Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Κ. Παπαδόπουλος: Γιατί δεν υπήρξε πιο δυναμική αντίδραση για την Αγιά Σοφιά και τη Μονή της Χώρας;

 

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

Αγιά Σοφιά, Μονή της Χώρας και Τουρκία

Η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά παραβιάζει τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς (1972), που έχει επικυρωθεί ΚΑΙ από την Τουρκία, και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ εθνικές ενέργειες, σε ότι αφορά τη διαχείριση των συγκεκριμένων μνημείων. Πόσο δίκιο έχουν να ισχυρίζονται ορισμένοι ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια της Τουρκίας η αλλαγή καθεστώτος (χρήσης) των δύο μνημείων που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO (σε μια Σύμβαση που έχει υπογράψει ΚΑΙ η Τουρκία), επειδή – και μόνο – βρίσκονται εντός της επικράτειάς της;

“CONVENTION CONCERNING THE PROTECTION OF THE WORLD CULTURAL AND NATURAL HERITAGE […]

Ο νικητής (στη μάχη του εμβολίου για τον κορονοϊό)

 Ο νικητής (στη μάχη του εμβολίου για τον κορονοϊό) 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Αν είχε στα χέρια του τις σημερινές δυνατότητες των social media, και φυσικά την εμπειρία της… απογοήτευσης, πιθανότατα η Σοβιετική Ένωση… δεν θα είχε πέσει ποτέ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδείχτηκε για άλλη μια φορά… πραγματιστής, και κέρδισε ήδη ακόμη έναν πόλεμο προπαγάνδας με τη Δύση.

Η παραδοχή της επιστημονικής κοινότητας ότι, το ρωσικό εμβόλιο κατά του

Δημοσκόπηση: Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 17 μονάδες η διαφορά

  

Μεγάλη παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Βάσει της δημοσκόπησης της GPO για την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορωνοϊός: 187 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - 2 νεα κρουσματα στην Κορινθία

  

Στα 187 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα:

Από αυτά τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
* 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

Κορονοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στο ΑΧΕΠΑ – Στους 280 οι νεκροί

  

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς το πρωί του Σαββάτου άφησε την τελευταία της πνοή μια 87χρονη.                                         Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από τις 30 Αυγούστου.                              Η 87χρονη, η οποία καταγόταν από τη Βέροια είχε  σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Πλέον, οι νεκροί ανέρχονται στους 280.

Το πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι στη Super League (2020-2021)

Το πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι στη Super League (2020-2021)

 Ο Ολυμπιακός πηγαίνει πρώτα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική. Το ματς με την ΑΕΚ μετατέθηκε τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά τα ντέρμπι (2020-2021)

Ο παρών Ολυμπιακός και η απούσα Ξάνθη

Ο παρών Ολυμπιακός και η απούσα Ξάνθη 

Η έντονη δραστηριοποίηση του Ολυμπιακού και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πρωταθλητές έχουν βασική προτεραιότητα να διατηρήσουν τη δεδομένη ισχύ τους. Αυτή που πρέπει να ξαναβρεί η Ξάνθη για να επανέλθει γρήγορα στα «μεγάλα σαλόνια», γιατί εκπροσωπεί μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή.