Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Super League: Ντέρμπι στο «Κλ. Βικελίδης» Άρης εναντίον Ολυμπιακού, Δυσκολή αποστολή του ΠΑΟΚ στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.

https://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/22/09/17/aris-olympiacos_183126.jpg?w=880&f=bicubic 

Τέσσερα παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Super League.

Ο Άρης, με τον Άλαν Πάρντιου να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του μετά τη βαριά ήττα από τη Φράιμπουργκ (και γενικά το κακό ξεκίνημα), με ένα αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Κάποιοι έχουν δώσει χαρακτήρα

«τελικού» για τον Ολυμπιακό τον αποψινό αγώνα του με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» (18/9, 20.00). Όχι, δεν είναι «τελικός». Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί από την 5η αγωνιστική και ειδικά όταν ο τίτλος κρίνεται στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν θα μείνει αρκετά πίσω από την κορυφή εφόσον δεν κερδίσει τον Άρη (6 ή 7 βαθμούς ανάλογα με το αν έρθει ισόπαλος ή ηττηθεί), αλλά είναι ανόητο να συζητάμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Προφανώς και δεν πείθουν οι Πειραιώτες, προφανώς και θέλουν χρόνο για να «δέσουν» τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα με το υπόλοιπο σύνολο, προφανώς και ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλματα βελτίωσης για να κάνει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, αλλά το πρωτάθλημα έχει μπόλικο δρόμο. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θέλει τη νίκη όχι μόνο για λόγους βαθμοθηρίας. Την χρειάζεται για να πάει με ηρεμία στη διακοπή και να φύγει το άγχος του Κάρλος Κορμπεράν που λειτουργεί υπό πίεση και ήδη στο εξωτερικό έχουν ξεκινήσει σενάρια για… διαδόχους του.

Χαρακτήρα «τελικού» που κρίνεται ένα πρωτάθλημα λοιπόν, δεν έχει το ματς με τον Άρη. Αντιθέτως, έχει ένα τεράστιο «πρέπει» για τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει και ένα αποτέλεσμα σε μεγάλο ματς, έτσι ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθηση όλων στον Ρέντη και να κάνουν την επανεκκίνησή τους, με την ελπίδα ότι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα μπουν γρήγορα στο κλίμα.

Σίγουρα αν βρεθεί στο -6 και στο -7 θα αυξηθεί η πίεση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Για την ώρα, όμως, η νίκη θα είναι πιο χρήσιμη σε επίπεδο ψυχολογίας και λιγότερο σε επίπεδο βαθμών.

Ο Κάρλος Κορμπεράν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά έδειξε πως είναι λάτρης του βίντεο και των αναλύσεων. Δεν θα μπορούσε να μην έχει περάσει από… κόσκινο τον Άρη και να ξέρει τα πάντα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και εκεί που έχει καταλήξει ο Ισπανός προπονητής είναι πως επιθετικά ο Άρης είναι πολύ επικίνδυνος. Μαντσίνι, Μανού Γκαρθία, Ιτούρμπε που παίζουν πίσω από τον Γκρέι είναι τρομερά επικίνδυνοι και γρήγοροι.

Ειδικά αν βρουν κενούς χώρους, μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές, ενώ ο Άρης είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει στην κόντρα. Στην αποψινή αναμέτρηση, πάντως, είναι πολύ πιθανό να παίξει από την αρχή ο Λουίς Πάλμα και να μείνει στον πάγκο ο Ιτούρμπε, αλλά αυτό ελάχιστα αλλάζει τα σχέδια του Κορμπεράν. Δεν θέλει να δώσει χώρους στους «κίτρινους» για να κάνουν το παιχνίδι τους. Γι' αυτό εκείνο που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του είναι πως ανασταλτικά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αυτήν τη φορά. Εκείνο που θέλει από την ομάδα του είναι να δει μία εικόνα κυριαρχίας, κάτι που δεν έχει κάνει σε άλλα ματς. Περιμένει ακόμα από τον Άρη να έχει μία ορμή στο ξεκίνημα του ματς, όταν θα πάρει ώθηση από την κερκίδα και έχει επιμείνει σε ένα δυνατό ξεκίνημα. Πάντως, στις αναλύσεις του στέκεται πολύ στην τριπλέτα που παίζει πίσω από τον Γκρέι, την οποία θεωρεί πολύ επικίνδυνη.

Το «Κλ. Βικελίδης» θα είναι κατάμεστο από φίλους του Άρη για το πιο σημαντικό από τα παιχνίδια που ολοκληρώνουν την 5η αγωνιστική στη Super League, πηγαίνοντας προς τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο Nations League.   

Στην αποστολή του Άρη συμπεριλήφθηκε ο Έντουιν Ροντρίγκες για το ντέρμπι της Κυριακής (18/9-20.00) με τον επιθετικό από την Ονδούρα να μπαίνει απευθείας στο πλάνο όπως έκαναν και οι Πειραιώτες με τον... Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Άλαν Πάρντιου ανακοίνωσε την αποστολή για το μεγάλο ματς στην οποία δεν βρίσκεται ο Ετεμπό. Εκτός έμειναν επίσης οι Ματέο Γκαρσία (τιμωρημένος), Χαΐροβιτς, Σγούρος, Χατζηιωάννου, Τανούλης, Μαρμαρίδης, Καρακασίδης και Παναγίδης. Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Μάνου Γκαρθία, Ζερβινιό, Μαντσίνι, Ντουκουρέ, Γκρέι, Νταμπό, Καμάτσο, Εμπακατά, Ενκουλού, Ντιόπ, Πάλμα, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Ροντρίγκες.

Δύσκολη αποστολή θα έχει λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, που θέλει να αρχίσει να αξιοποιεί φέτος και την έδρα του, καθώς μακριά από αυτήν τα πηγαίνει καλύτερα. Για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι απαραίτητη η νίκη ώστε να διατηρηθεί το καλό κλίμα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του έξι ποδοσφαιριστές.  Εκτός είναι οι Μιχαηλίδης, Κουαλιάτα, Ρικάρντο που θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ Β' κόντρα στον Μακεδονικό, ενώ για λόγους τακτικής δεν θα παίξουν και οι Σοάρες, Νάσμπεργκ, Σάστρε. Την αποστολή απαρτίζουν οι εξής 22 ποδοσφαιριστές: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Κάργας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Μπράντον, Ολιβέιρα. Στον ΟΦΗ ο  Νίκος Νιόπλιας χαμογελά αφού θα έχει στη διάθεση του και τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των Κρητικών. Οι Γκερέρο, Μπιφουμά, Περέα και Ζερκάν θα είναι στην αποστολή ενώ επέστρεψαν και οι Λάρσον, Μεγιάδο και Ντουρμισάι. Στην 21μελή αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Stevens, Μανδάς, Larsson, Thorarinsson, Μπαλογιάννης, Yohou, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης, Diousse, Perea, Mellado, Στάικος, Αποστολάκης, Θεοδοσουλάκης, Zerkane, Bifouma, Kamau, Guerrero, Dicko, Durmishaj.

Στα άλλα δύο ματς του σημερινού προγράμματος αναμένονται σκληρές μάχες για την επίτευξη της νίκης. 

Ο Λεβαδειακός  υποδέχεται στην (πλέον έτοιμη) έδρα του τον Αστέρα Τρίπολης. Η προετοιμασία των Βοιωτών για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες ολοκληρώθηκε και ο Γιάννης Ταουσιάνης ανακοίνωσε την αποστολή. Ο μοναδικός που έμεινε εκτός είναι ο Αντώνης Ντεντάκης. Αναλυτικά στην αποστολή  έχουν συμπεριληφθεί οι: Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Βήχος, Βινίσιους, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Λιάγκας, Μπαχανάκ, Παναγιώτου, Κωνσταντινίδης, Χάμμοντ, Νίκας, Μεχία, Βρακάς, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Μπελμόντ, Ρεγκίς, Τορό, Τσιριγώτης, Λούα Λούα και Δούμτσιος.

Επιστροφή Ρεγκίς στον Αστέρα Τρίπολης. Ο επιθετικός των Αρκάδων ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και είναι στην αποστολή για το ματς στη Λιβαδειά. Ο επιθετικός του Αστέρα δεν έχει αγωνιστεί φέτος λόγω καθόλου λόγω τραυματισμού. Εκτός είναι ξανά οι Σίτο, Μουνάφο και Βαλιέντε. Σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη, έμεινε εκτός και ο Αντζουλάς και μπήκε στην αποστολή ο Ρεγκίς. Στην αποστολή του Αστέρα βρίσκονται οι Νίκος Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ζουκάνοβιτς, Στάνκο, Τιλίκα, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Μπαρτόλο, Μπαράλες, Μπενίτο, Ρεγκίς.

Τέλος ο Βόλος (με τον «αέρα» της ισοπαλίας στο «Καραϊσκάκης»)  φιλοξενεί στο Πανθεσσαλικό.  Στάδιο τον Ιωνικό που προβληματίζει.Είκοσι ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή των Θεσσαλών για την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό. Η αποστολή του Βόλου: Κλέιμαν, Παπαδόπουλος, Αλχο, Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Λυμπεράκης, Τσοκάνης, Ματίγια, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεσκίδα, Ντέλετιτς, Φερνάντες Πάολο, Φερνάντεζ Βίκτορ, Μπατόκιο, Οζέγκοβιτς, Κούτσιας.Ο τεχνικός της ομάδας της Νίκαιας Δημήτρης Σπανός δεν ανακοίνωσε αποστολή. Όλοι οι διαθέσιμοι θα είναι στη Μαγνησία και πριν από τη σέντρα θα ανακοινωθεί η τελική 20άδα.


Το προφίλ της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο (17/9)

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2 (48' Λιβάι, 75' Μουκουντί)

Ατρόμητος - Λαμία 0-0

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0(44', 54', 70' Αϊτόρ)

Κυριακή (18/9)

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης (18:00)

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (19:00)

Άρης - Ολυμπιακός (20:00)

Βόλος - Ιωνικός (21:00)

 

Η βαθμολογία

1

Παναθηναϊκός


5

9 - 1

15

2

ΠΑΟΚ


4

4 - 1

10

3

ΑΕΚ


5

8 - 3

9

4

Ολυμπιακός


4

6 - 2

8

5

Άτρόμητος


5

9 - 5

8

6

Άρης


4

6-  3

7

7

Παναιτωλικός


5

6 - 6

7

8

Βόλος ΝΠΣ


4

5 - 5

5

9

ΠΑΣ Γιάννενα


5

3 - 9

4

10

Αστέρας Τρίπολης


4

3 - 5

3

11

ΟΦΗ


4

3 - 7

3

12

ΠΑΣ Λαμία


5

1 - 5

3

13

Λεβαδειακός


4

1 - 6

1

14

Ιωνικός  


4

2 - 8

1