Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Εθνικά επικίνδυνος εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον με τις ριζοσπαστικές αντικρουόμενες θέσεις που αναπτύσσει ως ενδεχόμενες κυβερνητικές θέσεις της Ελλάδας.
Ο άθεος Τσίπρας επισκέπτεται το Άγιο Όρος και ψηφίζει παρών στη παροχή αργυρίων προς τους μοναχούς. Στη συνέχεια συναντάται με τους Έλληνες βιομηχάνους του ΣΕΒ με κεντρική πολιτική επιλογή την εθνικοποίηση των τραπεζών σε μία ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά χρήματος,  αγαθών και κοινωνιών. Τέλος σήμερα διακηρύσσει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ επαφίοντας την ασφάλεια της κοινωνίας αποκλειστικά στον ελληνικό στρατό, που προφανώς χρειάζεται πετρέλαιο και πυρομαχικά για να πολεμήσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ό,τι πιο επικίνδυνο έχει επιδείξει η πολιτική ιστορία του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες. Αν η απώλεια της μισής Κύπρου ήταν το όνειδος της δικτατορίας του Ιωαννίδη και του επιζώντος παρακρατικού μηχανισμού του η υλοποίηση των παραπάνω θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα κάνει το 1922 και τη Μικρασιατική καταστροφή με τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, να ωχριά. 
Η απόλυτη πολιτική και κοινωνική ανωμαλία της δεκαετίας του 2000 είναι απόλυτο φυσιολογικό να φέρει μία κοινωνική και πολιτική αντίδραση. Μετά από πέντε χρόνια αγώνων και θυσιών όμως είναι η απόλυτη πολιτική και κοινωνική αυτοκτονία η ανάδειξη στην εξουσία ασυνάρτητων συνιστωσών από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά συνασπισμένων.
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα κάνουν έντιμα και ανιδιοτελώς το καθήκον τους σε αυτή τη χώρα για να μη ζήσουμε ξανά πόνο και δίκες καταστροφής. Ο κ.Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι το νέο δεν αποτελεί και απαραίτητα νομοτέλεια εξουσίας, αν δεν στηρίζεται σε αρχές και αξίες...
 
thedayaftergr.blogspot.gr