Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Με πακέτο στοχευμένων φοροελαφρύνσεων ο Σαμαράς στην ΔΕΘ


 Ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων για την ανακούφιση των πολιτών, χωρίς να έχει την απόλυτη συμφωνία με την τρόικα.
Όπως αναφέρει το «Βήμα» ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Επίσης, θα αναφερθεί στην κατάργηση των περισσότερων φόρων υπέρ τρίτων και στον συμψηφισμό χρεών κράτους–ιδιωτών.
Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά), ενώ θα κάνει και ειδική αναφορά στον ΕΝΦΙΑ, όπου ο κ. Σαμαράς για τις εκπτώσεις που θα επιβληθούν για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ θα μιλήσει και για τις αλλαγές των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου κατεγράφη και το μεγάλο πρόβλημα με τις αντικειμενικές αξίες.
Επίσης ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δίνοντας βαρύτητα στην τετραμερή συνάντηση (Ελλάδα, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) που θα γίνει στην Ουάσινγκτον στις 14-15 Νοεμβρίου, ενώ θα μιλήσει και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό τα επόμενα χρόνια.