Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Παυλόπουλος: Καμία ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη χωρίς ένα κοινωνικό κράτος. «Η Ευρώπη έχασε τον προσανατολισμό της και δίνει πρόσφορο έδαφος στα απολιθώματα της ιστορίας»

Παυλόπουλος: Καμία ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη χωρίς ένα κοινωνικό κράτος
Στην κατάσταση που βιώνει η χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του ξενώνα «το Σπίτι του Παιδιού» του συλλόγου «Φλόγα». Επισήμανε πως «σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, να υπάρχει ένα όριο που λέγεται Κοινωνικό Κράτος. Γιατί αν καταρρεύσει αυτό, καμία οικονομική επιτυχία δεν θα μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμή, χωρίς ένα Κοινωνικό Κράτος, που είναι κυρίως μέλημα του Κράτους».
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά: «Να μην ξαναζήσουμε Φασισμό, Ναζισμό. Και να, που ακριβώς επειδή οι ανισότητες μεγαλώνουν, να επειδή ακριβώς το Κοινωνικό Κράτος υφίσταται ρήγματα, ξαναβλέπουμε αυτά τα απολιθώματα να ξαναεμφανίζονται στο Τόπο μας, και σε πολλές άλλες Χώρες της Ευρώπης. Γιατί; Ακριβώς γιατί τους δίνουμε πρόσφορο έδαφος».
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο του χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Σταμάτης: Λέμε ναι στο επίδομα και όχι στον εκβιασμό και την εξαπάτηση «Τα χρήματα αυτά βγήκαν από τους φόρους και τη μείωση των εισοδημάτων»


Σταμάτης: Λέμε ναι στο επίδομα και όχι στον εκβιασμό και την εξαπάτησηΕμείς λέμε «ναι» στο επίδομα και «όχι» στον εκβιασμό και την εξαπάτηση, ανέφερε, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, και κάλεσε την κυβέρνηση να πει για ποιον λόγο κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας, αν και ήταν σαφές από χθες, ότι η ΝΔ θα δήλωνε υπέρ της τροπολογίας για το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές, όπως ο διάολος το λιβάνι «Στο κενό πέφτουν και τα πολιτικά παιχνίδια εντός και εκτός της χώρας που παίζει»

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές, όπως ο διάολος το λιβάνι «Η δημαγωγία Τσίπρα με το μέρισμα–κοροϊδία στους συνταξιούχους έχει πέσει στο κενό», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμμετέχοντας στην αποψινή πορεία των συνταξιούχων.
«Στο κενό πέφτουν και τα πολιτικά παιχνίδια εντός και εκτός της χώρας που παίζει ο Τσίπρας με άλλοθι το μέρισμα – κοροϊδία στους συνταξιούχους»

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ 11 Πέντε ομάδες της Super League εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Ελλάδος

Πέντε ομάδες της Super League εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Ελλάδος
Με 11 από τις 16 ομάδες της Super League θα συνεχιστεί η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Λάρισα, η Βέροια, η Κέρκυρα, ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος ήταν τα «θύματα» των εκπλήξεων της διοργάνωσης, με τους Άρη, Τρίκαλα, Λαμία, ΟΦΗ και Κισσαμικό, να προκρίνονται στη θέση τους και θα είναι οι εκπρόσωποι της Football League στη συνέχεια.
Αναλυτικά ανά όμιλο προκρίθηκαν:
Από τον 1ο όμιλο ο ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα (αποκλείστηκαν η Λάρισα και ο Πανελευσινιακός).
Από τον 2ο όμιλο ο Ολυμπιακός και ο Πλατανιάς.(αποκλείστηκαν η Σπάρτη και τα Χανιά)
Από τον 3ο όμιλο ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός (αποκλείστηκαν ο Ηρακλής και ο Απόλλων).
Από τον 4ο όμιλο ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη. (αποκλείστηκαν Αγροτικός Αστέρας και Καλλονή)
Από τον 5ο όμιλο ο Αστέρας Τρόπολης και ο Άρης (αποκλείστηκαν η Βέροια και ο Αιγινιακός).
Από τον 6ο όμιλο η ΑΕΚ και η Λαμία (αποκλείστηκαν η Κέρκυρα και η Αναγέννηση Καρδίτσας).
Από τον 7ο όμιλο ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος.(αποκλείστηκαν Πανθρακικός και η Καλλιθέα)
Από τον 8ο όμιλο ο Κισσαμικός και ο Λεβαδειακός (αποκλείστηκε ο Πανιώνιος και ο Πανσερραϊκός).

Πρώτος και καλύτερος ο ΟΦΗ

Τριάρα ο ΟΦΗ, στην κορυφή η Λαμία

Την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΟΦΗ, νικώντας 2-1 τον Ηρακλή στο «Γεντί Κουλέ». Ο Ογκμπόε στο 37΄ και ο Βουό στο 75΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ενώ μείωσε το 91΄ ο Λουκίνας για τον «Γηραιό» που έμεινε εκτός συνέχειας. 

Ηταν ένα ματς «άχαρο» και για τις δύο ομάδες, που γνώριζαν εξ αρχής ότι τους βόλευε η ισοπαλία, συνεπώς καμία δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Παρόλα αυτά, στην πρώτη καλή στιγμη του αγώνα, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Στο 37΄ ο Βουό πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Ογκμπόε, ο οποίος πλάσαρε τον Γιαννίκογλου και έγραψε το 1-0.

Θα έλεγε κανείς ότι ένα γκολ κόντρα στη «λογική» του αγώνα, θα δημιουργούσε διαφορετικές συνθήκες στο β΄ ημίχρονο. Φευ! Η σκοπιμότητα κυριάρχησε ξανά, αφού ο Ηρακλής που «καιγόταν» για το γκολ είχε αποφασίσει να μην ρισκάρει από νωρίς. 

Αρχισε να γίνεται κάπως πιο κινητικός μετά το 65΄ όταν μπήκε στο ματς ο Περόνε όμως τα όνειρά του για πρόκριση έσβησαν στο 75΄ όταν ο Βουό με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-0 χαρίζοντας στον ΟΦΗ την πρώτη θέση και το «καλό» εισιτήριο για τους «16». Το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουκίνας μείωσε σε 2-1 δίνοντας «άγρια ομορφιά» στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Νάστος, Όστοϊτς, Βουό (81΄ Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Χαντί (87΄ Μάνος), Αντουκόρ, Βαλλιάνος, Όγκμποε (74΄ Μιλοσάβλιεφ), Ράντι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Λάμπρου, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (60΄ Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Κούρος (87΄ Ζιαμπάρης), Λουκίνας, Καραγκούνης (61΄ Καραγκούνης), Πασάς, Ρούσσος, Στάμου.

Πρόκριση-θρίλερ ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη

Πρόκριση με ανατροπή και ΟΦΗ ο ΠΑΟ, στους «16» ΟΣΦΠ, ΠΑΣΗ ντροπιαστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση της πλειοψηφίας των οπαδών του από τη Ριζούπολη, διορθώθηκε στο ημίχρονο και με... οδηγό τον Μάρκους Μπεργκ οι «πράσινοι» μεταμορφώθηκαν στην επανάληψη και πέτυχαν την επική ανατροπή. Από 0-2 στο 44΄ μέσα σε 20 λεπτά πέτυχαν 4 γκολ και με 4-3 πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Για να γίνει αυτό το «τριφύλλι» ευνοήθηκε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του 3ου ομίλου, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή κι έτσι οι δύο ομάδες (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Τα Ίμια και οι τουρκικές προκλήσεις Μια Πέμπτη στο Αιγαίο με ένταση - Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Μια Πέμπτη στο Αιγαίο με ένταση - Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα
Αθήνα
Ήταν μια περίεργη ημέρα η Πέμπτη στο Αιγαίο με πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις που σε μερικές περιπτώσεις έφθασαν στα όρια του γελοίου.

Από το πρωί τα μέσα του ομίλου της Hurriyet έγραφαν ότι οι Έλληνες παραβίασαν τη συμφωνία (ποια άραγε συμφωνία) και πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια. Έγραφαν μάλιστα στην ηλεκτρονική τους έκδοση ότι στο ελικόπτερο επέβαινε ο αρχηγός του ΓΕΣ. Ποια είναι η πραγματικότητα; 

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Νίκησε Καλλονή και αγγαρεία ο ΠΑΣ

Κύπελλο Ελλάδος: Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 1-3 Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε με 3-1 εκτός έδρας της Καλλονής για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, καθώς ο ΠΑΣ είχε ήδη προκριθεί πρώτος και η Ξάνθη δεύτερη.
Οι Γιαννιώτες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5' με το τέρμα του Γιάκου. Ο Γαρουφαλιάς στο 42' σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, με τον Σκόνδρα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 62'. Η Καλλονή σημείωσε το γκολ της τιμής στο 83' με τον Τριανταφύλλου και αποχαιρέτησε το θεσμό.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου): Μανιάτης, Ευαγγελιδάκης, Τζελίδης, Σάββα, Ποζατζίδης, Αποστόλου, Γιούκαρης (55' Γιώργου), Χιντασέλι (74' Γκαμάγκας), Λαμπράκης, Κέρι, Σοφιάνης (67' Τριανταφύλλου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Μαυροπάνος (67' Μασούρας), Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Δώνης, Καρανίκας, Νικολιάς, Φερφελής, Γιάκος.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3
Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη 1-1 

H βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. ΠΑΣ Γιάννινα 9 (5-1)
2. Ξάνθη 4 (4-3)
3. Αγροτικός Αστέρας 4 (3-3)
4. Καλλονή 0 (3-8)

EKTAKTO: Νέα επιδείνωση του καιρού Έρχονται χιόνια και πολύ κρύο - ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΘΑ «ΝΤΥΘΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Η κακοκαιρία «επιστρέφει» στη χώρα μας, κάνοντας αισθητή την παρουσία της για δύο τουλάχιστον ημέρες.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με χιόνια σε πολλές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Μνημόνια μέχρι… τη Δευτέρα Παρουσία. Τσίρκο (για άλλη μια φορά) η Βουλή

Τους είδατε; Τους ακούσατε; Τους θαυμάσατε; Για μια ακόμη φορά, η Βουλή έγινε σήμερα τσίρκο, με αδιανόητες εκφράσεις και επίπεδο που θα έκανε τους πάντες να κοκκινίζουν.
Ένα πολιτικό δυναμικό μοιραίο και τραγικό. Πολύ χειρότερο της συγκυρίας. Κατώτερο του επιπέδου και των απαιτήσεων της ελληνικής κοινωνίας.
Θλιβερές φυσιογνωμίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρήκαν στη Βουλή… δουλειά, καθώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν μισθό ως σκληρά αμειβόμενοι πολίτες. Είδαν τη δική μας ψήφο ανοχής, ως επένδυση για το προσωπικό μέλλον τους. Για την προσωπική ευημερία τους.
Το συμπέρασμα είναι κοινότυπο. Μνημόνια μέχρι… τη Δευτέρα Παρουσία. Γιατί, όλοι αυτοί είναι ικανοί να οδηγήσουν τη χώρα σε αυτοκτονία… περισσότερες από μια φορές.
ysterografa.gr

«ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ, ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Ψηφίστηκαν οι παροχές Τσίπρα στην Βουλή με 196 «Ναι»

Βουλή Live: Πέρασαν τα μέτρα Τσίπρα με 196 `ναι` 
Ψηφίστηκαν στην Βουλή λιγο μετά τις 19.00, οι εξαγγελίες που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίες έχουν να  κάνουν με το έκτακτο εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου..
Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν συνολικά 196 βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θετικά ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Νικος Νικολόπουλος, Δημήτρης Καρράς.
«Παρών» δήλωσαν 61 βουλευτές από τη ΝΔ, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Απουσίαζαν 14 βουλευτές: από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές
Ψήφισαν συνολικά βουλευτές 257 βουλευτές. 

Γκρίνια και αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ! Εσωτερικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ψηφοφορία για το επίδομα Τσίπρα στους συνταξιούχους. 
 Στελέχη του κόμματος λένε πως "στηρίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης γινόμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ", ενώ να θυμίσουμε πως νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πως διαφωνεί με το "ναι" του κόμματος, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να απέχει.

ΣΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ Χαμός στην Βουλή: Αδωνις: «Κότα λειράτη, αρχιγαϊδούρι!» – Πολάκης: «Είσαι πιστό σκυλί του Σόιμπλε!» [βίντεο]

Χαμός στη Βουλή: Άδωνις: «Είσαι κότα λειράτη» - Πολάκης: «Είσαι σκυλί του Σόιμπλε» (vid)
Χαμός έγινε στην Βουλή με τους Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη να απευθύνονται ο ένας στον άλλον με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε

«Μπουρλότο – μπουρλότο σε κάθε Τσακαλώτο», φωνάζαν έξω από την Βουλή οι εργαζόμενοι του καζίνο της Πάρνηθας


«Μπουρλότο – μπουρλότο σε κάθε Τσακαλώτο» και «αν θέλετε η Πάρνηθα να μείνει στο βουνό όχι καζίνο στο Ελληνικό», φωνάζουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του καζίνο της Πάρνηθας που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.
Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που δίνει το πράσινο φως στην λειτουργία Καζίνο στην περιοχή του Ελληνικού καθώς και την λειτουργία μίνι καζίνων με μηχανήματα στον ΟΠΑΠ.

Στο δρόμο οι συνταξιούχοι – Διαδηλώνουν πετώντας πενηντάρικα-χαρτοπετσέτες


Πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιούν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, διεκδικώντας στο ακέραιο ό, τι τούς έχει αφαιρεθεί από τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους. Κεντρικό σύνθημα των συνταξιούχων είναι ότι «δε σκύβουν το κεφάλι» και δεν δέχονται τον «εμπαιγμό με ψίχουλα που πάνε να μοιράσουν σε σχέση με αυτά που τους έχουν πάρει».

Γιατί η γάτα μου γρατζουνάει τα πάντα;



stogiatro.gr 


Γιατί η γάτα μου γρατζουνάει τα πάντα;

catclaws.jpg


Τα νύχια είναι το όπλο που έδωσε η φύση στη γάτα σας για να μπορεί να κυνηγάει. Έτσι και το γεγονός ότι πού και πού θέλει να τα... ακονίζει έχει τη βάση του στα ένστικτά της. Οι γάτες γρατζουνάνε για διάφορους λόγους.

Διαβάστε περισσότερα 


handsfreedriving.jpgMε ή χωρίς hands-free, το κινητό στο αυτοκίνητο αποσπά την προσοχή


Η χρήση hands-free στην οδήγηση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας όσο θα την αποσπούσε και το να μιλούσατε με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, υποστηρίζει νέα μελέτη για την οδική ασφάλεια από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ.

Διαβάστε περισσότερα 

college-students-eat.jpgΟι σπουδές μας... παχαίνουν!


Η φοιτητική ζωή είναι αλήθεια ότι συχνά συνοδεύεται από διατροφικές ατασθαλίες, πολύ πρόχειρο φαγητό και άπειρους καφέδες. Για μια σειρά από λόγους, για τους περισσότερους φοιτητές, η τελετή ορκομωσίας

Ο σχεδιασμός πρέπει να διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων - Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός για το σχέδιο νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός - Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Την ανάγκη ευελιξίας στα επίπεδα και στον τρόπο σχεδιασμού ανέδειξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο «Χωρικός Σχεδιασμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη», το οποίο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.

Κατά την ακρόαση φορέων στη σχετική συνεδρίαση της Βουλής ο Πρόεδρος του ΤΕΕ απευθυνόμενος στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη σημείωσε ότι το ΥΠΕΝ είναι περισσότερο αναπτυξιακό Υπουργείο από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο θήτευσε προηγουμένως ο Υπουργός, καθώς το ΥΠΕΝ είναι εκείνο που θέτει τους κανόνες με βάση τους οποίους μπορούν ή όχι να υλοποιηθούν οι επενδύσεις, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα όπου υπάρχει πρόβλημα (σύνθετα τουριστικά καταλύματα, μονάδες αποκατάστασης υγείας κλπ)

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Μανθάτη πέρασε από την Σπάρτη

Σπάρτη - Ολυμπιακός 0-1 για το Κύπελλο ΕλλάδαςΟ Ολυμπιακός με γκολ του Μανθάτη  στο  66’  πέρασε από την έδρα της  Σπάρτης  κάνοντας το3Χ3 στον δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Σπάρτη που ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μελίσσα.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με δύο μακρινά σουτ από τον Ηλιόπουλο και Παπαχρήστο, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Χουτεσιώτης.
Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Πάολο Μπέντο έγινε στο 37’ με τον Καμπιάσο να στρώνει ωραία στον Ντε Λα Μπέγια και ο Ισπανός με δυνατό σουτ να υποχρεώνει τον Μελισσά σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.
Δύο λεπτά μετά, ο Καμπιάσο βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αργεντινός έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μελίσσα.
Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με το ίδιο τέμπο, αλλά η είσοδος του Μανθάτη στο 55’ έδωσε νέα πνοή στους Πειραιώτες.
Ότι δεν κατάφερε ο Ανδρούτσος στο 64’, το κατάφερε ο Μανθάτης δύο λεπτά αργότερα. Ο Πάρντο γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο νεαρός παίκτης των «ερυθρόλευκων» με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1.
Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός κράτησε με ευκολία το προβάδισμά του και το 0-1 έμεινε μέχτι το τέλος.
ΣΠΑΡΤΗ (Αντωνίου):Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (67’ Παναγιώτου), Αναστασόπουλος, Κατσίκης, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς (70’ Αρσενίεβιτς), Βελλίνης (80’ Χαδιάρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάολο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ρέτσος (79’ Βούρος), Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια (75’ Τσιμίκας), Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Πάρντο, Τσόρι, Μάριν (56’ Μανθάτης), Ανδρούτσος
Τα αποτελέσματα της 3ης  αγωνιστικής
Χανιά - Πλατανιάς 1-2  (4΄ Ντιλαβέρ αυτογκόλ - 24’ Γιακουμάκης, 27’Ντίνας)
Σπάρτη - Ολυμπιακός  0-1 (66΄Μανθάτης)
Η βαθμολογία
Ολυμπιακός 9 (8-0) 
Πλατανιάς   6  (3-4) 
Σπάρτη       3  (4-2)  
Χανιά          0  (1-10) 

Πανσερραϊκός - Πανιώνιος 0-3 για το Κύπελλο Ελλάδας

Πανσερραϊκός - Πανιώνιος 0-3 για το Κύπελλο Ελλάδας 

Ο Πανιώνιος των πολλών απουσιών, δεν είχε κανένα πρόβλημα στις Σέρρες και επικράτησε εύκολα του Πανσερραϊκού με 3-0, στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του ογδόου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος, σε ένα αποτέλεσμα, όμως, που δεν του χάρισε απολύτως τίποτα, πέραν του γοήτρου. To σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 73', όταν ο Σαββίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ν Γκογκ στόπαρε τη μπάλα αφύλαχτος και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στη συνέχεια και δύο λεπτά αργότερα, στο 75' για την ακρίβεια ο Τσούτσης έκανε λάθος, ο Ολαϊτάν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, έδιωξε προσωρινά ο Μέλκας, όμως ο Ν' Γκογκ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ από διαγώνια δεξιά σκόραρε για δεύτερη φορά.Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πινιώτης, στο 81', όταν μετά το τετ α τετ του Ν' Γκογκ με τον Μέλκα πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 για τον Πανιώνιο, τρία λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ως αλλαγή στη θέση του Καθάριου.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης (72' Κάκκο), Καψάλης, Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Τσομαχασβίλι (65' Τσούτσης), Ρούτσης, Τάντιτς, Κτιστόπουλος, Φουσού (56' Τσιμίκας), Κανούλας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Βοσνιάδης, Σταυρόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκουϊοατά, Μασούρας, Καθάριος (78' Πινιώτης), Βουκελάτος (84' Κερασίδης), Σαββίδης, Κρητικός, Ν' Γκογκ, Ολαϊτάν.
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1 (27' Βλάχος / 50' Γιακουμάκης)
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-3 (73' και 75' Ν' Γκογκ, 81' Πινιώτης)
Η βαθμολογία
1.Κισσαμικός 7 (6-1)
2.Λεβαδειακός 5 (7-2)

----------------------------
3.Πανιώνιος 4 (3-3)
4.Πανσερραϊκός 0 (1-8)

Η Σπάρτη στην εποχή των δέντρων!

Η Σπάρτη στην εποχή των δέντρων!
Ποδόσφαιρο μιας άλλης εποχής παρακολουθούν ο φίλαθλοι στο Σπάρτη Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι θεατές είναι μαζεμένοι εκτός γηπέδου, γύρω από αυτό πάνω σε ένα ύψωμα με ελιές. Αυτή η εικόνα θύμισε σκηνές από τη δεκαετία του '50 και του '60, όταν ο κόσμος σκαρφάλωσε στα δέντρα και στριμωχνόταν στους λόφους και τα νταμάρια για να παρακολουθήσει μπαλίτσα που παιζόταν σε γήπεδα που δεν είχαν καν χορτάρι!  
Ο λόγος που ο κόσμος μαζεύτηκε στις ελιές και τους λόφους είναι η μικρή χωριτικότητατου γηπέδου (μόλις 1000 άτομα), ενώ οι πιο προνοητικοί είχαν και πριόνι μαζί τους για να κόψουν ξύλα που τυχόν τους εμποδίζουν το θέαμα. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι Σπαρτιάτες είναι λιτοί άνθρωποι και δεν έχουν ανάγκη πολυτέλειες από αρχαιοτάτων χρόνων. Δε θα τους ήταν εμπόδιο να μην κάτσουν σε κερκίδα

Κόψε κόψε. Μείον 10-18 τοις εκατό στις συντάξεις μέσω κατάργησης οικογενειακών επιδομάτων


 
Τέλος στα οικογενειακά επιδόματα, συζύγου και παιδιών, που χορηγούν 15 ταμεία βάζει το νέο ασφαλιστικό για τους νέους συνταξιούχους, επιφέροντας έτσι κατ’ έμμεσο τρόπο μια...

Ο Πατούλης δεν εμπιστεύεται τη Δούρου για τα σκουπίδια ...

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου είναι μια «βόμβα», που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Εξαιτίας των ερασιτεχνισμών και  ...
airetos.gr

Βερναρδάκης: Παράνομες οι απολύσεις συμβασιούχων από ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα –Έρχεται εγκύκλιος

Παράνομες χαρακτήρισε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τις 72 απολύσεις στο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας τις οποίες είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βερναρδάκης που βρισκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό τόνισε

Επιστολή Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ Φάνη Στεφανόπουλου, προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας για το πρόγραμμά της για τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων

Σχολιάζοντας τα όσα ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς δήλωσε σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο του, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με επιστολή του αρμόδιου Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ Φάνη Στεφανόπουλου, την οποία ζητεί όπως αναγνωσθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας για να ενημερωθούν οι Σύμβουλοι και οι πολίτες, ενημερώνει για το πρόγραμμά της για τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων.
Στόχος του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή είναι «η καθιέρωση ενός κοινωνικού μοντέλου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών της Πελοποννήσου και όχι η δημιουργία μιας ακόμη κοινωνικής δομής»

Ακολουθεί η επιστολή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Άδωνις: Γαϊδούρι, θρασύδειλε απατεώνα, κότα λειράτη! - Πολάκης: Ρε ψεύτη είσαι με τον Σόιμπλε; -…

Ο χρήστης parakato.gr έκανε Tweet: ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ Ο Άδωνις για τον Πολάκη: «Μια κότα λειράτη τέτοια» - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ Ο Άδωνις για τον Πολάκη: «Μια κότα λειράτη τέτοια» - ΒΙΝΤΕΟ