Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΠΑΣ Κόρινθος νίκησε με 4 - 1 την Ελλάδα Βέλου σε φιλικό αγωνα.

 Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και γρασίδι


Νικητής με σκορ 4-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Κόρινθος με αντίπαλο την Ελλάς Βέλου,στο τελευταίο φιλικό της φετινής προετοιμασίας.. 
Η Ελλάς Βέλου σημείωσε το 0 - 1 με τον Κρίκα. Ο Σαχσανίδης ισοφάρισε σε 1-1 για να κλείσει το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και πάλι ο Σαχσανίδης σημείωσε το  2-1 για τον ΠΑΣ. Το 3-1 σημείωσε ο Χαρτσιάς.
και  το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Καλιουτζής.

Βόλος - Ιωνικός 2-0: Τον κράτησε στον... πάτο!

Βόλος - Ιωνικός 2-0: Τον κράτησε στον... πάτο! 

Την πρώτη του νίκη στο Πανθεσσαλικό και δεύτερη στην εφετινή Super League 1 πανηγύρισε ο Βόλος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-0 του Ιωνικού στο ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής και έφτασαν τους 8 βαθμούς.

Αντίθετη πορεία για τους Νικαιώτες που έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό και καλούνται στη διακοπή να ανασυγκροτηθούν ενόψει της συνέχειας. 

Ο Ολυμπιακός είναι βαριά άρρωστος και έμεινε στο -7. Έχασε 2 - 1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Παρελθόν ο Κορμπεράν από την τεχνική ηγεσια του Ολυμπιακού

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Είναι βαριά άρρωστος και έμεινε στο -7 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από τον Άρη με σκορ 2-1.  Ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των προβληματικών εμφανίσεων του Ολυμπιακού που έχασε από τον Άρη και έμεινε στο -7 από την κορυφή μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές. Οι Πειραιώτες πέτυχαν ένα υπέροχο γκολ στο 15' με τον Μασούρα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ξέχασαν να βγουν από τα αποδυτήρια. Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος στην επανάληψη και με γκολ του Μαντσίνι στο 76' και του Πάλμα στο 80' έκανε την ανατροπή και πήρε μία πολύ 

μεγάλη και πανάξια νίκη. Ήταν καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που έχει σοβαρά θέματα να λύσει πήρε μία σπουδαία νίκη. Τεράστιες οι ευθύνες της άμυνας στην επανάληψη, του Βατσλίκ που έχει κάνει λάθος και στα δύο γκολ και του Κορμπεράν που άργησε να φρεσκάρει την ομάδα, και αποτελεί πλέον παρελθον από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ο πρώην του «Δικεφάλου» Διαμαντής τον ξέρανε στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων! ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-1

 ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-1: Ο πρώην του «Δικεφάλου» Διαμαντής τον ξέρανε στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων! 

Ο ΠΑΟΚ, με ...γκολάρα, του Νάρεϊ προηγήθηκε του ΟΦΗ στο Ηράκλειο αλλά οι Κρητικοί ισοφάρισαν (1-1) στο... 102'με τον πρώην παίκτη των Θεσσαλονικέων Διαμαντή.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ο Απόστολος Διαμαντής με κεφαλιά στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε στο τελικό 1-1 κι άφησε την πρώην ομάδα του στο -4 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η κηδεία της σε 125 κινηματογράφους και γιγαντοοθόνες – Ποιοι είναι προσκεκλημένοι

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οργή και πόνος από τον Χάρι  Ξήλωσαν τα αρχικά της γιαγιάς του από τη στολή του

 Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα προβληθεί τη Δευτέρα σε 125 κινηματογράφους σε όλη τη Βρετανία, όπως ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού.

Η είσοδος στους κινηματογράφους για την προβολή της κηδείας είναι δωρεάν, αλλά οι περισσότερες θέσεις ήταν ήδη κλεισμένες από την Πέμπτη. Παράλληλα, γιγαντοοθόνες έχουν στηθεί σε πάρκα, πλατείες και καθεδρικούς ναούς για την προβολή της τελετής.

Η κηδεία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η πομπή που θα ακολουθήσει θα μεταδοθούν ζωντανά από τα δίκτυα ΒBC, ITV και Sky.

«Χ»ωρίς νίκη στο πρωτάθλημα ( 1-1 ) Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης

 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: «Χ»ωρίς νίκη στο πρωτάθλημα  

Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 και συνεχίζουν στο πρωτάθλημα της Super League χωρίς νίκη.

Η επιστροφή στο…σπίτι του δεν συνοδεύτηκε με νίκη για τον Λεβαδειακό. Ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε στο ξεκίνημα του β’ αλλά ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε άμεσα και πήρε την 4η ισοπαλία στο πρωτάθλημα σε πέντε παιχνίδια.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, ο

Παύλος Μαρινάκης: «Το τερμάτισε» ο Τσίπρας - Έταξε μειώσεις φόρων που ο ίδιος αύξησε

 Παύλος Μαρινάκης: «Το τερμάτισε» ο Τσίπρας  Έταξε μειώσεις φόρων που ο ίδιος αύξησε 

«Ο κ. Τσίπρας τερμάτισε κάθε έννοια θράσους τάζοντας τα πάντα, ακόμη και για όσα ως πρωθυπουργός έκανε τα αντίθετα», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε από του βήματος της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα σε συνέχεια μιας πολιτικής:

Υπουργείο Οικονομικών για εξαγγελίες Τσίπρα: Αυτό είναι το δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών του

Υπουργείο Οικονομικών για εξαγγελίες Τσίπρα: Αυτό είναι το δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών του 

Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε σε ανέξοδες εξαγγελίες κάθε όριο δημοσιονομικής λογικής: 23,5 δισ. ευρώ μέτρα για το 2023 και επιπλέον μόνιμο δημοσιονομικό κόστος 10 δισ. ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα έτη. Κατάφερε να ξεπεράσει σε ψέματα και τον εαυτό του στο Πρόγραμμα «αυταπάτη» Θεσσαλονίκης του 2014, που ανήρχετο σε 13,5 δισ. ευρώ, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως τονίζεται: Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα (δυο φορές «αυταπάτη» δεν γίνεται) που οδηγούν ευθέως σε νέα μνημόνια, ακριβώς όπως έκανε και το 2014, χωρίς κανένα σεβασμό για τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

ΔΕΘ 2022: Τσίπρας: Κουβέντα για τον λόγο παρακολούθησης Πιτσιόρλα - Καμία συγγνώμη για τα fake news στον Έβρο - Μισόλογα για εκλογές, εξαγγελίες και ελληνοτουρκικά

ΔΕΘ 2022: Τσίπρας: Κουβέντα για τον λόγο παρακολούθησης Πιτσιόρλα  Καμία συγγνώμη για τα fake news στον Έβρο  Μισόλογα για εκλογές εξαγγελίες και ελληνοτουρκικά 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε την έκπληξη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε για το θέμα Πιτσιόρλα και την παρακολούθησή του, δεν ζήτησε συγγνώμη για τα fake news που διέσπειρε για τους 38 μετανάστες στον Έβρο αλλά αντίθετα υπεραμύνθηκε των θέσεων του κόμματός του. Δεν έδωσε πειστική απάντηση για το που θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν πράξεις οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ επαναλαμβάνοντας αυτό που πόνεσε πολύ την Ελλάδα στο παρελθόν «θα το διαπραγματευτούμε με την ΕΕ για το χρηματιστήριο ενέργειας».

Νωθρός ήταν ο σχολιασμός του για την προκλητική στάση της Τουρκίας ζητώντας από την

Μάρθα Καραγιάννη-Κώστας Βουτσάς: Ο κινηματογραφικός έρωτας που έμεινε στα «χαρτιά»

Μάρθα ΚαραγιάννηΚώστας Βουτσάς: Ο κινηματογραφικός έρωτας που έμεινε στα «χαρτιά» 

Την τελευταία της πνοή άφησε η Μάρθα Καραγιάννη το μεσημέρι της Κυριακής (18/9), σε ηλικία 83 ετών, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ζωή της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού ήταν γεμάτη συγκινήσεις, αντάξιες μιας πραγματικής σταρ του κινηματογράφου. Μπορεί να μην έπαιξε ποτέ στο Χόλιγουντ, αλλά η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε ένα πραγματικό  sex symbol του ελληνικού κινηματογράφου, ειδικότερα τη δεκαετία του ’60, όταν φωτογραφίες της κοσμούσαν τα δωμάτια χιλιάδων ανδρών.

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

 Μάρθα Καραγιάννη: Πέθανε σε ηλικία 82 ετών  

Ακόμη μια μεγάλη απώλεια θρηνεί το ελληνικό θέατρο, τη Μάρθα Καραγιάννη που άφησε τη ζωή στις 12:50  το μεσημέρι της Κυριακής (18.09.2022)  σε ηλικία 83 ετών, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σπουδαία ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέληξε. Την πληροφορία για το θάνατό της έδωσε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, αποκαλύπτοντας πως μίλησαν στο τηλέφωνο λίγα λεπτά πριν διαπιστωθεί ο θάνατός της! 

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Κατέρρευσαν δρόμοι και κτίρια – Απανωτοί ισχυροί μετασεισμοί

 Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Κατέρρευσαν κτήριαΤαϊβάν: Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν δρόμοι και κτίρια – Απανωτοί ισχυροί μετασεισμοί 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, το οποίο είναι αραιοκατοικημένο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Βίντεο και εικόνες από την περιοχή δείχνουν κτήρια που έχουν καταρρεύσει και εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Το σεισμό ακολούθησαν πανίσχυροι μετασεισμοί από 3,5 μέχρι 5,6 Ρίχτερ. Κυριολεκτικά, κάθε λίγα λεπτά νέος δυνατός μετασεισμός ταρακουνά ξανά την Ταϊβάν.

Τι πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε μπροστά σε έναν άγριο σκύλο

 

επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr

Αρκετά είναι τα περιστατικά επίθεσης σκύλων σε ανθρώπους. Κάποια από αυτά είναι σοβαρά και χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ο σκύλος επιτίθεται συνήθως όταν νιώσει, για κάποιο λόγο, ότι απειλείται.

Δεν έχει σημασία εάν εσύ έχεις τις καλύτερες προθέσεις. Από τη στιγμή που εκείνος σε θεωρεί απειλή, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα για να προφυλάξεις τον εαυτό σου. .................

read more

Super League: Ντέρμπι στο «Κλ. Βικελίδης» Άρης εναντίον Ολυμπιακού, Δυσκολή αποστολή του ΠΑΟΚ στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.

https://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/22/09/17/aris-olympiacos_183126.jpg?w=880&f=bicubic 

Τέσσερα παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Super League.

Ο Άρης, με τον Άλαν Πάρντιου να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του μετά τη βαριά ήττα από τη Φράιμπουργκ (και γενικά το κακό ξεκίνημα), με ένα αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Κάποιοι έχουν δώσει χαρακτήρα

Π. Νίκας : Ανακαλείται τη Δευτέρα η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

«Η εικόνα με τα αστικά απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι θεαματικά διαφορετική τώρα, σε σχέση με το παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και ομαλά ο σχεδιασμός. Μόνο εάν μου μεταφέρετε προβλήματα και μου ζητήσετε παρέμβαση, θα το πράξω. Είμαι εδώ για να ακούσω. Εάν χρειάζεστε κάτι, εγώ θα το κάνω».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη και απ’ την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Υπουργός των

Οι κύριες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  

Αποφάσεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, πήρε πρόσφατα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι βασικές αποφάσεις ήταν οι εξής:

– Εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης αντιπλημμυρικού έργου για καθαρισμούς χειμάρρων στην Αργολίδα.

Εγκρίθηκε το πρακτικό για έλεγχο δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, για διαγωνισμό που έχει να κάνει με αναβαθμίσεις κτιρίων της Μητρόπολης Κορίνθου, για να λειτουργήσουν ως πνευματικά κέντρα.

– Εγκρίθηκαν διαγωνισμοί για αποκαταστάσεις βλαβών απ΄την πυρκαγιά στο δρόμο Γύθειο – Αρεόπολη, στους δρόμους Γύθειο – Πλάτανος – Μυρσίνη – Σιδηρόκαστρο, Γύθειο – Αρεόπολη, Γύθειο – Σκάλα και Χάνια Κουτουμούς – Κόκκινα Λουριά.

– Εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, για το έργο που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Τέλος, η Επιτροπή, ανέδειξε και τον οριστικό μειοδότη για το έργο της συντήρησης και της βελτίωσης του δρόμου Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προστασία των φοινίκων στο Λουτράκι

  

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φυτοπροστασίας των φοινίκων απ’ το κόκκινο σκαθάρι που τους προσβάλλει και προκαλεί ζημιές ή και την ολοκληρωτική τους καταστροφή.

Η φυτοπροστασία, αφορούσε σε 120 δένδρα φοινίκων που βρίσκονται στην περιοχή απ’΄τους καταρράκτες του Λουτρακίου έως το υδροθεραπευτήριο (80 δένδρα).

Το ίδιο έγινε και στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου (40 φοίνικες).

Οι εργασίες αφορούσαν στην καταπολέμηση του ρυγχοφόρου ή κόκκινου σκαθαριού, με μια νέα τεχνολογία που είναι ελάχιστη επεμβατική στη δομή του φυτού, τη μέθοδο της μικροέγχυσης, με φυτοπροστατευτικό σκεύασμα, όπως διευκρινίζει ο δήμος.

Το προιόν, είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, εγκεκριμένο απ’ το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την εφαρμογή του στον αστικό ιστό.

ΔΕΘ 2022-Αλέξης Τσίπρας: Έταξε τα πάντα, αλλά ξέχασε την κοστολόγηση – Όλα όσα είπε και αυτά που… ξέχασε!

 ΔΕΘ 2022Αλέξης Τσίπρας: Έταξε τα πάντα αλλά ξέχασε την κοστολόγηση  Όλα όσα είπε και αυτά που ξέχασε

Νωρίτερα από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας έταξε τα πάντα ξεχνώντας για κάθε μέτρο που ανακοίνωνε να μιλά για την κοστολόγησή του. Βασικός μισθός στα 800 ευρώ, 13η σύνταξη, επιδόματα, αυξήσεις στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, μείωση ΦΠΑ στον χαμηλότερο συντελεστή στα τρόφιμα.

Από εκεί και πέρα έταξε την κατάργηση της ελάχιστης βάσης, την απόσυρση της βοήθειας στην Ουκρανία, την μείωση στα εξοπλιστικά προγράμματα, την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την κρατικοποίηση της ΔΕΗ και πολλά άλλα. Επίσης τάχθηκε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: Δεν άλλαξε σε τίποτα - 20 δισ. ευρώ ετησίως κοστίζουν τα ΘΑ...

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: Δεν άλλαξε σε τίποτα  20 δισ ευρώ ετησίως κοστίζουν τα ΘΑ.  

Στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κ. Τσίπρας μοίρασε, χωρίς φραγμούς, χρήματα και υποσχέσεις στον ελληνικό λαό και η απάντηση από την γαλάζια παράταξη δεν άργησε να έρθει. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι παρά την ευκαιρία που είχε «ο κ. Τσίπρας δεν άλλαξε σε τίποτα».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας είχε στη ΔΕΘ μια τελευταία ευκαιρία, πριν από τις επόμενες εκλογές: να δείξει ότι κάτι έμαθε από τα τραγικά λάθη της πολιτικής του διαδρομής και ότι αντιλαμβάνεται, έστω στοιχειωδώς, τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απέδειξε ότι σε τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν έμαθε. Απόψε κατάφερε το αλήστου μνήμης “Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”, που είχε άλλοτε παρουσιάσει, να φαντάζει έως και μίζερο. Όπως λέει ο Αριστοφάνης, ο κ. Τσίπρας σήμερα μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια. Εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια. Καμιά σοβαρότητα, καμιά υπευθυνότητα. Ενώ παρουσίαζε την εικόνα μιας περίπου κατεστραμμένης χώρας, την ίδια στιγμή μοίραζε δεκάδες δισεκατομμύρια. Λεφτά σε όλους και προσλήψεις παντού. Θα… θα… θα… Υποσχέσεις που οι πολίτες ξέρουν ότι δεν έχουν καμία αξία. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από όσα με σύνεση υπόσχεται. Για αυτό, στη δεδομένη συγκυρία, η αυτοδύναμη, συνετή, σταθερή και αποτελεσματική Ελλάδα είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική για την Πατρίδα και τους πολίτες.».

 

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλει ο Τσίπρας

 ΔΕΘ 2022-Αλέξης Τσίπρας: Έταξε τα πάντα, αλλά ξέχασε την κοστολόγηση - Όλα όσα είπε και αυτά που... ξέχασε! 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη ΔΕΘ αναλύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα σε όλα αυτά που έταξε χωρίς κόστος, καθώς το να λες πράγματα στον αέρα είναι το πιο εύκολο πράγμα, είπε και κάποια άλλα πολύ σοβαρά που δείχνουν το πως σκέφτεται να κυβερνήσει τη χώρα αν ο λαός τον εμπιστευτεί για δεύτερη φορά.

Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα, λοιπόν, θα είναι μία χώρα που θα μείνει εκτός του σχεδιασμού της Δύσης σε ότι έχει να κάνει με την εισβολή της Ρωσίας