Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο ιδρυτής της αλυσίδας ΜΑRΚΕΤ ΙΝ Θωμάς Ράμμος

 Πέθανε από κορωνοϊό ο ιδρυτής της αλυσίδας ΜΑRΚΕΤ ΙΝ Θωμάς Ράμμος

Νικημένος από τον κορωνοϊό έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Ράμμος, ιδρυτής και πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ».

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της έκανε γνωστό τον θάνατο του ιδρυτή της τονίζοντας πως θα συνεχίσουν το έργο του σε όλους τους τομείς.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ των άλλων: «Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης ο Όμιλος Επιχειρήσεων MARKET-IN ανακοινώνει την μετάσταση στην Αιώνια Ζωή του ιδρυτή του Ομίλου Θωμά Ράμμου.

Η Επιχειρηματική του Πορεία, τα Επιτεύγματα και το Όραμά του συνεχίζουν να μας εμπνέουν ώστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και να συνεχίσουμε το έργο του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, πάντοτε δίπλα στους Εργαζόμενους και τους Συνεργάτες των επιχειρήσεων μας και στον Έλληνα Καταναλωτή.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Θλίψη στην περιοχή του Θέρμου

Κορωνοϊός: Στην εντατική διασωληνωμένη υπάλληλος του ΣΕΓΑΣ – 9 τα κρούσματα στα κεντρικά της ομοσπονδίας

  

Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι άσχημες με τα κρούσματα κορωνοϊού στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (που παραμένουν ανοιχτά και κέντρο διερχομένων) να φτάνουν τα εννέα, από τα οποία το ένα έχει διασωληνωθεί στην εντατική…

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-0: Με πλεονέκτημα στα πλέι-άουτ! Τέλος ο Παράσχος από την Ελαφρά Ταξιαρχία".

 Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-0: Με πλεονέκτημα στα πλέι-άουτ! (highlights) 

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, ο Απόλλων ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος επικρατώντας με σκορ 1-0 του Παναιτωλικού. Μια νίκη που χαρίζει οριστικά στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ που ακολουθούν.

Ο Παναιτωλικός, πάντως, στάθηκε πολύ καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ωστόσο του έλειψε η πεμπτουσία που είναι φυσικά το γκολ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι το βρήκαν με σκόρερ τον Σλίβκα και έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγρινίου έχει ισχνό προβάδισμα έναντι των ΟΦΗ και Λάρισας ενόψει των πλέι-άουτ, εκεί όπου θα έχει... μπόλικη δουλειά μπροστά του προκειμένου να εξασφαλίσει οριστικά την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, αποφεύγοντας τις δύο τελευταίες θέσεις.

Ο Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε στους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης την απόφαση του να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποχώρηση του Γιώργου Καζναφέρη από το σύλλογο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του έμπειρου τεχνικού.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης Ντομίνγκες Λισγάρας Χουχούμης – Κολ (90'+3' Λαγός) Σλίβκα (85’ Κάλισιρ) Φατιόν – Τσιλούλης Ντάουντα (78’ Ιωαννίδης) Μπεντινέλι (85’ Τσαμπούρης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Τσιγγάρας Κωνσταντόπουλος (76’ Ταχάρ) Βάντερσον Περέιρα (84' Αζάντι) – Ντάλσιο Ντίας Εντινγκά Μάζουρεκ (76’ Γιάκολις) – Ματσόλα (76’ Βέργος) Καρέλης (84' Μεντόσα).

Λαμία-Ατρόμητος 0-0: Τους έλειψε μόνο το γκολ

 Λαμία-Ατρόμητος 0-0: Τους έλειψε μόνο το γκολ (highlights) 

Λαμία και Ατρόμητος αν και κυνήγησαν το γκολ και είχαν ευκαιρίες τελικά έμειναν στο 0-0 στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 45’ με τον Ντέλετιτς, ενώ οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τη φάση του 73’ που ο Μαυρομμάτης γύρισε τη μπάλα, ο Γούτας σκόραρε, αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία του δίνοντας άουτ στο γύρισμα του Μαυρομμάτη.

Ερυθρόλευκος περίπατος στον θεσσαλικό κάμπο. Ο Ολυμπιακός πέρασε 3 - 1 από την Λάρισα.

 ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκος περίπατος στον θεσσαλικό κάμπο 

Δίχως να «ιδρώσει» ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει εύκολα από την Λάρισα με μία επαγγελματική νίκη με 3-1 επί της ΑΕΛ. Ένα εύκολο βράδυ είχε ο Ολυμπιακός στο Αλκαζάρ. Ένας Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αλλά πήγε το ματς στα μέτρα του. Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες της ΑΕΛ, κατάφερε και έφυγε με το διπλό με χαρακτηριστική άνεση (1-3). Οι Πειραιώτες πάνε με το +16 στα πλέι οφ από τον δεύτερο Άρη, ενώ η ΑΕΛ θα δώσει μεγάλη μάχη στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού με κύριους αντιπάλους τους ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2 - 1 του ΠΑΟΚ και παραμένει «ζωντανός» στο κόλπο της εξόδου στην Ευρώπη

 Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-1: To ήθελε πολύ και κέρδισε! (highlights) 

Ο Παναθηναϊκός ήταν με… την πλάτη στον τοίχο, καθώς έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία τον ΠΑΟΚ, ώστε να μείνει μέσα στο παιχνίδι της εξόδου στην Ευρώπη. Και τα κατάφερε, καθώς κέρδισε 2-1 στη Λεωφόρο τους Θεσσαλονικείς και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά που τους χωρίζει στη βαθμολογία.
Όσο για τον «Δικέφαλο», ήταν ανέτοιμος πνευματικά, αγωνιστικά και τακτικά για να παίξει στη Λεωφόρο απέναντι σε μια ομάδα με πολλά προβλήματα και να πάρει τη νίκη.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα "άλωσε" τον Αστέρα στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Τέλος στο σερί του Αστέρα (highlights) 

Με φόρα από τις πρόσφατες επιτυχίες πήγε ο ΠΑΣ στην Τρίπολη και έσπασε το αήττητο σερί δέκα αγώνων των Αρκάδων (0-1). Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έπαιξε φουλ επίθεση, είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τον Παμλίδη στο 14’ και τον Ελευθεριάδη στο 24’ και πήρε την νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο. 85’: Ο Μιλιντσεάνου έκανε τη σέντρα, ο Τσιφτσής απομάκρυνε με γροθιές προ του Παμλίδη και ο Μπρένερ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Βόλος - ΑΕΚ 1-0: Όπως και στο Κύπελλο! Στο ίδιο έργο θεατές!

Βόλος - ΑΕΚ 1-0: Όπως και στο Κύπελλο! 

 Όπως και προ δεκαημέρου για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπελλόυ, έτσι και στην 26η (και τελευταία της κανονικής περιόδου) αγωνιστική της Super League ο Βόλος νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ χάρη σε πέναλτι του Δουβίκα!

Τότε ήταν στο 35ο λεπτό αυτή τη φορά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους μετά από ανατροπή του Περέα, από τον Μιτάι.

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1( αποτελεσματα 26ης αγωνιστικής - βαθμολογία).

 Super League 1: Η τελική βαθμολογία - Τα αποτελέσματα - Τα highlights

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1. Ο Ολυμπιακός μπαίνει με διαφορά ασφαλείας στα φετινά πλέι οφ. Ανάβει η μάχη για τις θέσεις στην Ευρώπη, μετά την ήττα της ΑΕΚ στον Βόλο και του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Δεύτερος στην κανονική περίοδο ο Άρης, ο οποίος υποχρέωσε τον ΟΦΗ στην 10η συνεχόμενη ήττα.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα playoffs είναι ο Ολυμπιακός, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας.

Οι ομάδες που θα παίξουν στα playouts είναι ο Βόλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος, ο Απόλλων Σμύρνης, η Λαμία, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ και η ΑΕΛ.

Την ερχόμενη Τετάρτη (17/3) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των playoffs και των playouts.

Οι ομάδες των playoffs θα δώσουν 10 αγώνες (εντός κι εκτός έδρας), ενώ μονά θα είναι τα ματς των playouts σε 7 αγωνιστικές.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

O Aρης με τον Μήτρογλου 1 - 0 τον ΟΦΗ

 Άρης - ΟΦΗ 1-0: Ξέφυγε με Μήτρογλου αλλά...

 Ο Άρης με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 6' ξεπέρασε το εμπόδιο του ΟΦΗ (1-0) και μπαίνει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση. Ο Άρης μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο 6’ με τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος βέβαια στο 22’ έγινε αναγκαστική αλλαγή! Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη στην άμυνα του ΟΦΗ, έβγαιναν με ευκολία μπροστά αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2-0 γρήγορα αν και είχαν τις ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Σίλβα στο 8’ (δεξί δοκάρι) ενώ απείλησαν και οι Μάνος, Σάσα!

Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά – Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά – Τι ισχύει με τις μετακινήσεις 

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα την Καθαρά Δευτέρα, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν ιχθυοπωλεία, φούρνοι και μίνι μάρκετ.

Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν,

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 126 νέα κρούσματα σήμερα ( 60 στην Αχαΐα - 25 στην Κορινθία.)

  

Μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  126 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 60 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 25 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  καταγράφουν , επίσης,  η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Πενηνταοχτώ  (58 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 25 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας, ενώ 27 μολύνσεις παρουσιάστηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας.

 Επίσης 68 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   14 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 126 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 12.390 ( 5.621 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο 13 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (60),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (25), Ηλείας (8), Αργολίδας (10), Αρκαδίας (17) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                5.639

Π.Ε. Κορινθίας           1.859

Π.Ε. Αργολίδας          1.265

Π.Ε. Ηλείας                1.124

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.009

Π.Ε. Αρκαδίας             941

Π.Ε. Λακωνίας            549

 

 

Κορωνοϊός 14/03: 1.626 νέα κρούσματα ( 25 στη Κορινθία), 53 νέοι θάνατοι, 564 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς

 Κορωνοϊός 14/03: 1.626 νέα κρούσματα, 53 νέοι θάνατοι, 564 διασωληνωμένοι 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (14/3) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.626, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Οι περισσότερες από τις 1.626 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 14/3 , αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 834 νέα κρούσματα σε 24 ώρες. Παράλληλα η Θεσσαλονίκη καταγράφει 145 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο  χάρτης της διασποράς

Ένας Ήρωας: Μια ομάδα εθελοντών στην Θεσσαλονίκη



Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ο ''Ένας Ήρωας'' μια ομάδα εθελοντών, έχει αναλάβει δράση στο δάσος του Σέιχ - Σου στην Θεσσαλονίκη.

Έχουν καθαρίσει μεγάλο μέρος του βουνού από τόνους σκουπίδια καθώς επίσης ταΐζουν όλα τα αδεσποτάκια του Σέιχ - Σου, δίνοντας και σε όσα χρήζουν την φαρμακευτική τους αγωγή.

Μια σπουδαία όμάδα εθελοντλών όπου απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Με την πράξη τους αυτή και την συνεχή δραστηριότητά τους στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, πως όταν όλοι μαζί βοηθούμε στην διατήρηση της καθαριότητας της φύσης, τότε η φύση μας το ανταποδίδει.