Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Στην Ένις το χρυσό, 23η η Υφαντίδου


Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη 7η στην δεύτερη σειρά των 800μ και έτσι συνολικά πήρε την 23η θέση με 5.947 βαθμούς. Χρυσό για την Τζέσικα Ένις από την Μ. Βρετανία.
Η Υφαντίδου το μεσημέρι συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της καθώς έκανε μία εκπληκτική επίδοση στο ακόντιο και συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς. Στα 800μ. που έγιναν το βράδυ δεν είχε ανάλογη εμφάνιση. Τερμάτισε 7η στην δεύτερη σειρά και έτσι με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος βρέθηκε στην 23η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο με εθνικό ρεκόρ πήρε η Τζέσικα Ένις με 6.955, αργυρό μετάλλιο για την Τατιάνα Τσέρνοβα από την Ρωσία με 6.628 ενώ χάλκινο πήρε Λιούντμιλα Γιοσιπένκο από την Ουκρανία με 6.618 βαθμούς.

Οι Ελληνικές συμμετοχές της Κυριακής

Περιορισμένες είναι οι ελληνικές συμμετοχές στην 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στο στίβο, το μεσημέρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τον τελικό στον Μαραθώνιο γυναικών στις 13.00, με τη συμμετοχή της Κωνσταντίνας Κεφάλα. Η αθλήτρια της ΑΕΚ, που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, έχει κάνει φέτος 2.41.01, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:40.36. Είναι η πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος της είναι ένα καλό πλασάρισμα βελτιώνοντας αν τα καταφέρει και το ατομικό της ρεκόρ.

Το βράδυ (21:05) στα προκριματικά του ύψους θα έχουμε τη συμμετοχή του Κώστα Μπανιώτη. Ο 26χρονος άλτης θα πάρει μέρος για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος του είναι να περάσει στον τελικό της Τρίτης. Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον αθλητή του Γιώργου Τσούγκου, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού κι έμεινε πίσω από πλευράς προετοιμασίας. Ο Μπανιώτης, που ανήκει στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής, έχει καλύτερη φετινή ατομική επίδοση 2.25μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 2.28μ (στον κλειστό έχει 2.32μ).

Το βραδινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε τελικούς. Συγκεκριμένα θα γίνουν το τριπλούν γυναικών (21.35), η σφυροβολία ανδρών (10.20), τα 400μ γυναικών (23.10), τα 3.000μ στιπλ ανδρών (23.25) και τα 100μ ανδρών (23.50), αγώνισμα που αναμένεται να ανεβάσει κάθετα την τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο.

Στο Γουεϊμάουθ διεξάγονται οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες (9η και 10) στα RS-X ανδρών, με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στη δεκάδα που θα αγωνιστεί την Τρίτη στον αγώνα μεταλλίων (medal race). Αντίθετα, η Αγγελική Σκαρλάτου θα ολοκληρώσει λογικά αύριο τις προσπάθειές της στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, ενώ οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης θα μετάσχουν στις κούρσες 12 και 13 της κλάσης 49er (στην οποία γίνονται 15 ιστιοδρομίες και μετά ο αγώνας μεταλλίου). Αύριο θα δοθούν και τα πρώτα μετάλλια στην ιστιοπλοϊα, στις κατηγορίες Finn και Star.

Τέλος, αρχίζει αύριο στο «Ακουάτικς Σέντερ» η συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να αγωνίζονται στις 17:00 στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο. Μετέχουν συνολικά ζευγάρια από 24 χώρες και η 12άδα του τελικού θα προκύψει από τον συνυπολογισμό του τεχνικού με το ελεύθερο πρόγραμμα (το οποίο διεξάγεται τη Δευτέρα).

Πέραν του στίβου και της ιστιοπλοϊας, αρχίζουν αύριο και οι τελικοί οργάνων στην ενόργανη γυμναστική, με τη διεξαγωγή των ασκήσεων εδάφους ανδρών, του πλάγιου ίππου και του άλματος γυναικών. Παράλληλα ολοκληρώνεται το τουρνουά τένις, με τους τελικούς στο απλό ανδρών, μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Αντι Μάρεϊ, στο διπλό γυναικών και στο μεικτό διπλό, ενώ ανοίγει η αυλαία της ελληνορωμαϊκής πάλης, με τις κατηγορίες 55 και 74 κιλών. Τελικούς έχουμε επίσης στο μπάντμιντον (μονό και διπλό ανδρών), στην ποδηλασία πίστας (όμνιουμ ανδρών), στις καταδύσεις (3μ. γυναικών), στην ξιφασκία (ομαδικό ξίφους ασκήσεων ανδρών), στην σκοποβολή (50μ. πιστόλι ανδρών) και στην άρση βαρών (+75κ. γυναικών).

Δεύτερο μετάλλιο στο Λονδίνο για την Ελλάδα - “Χάλκινες” οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία



Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών.

Συγκλονιστική η προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος, που μέχρι τα μισά της κούρσας προηγούνταν, ενώ έχασαν τη δεύτερη θέση από τις κινέζες στο... νήμα. Το χρυσό μετάλλιο στις Βρετανές.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου που κατέκτησαν το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλαδίας.
"Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους", αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.

“Διπρόσωπος” Ολυμπιακός – Φιλική νίκη επί της Βίλεμ


Παρουσιάζοντας μεγάλη αστάθεια στην απόδοση τους οι “ερυθρόλευκοι”, που βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, πήραν τη νίκη επί της Βίλεμ με 3-2 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Ολλανδία. Τζιμπούρ (2) και Πάντελιτς τα γκολ των Πειραιωτών.

Οι πολλές δοκιμές από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ έφεραν στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά ταυτόχρονα και τις δυνατότητες στην επιθετική γραμμή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Φετφατζίδης ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στο δεξί ο Βλαχοδήμος. Ο Φέισα ήταν πίσω από Λυκογιάννη και Ιμπαγάσα ενώ ο Καραγκούνης ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ποτουρίδη να είναι στο αριστερό και τους Ντιελνά-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση του ματς όταν ο Λυκογιάννης σέρβιρε για τον Τζιμπούρ που έκανε ωραία κίνηση προς τη μπάλα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

στο 23ο λεπτό ο Μόουλντερ έκανε πολύ καλή μακρινή μπαλιά στον Φόσεμπελτ, αυτός κατέβασε και πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-1 με την άμυνα των Πειραιωτών να «παγώνει» θεωρόντας πως υπήρχε οφσάιντ. Μετά την ισοφάριση οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές και έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Χάεμχουτς στο 37΄ να εκμεταλλεύται την αδράνεια των Μανωλά-Ντιελνά.

Στο 2ο ημίχρονο ο Ζαρντίμ έβαλε τον Σιόβα σε ρόλο αμυντικού μέσου και τον Παπάζογλου στο δεξί άκρο. Ο Λυκογιάννης πλαισίωσε τον Σιόβα στον άξονα, Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης πήγαν στα άκρα και ο Τζεμπούρ πήγε δίπλα στον Πάντελιτς κάνοντας το σύστημα 4-4-2.

Μετά το 60΄οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό με τον Τζεμπούρ να σκοράρει στο 64΄μετά από εξαιρετική επέμβαση του Ολλανδού τερματοφύλακα στην κεφαλιά του Πάντελιτς ενώ λίγο αργότερα ο Αλγερινός επιθετικός από κοντά ξανά, έφτασε μία ανάσα από το γκολ.

Το 2-2 αλλά και η γενικότερη εικόνα των «ερυθρολεύκων» από το 60΄και έπειτα, επιβεβαίωνε ότι λειτουργεί καλά και με το 4-4-2. Ο Πορτογάλος το δοκίμασε και με τον Μήτρογλου αλλά και τον Αμπντούν μέσα και ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε και το πέναλτι στο 82΄μετά από πολύ καλά ενέργεια και πάσα του Ντιόγκο. Ο Πάντελιτς το εκτέλεσε και έκανε το 3-2 για τους «ερυθρόλευκους» που έμειναν αήττητοι για έκτο φιλικό ματς.

Oλυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ποτουρίδης (59΄Μανιάτης), Ντιελνά (59΄Χολέμπας), Μανωλάς, Καραγκούνης (42΄Πάντελιτς(89΄Σουμπίνιο)), Φέισα (46΄Σιόβας), Ιμπαγάσα (46΄Παπάζογλου), Λυκογιάννης, Τζεμπούρ (76΄Μήτρογλου), Βλαχοδήμος (59΄Ντιόγκο), Φετφατζίδης (76΄Αμπντούν)

Βίλεμ (Ματάις Μπράντερχορστ): Μέουλ, Μπούουρεν, Φαν Ντερ Ράιτ, Πικέ, Μόουλντερ, Σνάιντερς, Χάεμχουτς, Χέσερ, Μισιτζάν, Χάαστρουπ, Φόσεμπελτ

Εορτάζει αύριο η Σωτήρα στα Μεντουργιάνικα




Την Δευτέρα 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα  Κυριακή 5 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον λαμπαδάριο πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Μπούζα , ενώ αύριο Δευτέρα, ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

Σύνταξη στα 66 - Τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα - Απολύσεις συμβασιούχων


- "Κλειδώνουν" σήμερα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
- 30-35% η μείωση στις διπλές συντάξεις
- Λουκέτα σε δεκάδες οργανισμούς του Δημοσίου
- Δείτε όλα τα “καυτά” μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι

"Κλειδώνουν" τα μέτρα για τα 11,5 δισ στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι επικεφαλής της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνάντηση της Κυριακής θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος καλείται να βρει 5 δισ. ευρώ από περικοπές.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι επώδυνες παρεμβάσεις στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο του Έθνους της Κυριακής όσο και του Βήματος, το κυβερνητικό πακέτο περιλαμβάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό με αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια, κατάργηση ή ψαλίδισμα του εφάπαξ, περικοπή πολλαπλών συντάξεων ενώ χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν άλλα εισοδήματα.

Επίσης, μειώνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ μέχρι 35%, ενώ απολύονται δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με το Βήμα, για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αλλα και η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.

Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, έρχεται περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.

newsit.gr

Στουρνάρας: “Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ”

Προφορικά υπέβαλε την παραίτησή του ο υπ. Οικονομικών στον Αντώνη Σαμαρά, για να πάρει την απάντηση “δεν έχεις να πας πουθενά”.

“Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ. Αφού με αποδομούν, καλύτερα να φύγω”. Αυτά είπε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Γ. Στουρνάρας στον Α. Σαμαρά, μετά τη θυελλώδη σύσκεψη των αρχηγών.

Σύμφωνα με τη Real News η παραμονή του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας, δεν ήταν σίγουρη ούτε αυτονόητη τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η πρότασή τους για κατάτμηση των θυσιών σε τέσσερα χρόνια πρέπει να αποτελεί τη μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης.

Ο Γ. Στουρνάρας βγήκε από τη σύσκεψη μισή ώρα αργότερα σαφώς πιο αμήχανος και ταραγμένος από κάθε άλλη φορά και απέφυγε να μιλήσει για στρατηγική συμφωνία τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί το «βέλτιστο μείγμα».

Στη μισή ώρα που ο κ. Στουρνάς και ο κ. Σαμαράς έμειναν μόνοι τους, ο υπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού αφού ήταν σαφές πως αποτελούσε κόκκινο πανί για τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Αφού θέλουν να με αποδομήσουν, καλύτερα να φύγω», είπε. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να στηρίξει την επιλογή του. «Δεν έχεις να πας πουθενά» του απάντησε κατηγορηματικά.

newsit.gr

Η ανατριχιαστική ομολογία του "δράκου" της Πάρου: "Τη χτύπησα στα βράχια γιατί αντιστάθηκε"



Το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο ξετυλίχθηκε, καθώς πλέον η αστυνομία έχει στα χέρια της τον 21χρονο αλλοδαπό, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που κακοποίησε και χτύπησε με πρωτοφανή αγριότητα την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο νεαρός άντρας προσήχθη στην Ασφάλεια της Αττικής, αφότου άνδρες της δίωξης εγκλημάτων κατά της ζωής τον εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, όπου διέμενε με άλλους δυο συμπατριώτες του. Οι δύο συνελήφθησαν για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν παράνομοι στη χώρα.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην ασφάλεια, όπου και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Από την αρχή οι έρευνες των αστυνομικών είχαν επικεντρωθεί στα άτομα που χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εγκατέλειψαν το νησί μετά το περιστατικό. Ανάμεσα τους και οι 3 πακιστανοί που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Ο 21χρονος μετά από πολύωρη ανακριση ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ισχυρίστηκε πως εντόπισε στα βράχια τη μικρή που άκουγε μουσική και επιχείρησε να της κλέψει το κινητό. Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή συνέχισε να αντιστέκεται και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να τη χτυπά χωρίς έλεος...

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο αλλοδαπός όταν η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τα χτυπήματα, εκείνος προχώρησε σε ασελγείς πράξεις.

Ο 21χρονος έχει υποδείξει το σημείο κοντά στα βράχια που σύμφωνα με την ομολογία του, έσπευσε να ξεφορτωθεί το κινητό της 15χρονης ενώ αστυνομικοί σπεύδουν να το εντοπίσουν.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του με πλοίο στη Σύρο καθώς και των δύο συμπατριωτών του.

Σύμφωνα με το kyklades24.gr κατά την άφιξή τους στο λιμάνι, επιβιβάστηκαν άμεσα σε περιπολικό της Ασφάλειας Σύρου, ενώ έξω από το πλοίο είχε συγκεντρωθεί κόσμος και τους αποδοκίμασε έντονα. Στο χώρο βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής. Το όχημα της Αστυνομίας έφυγε από την πύλη του λιμανιού που βρίσκεται στην πλευρά του ΚΤΕΛ για να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από το χώρο. Ο δράστης και οι ομοεθνείς του οδηγήθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων και στη συνέχεια θα μεταβούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Το χρονικό της εξιχνίασης

Η αρχή του τέλους για τον αδίστακτο αλλοδαπό ξεκίνησε όταν ο εργοδότης του κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετα την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί αφού σκόπευε να εγκαταλείψει το νησί προφασιζόμενος προσωπική του υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του νεαρού και προσέφυγε στην αστυνομία όπου διηγήθηκε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός και που είχε εγκαταλείψει άρον άρον αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα. Από αυτά έλαβαν δείγμα DNA το οποίο σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στην ανήλικη.

Oι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη από πληροφορίες που έδωσαν οι συμπατριώτες του στις αρχές καθώς και από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου ελήφθη δεύτερο δείγμα DNA το οποίο επίσης ταυτοποιήθηκε με τα ευρήματα στο σώμα της μικρής Μυρτούς.

Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πάρου κοντά στο σημείο που η μικρή Μυρτώ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση παραχώρησε η ΕΛ.ΑΣ παρουσία του Υπουργού Νίκου Δένδια
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της σοβαρής κακοποίησης 15χρονης ημεδαπής στην Πάρο:
«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.

Δράστης είναι ένας είκοσι ενός έτους αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Σας υπενθυμίζω ότι το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου είχε βρεθεί κακοποιημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής, στην Πάρο, η 15χρονη ημεδαπή, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή είχαν μεταβεί στην Πάρο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κλιμάκια Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης είχαν ληφθεί και δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης.

Οι αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία αναχώρησαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις.

Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ένας από τους προσαχθέντες και συγκεκριμένα ο είκοσι ενός έτους Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης.

Ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Όπως εξακριβώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, όπως και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για το λόγο αυτό, οδηγούνται επίσης στον Εισαγγελέα Σύρου.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και επικοινώνησαν στην τηλεφωνική γραμμή της Ασφάλειας Αττικής που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.»

Από το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Φτάνει πια με τους λαθρομετανάστες! Η φρικτή εγκληματική ενέργεια κατά μίας ανήλικης Ελληνίδας είχε δράστη ακόμα έναν λαθρομετανάστη. Είναι άμεση ανάγκη η σκλήρυνση σε υπερθετικό βαθμό των μέτρων καταστολής. Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα διενεργεί παράνομος αλλοδαπός. Όποιος μιλά για ρατσισμό, ας πάρει τους εγκληματίες σπίτι του. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει, είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων".
newsit.gr

Δήλωση Πέτρου Τατούλη για την αποχώρηση του Τ. Αποστολοόπουλου από την Αποκετρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποχώρηση του Τάσου Αποστολόπουλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Μια παραγωγική και θετική συνεργασία κλείνει το κύκλο της με την ολοκλήρωση των καθηκόντων του Τάσου Αποστολόπουλου που αποχωρεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η άψογη συνεργασία, που έγινε σημείο αναφοράς στην προώθηση των συμφερόντων του τόπου μας και η οποία χαρακτήρισε τις σχέσεις μας, αποτελεί μια κατάκτηση συναίνεσης σε μια δύσκολη περίοδο που την χαρακτηρίζει ένα βαθύ έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Απευθύνω στον φίλο Τάσο τις ευχές μου για την συνέχεια στην μακρά πορεία του στο δημόσιο βίο όπου έχει κατακτήσει την αποδοχή και το σεβασμό όλων όσων συνεργάστηκαν μαζί του. Κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή και είμαι σίγουρος ότι η ενεργητικότητα και προσωπική του δύναμη θα μας φέρουν πάλι κοντά όπου και αν ενεργοποιηθεί στο μέλλον.

Η Αθήνα του 1862 - Δείτε φωτογραφίες

Το 1861 η τέχνη της φωτογραφίας μετρούσε ήδη 35 χρόνια ζωής αλλά τεχνολογικά ήταν ακόμα στα σπάργανα. Εκείνη τη χρονιά ο Γερμανός φωτογράφος Jakob August Lorent, στάλθηκε από το Μεγάλο Δουκάτο του Μπάντεν (σημερινή νοτιοδυτική Γερμανία) στην Αθήνα, ώστε να... αποτυπώσει στη φωτογραφική πλάκα τα μνημεία της.

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν από το ταξίδι του δημοσιεύτηκαν στο Μάνχαϊμ το 1862.

Χρυσή Αυγή - Για τον Πακιστανό βιαστή της Πάρου

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Φτάνει πια με τους λαθρομετανάστες! Η φρικτή εγκληματική      ενέργεια κατά ανήλικης Ελληνίδας είχε δράστη και πάλι έναν      λαθρομετανάστη. Είναι άμεση ανάγκη η σκλήρυνση σε υπερθετικό βαθμό      των μέτρων καταστολής. Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα διενεργεί παράνομος      αλλοδαπός. Όποιος μιλά για ρατσισμό, ας πάρει τους εγκληματίες      σπίτι του. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει, είναι αυτός εναντίον των      Ελλήνων.

Για τις περικοπές στην Υγεία που ζητά η τρόικα

Συγκυβέρνηση και τροϊκανοί φέρνουν περικοπές στην Υγεία για να      πεθάνουν τους Έλληνες μία ώρα αρχύτερα κι έτσι να γλιτώσουν τα      χρήματα των συντάξεων. Κανείς φυσικά δε μιλά για τα εκατομμύρια      που κοστίζει η δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών.

ΣΤΟ ΚΡΑΘΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ!

Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου την λιτανεία της Ιερής Εικόνας της πολιούχου Αγίου του Κραθίου Ακράτας, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Θα αποδώσει μουσικά τη "Marcia Trionfale" και το θρησκευτικό εμβατήριο "Άγιος Αλέξανδρος", καθώς και το εμβατήριο "Colonel Bogey" ".
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ.!

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ  βρίσκεται σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου και αύριο Δευτέρα 6 Αυγούστου στη Σάμο προκειμένου να εκπροσωπήσει το Κίνημα και τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο σε όλες τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 188ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Τέρενς Κουίκ έχει αναλάβει και τη βουλευτική εκπροσώπηση της Σάμου στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα έχει συνεργασία με τους πολιτευτές και τους συντονιστές του Κινήματος, προκειμένου να καταγράψει τα άμεσα προβλήματα που πρέπει ο ίδιος να προωθήσει είτε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες στη Βουλή είτε στα αρμόδια Υπουργεία.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά το τέλος των επίσημων εκδηλώσεων και πριν την αναχώρηση του από το νησί, θα πραγματοποιήσει και εθιμοτυπική επίσκεψη στο φυλάκιο της Ψιλής Άμμου, συνοδευόμενος από τους πολιτευτές του Κινήματος Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου οι οποίοι θα είναι επίσης παρόντες εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλες τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του διημέρου.

Η μάχη για τον (μεθ) επόμενο πλανητάρχη

Οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να σηματοδοτήσουν το τέλος της διαδρομής, πιθανότατα και για τους δυο σημερινούς μονομάχους. Αν ο Μπαράκ Ομπάμα επανεκλεγεί, αυτή θα είναι η δεύτερη και τελευταία θητεία του. Στην περίπτωση δε που χάσει, επίσης… κουνά μαντίλι στην πολιτική ζωή της υπερδύναμης.
Αν χάσει ο Μιτ Ρόμνεϊ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν πρόκειται να του επιτρέψει να είναι για τρίτη φορά υποψήφιος, στις εκλογές του 2016. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Μορμόνος επιχειρηματίας και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ήταν υποψήφιος και το 2008, μόνο που τότε δεν κατάφερε καν να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, το οποίο πήγε στα χέρια του βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, Τζον ΜακΚέιν.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο Μιτ Ρόμνεϊ επικρατήσει στις εκλογές, και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, τα στοιχήματα αρχίζουν ήδη να πέφτουν, αναφορικά με τη… βεβαιότητα ότι στις εκλογές του 2016 δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί, λόγω της χαμηλής δυναμικής και της ακόμη πιο περιορισμένης διείσδυσής του σε κρίσιμες μάζες της αμερικανικής κοινωνίας.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, έστω και σε δεύτερο πλάνο, τα επιτελεία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών ψάχνουν ήδη εκείνους που θα ηγηθούν των ψηφοδελτίων στην προεδρική αναμέτρηση του 2016. Ή τουλάχιστον, εκείνους που… θα μπορούσαν.
Σύμφωνα λοιπόν με μια προχωρημένη ανάγνωση των προθέσεων των κομματικών επιτελείων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν το 2016 να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα αλλαγής γενιάς. Και για πρώτη φορά, οι δυο υποψήφιοι να εκφράζουν αμφότεροι τη γενιά των σαραντάρηδων.
Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, τα πράγματα είναι μάλλον πιο ξεκάθαρα. Ο 41χρονος σήμερα Γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, είναι το μεγάλο αστέρι του κόμματος, έστω κι αν προέρχεται από το Tea Party. Δεν είναι ωστόσο υπερβολικά ακραίος, είναι χαρισματικός, επικοινωνιακός και φωτογενής. Γνωρίζει δε… από μέσα τη Φλόριντα, την πολιτεία που εξελίσσεται στη… Β’ Αθηνών των ΗΠΑ, κρίνοντας τις προεδρικές εκλογές.
Με τους Δημοκρατικούς, οι ισορροπίες έγιναν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όταν ανακοινώθηκε ότι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα είναι ο 38χρονος δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, Τζούλιαν Κάστρο. Ακολουθώντας τα βήματα του Μπαράκ Ομπάμα, η θυελλώδης πολιτική διαδρομή του οποίου προς την κορυφή, είχε επίσης ξεκινήσει ως βασικός ομιλητής σε Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.
Αν η μάχη του μέλλοντος είναι αυτή ανάμεσα στον Μάρκο Ρούμπιο και τον Τζούλιαν Κάστρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ζήσουν στιγμές βγαλμένες από τα πιο «ψαγμένα» κεφάλαια των εγχειριδίων της πολιτικής επικοινωνίας. Δυο εκπρόσωποι της γενιάς των σαραντάρηδων, θα επιχειρούν να τραβήξουν την υπερδύναμη από το… μανίκι. Για να την υποχρεώσουν να αλλάξει γενιά, επομένως και οπτική θεώρησης των εξελίξεων.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Σαν σήμερα το είπε ο Λεωνίδας.Δείτε τη μάχη των Θερμοπυλών σε βίντεο!

Σαν σήμερα ο Λεωνίδας επικεφαλής των 300 είπε το ιστορικό Μολών Λαβέ. Οι 300 αντιστάθηκαν μέχρι να πέσει και ο τελευταίος,αλλά έμειναν για πάντα στην ιστορία.Τα όσα έχουν γραφτεί για τους 300 του Λεωνίδα είναι πολλά και όλα θριαμβευτικά.Το History Channel παρουσιάζει με λεπτομερή τρόπο -και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας-...
 

Τη μάχη των Θερμοπυλών.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:



kinitronews.com