Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού Θα πέσει μέχρι και... χιόνι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της
χώρας και από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά :

1) Σήμερα Κυριακή των Βαΐων (5-4-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα).

2) Αύριο Μεγάλη Δευτέρα (6-4-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

3) Τη Μεγάλη Τρίτη (7-4-2015) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

 Μπορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός να είναι άστατος, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα όμως φαίνεται πως θα "φτιάξει".

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη εως και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχες της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά από 1300 με 1400 υψόμετρο και πάνω. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Οπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.

Πώς θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος

Έτοιμο σχέδιο έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών στη περίπτωση που το επόμενο Eurogroup δεν αποφασίσει το ξεμπλοκάρισμα έστω και μερικώς της δόσης που περιμένει η Αθήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση», οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το το «plan B» της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, θα πληρωθούν με ομόλογα αντί ευρώ. Έτσι τα περίφημα IOU θα αντικαταστήσουν το ρευστό στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι τα IOU που είναι συντομογραφία από τη φράση «I owe you», είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο που αναγνωρίζει το χρέος, ωστόσο διαφέρει από το γραμμάτιο γιατί ο IOU δεν είναι αξιόγραφο και δεν διευκρινίζει τους τρόπους αποπληρωμής.
Με άλλα λόγια τα IOU δεν μπορεί κανένας να τα χρησιμοποιήσει ως χρήματα και να συνδιαλλαχθεί με αυτά αλλά πρέπει να περιμένει να του τα εξοφλήσει ο αρχικός εκδότης τους, χωρίς όμως να να αναγράφεται ο χρόνος αποπληρωμής.
Με τον ίδιο τρόπο βέβαια το κράτος θα ρυθμίσει και τις υπόλοιπες οφειλές του προς τους πιστωτές τους, δηλαδή προς εταιρίες και επιχειρήσεις στις οποίες οφείλει.

aftodioikisi.gr

ΓΕΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ή ΜΙΖΑΣ

Σαράντα χρόνια τώρα τα πάντα μονοπώλησε και συνεχίζει να το κάνει, βίαια πια, η γενιά της Μεταπολίτευσης. Την πολιτική, τους θεσμούς, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία, τη θρησκεία. Η γενιά αυτή, που έσπρωξε την προηγούμενή της στο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας και πραγματικότητας με την ταφόπλακα της δικτατορίας, ανέλαβε το 1981 και αυτή με τη σειρά της να φτιάξει τη Νέα Ελλάδα, που κανείς δεν μπόρεσε να φτιάξει από το 1821. Την Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.

Ο Καραμαλίκης χτύπησε τρεις φορές και ο Ζακυνθιακός 4 - 1 τον Α.Ο Λουτρακίου.



 http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/ceaae8b6a625c4d9e743e1ae646ff7a4_L.jpg
Ο Ζακυνθιακός  στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής,  πέτυχε νίκη παραμονής στο γήπεδο του Μαχαιράδο  καθώς επικράτησε με 4 – 1 του Α. Ο. Λουτρακίου.  
 Η ομάδα της Ζακύνθου άνοιξέ το σκορ στο 18’ με πλασέ του Σκοζάι μετά από μοιραίο λάθος της άμυνας  του Λουτρακίου. Δέκα λεπτά αργότερα στο 28΄ ο Παπουτσής  για λογαριασμό  του ΑΟΛ  ισοφάρισε σε 1 – 1 με όμορφο πλασέ. Στην επανάληψη ο Ζακυνθιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα και  στο  52’ με κεφαλιά τον Καραμανλίκη  , παρά την υπερπροσπάθεια του Κόντη πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο ίδιος με τον ίδιο τρόπο , πέντε λεπτά αργότερα , 57΄ , μετά από αδράνεια  της άμυνας των ορανιε , ανέβασε το σκορ στο 3 – 1. Ο ίδιος στο 74΄ από κοντά πετειχε  χα τρικ  , σε νέα ολιγωρία της άμυνας του ΑΟΛ , παρα την προσπάθεια του Κόντη σημείωσε για την ομάδα της Ζακύνθου το τελικό 4 – 1

ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Σπύρος Αντωνόπουλος): Χαρακτινός, Τσαλέκου, Κολοβάκης, Λιβέρης, Νίκου, Τζιαφέρης ( 46΄Μπαρμπαρούσης),  Κωστάκης, Καραμαλίκης ( 86’ Καλογέρης) , Πέττας (76΄ Κάρδαρης)  , Σούρμπης, Σκοζάι

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Νίκος Μεσολόγγης): Κόντης, Νώτης, Γκαρμίρης , Τσώκος, Σπέτσης ( 60΄ Χατζηστάμου), Μαυρέλης  ,  Παπουτσής,  Διαμαντόπουλος (61΄Ζερβός), Σιώκος, Χρυσαφίδης,  Σουσούνης.   

 Στους υπόλοιπους αγώνες  του 3ο όμιλου της Γ΄ Εθνικής, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής, ο Πανεελευσινιακός πέρασε με 0 - 1  από τη Μυτιλήνη επί του  Αιολικού , ενώ ο συγκάτοικος του στο βαθμολογικό ρετιρέ , Παναργειακός, επικράτησε εκτός με 0 - 3 επί του Αστέρα Μαγούλας. Ο Βύζας Μεγάρων έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Παναρκαδικό, ενώ η Δόξα Μανωλάδας επικράτησε με 1 - 0 επί της Καλαμάτα. Τέλος άκοπα τρίποντα σημείωσαν Αχαϊκή και Ερμής Κιβερίου επί Α.Ο Κύμης και Μανδραϊκού καθώς  έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα., ενώ ρεπό είχε ο ΠΑΟ Βάρδας


25η Αγωνιτική

Αστέρας Μαγούλας-Παναργειακός 0 - 3

Βύζας Μεγάρων-Παναρκαδικός 0  - 0

Δόξα Μανωλάδας-Καλαμάτα 1 - 0

Ζακυνθιακός-ΑΟ Λουτράκι 4 - 1

Αιολικός-Πανελευσινιακός 0 - 1

Ερμής Κιβερίου-Μανδραϊκός 3 - 0 α. α.

Αχαϊκή-ΑΟ Κύμης 3 - 0 α. α.

Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας.
Η Βαθμολογία

Παναργειακός
24
45 - 13
53
Πανελευσινιακός
23
47 - 11
53
Αιολικός
23
37 - 19
43
Παναρκαδικός
23
40 - 25
40
Καλαμάτα
24
29 - 18
40
ΑΟ Λουτράκι
23
24 - 15
40
Δόξα Νέας Μανωλάδας
24
27 - 20
38
Ζακυνθιακός
23
36 - 31
35
Βύζας Μεγάρων
23
28 - 18
29
ΠΑΟ Βάρδας
23
31 - 32
29
Αχαϊκή
24
29 - 39
27
Ερμής Κιβερίου
23
21 - 26
26
Αστέρας Μαγούλας
24
18 - 53
12
Μανδραϊκός
23
12 - 42
9
ΑΟ Κύμης
23
1 - 63
-5

Η 25η «στροφή» στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, Ο Α. Ο. Λουτρακίου στην Ζάκυνθο κόντρα στον Ζακυνθιακό( ραδιοφωνική μετάδωση)

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/5a6fc6535d2af16348367b409d6b593e_L.jpg
Στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Μυτιλήνη, όπου ο Αιολικός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πανελευσινιακό, ενώ ο συγκάτοικος της κορυφής, Παναργειακός, δοκιμάζεται εκτός με τον Αστέρα Μαγούλας. Ο Βύζας Μεγάρων υποδέχεται τον Παναρκαδικό, ενώ η Δόξα Μανωλάδας κοντράρεται με την Καλαμάτα. Ο Ζακυνθιακός θέλει τη νίκη για να «σφραγίσει» την παραμονή του απέναντι στον ΑΟ Λουτράκι.
 http://www.ustream.tv/channel/greekradiowc
25η Αγωνιτική
Αστέρας Μαγούλας-Παναργειακός
Βύζας Μεγάρων-Παναρκαδικός
Δόξα Μανωλάδας-Καλαμάτα
Ζακυνθιακός-ΑΟ Λουτράκι
Αιολικός-Πανελευσινιακός
Ερμής Κιβερίου-Μανδραϊκός 3 - 0 α. α.
Αχαϊκή-ΑΟ Κύμης 3 - 0 α. α.
Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας.