Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Μάρθα Καραγιάννη-Κώστας Βουτσάς: Ο κινηματογραφικός έρωτας που έμεινε στα «χαρτιά»

Μάρθα ΚαραγιάννηΚώστας Βουτσάς: Ο κινηματογραφικός έρωτας που έμεινε στα «χαρτιά» 

Την τελευταία της πνοή άφησε η Μάρθα Καραγιάννη το μεσημέρι της Κυριακής (18/9), σε ηλικία 83 ετών, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ζωή της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού ήταν γεμάτη συγκινήσεις, αντάξιες μιας πραγματικής σταρ του κινηματογράφου. Μπορεί να μην έπαιξε ποτέ στο Χόλιγουντ, αλλά η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε ένα πραγματικό  sex symbol του ελληνικού κινηματογράφου, ειδικότερα τη δεκαετία του ’60, όταν φωτογραφίες της κοσμούσαν τα δωμάτια χιλιάδων ανδρών.

Στην προσωπική της ζωή, η Μάρθα Καραγιάννη σύναψε σχέσεις με άνδρες της show biz της εποχής και ήταν παντρεμένη για σύντομο διάστημα (ως το 1960) με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Δημήτρη Στεφανάκο. Μάλιστα, οι δυο τουςς απέκτησαν ένα παιδί που πέθανε τρεις μόλις ημέρες μετά τη γέννηση του, αφήνοντας μια ανεπούλωτη πληγή για το ζευγάρι, που χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Πολλοί ήθελαν τη Μάρθα Καραγιάννη να είναι ζευγάρι με τον Κώστα Βουτσά, με τον οποίο είχαν συνυπάρξει σε πλείστες όσες ταινίες, συχνά και ως ζευγάρι. Οι δυο τους, ωστόσο, πάντα αρνούνταν τις φήμες και επέμεναν είχαν μια καθαρά φιλική σχέση.

Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Βουτσάς είχε δηλώσει σχετικά:

«Ωραία γκόμενα ποτέ όμως δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι». Αν και μεγάλος «γυναικάς», αλλωστε, ο Κώστας Βουτσάς είχε πολύ στενές φιλίες με αρκετές γυναίκες και τόνιζε συχνά πως πιστεύει στη φιλία μεταξύ άνδρών και γυναικών. 

Από τη μεριά της, η Μάρθα Καραγιάννη είχε πει για τον Κώστα Βουτσά: «Να το ξαναπώ για πολλοστή φορά, όσο και αν δεν με πιστεύουν, πως δεν υπήρξαμε ζευγάρι. Κι ας πίστευε ο κόσμος πως εκτός από ζευγάρι στην οθόνη, είμαστε και στη ζωή. Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Με τον Βουτσά μας δένει μια αγάπη αληθινή, δυνατή, αγνή και αιώνια».

Σε ένα «κινηματογραφικό» παιχνίδι της ζωής, πάντως ο Κώστας Βουτσάς παντρέυτηκε μία Καραγιάννη – όχι την Μάρθα, αλλά την Εύη, στον τρίτο του γάμο, που κράτησε από το 1993 ως το 2008. Η Εύη Καραγιάννη ήταν επίσης ηθοποιός και μοντέλο.

Τελικά, πάντως, η Μάρθα Καραγιάννη και ο Κώστας Βουτσάς δέθηκαν με τα δεσμά της κουμπαριάς, καθώς η αγαπημένη ηθοποιός πάντρεψε τον Κώστα Βουτσά το 2016, στον τελευταίο του γάμο με την Αλίκη Κατσαβού. «Της το πρότεινα και δέχτηκε με χαρά. Είναι καρδιακή μου φίλοι, έχουμε πολύ ισχυρούς, αγνούς δεσμούς. Την αγαπώ πολύ», είχε πει τότε ο Κώστας Βουτσάς.