθος: «Θετικός» διαγνώστηκε γιατρός του νοσοκομείου – 24 άνθρωποι στην κλινική Covid 

Ο κορονοϊός «χτύπησε» γιατρό στο νοσοκομείο Κορίνθου. Συνολικά 24 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid του ιδρύματος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός του νοσοκομείου Κορίνθου έκανε rapid test και μοριακό τεστ και βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Korintrhostv, ο γιατρός που βρέθηκε θετικός στον ιό  βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Την ίδια στιγμή, 24 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική Covid του νοσοκομείου Κορίνθου.

Πιο αναλυτικά:


«Βροχή» από ευχές στον Νίκο Χαρδαλιά για ταχεία ανάρρωση μετά το ισχαιμικό επεισόδιο

«Βροχή» από ευχές στον Νίκο Χαρδαλιά για ταχεία ανάρρωση μετά το ισχαιμικό επεισόδιο 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του, δε σταμάτησαν να φτάνουν ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Μάλιστα με τον Νίκο Χαρδαλιά επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Επίσης γνωστοποιούν πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε ο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Βίλια - Καλύτερη η εικόνα στη Λαυρεωτική

 Φωτιές στην Αττική – Μάχη με τις φλόγες σε Βίλια και Κερατέα 

Με μια νέα κόλαση φωτιάς είναι αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Αττικής. Την ώρα που η ατμόσφαιρα δεν έχει καθαρίσει από τους καπνούς της τελευταίας πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη η Πυροσβεστική καλείται να ριχτεί στη μάχη εκ νέου σε Βίλια και Κερατέα. Και τα δύο μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) και γρήγορα έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα καθώς σε λίγο θα πέσει το σκοτάδι.

Νύχτα αγωνίας για τα Βίλια:

Ολοταχώς για αναβολή η πρεμιέρα της super league 1

 Super League 1: Οριστικά την Κυριακή (07/06) το Ξάνθη-Ατρόμητος 

Η Super League ανακοίνωσε σήμερα (16/8) πως η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (23/8).

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί προς την αναβολή της διεξαγωγής της πρεμιέρας της Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο (21-22/8), κάτι που αναμενόταν, αφού δεν έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

Η μόνη περίπτωση να αρχίσει, όπως έχει προγραμματιστεί, δηλαδή στις 21 Αυγούστου το πρωτάθλημα  είναι να βρεθεί λύση στα Διοικητικά Συμβούλια της Τρίτης (17/8) ή της Πέμπτης (19/8). Θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον 11 από τους 14 συμμετέχοντες την έγκριση της Προκήρυξης  στο ΔΣ της Τρίτης (17/8). Εφόσον δεν υπερψηφιστεί, τότε θα γίνει το επαναληπτικό ΔΣ την Πέμπτη (19/8) όπου εκεί απαιτείται απλή πλειοψηφία, δηλαδή 8 ψήφοι, για να εγκριθεί η Προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Super League αναφέρει: 

Σπύρος Φωκάς: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό – Μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο Κορίνθου.

 Ξεσπά ο Σπύρος Φωκάς: Δεν πεθαίνω ακόμα, μια περιπέτεια πέρασα 

Παρόλο που ο Σπύρος Φωκάς, μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο Λαϊκό νοσοκομείο πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας, τα νέα για τον εμβληματικό ηθοποιό δεν είναι καλά, μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Δύσκολες ώρες φαίνεται πως περνά ο Σπύρος Φωκάς, ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός του Ελληνικού και Ξένου Κινηματογράφου καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον ανάγκασαν να νοσηλευτεί ξανά και νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείο Κορίνθου.

korinthostv.gr 

Διάγγελμα Μακρόν: Το Αφγανιστάν δεν πρέπει να γίνει το καταφύγιο τρομοκρατών όπως παλιά

 

Οι ισλαμιστές μαχητές θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από το χάος στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν έχοντας κοινό σκοπό.

LIVE το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν για το Αφγανιστάν

 

 


Αφγανιστάν: Δείτε live το διάγγελμα που απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν στον λαό των ΗΠΑ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός κάνει γνωστές τις θέσεις του αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ μπροστά στην επικράτηση των Ταλιμπάν και το χάος που έχει επέλθει στην Καμπούλ.

Επερώτηση Κωνσταντίνας Νικολάκου προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: "Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020»

 Η Ντίνα Νικολάκου εκπρόσωπος της Νέας Πελοποννήσου για τις διαδικασίες του  debate» - Νέα Πελοπόννησος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16.8.2021

Η πανδημία του Covid-19 όπως γνωρίζουμε όλοι πέρα από τη μεγάλη υγειονομική κρίση οδήγησε σε  μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση. Λόγω των δυσμενών επιπτώσεων διατέθηκαν πόροι των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών ειδικά για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από πολλές τροποποιήσεις, διατέθηκε συνολικά το ποσό των 40.000.000€ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 230 νέα κρούσματα σήμερα ( 28 στην Κορινθία - 54 στην Μεσσηνία - 95 στην Αχαΐα.)

  

Μικρή αύξηση, σε σχέση με χθες,   κρουσμάτων κορωνοϊού (+16 ), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 230 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  95 στην Αχαΐα, 28 στην Κορινθία, 54 στην Μεσσηνία, 16 στην Αργολίδα, 9 στην Αρκαδία, 8 στην Ηλεία και 20 στη Λακωνία.

Εκατό εικοσεπτά(127) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 28 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 54 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 45 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (16), Αρκαδίας (9) και Λακωνίας (20).

Επίσης άλλα 103 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (95) και Ηλείας (8).   

Σήμερα  16 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 230 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 34.341 ( 16.029 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 16 / 8 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (95),  Μεσσηνίας  (54) ,  Κορινθίας (28), Ηλείας (8), Αργολίδας (16), Αρκαδίας (9) και Λακωνίας (20)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                14.815

Π.Ε. Κορινθίας             5.822

Π.Ε. Ηλείας                  3.559

Π.Ε. Μεσσηνίας           3.186

Π.Ε. Αργολίδας           3.074

Π.Ε. Αρκαδίας             2.630

Π.Ε. Λακωνίας            1.519