Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλει ο Τσίπρας

 ΔΕΘ 2022-Αλέξης Τσίπρας: Έταξε τα πάντα, αλλά ξέχασε την κοστολόγηση - Όλα όσα είπε και αυτά που... ξέχασε! 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη ΔΕΘ αναλύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα σε όλα αυτά που έταξε χωρίς κόστος, καθώς το να λες πράγματα στον αέρα είναι το πιο εύκολο πράγμα, είπε και κάποια άλλα πολύ σοβαρά που δείχνουν το πως σκέφτεται να κυβερνήσει τη χώρα αν ο λαός τον εμπιστευτεί για δεύτερη φορά.

Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα, λοιπόν, θα είναι μία χώρα που θα μείνει εκτός του σχεδιασμού της Δύσης σε ότι έχει να κάνει με την εισβολή της Ρωσίας

στην Ουκρανία. Τόνισε ότι δεν θα συνεχιστεί η βοήθεια της Ελλάδας, μιμούμενος τα όσα κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν συμμετέχει στη βοήθεια του ουκρανικού λαού απέναντι στον εισβολέα.

Επίσης, δεν θα συνεχίζει τη θωράκιση της χώρας στον αμυντικό τομέα, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τη θέση του κόμματός του που καταψήφισε όλες τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε μία εποχή που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στην κορύφωσή της, ο Αλέξης τσίπας μίλησε για μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ενίσχυση του διαλόγου (σ.σ. άραγε με ποιους; αυτούς που απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο καθημερινά;).

Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα θα επιστρέψει στην κρατικοδίαιτη τακτική. Θα κρατικοποιηθεί, λοιπόν, η ΔΕΗ και όποιες άλλες υπηρεσίες έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επιστρέψουν στον ελληνικό λαό τα βάρη συντήρησή της. Θα καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής για τα πανεπιστήμια καθώς στην περιφέρεια έχουν ανάγκη τους φοιτητές της μονάδας!

Παράλληλα, η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα θα έχει τόσα πολλά λεφτά που θα μπορέσει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλα όσα έταξε. Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ και θα τα δίνουμε απλόχερα παντού και παράλληλα θα μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα και θα πέσει στο ελάχιστα ο ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Πανεπιστημιακή αστυνομία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει καθώς  ο Αλέξη Τσίπρας δεν βρίσκει λόγο να υπάρχει κάτι τέτοιο, θεωρώντας πως στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τη χώρας επικρατεί τάξη και ασφάλεια και όλοι οι φοιτητές ανεμπόδιστα παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ανάγκη από επενδύσεις καθώς δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό σχέδιο για προσέλκυσή τους.

Το ΕΣΥ και η Παιδεία για τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν καμία ανάγκη μεταρρύθμισης. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.

Τα παραπάνω συνθέτουν την Ελλάδα που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν την θέλουν και αυτοί σε λίγους μήνες από σήμερα, όταν θα γίνουν οι εκλογές! 

Μιχάλης Μαρδάς / eleftherostypos.gr