Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί είμαστε οι λιγότερο ανταγωνιστικοί μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών

 Γιατί είμαστε οι λιγότερο ανταγωνιστικοί μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, η λίστα κατάταξης όλων των χωρών  σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα
Του Χρήστου Καψάλη

To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (Global Competitiveness Report 2014-2015) έδωσε  στην δημοσιότητα, την επικαιροποιημένη λίστα κατάταξης όλων των χωρών του κόσμου σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα.
Σε αυτή την παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα αναρριχήθηκε κατά 10 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 81η θέση σε σύνολο 144 κρατών (πέρυσι βρισκόταν στην 91η θέση).
Μετά από αυτή την «επιτυχία», είναι βέβαιο ότι οι συγκυβερνώντες θα πανηγυρίσουν και θα σπεύσουν να την συμπεριλάβουν στο success story της πολιτικής τους. Είναι προφανές επίσης ότι θα ισχυριστούν πως δικαιώνεται η πολιτική της καταβαράθρωσης των μισθών, της ανεξέλεγκτης «ελαστικότητας» στις συνθήκες εργασίας και της εξαφάνισης των συλλογικών συμβάσεων.
Τι αποκαλύπτει όμως η κατάταξη των χωρών;
Πρώτη στη λίστα η Ελβετία (με υψηλότατους μισθούς) και τελευταία η Γουινέα
Και τι λέει για την Ελλάδα η ανακοίνωση του Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ;

Ο Χαρδούβελης σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου για τον ΕΝΦΙΑ!

xardouvelis

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος… προκάλεσε τον Γκίκα Χαρδούβελη να απαντήσει για τα λάθη και τις αδικίες που παρατηρούνται στον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν… σήκωσε το γάντι!
«Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι δικό μου δημιούργημα και δεν θα απολογηθώ για αυτόν» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει αποστάσεις από το συγκεκριμένο νόμο και… καρφώνει τον Γιάννη Στουρνάρα.
Τον βρήκε έτοιμο όταν ανέλαβε το υπουργείο και σε προηγούμενες ανακοινώσεις και δηλώσεις του έχει επισημάνει πως από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του.
Ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε δε, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Θεσσαλονίκη, ότι θα υπάρξουν και νέες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα.
Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι σταθερή όσο είναι εντός της ζώνης του ευρώ.
«Παρά την τεραστία κρίση παραμένουμε παίκτες, είμαστε στη ζώνη του ευρώ… Όσο είσαι στο παιχνίδι ακόμη κι αν είσαι δυσαρεστημένος, είσαι στο παιχνίδι και κάτι θα βγάλεις από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν όταν ο υπουργός, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα “έχουν ξεβολέψει πολύ κόσμο” και ανέφερε ως παράδειγμα και τα επιμελητήρια.
Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μίχαλου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Χαρδούβελη, σε έντονο ύφος, έκανε λόγο για “καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης”, για “230.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο”, προβλέποντας ότι “δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα” από τη στιγμή που – όπως είπε - η φορολογία των επιχειρήσεων έχει φθάσει στο 50% και στη γειτονική Βουλγαρία είναι στο 10%. , όταν υπάρχει γραφειοκρατία και έλλειψη ρευστότητας.
 

Σαμαράς: Ανέκδοτο η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση του ΝΑΤΟ!

samaras1

Από την Ουαλία, όπου βρέθηκε για να δώσει το «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολίασε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «διάλυση του ΝΑΤΟ» ή έξοδο της Ελλάδας από τη Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «θέση – ανέκδοτο».
«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:
«Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ, μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».
Στο θέμα αναφέθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι  επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό»

ysterografa.gr

Tα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες έξι μελών της εγκληματικής σπείρας, που είχαν "ρημάξει" διαμερίσματα σε Πάτρα , Λουτράκι και Καλάβρυτα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αχαΐας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που συνελήφθησαν την 16-7-2014, στην Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι δράστες είχαν διαπράξει από τον Απρίλιο του 2013, τουλάχιστον 17 κλοπές σε διαμερίσματα στην Πάτρα, στο Λουτράκι Κορινθίας και στα Καλάβρυτα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.(Σχετικό το από 18-7-2014 Δελτίο Τύπου).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:



Α ) ΚΙΤΣΑ Ειρήνη του Νικολάου και της Κυριακής γεν. 20/01/1994 στην Αθήνα 
Β) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ Κυριακή του Ιωάννη και της Μαρίας γεν. 27/11/1976 στο Περιστέρι Αττικής,

Γ) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή του Ιωάννη και της Μαρίας γεν. 28/12/1972 στη Θεσσαλονίκη,
Δ) ΧΑΛΚΙΑ Σπυριδούλα του Θωμά και της Ευδοξίας γεν. 15/07/1974 στην Αθήνα


Ε) ΚΙΤΣΑ Νικόλαο του Εμμανουήλ και της Παναγιώτας γεν. 3/11/1976 στην Αθήνα
ΣΤ) ΣΤΡΑΤΗ Χρήστο του Νικολάου και της Παρασκευής γεν. 20/12/1990 στην Αθήνα
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση διάρκειας μέχρι την 18.01.2015, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων, με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2610-695141 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ , στο Δερβένι, ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά 2014-15.

Logo.doe
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ αρχίζει τη νέα διδακτική χρονιά 2014-15 την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές ξεκινούν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.
Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου, και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων, ORFF.
Ανάλογα με την ζήτηση, θα δημιουργηθούν και οι σχολές που προβλέπει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού για την ίδρυση του Ωδείου.
 Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας ακολουθεί κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ και τα δίδακτρά του είναι από τα χαμηλότερα πανελληνίως (Προκαταρκτική : 50 €).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ στα τηλέφωνα :

 • ΩΔΕΙΟ : 2743 0 31252 (καθημερινά 5:30-8:30)
 • Στέλιος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής) : 6946 767730 

 • Δημαρχείο Ευρωστίνης :
  2743 3 60101 (12.00 - 3.00 μ.μ.)
 6940 065673 (6.00 - 9.00 μ.μ.)

Συμφωνία για εκεχειρία ανάμεσα σε Ουκρανία και φιλορώσους αυτονομιστές

katapafsi

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax αναφέρει ότι η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές υπέγραψαν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.
Η κατάπαυση του πυρός ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα, αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου που επικαλείται πηγή κοντά στις συνομιλίες.
H συμφωνία για εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνει ανταλλαγή αιχμαλώτων, απόσυρση στρατευμάτων και βαρέων όπλων, καθώς και πρόβλεψη για ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Το μεγάλο αδιέξοδο και ο αργός θάνατος της Ελλάδος

Εμφάνιση DSC00008.JPGΟ πιο φιλοσοφημένος άνθρωπος είναι ο απλός, ο προσγειωμένος. Η γνώση είναι μόνον ένα εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Διότι όταν το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς και ενάντια προς την φύση του ανθρώπου και την κοινωνία, τότε γίνεται άκρως επικίνδυνο. Όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουμε την διαίσθηση, ότι η κρίση που εμείς ως Λαός βιώνουμε, όχι μόνο βαθαίνει, αλλά οδηγεί την Πατρίδα μας σε αργό θάνατο. Δυστυχώς μόνο το Πολιτικό Σύστημα Εξουσίας και όλοι εκείνοι οι Θεσμοί της Πολιτείας που το στηρίζουν δεν θέλουν να αντιληφθούνε την κρισιμότητα της κατάστασης και τον μεγάλο εθνικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Η κλήρωση στη Γ' Εθνική Κατηγορία - 3ος όμιλος

  Νίκη για Καλαμάτα στα γενέθλια του Λουτρακίου | onsports.gr
Διεξήχθη η κλήρωση της Γ’ Εθνικής, με τον 3ο Όμιλο να μην επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις στην πρεμιέρα.

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, ο A.O Λουτρακίου θα κάνει πρεμιέρα στο... σπίτι του, καθώς από την σημερινή κλήρωση προέκυψε πως θα φιλοξενήσει στο «Θώδειο» τον Αστέρα Μαγούλας στις 14/9 και ώρα 17:00.

Οι «ορανιε», που τοποθετήθηκαν στον τρίτο από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας, θα σκοπεύσουν την καλύτερη διάκριση .
Στον ίδιο όμιλο είναι ιστορικές ομάδες όπως ο Πανελευσινιακός , ο Βύζας Μεγάρων, η Καλαμάτα και ο Παναργεικός , αλλά και οι Παναρκαδικός, Ζακυνθιακός, Μανδραϊκός , Δόξα Μανολάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Κύμη,Ερμής Κιβερίου, Αχαϊκή, Αιολικός ...

Ο Αιολικός είναι ο… τυχερός της υπόθεσης, αφού ξεκινάει με ρεπό, ενώ η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την Κύμη κι ο Παναργειακός θα παίξει στο Άργος με τον Παναρκαδικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής

1η Αγωνιστική / 16η Αγωνιστική
Αχαϊκή – Ερμής Κιβερίου
Πανελευσινιακός – Ζακυνθιακός
Μανδραϊκός – Δόξα Μανολάδας
ΠΑΟ Βάρδας – Βύζας Μεγάρων
ΠΑΟ Λουτρακίου – Αστέρας Μαγούλας
Καλαμάτα – Κύμη
Παναργεικός – Παναρκαδικός
Ρεπό: Αιολικός

Διαφωνία Σαμαρά και Ερντογάν για το Κυπριακό – Ανησυχία της Άγκυρας για το αντιρατσιστικό



Πενήντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι… διαφωνούν στο Κυπριακό, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τις ενστάσεις του για το αντιρατσιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος για τη συνάντηση και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι το τηλεφώνημα με το οποίο τον συνεχάρη για την εκλογή του, ήταν από τα πρώτα που δέχθηκε.
Ξεκινώντας, ο κ. Ερντογάν είπε ότι είμαστε φίλοι και γείτονες και πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας υπέρ της ευημερίας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στον κ. Ερντογάν ότι δεν πρέπει με τις πράξεις και τις δηλώσεις μας να δημιουργούμε περιβάλλον που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας.
Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και κάλεσε τον κ. Ερντογάν να ασκήσει πλήρως την επιρροή του για την αποφυγή εξάρσεων στην περιοχή.
Για την Κύπρο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη- Έρογλου. Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η λύση να είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αφού υπενθύμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε ειδική αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δυναμιτίζουν τις συνομιλίες και υποσκάπτουν την προοπτική εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.
Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί δύο κρατών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Λοιπόν κ. Πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς».
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου εκφράζοντας την ανησυχία του για προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι πρόκειται για πράξη εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση που αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη Τουρκία.

Εκλογές πριν ή μετά τη Σύνοδο του Νοεμβρίου για το ελληνικό χρέος;

Angela-Merkel-Christine-Lagarde

Η είδηση για την έκτακτη “Σύνοδο Κορυφής” του Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από εκείνη που της δόθηκε σε μια πρώτη ανάγνωση, και συνδέεται ευθέως με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.
Το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου λοιπόν αποκτά εκ των πραγμάτων διαστάσεις σημείου αναφοράς για το μέλλον της χώρας, και προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το αν θα οδηγήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών νωρίτερα ή… αμέσως μετά.

Τι σημαίνει για την τσέπη μας η μείωση επιτοκίων

Σημαντικές και επιτέλους προς το καλύτερο για την τσέπη μας αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις από την απόφαση μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ από τον Ντράγκι.

Ο κ. Νίκος Γεωργικόπουλος, ειδικός ερευνητής-αναλυτής χρηματοοικονομικών και επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απάντησε αναλυτικά στο δελτίο ειδήσεων του Star για τις επιπτώσεις της απόφασης Ντράγκι:

Τι σημαίνει η απόφαση Ντράγκι;

Ήταν μια ιστορική απόφαση, κανείς δεν περίμενε την πτώση σε αυτά τα επίπεδα, ούτε οι αγορές το περίμεναν. Αυτό σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες μεγαλύτερη ρευστότητα εφόσν οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές τράπεζες περάσουν το χαμηλότερο κόστος δανεισμού τους στην πραγματική οικονομία., δηλαδή στις ανάγκες για νέα δάνεια.

Για το αν μπορούν να μην παράσχουν ρευστότητα οι τράπεζες:

Ο Ντράγκι έκανε κάτι πάρα πολύ έξυπνο, χρησιμοποίησε και συμβατικά και αντισυμβατικά «όπλα». Τα συμβατικά ήταν μείωση του συμβατικού επιτοκίου. Το αντισυμβατικό είναι ότι αυτούς που «παρκάρουν» τα χρήματα τους τιμωρεί . Πρέπει τώρα οι τράπεζες των χωρών που έχουν προβλήματα, όπως στην ελληνική οικονομία, να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για προσωρινά και τεχνητά μέτρα για να κινηθεί το χρήμα στην αγορά. Μετά θα «μαζευτεί» το χρήμα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα αιφνιδιαστικό και πολύ καλό μέτρο και για τις αγορές.

Αποκλιμακώνονται τα επιτόκια των δανείων;

Αυτό είναι το πρώτο και κυριότερο που σημαίνει η απόφαση

Πρακτικά τι σημαίνει για τη ρευστότητα αυτό;

Σημαίνει ότι εκεί που δεν μπορούσαν μέχρι τώρα λόγω των συνθηκών στις αγορές να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων οι επενδυτές, θα μπορέσουν τώρα να προχωρήσουν σε αυτές, λόγω μεγαλύτερης ρευστότητας από τις τράπεζες, σα να τυπώθηκε χρήμα.

Τι συμβαίνει με το ευρώ;

Ήδη πέφτει το ευρώ που σημαίνει ότι οι αγορές ελληνικών προϊόντων γίνονται πιο ανταγωνιστικές και θα επηρεάσει και τις αγορές ελληνικών ομολόγων , αφού θα πληρώνουμε λιγότερο επιτόκιο και θα υπάρχει φθηνότερο 3δανεισμός

Θα μειωθεί το επιτόκιο στους δανειολήπτες;


Οι τράπεζες θα πιεσθούν σε αυτή την κατεύθυνση και θα αναγκαστούν από τις συνθήκες να το κάνουν. Άλλωστε θα τιμωρούνται με χαμηλή απόδοση αν δεν διοχετεύσουν τα χρήματα στην αγορά.

Θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει πιο σύντομα στις αγορές;

Δεν ξέρουμε αν θα βγει πιο σύντομα, αλλά θα βγει πιο εύκολα.

Star.gr
- See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=13381#sthash.4QYFmpsq.dpuf

Κουμουτσάκος: Νέα εποχή στην οικονομία μετά την ομιλία του Σαμαρά στην ΔΕΘ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “RETHINK ATHENS”
 Ο Γιώργος Κουμουτσάκος προανήγγειλε ότι θα διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο στην ελληνική οικονομία μετά τα όσα θα πει ο Αντώνης Σαμαράς στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Μέσω της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θα σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή κανονικότητας στην οικονομία χωρίς όμως τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο νέος επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στον Real FM, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν θα δοθεί μια εικόνα πλήρους ανατροπής.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα υπάρξουν στοχευμένες, μονομερείς βελτιώσεις όπου είναι εφικτό και απαραίτητο χωρίς να προκληθεί κίνδυνος για το ελληνικό πρόγραμμα.

Με πακέτο στοχευμένων φοροελαφρύνσεων ο Σαμαράς στην ΔΕΘ


 Ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων για την ανακούφιση των πολιτών, χωρίς να έχει την απόλυτη συμφωνία με την τρόικα.
Όπως αναφέρει το «Βήμα» ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Επίσης, θα αναφερθεί στην κατάργηση των περισσότερων φόρων υπέρ τρίτων και στον συμψηφισμό χρεών κράτους–ιδιωτών.
Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά), ενώ θα κάνει και ειδική αναφορά στον ΕΝΦΙΑ, όπου ο κ. Σαμαράς για τις εκπτώσεις που θα επιβληθούν για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ θα μιλήσει και για τις αλλαγές των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου κατεγράφη και το μεγάλο πρόβλημα με τις αντικειμενικές αξίες.
Επίσης ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δίνοντας βαρύτητα στην τετραμερή συνάντηση (Ελλάδα, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) που θα γίνει στην Ουάσινγκτον στις 14-15 Νοεμβρίου, ενώ θα μιλήσει και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό τα επόμενα χρόνια.

Δημόσιο: Μειώνονται σε 3.000 οι απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου – Τι δέχθηκε η τρόικα για τις προσωρινές διαταγές

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις συνομιλίες του Παρισιού η τρόικα δέχθηκε να προσμετρηθούν στις 6.500 απολύσεις για τις οποίες υπάρχει δέσμευση να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου 3.500 συμβασιούχοι που παραμένουν στη θέση τους χάρη σε δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 1.800 συμβασιούχοι που απασχολούντο, κυρίως στους ΟΤΑ, βάσει προσωρινών διαταγών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολυθούν και οι υπόλοιποι.
Αυτό σημαίνει ότι μικραίνει η δεξαμενή των απολύσεων που θα γίνουν από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει, πλέον, να κάνει 3.000 και όχι 6.500 απολύσεις.  
Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει στην Τρόικα εδώ και μήνες ο ΥΠΔΜ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά μέχρι τώρα δεν γινόταν δεκτό. Τώρα, όμως, οι εκπρόσωποι των πιστωτών, αν και ζήτησαν επίσπευση των απολύσεων, έδειξαν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και αυτό εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως κίνηση στήριξης.

Απολύσεις στο Δημόσιο και το 2015!

EfSynI

Στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο νέων απολύσεων στο Δημόσιο και το 2015, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η τρόικα εμμένει στις θέσεις της περί νέων απολύσεων στο Δημόσιο, αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι.

Να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι των δανειστών μας απολύσεις το 2015, με το νούμερο να πλησιάζει τις 4.000.

Παπαγεωργόπουλος: Κανείς δεν θα πει πως μπήκα φυλακή

papageorgopoulos-fylaki

Νέα επιστολή ανέβασε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην ιστοσελίδα του υπερασπιζόμενος την αθωότητά του, ενόψει και της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ.
Αναλυτικά η επιστολή του κου Παπαγεωργόπουλου:
«Ανοίγει αύριο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεγάλη ημέρα!
Θα έρθει ασφαλώς και ο Πρωθυπουργός, ίσως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ίσως και κάποιος εκπρόσωπος της Ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός θα ρωτήσει: «Τι κάνει ο Παπαγεωργόπουλος;» Τι κάνει ο επί 12ετία Δήμαρχος της πόλης;
Ασφαλώς θα του πουν ότι είμαι στην φυλακή, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα του πουν ΠΩΣ με έβαλαν στην φυλακή!
Γι’ αυτό και εγώ γράφω αυτές τις γραμμές. Για να υπενθυμίσω ότι:

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 8.000 αποφοίτων ΑΕΙ, ΤΕΙ

Πρόγραμμα κατάρτισης περίπου 8.000 νέων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο καταρτίζει ο Οργανισμός σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας και η πρόσκληση του ΟΑΕΔ θα βγει τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου στο σκάι θα αφορά πρακτική άσκηση 6 μηνών με ασφάλιση και μισθό θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (586 ευρώ) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Στόχος είναι να αποκτήσουν οι συγκεκριμένοι νέοι επαγγελματική εμπειρία μέσω:
- Θεωρητικής κατάρτισης
- Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση.

Ο Σημίτης... προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία. Και ξεχνάει

Kostas-Simitis-Lukas-Papademos

Twitter@EmOikonomidis
Προφανώς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την Ιστορία τη γράφουν οι εκάστοτε νικητές των μαχών, όποιο κι αν είναι το πεδίο της κάθε αναμέτρησης. Με την ηχηρή ωστόσο προσθήκη, ότι στην ιστορική συγγραφή υποβοηθάει και το εύρος της μνήμης κάθε κοινωνίας, κάθε λαού. Δηλαδή, κατά κύριο λόγο η ανοχή του στη… λήθη.
Δέκα χρόνια μετά την απόσυρσή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία, ο Κώστας Σημίτης επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία, όπως φάνηκε με την ομιλία του στη χθεσινή επετειακή εκδήλωση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και πέρασε με… συζητήσιμο τρόπο στα χέρια του το μακρινό 1996.
Δικαίωμά του, θα πει κανείς. Κάθε πολιτικός άλλωστε επιχειρεί ως το επιλογικό κεφάλαιο της προσωπικής διαδρομής του στον δημόσιο βίο, να διορθώσει πτυχές και… σκοτεινές γωνίες. Και στη δική του περίπτωση, ο Κώστας Σημίτης έχει πολλές τέτοιες.
Καμία αντίρρηση… Εν μέσω μιας πολιτικής σύγχυσης και ενός χορού των άκρων, των ακροτήτων και του λαϊκισμού, σαν και αυτόν που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο τόπος, στον απόηχο της εθνικής αυτοχειρίας του Μνημονίου, ο λόγος του Κώστα Σημίτη ακούστηκε μετριοπαθής, ρεαλιστικός, περίπου ως… φωνή της λογικής.
Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε τον… κομιστή αυτού του λόγου. Το ποιός δηλαδή είναι το μέσο-μήνυμα. Και ο Κώστας Σημίτης είναι το απολύτως λάθος μέσο-μήνυμα στην αφετηρία της ‘”εθνικής επιστροφής” σε μονοπάτια έξω, πέρα και μακριά από την κρίση.
Ο πολιτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως “συνιδρυτής” του ΠΑΣΟΚ, και επιχείρησε να εκφράσει τον εκσυγχρονισμό που… όλοι θα θέλαμε να δούμε, υπήρξε ο βασικός πρωταγωνιστής και μεγάλος επιταχυντής της εθνικής διαδρομής της Ελλάδας στη χρεοκοπία.
Επί ημερών του, η διαφθορά και η διαπλοκή έγιναν συνώνυμα της καθημερινότητας του τόπου. Η Ελλάδα έζησε σκάνδαλα, το Χρηματιστήριο, την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους, το “ευχαριστώ” στους Αμερικανούς, την υπερτιμολόγηση των ολυμπιακών και των άλλων μεγάλων δημοσίων εργών, τη δημιουργική λογιστική, τις “περίεργες” εκλογές του 2000.
Ο ίδιος φυσικά μας είχε προειδοποιήσει. “Αυτή είναι η Ελλάδα”, όπως είχε παραδεχτεί σε μια ομιλία του.
Όσο για την “ισχυρή Ελλάδα”, που υποτίθεται ότι διαμόρφωσε, προφανώς και ήταν… μακέτο, με τις γνωστές, τραγικές συνέπειες που βιώνουμε σήμερα.
Η δε ισορροπία… πάθους που διακρίνει τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου, θα πρέπει ως ένα σημείο να αναζητηθεί και στο γεγονός ότι ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν εκείνος που ουσιαστικά του παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στο Συνέδριο του 1996, πηγαίνοντας κόντρα στην επιθυμία του πατέρα του, και στο υπόλοιπο παπανδρεϊκό στρατόπεδο.
Ώστε να συγκυβερνήσει ουσιαστικά μαζί του στα χρόνια που ακολούθησαν, και τελικά το 2004 να του… επιστρέψει ο Κώστας Σημίτης το ΠΑΣΟΚ, έστω και ως “θαμπό δαχτυλίδι”, όπως σωστά είχε διαπιστώσει ο Νίκος Παπανδρέου.
Η εποχή Σημίτη επέφερε τα πλέον καίρια χτυπήματα στο εθνικό dna, και δρομολόγησε την εθνική χρεοκοπία, οικονομική, ηθική, αξιακή και φυσικά πολιτικής ηγεσίας, που πιστοποιήθηκε το 2010.
Η Ελλάδα κόντυνε στα χέρια του “συστήματος Σημίτη”, που ήταν η φυσική εξέλιξη του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Κόντυνε πολύ. Γι’ αυτό και ο πρώην πρωθυπουργός, ενθυμούμενος τουλάχιστον την ακαδημαϊκή προϋπηρεσία του, θα έπρεπε να είναι περισσότερο εγκρατής.
Μια ολόκληρη χώρα δεν έχει ξεχάσει. Και δεν θα ξεχάσει…

ysterografa.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ // 12.09.2014



Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Δήμου Καλαμάτας, σας προσκαλούν σε σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ  της Πελοποννήσου με θέμα: «Νέοι και Εργασία: νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε για την απασχόληση». , που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, 17:00 - 21:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους, 33 - Καλαμάτα 24100).

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Έλληνες ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ομιλίες και παρουσιάσεις θα αφορούν, αφενός, στις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση των νέων και, αφετέρου,  τα μέσα και εργαλεία που θέτουν οι αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες Επικοινωνίας στη διάθεση των δημοσιογράφων για την κάλυψη της δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα εργασιών του Σεμιναρίου.
 
Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
 
Georgia Vouraki
Account Director
 
mscomm
 
11 P. RALLI Av.
TAVROS 17778
ATHENS 
 
F. +30 2107236208

ΟΜΑΔΑ ΝΟΣΤΟΣ: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

http://www.eleftheria.gr/viewimg.asp?pth=images/articles&img=NTABRHS-G..jpg&w=577&wm=0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η νέα πολιτική κίνηση «Νόστος», καλεί άμεσα τον κ. Χαρδούβελη και το σύνολο της κυβέρνησης να πάρουν τα λεφτά από τις γεμάτες τσέπες και να τα δώσουν στους άνεργους, στους δασκάλους και σε κάθε εργαζόμενο και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
 
ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 
Μπάμπης Σαβουλίδης
Αλεξάνδρα Τράγκα
Κώστας Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητος Βουλευτής)
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Γιώργος Ρωμανός
Κίμων Μανέτας
Γιώργος Νταβρής (Ανεξάρτητος Βουλευτής)
Απόστολος Τσιτσάρας
Μητρόπουλος Τάκης
Γιώτα Μπάγκα
Χρήστος Κόλιας
Ευαγγελία Κόλια
και άλλοι πάρα – πάρα πολλοί φίλοι - αγωνιστές

g.ntavris@parliament.gr


Πρόεδρος η Εύα Καϊλή

40 Βουλευτές συνυπογράφουν την ερώτηση του Κώστα Κόλλια για τα ΚΕΠΑ

40 Βουλευτές συνυπέγραψαν την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠΑ και τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης με τους υπογράφοντες.
Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2014
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
                κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Διαδικασίες αξιολόγησης ατόμων με αναπηρία από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Κύριε Υπουργέ,
Τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοι γινόμαστε σχεδόν καθημερινά αποδέκτες καταγγελιών και εκκλήσεων για βοήθεια από άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, οι οποίες αφορούν την απαράδεκτα χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για τη χορήγηση ή ανανέωση επιδομάτων που δικαιούνται από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Eρώτηση του Κώστα Κόλλια για την αξιολόγηση ατόμων με αναπηρία από τα Κέντρα Πιστοποίησης

Ερώτηση για την ταλαιπωρία που υφίστανται άτομα με αναπηρία κατά τις διαδικασίες πιστοποίησης, προκειμένου να λάβουν τα σχετικά επιδόματα, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας προς τον Υπουργό Εργασίας, την οποία συνυπογράφουν περισσότεροι από είκοσι Βουλευτές. Αναφορικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Κορινθίας, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που υφίσταται στις διαδικασίες αξιολόγησης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι καινούριο. Δυστυχώς, το γραφείο μου γίνεται σχεδόν καθημερινά αποδέκτης τέτοιων καταγγελιών, οι οποίες ως επί το πλείστον αφορούν την απαράδεκτα χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για τη χορήγηση ή ανανέωση των σχετικών επιδομάτων.

Μια πολύ κακή αρχή…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολύ κακή η αρχή που έκανε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Εντογάν, ο οποίος επέλεξε τα Κατεχόμενα για να πραγματοποιήσει την πρώτη (παράνομη) επίσκεψή του αμέσως μετά την εκλογή του.
Πολύ περισσότερο, που δεν αρκέστηκε στην (παράνομη) επίσκεψη, αλλά υπήρξε και εξαιρετικά προκλητικός, όχι μόνο καλώντας Ελλάδα και Βρετανία (ως εγγυήτριες δυνάμεις) να… πράξουν το καθήκον τους, αλλά και εκβάλλοντας κραυγές τόσο κατά την ομιλία του, όσο και στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έρογλου.
Ουσιαστικά, ο Ερντογάν τορπίλισε τις συνομιλίες, ξεκαθαρίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση ομοσπονδίας η οποία δεν θα βασίζεται στην αρχή των δυο κρατών, ότι η χώρα του στο Κυπριακό δεν είναι θεατής, ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ενσωμάτωση της τ/κ κοινότητας στο ελληνοκυπριακό κράτος ως μια μειονότητα», ότι «η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους».

Ντόρα: Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ


 http://www.star.gr/publishingimages/2013/06/220613133917_7129.jpg

H ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ  ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλημερίσουμε την κ. Μπακογιάννη, η οποία είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή και πρώτα να ευχηθούμε και περαστικά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ευχαριστώ πολύ να είστε καλά και καλό Φθινόπωρο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βγήκε, έτσι δεν είναι; Πήρε εξιτήριο
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι, είναι στο σπίτι στα Χανιά. Δόξα τω Θεώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γερός και δυνατός να είναι. Τι γίνεται; Πως βλέπετε τα πράγματα στο Παρίσι, στην διαπραγμάτευση; Βρεθήκατε στην πόλη, όχι για την διαπραγμάτευση. Πήγατε για άλλο λόγο.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ δεν είμαι για τη διαπραγμάτευση, είμαι για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ασχολούμαστε με την Ουκρανία, τη βία κατά των χριστιανών στην Μέση Ανατολή και το πρόβλημα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όπως ονομάζονται οι κύριοι αυτοί. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το οποίο είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Έτσι δεν είναι;

«Καρφώματα» και «τζαρτζαρίσματα» Δένδια στο Παρίσι


dendias-nikos
Ο υπουργός ανάπτυξης λάτρης και παλαιός αθλητής του μπάσκετ, συνηθίζει  να λέει πως και στην πολιτική χρειάζεται μελέτη του αντιπάλου,  καλές πάσες, σκρινάρισμα, τζαρτζάρισμα (αν χρειαστεί) και μετά κάρφωμα.

Με μπασκετική νοοτροπία ο Νίκος Δένδιας πήγε στο Παρίσι, ως δυναμικό μέλος της Ελληνικής ομάδας ..που βρέθηκε εκεί «εκτός έδρας», για να διεκδικήσει τη νίκη στις διαπραγματεύσεις.

Ο Κερκυραίος πολιτικός, ως γνωστό, από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, προσπαθεί να ιεραρχήσει τα προβλήματα και να δώσει επείγουσες λύσεις κυρίως στη μικρομεσαία επιχείρηση, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Στη βάση αυτή έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους και Ελληνικούς θεσμικούς φορείς  που αφορούν τόσο στη ρευστότητα όσο και στις διευκολύνσεις των οφειλών για τις επιχειρήσεις που δίνουν ένα αγώνα ζωής απέναντι στην ύφεση.

Το ταξίδι στο Παρίσι, αφορούσε στην κορύφωση των ενεργειών, προκειμένου να πειστούν οι δανειστές για το ορθό της Ελληνικής επιχειρηματολογίας. Όλο αυτό φυσικά δεν θα γινόταν, αν δεν εξαρτιόταν εκταμίευση δόσης από την υπογραφή της Τρόικα.

Όπως και να χει η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει κάποιους μήνες ακόμη υπό την «εποπτεία» των ξένων, όπως λέει η Ελληνική αποστολή.

Με «Καρφώματα» αλλά και δυνατά «τζαρτζαρίσματα» προσπάθησε ο Νίκος Δένδιας να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις Ελληνικές διεκδικήσεις, για τα φλέγοντα ζητήματα, όπως κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς, φοροελαφρύνσεις και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχοντας εξασφαλίσει από προηγούμενες συναντήσεις με Σόιμπλε, Βέμπερ κ.α. την πολιτική στήριξη.

Όπως είναι αναμενόμενο, την επίσημη ενημέρωση για τα «καλάθια» που έβαλε ο Δένδιας στο Παρίσι θα την μάθουμε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος έλεγε σε συνεργάτες στο Παρίσι πως «ακολουθούμε» τα βήματα της Εθνικής που μας κάνει υπερήφανους στο μουντομπάσκετ στην Ισπανία.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για τα "Παραπολιτικά" του www.news4all.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ (ξανά)τρομάζει για το ΝΑΤΟ

dritsas-tsipras











Λίγες ώρες μετά το ξεδίπλωμα του ευφάνταστου οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (όλα σε όλους), ακούστηκε χτες στη Βουλή από τον κ. Δρίτσα πως θα φύγουμε (ως χώρα) ΚΑΙ από το ΝΑΤΟ.

Αυτό, όπως ανέφερε βρίσκεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ..απλά κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής σύγκρουσης, μας το θύμισε.

Ακόμη το θύμισε την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία βρισκόταν στη συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Είναι σαφές πως η προσπάθεια του Τσίπρα να χτίσει ένα περισσότερο κεντρώο και χριστιανικό προφίλ, ανά πάσα ώρα και στιγμή αποδομείται, είτε από στελέχη του είτε από τα όσα τραγικά είναι «ζωγραφισμένα» στο κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Καμία αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τις «κομμουνιστικές» και επαναστατικές του συνιστώσες απόλυτα ενεργές.
Καμία αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει πως οι ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών βγαίνουν από τα αραχνιασμένα πολιτικά ντουλάπια και πως είναι δυνατόν να εφαρμοστούν για την κατάληψη της εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει όταν αμφισβητεί τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας, τη στιγμή που Βαλκάνια και Μεσόγειος φλέγονται.

Πέρα της Ευρωπαϊκής απομόνωσης που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και η στρατιωτική. Το ΝΑΤΟ ίσως είναι το μόνο "συνδικάτο" με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνομιλεί!

Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά, δείχνει πως χρησιμοποιεί τον φερετζέ του «κέντρου» για κρύψει τα τρομακτικά του άκρα.

Γρηγόρης Σταματιάδης
www.tokentro.gr

Ξέσπασμα Θάνου Τζήμερου: ΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙ!

Ξέσπασμα οργής του προέδρου της Δημιουργίας Ξανά με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.
Διαβάστε τι προκάλεσε την έκρηξη του Θάνο Τζήμερου και τον κάνει να νιώθει πολίτης-σκουπίδι!

Είμαι στη Θεσσαλονίκη για δουλειές. Ανέβηκα οδηγώντας. Χάνεις το μέτρημα από τα διόδια. Στα Τέμπη πληρώνεις δύο φορές για δρόμο που δεν έχει γίνει - (όπως και στον Κορίνθου - Πατρών). Δεν μπορώ να συνηθίσω ούτε στην αδικία, ούτε στην απάτη. Κάθε φορά που περνάω από τα Τέμπη αισθάνομαι την ίδια οργή. Με ποια λογική πληρώνω για δρόμο που δεν έγινε; ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ;;; Ένας υπουργός - λαμόγιο τα βρήκε με έναν εργολάβο - λαμόγιο και συμφώνησαν: βάλτους μωρέ εκεί πέρα να πληρώσουν, δε βαριέσαι! Και να διαμαρτυρηθούν στα τέτοια μας! Από τα δικά τους τα λεφτά θα φτιάξουμε τον δρόμο. Και μετά τους βάζουμε και ξαναπληρώνουν!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / LETTA KALAMARA JOURNALISTΤο πλιάτσικο που έγινε στο όνομα της Πατρίδας τα χρόνια του ξεπουλήματός της δεν έχει προηγούμενο, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Όλο το Δημόσιο βέβαια στα χρόνια της ιδοτέλειας έγινε κέντρο αφαίμαξης του δανεικού κρατικού πλούτου αλλά αυτό που έγινε από ένα συγκεκριμένο σκληρό δίκτυο επίορκων αξιωματικών δεν έχει σύγκριση σε ανηθικότητα με τίποτα άλλο.
Για τους αδαείς θεωρείται ότι το ένοπλο λησταρχείο στήθηκε στην κούρσα των εξοπλισμών, οι οποίες περιορίστηκαν τα τελευταία χρόνια μέχρι την πρόσφατη ψήφιση επί Υπουργού κ.Αβραμόπουλου των νέων αμφιλεγόμενων παραγγελιών. Για τους γνωρίζοντες το χώρο όμως το πάρτι έγινε κυρίως στις καθημερινές μικροπρομήθειες που εργολαβικά ανέλαβε το κεκαλυμένο δίκτυο ληστάρχων, ομολογουμένως όχι με ιδαίτερες αναστολές και καλύψεις.

ΙΣΧΥΡΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚ, ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τα κύρια υπεύθυνα κόμματα για την κατάντια της χώρας, σε μία ειρωνεία της πολιτικής ιστορίας του τόπου και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν ταυτόχρονα και τη μόνη ελπίδα για την αναγέννηση της χώρας. Αυτό αποδεικνύει τις ισχυρές ιδεολογικές ρίζες τους παράλληλα βέβαια με την επαχθή ενάσκηση της διοίκησης της χώρας από συγκεκριμένους, λαοπρόβλητους και μη, ηγέτες του παρελθόντος, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν τραγικά ελλιποβαρείς για την ιστορία της Ελλάδας
Ο κ.Σαμαράς, αν και δεν συνέπραξε με τον κ.Παπανδρέου διευκολύνοντας έτσι την άνοδο του κ.Βενιζέλου, είναι πλέον ο κυρίαρχος της πολιτικής. Ο κ.Βενιζέλος, αν και δεν συνέπραξε ποτέ ουσιαστικά με τον κ.Παπανδρέου, διευκολύνοντας την άνοδο του κ.Σαμαρά, είναι πλέον ο κυρίαρχος του κέντρου και της πολιτικής λογικής. Σε μία αγαστή συνεργασία ο ένας ενισχύει τον άλλο και ενδυναμώνουν την οικονομία και την κοινωνία τα τελευταία χρόνια με ελπιδοφόρες προοπτικές. Είναι δεδομένο ότι μεσοπρόθεσμα όταν θα έχουν επανασυσπειρώσει με τα έργα τους την κοινωνία γύρω τους, θα αποκολληθούν αποτελώντας ξανά ως ιδεολογικοί πυλώνες τα δύο κέντρα εξουσίας, σαφώς πιο ώριμα και υπεύθυνα.
Η ευημερία του λαού είναι το μόνο κριτήριο επιτυχίας η οποία θα καθορισθεί τόσο από το εξωτερικό με την ενεργή συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα όσο και από το εσωτερικό με την ικανότητα αξιοποίησης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Φυσικά το ξερίζωμα κάθε νοσηρής νησίδας του παρελθόντος, παρακρατικών, λαθρεμπόρων, δυναστών της αγοράς είναι προαπαιτούμενη για μία ισχυρή Ελλάδα που όλοι εύχονται το συντομότερο δυνατό. 
Κάθε αργοπορία, κάθε συνδιαλλαγή αφαιρεί ημέρες ζωής από την πολιτική συνύπαρξη των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου που στο μυαλό και το λόγο τους έγκειται αν θα αποδειχθούν η μακροβιότερη Κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία του τόπου...
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Εθνικά επικίνδυνος εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον με τις ριζοσπαστικές αντικρουόμενες θέσεις που αναπτύσσει ως ενδεχόμενες κυβερνητικές θέσεις της Ελλάδας.
Ο άθεος Τσίπρας επισκέπτεται το Άγιο Όρος και ψηφίζει παρών στη παροχή αργυρίων προς τους μοναχούς. Στη συνέχεια συναντάται με τους Έλληνες βιομηχάνους του ΣΕΒ με κεντρική πολιτική επιλογή την εθνικοποίηση των τραπεζών σε μία ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά χρήματος,  αγαθών και κοινωνιών. Τέλος σήμερα διακηρύσσει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ επαφίοντας την ασφάλεια της κοινωνίας αποκλειστικά στον ελληνικό στρατό, που προφανώς χρειάζεται πετρέλαιο και πυρομαχικά για να πολεμήσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ό,τι πιο επικίνδυνο έχει επιδείξει η πολιτική ιστορία του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες. Αν η απώλεια της μισής Κύπρου ήταν το όνειδος της δικτατορίας του Ιωαννίδη και του επιζώντος παρακρατικού μηχανισμού του η υλοποίηση των παραπάνω θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα κάνει το 1922 και τη Μικρασιατική καταστροφή με τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, να ωχριά. 
Η απόλυτη πολιτική και κοινωνική ανωμαλία της δεκαετίας του 2000 είναι απόλυτο φυσιολογικό να φέρει μία κοινωνική και πολιτική αντίδραση. Μετά από πέντε χρόνια αγώνων και θυσιών όμως είναι η απόλυτη πολιτική και κοινωνική αυτοκτονία η ανάδειξη στην εξουσία ασυνάρτητων συνιστωσών από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά συνασπισμένων.
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα κάνουν έντιμα και ανιδιοτελώς το καθήκον τους σε αυτή τη χώρα για να μη ζήσουμε ξανά πόνο και δίκες καταστροφής. Ο κ.Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι το νέο δεν αποτελεί και απαραίτητα νομοτέλεια εξουσίας, αν δεν στηρίζεται σε αρχές και αξίες...
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Σφοδρές σειμικές δονήσεις σε Λήμνο, Καστελόριζο και Κρήτη

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/09/04/resized/SEISMOS1_514_355.png 
Νέα σφοδρή σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα και για την ακρίβεια στις 00:00 τα μεσάνυχτα, μεταξύ των νότιων ακτών της Τουρκίας και του Καστελόριζου. 
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, για πάνω από 30 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με αναφορές που υπήρξαν στο Ευρωμεσογεικό Ινστιτούτο σεισμών, ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της Τουρκίας, στα Δωδεκάνησα, σε περιοχές της Κρήτης, στο Καστελόριζο αλλά και στην Κύπρο. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 72 περίπου χιλιόμετρα, μέσα σε θαλάσσιο χώρο. 
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός σε μεγάλη ακτίνα χιλιομέτρων, ωστόσο το γεγονός πως ο σεισμός σημειώθηκε μέσα στη θάλασσα, συνέβαλε στο να μην υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί. Είναι ένας νέος δυνατός σεισμός που προστίθεται στην λίστα των αρκετά αισθητών και δυνατών σεισμών που σημειώνονται σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Προηγουμένως Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ και στη Βόρεια Ελλάδα, όταν οι κάτοικοι ένιωσαν τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους.
Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ανοιχτά της Λήμνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του βυθού. Η πρώτη μέτρηση τοποθετούσε το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στην υποθαλάσσια περιοχή 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μύρινας, και 259 βορειοανατολικά της Αθήνας.
Περίπου 22 λεπτά νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, είχε καταγραφεί δόνηση 3,4 Ρίχτερ.
Στο μεταξύ μια νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε 5 λεπτά μετά τις 12:00 νότια της Κρήτης. Από χθες στην περιοχή τα Ρίχτερ έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμούς Ρίχτερ και σημειώθηκε 64χλμ νότια της Παλαιόχωρας, αρκετά κοντά στο νησί της Γαύδου.

Από χθες το απόγευμα έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στο σημείο όπου εφάπτονται η τεκτονικές πλάκες Ευρώπης και Αφρικής άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 2,2 ως 3,6 βαθμών

Εθνική να την… πιείς στο ποτήρι! Πρώτη, απολαυστική και ικανή για μετάλλιο! ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ 71 - 79


Αυτή η Εθνική είναι ικανή για πολλά,  έκανε περήφανους για μία ακόμη φορά όλους τους Έλληνες.  Παρουσιάζοντας και πάλι ένα εξαιρετικό σύνολο, «διαβασμένο», με πάθος, προσήλωσε και μεγάλο χαρακτήρα, «λύγισε» και την σκληροτράχηλη Αργεντινή με 79-71!  Ετσι ολοκλήρωσε αήττητη στον Β' όμιλο κάνοντας το 5Χ5 και έτσι τερμάτισε πρώτη και καλύτερη  και τώρα θα αντιμετωπίσει στους «16» την Κυριακή την Σερβία. στη Μαδρίτη

Ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να το... πιείς στο ποτήρι! Μία Ομάδα απολαυστική που έπαιξε και κόντρα στην Αργεντινή μπάσκετ κυριαρχίας, είχε πίστη στο πλάνο, ήταν διαβασμένη -όπως κάθε φορά-, έτρεχε στον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία και αντιμετώπισε προβλήματα μόνο από τον Λουίς Σκόλα. Μία ομάδα όμως σαν την φετινή Ελλάδα, είναι αδύνατο να χάσει από έναν μόνο παίκτη, ακόμα κι αν αυτός είναι ο 34χρονος σούπερ σταρ των Ιντιάνα Πέισερς. Εκπληκτική απόδοση από τον Νικ Καλάθη με 18 πόντους, 15 ριμπάουντ «κατέβασε» ο Μπουρούσης συμπληρώντας και με 16 πόντους, ενώ έξι ασίστ μοίρασε ο Νίκος Ζήσης. Από κοντά και ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους. Στους 17 σταμάτησε ο Σκόλα που δεν αποδείχτηκαν όμως αρκετοί για να υποχρεώσουν την Ελλάδα στην πρώτη της ήττα.


argentiniellada1Η τρίπλετα Καλάθη, Πρίντεζη και Μπουρούση πήρε όλο το βάρος των επιθέσεων στην πρώτη περίοδο και δικαιολογημένα. Με μπροστάρη τον πόιντ γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις –οργάνωνε και εκτελούσε όποτε το έκρινε απαραίτητο- οι διεθνείς έκαναν ένα ακόμα καλό ξεκίνημα σε αγώνα και ξέφυγαν από νωρίς. Ο Μπουρούσης έβγαινε νικητής στις περισσότερες μάχες του με τον Λουίς Σκόλα, την ώρα που ο Πρίντεζης δεν είχε αντίπαλο να τον κοντράρει στο λόου ποστ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ξεφύγει η Ελλάδα με 28-16 στο 10’.
Αποφασισμένοι για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Αργεντίνοι οι οποίοι με τον Λουίς Σκόλα μπροστάρη και τον Πάμπλο Πριτζιόνι να έχει πάρει την μπαγκέτα του, μείωσαν μέχρι και στους τρεις πόντους (28-31). Ο Φώτης Κατσικάρης κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά τον πρόλαβαν οι –ευχάριστες- εξελίξεις, με την Επίσημη Αγαπημένη να παίρνει σκορ και να ξεφεύγει ξανά, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η διακοπή. Το ημίχρονο έκλεισε με ιδανικό τρόπο, καθώς ο Ζήσης ευστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή και η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο νούμερο (33-44). Ο αρχηγός της Εθνικής φώναξε στον αντίπαλό του μετά το τρίποντο και ακολούθησαν αψιμαχίες που ευτυχώς δεν είχαν συνέχεια με τα πνεύματα να εκτονώνονται.

Ένα σερί 8-0 ήταν αρκετό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να στείλει τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη (33-52). Οι Αργεντινοί απάντησαν με το ίδιο… νόμισμα και μάζεψαν χάρη στον Πριτζιόνι γρήγορα-γρήγορα αναγκάζοντας τον Κατσικάρη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Λατίνοι προσπαθούσαν να κλείσουν την διαφορά, αλλά η εθνική ομάδα έβρισκε πάντοτε τις κατάλληλες λύσεις για να τη διατηρεί σε διψήφια νούμερα. Ο Νοτσιόνι χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ και στη συνέχεια πήρε τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να έχει τέσσερα φάουλ από πολύ νωρίς. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του κλειστού της Σεβίλλης έγραφε 64-50 για την Ελλάδα και δύσκολα θα άλλαζε κάτι.
Ο Λάμας απέσυρε από τους βασικούς του στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά ένα απρόσμενο σερί δέκα αναπάντητων πόντων από τους «Γκαούτσος» μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι με την αγωνία να κορυφώνεται. Οι διεθνείς όμως έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν 76-68 δύο λεπτά πριν το τέλος. Επιστροφή δεν υπήρχε για τους Αργεντινούς και η τελευταία κόρνα της γραμματείας έφερε το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα στην ελληνική πλευρά.
Πλέον οι διεθνείς θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για να αρχίσουν τα νοκ-άουτ παιχνίδια. Πρώτος αντίπαλος η Σερβία που τερμάτισε τέταρτη στον πρώτο όμιλο με δύο νίκες και τρεις ήττες.
Δεκάλεπτα: 16-28, 33-44, 50-64, 71-79
Αργεντινή (Χούλιο Λάμας): Σκόλα 17 (1), Μάτα, Καμπάτζο 10 (1), Πριτζιόνι 10 (2), Λαπροβίτολα 7 (1), Γκουτιέρεζ 3 (1), Ντέλια 4, Χέρμαν 7, Νοτσιόνι 8, Σαφάρ 5 (1)
Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (1), Ζήσης 13 (1), Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18 (2), Παπανικολάου 6, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15 (1)