Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η Γαλλία ερωτεύτηκε (ξανά) τον Σαρκοζί

Nicola-Sarkozy
Twitter@EmOikonomidis
Πριν από δυο χρόνια (σχεδόν), η Γαλλία έκανε λάθος το οποίο στοίχισε συνολικά στην κοινή προσπάθεια των λαών της Ευρώπης να αντέξουν τις διαβρωτικές συνέπειες της κρίσης που ξέσπασε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Στις προεδρικές εκλογές του Μαϊου του 2012, η χώρα που γέννησε τη σημαντικότερη Επανάσταση αξιών, θεσμών και συνειδήσεων την οποία γνώρισε η ανθρωπότητα στη συνολική διαδρομή της, αποφάσισε να τιμωρήσει τον πολιτικό που παραδόθηκε στα πάθη του θυελλώδους χαρακτήρα του, και ξέχασε ότι… δεν ήταν μεγαλύτερος από την ίδια τη Γαλλία.
Έτσι, ο Νικολά Σαρκοζί έχασε από εκείνον που δεν θα μπορούσε να χάσει ποτέ. Και ο “κ. κανονικός” Φρανσουά Ολάντ πέρασε την είσοδο των Ηλυσίων Πεδίων ως οικοδεσπότης. Για να εξελιχθεί μέσα σε ελάχιστους μήνες σε “κ. τίποτα”, και με την ασθενική ηγετική περπατησιά του να κοντύνει υπερβολικά τη Γαλλία.

Coppa Italia: Με Τοροσίδη στους «8» η Ρόμα

roma_600_357
Με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη, η Ρόμα επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Σαμπντόρια στο Ολίμπικο και έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τις Γιουβέντους και Φιορεντίνα, που εξασφάλισε την πρόκριση της στην προημιτελική φάση του Coppa Italia. Οι ρωμαίοι θα αντιμετωπίσουν τους μπιανκονέρι στην επόμενη φάση, το ντεμπούτο του με την φανέλα των τζιαλορόσι έκανε ο Ράτζα Ναϊνγκολάν.

Διαβάστε περισσότερα στο
sport.gr

Νέα Δημοκρατία: «Στο ΣΥΡΙΖΑ...Ονειρεύονται ότι ο κομμουνισμός έρχεται. Απλώς ονειρεύονται».



Από τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τα όσα είπε για τις τράπεζες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε απόψε (Skai TV), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες άμεσα και μονομερώς.
Ονειρεύονται ότι ο κομμουνισμός έρχεται. Απλώς ονειρεύονται».



Στο μεταξύ η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, ανταπαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέσαμε ξεκάθαρα ερωτήματα στο ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις».
 

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Δημιουργία υπερτοπικού εκπαιδευτικού κέντρου Αστρονομίας.



Εμφάνιση Φωτ.2.jpg 
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕΣΥ) Πελοποννήσου, στις 9/11/2013 ενεκρίθη η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τους κάτωθι συμβαλλομένους:
1.     Περιφέρεια Πελοποννήσου
2.     Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
3.     Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., Πελοπόννησος Α.Ε.
Η Σύμβαση αυτή εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση έργου, με τίτλο «Αστεροσκοπείο Κρυονερίου» και στόχο τη δημιουργία ενός υπερτοπικού εκπαιδευτικού κέντρου Αστρονομίας.
Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει δράσεις που αφορούν στην:
1.     Ανάδειξη ειδικών ζωνών.
2.     Ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.
3.     Αναβάθμιση ειδικών τουριστικών υποδομών.
Και ειδικότερα στην:
§  Δημιουργία υποδομών για τη θέσπιση Αστροεκπαιδευτικού πάρκου Κρυονερίου.
§  Διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας με την ανάδειξη του «Αστρικού πλούτου» αυτής.
§  Ανάδειξη των ειδικών τουριστικών πόλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το έργο θα περιλαμβάνει:
1.      Την επισκευή και αναβάθμιση του υφιστάμενου τηλεσκοπίου.
2.      Τη δημιουργία πλανηταρίου και εκπαιδευτικού κέντρου.
3.      Τη δημιουργία σεισμικής Τράπεζας.
4.      Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού λειτουργίας του αστεροσκοπείου.
5.      Δράσεις για την προβολή του και προώθηση των προγραμμάτων.

Εμφάνιση Φωτ.4.jpgΤο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου βρίσκεται στη Βόρεια Πελοπόννησο, στην Κορινθία στο βουνό Κυλλήνη κοντά στο χωριό Κρυονέρι, του Δήμου Σικυωνίων, σε υψόμετρο 930 μ. και ιδρύθηκε το 1972. Διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις, σε έκταση περίπου 92 στρεμμάτων. Οι επεμβάσεις που θα γίνουν στον χώρο θα δημιουργήσουν ένα πρότυπο θεματικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο που θα συνδυάζει αστεροσκοπείο με πλανητάριο, και λοιπές εγκαταστάσεις, όπως διαμορφωμένοι χώροι παρατήρησης, ειδικά εργαστήρια, αίθουσες διαλέξεων.
Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, το εκπαιδευτικό αυτό πάρκο Αστρονομίας θα αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια με διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων και εντατικών εργαστηρίων σε παγκόσμια εμβέλεια, που θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στην προαγωγή της εκπαίδευσης και της γνώσης.
Συγχρόνως το Αστρονομικό Κέντρο θα είναι πόλος έλξης επισκεπτών γενικού και ειδικού τουρισμού που θα επιβάλλει την συνέργεια των πολιτισμικών χώρων της εγγύς περιοχής, έτσι ώστε να γίνει ένα επιστημονικό και πολιτισμικό μνημείο της Κορινθίας και της Ελλάδας. Τη λίμνη υγροβιότοπο Στυμφαλία, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα θρησκευτικά μνημεία, τις εκκλησίες και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Εμφάνιση Φωτ.3.jpgΑκόμη το Αστρονομικό Κέντρο Κρυονερίου δύναται να συνδυασθεί με άλλους σταθμούς που υπάρχουν στην Πελοπόννησο έτσι ώστε να αποτελέσει ένα δίκτυο.
Με το Αστεροσκοπείο στο Στεφάνι, Κορινθίας, το οποίο λειτουργεί ως ερευνητική δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από το 1966 και με το Αστεροσκοπείο Χελμού, Αχαΐας, όλα κάτω από ένα σπάνιο ουρανό. Το δίκτυο αυτό θα εμπλουτισθεί στα προσεχή χρόνια με την δημιουργία ακόμα ενός Αστεροσκοπείου στον Πάρνωνα, Αρκαδίας. Ακόμα, στο μέλλον, δύναται να συνδυασθεί με την καινοτόμο δημιουργία Διαστημικής Πύλης στην περιοχή της Καλαμάτας, ενός κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας, που θα περιλαμβάνει Διαστημικό εμπορικό κέντρο, Διαστημικό πανεπιστήμιο και Διαστημικό θέρετρο.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκληρωμένη λειτουργία αυτών των αστρονομικών πάρκων είναι πολύ μεγάλα. Είναι χώροι έρευνας και εκπαίδευσης με μεγάλο επιστημονικό κύρος, σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο που συνεισφέρουν και στην τουριστική προβολή των τόπων και στη συνέργεια με άλλες πολλαπλές  δραστηριότητες.

Εμφάνιση Φωτ.1.JPGΗ γεωγραφική θέση της Πελοποννήσου και ο διαυγής ουρανός, κατάλληλος για τη διεξαγωγή παρατηρήσεων είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία αξιοποιεί ιδιαιτέρως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προγραμματίζει βάσει γενικότερου σχεδιασμού όλες τις δράσεις της.
Έτσι και στο χώρο του θεματικού τουρισμού, υψηλών προδιαγραφών, σχεδιάζει και συνδυάζει με αυτό, την έρευνα, τη διάδοση της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών, τη δημιουργία ερευνητικών υποδομών, με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Finance Ministers meeting
Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ευρωπαίος πολιτικός που παρέμεινε τα περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον στην πρωθυπουργία, άφησε ανοιχτό σήμερα το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαδεχόμενος τον Πορτογάλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο 59χρονος Γιούνκερ, που κυβέρνησε το Λουξεμβούργο επί 19 χρόνια μέχρι την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio ότι “θα ήταν πρόθυμος (να αναλάβει τη θέση αυτή) εφόσον το πρόγραμμα των εκλογών και ορισμένα άλλα πράγματα εξελιχθούν ομαλά”.
Οι ψηφοφόροι στις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν τον Μάιο να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Ιούνιο οι ηγέτες των χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τους τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα ορίσουν έναν υποψήφιο για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκρίνει με απόλυτη πλειοψηφία (751 ψήφοι) τον υποψήφιο αυτόν.
Ο Γιούνκερ, που προέρχεται από το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα ρωτήθηκε εάν θα επιθυμούσε να είναι ο βασικός υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) , της μεγαλύτερης συντηρητικής πολιτικής ομάδας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο ΕΚ, έχουν προτείνει τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, τον νυν πρόεδρο του Σώματος.
Ένας άλλος πιθανός υποψήφιος του ΕΛΚ είναι ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, ο νυν Επίτροπος που είναι αρμόδιος για την εσωτερική αγορά. Ορισμένες πηγές ωστόσο υποστηρίζουν ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα προτιμούσε ο νέος πρόεδρος να είναι ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός, όπως ο Ιρλανδός Έντα Κένι, ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ ή ο Φινλανδός Γιούρκι Κατάινεν.
Το ΕΛΚ θα επιλέξει τον υποψήφιό του στο συνέδριό του που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 6-7 Μαρτίου.
Για το χρίσμα της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Φιλελεύθερων, αναμετρώνται ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ και ο Φινλανδός Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

ysterografa.gr

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Τυνησίας

aliΟ ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τυνησίας Άλι Λάραγεντ υπέβαλε σήμερα επισήμως την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Μονσέφ Μαρζούκι, ανοίγοντας το δρόμο για τον διορισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει με τους αντιπάλους του για να ολοκληρωθεί η μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.
“Μόλις τώρα υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρόεδρο”, δήλωσε ο Λάραγεντ σε δημοσιογράφους.

Στη διάθεση του Τσίπρα η παραίτηση Τατσόπουλου

tatso1
Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει στον ΣΥΡΙΖΑ η διαμάχη του Πέτρου Τατσόπουλου με βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου, με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει στον ΣΚΑΪ αναφορικά με απόψεις κάποιων στελεχών του κόμματος για τα μέλη της 17 Ν, oι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις εντός κι εκτός του κόμματος . 
Ο κ. Τατσόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook θέτει την παραίτησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα.
«Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. ΄Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ», έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τατσόπουλος  στη συνέχεια το  επιβεβαίωσε και σε τηλεοπτικές του δηλώσεις υπογραμμίζοντας πως θα κρατήσει την έδρα του γιατί όπως ορίζει το Σύνταγμα, πριν το κόμμα οι βουλευτές εργάζονται για το έθνος, και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να υφίσταται για παράδειγμα τον «απίστευτο βουλευτή Διαμαντόπουλο να μου βάζει το δίλημα αν είμαι μ….κας ή απλώς προβοκάτορας».

Καψής: Αναβαθμίζεται η Δημόσια Τηλεόραση - ΣΥΡΙΖΑ: Η πανωλεθρία της ΔΤ εκθέτει διεθνώς τη χώρα

kapsis«Η Δημόσια Τηλεόραση κέρδισε το στοίχημα της κάλυψης της τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας. Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό στις ανάγκες μίας σύνθετης και απαιτητικής παραγωγής. Παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, μετέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Όσοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αμφισβητούσαν την ετοιμότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό, διαψεύστηκαν», τονίζει με ανακοίνωση του ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καψής «η αναβάθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης συνεχίζεται. Ήδη από χθες οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης (www.hprt.gr).
Σε λίγες ημέρες προγραμματίζεται να βγει στον αέρα το Τρίτο Πρόγραμμα με νέες εκπομπές, ενώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται. Μέσα στον Ιανουάριο, τέλος, αναμένεται να επισημοποιηθεί η συνεργασία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την EBU».
 
syriza-protestΣχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του υφυπουργού Π. Καψή για τη κάλυψη της τελετής ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ.        
«Μάλλον ο κ. Καψής δεν έχει ο ίδιος εικόνα για την κάλυψη της τελετής ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ, αλλιώς δεν εξηγούνται οι διθυραμβικές του δηλώσεις για  τη Δ.Τ.
Η χτεσινή πανωλεθρία της ΔΤ  εκθέτει για μια ακόμα φορά τη χώρα διεθνώς και υπενθυμίζει τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι και η EBU χρησιμοποίησε κάμερα ιδιώτη, αλλά και τα δημόσια μέσα των άλλων χωρών χρησιμοποίησαν δικά τους συνεργεία για να καλύψουν την τελετή, σίγουρα δεν μπορεί να συνιστά αιτία πανηγυρισμού για το κυβερνητικό επιτελείο.

Επιτέλους θα πρέπει στην κυβέρνηση να αντιληφθούν ότι οι Έλληνες πολίτες και μάτια έχουν και βλέπουν και ότι κάθε μέρα που περνά το  κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθίσταται ακόμα πιο εγκληματικό».

Χρυσαυγίτης... τσέκαρε οδηγό αν είναι Έλληνας!

XRYSI22
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς, ο συλληφθείς εξανάγκασε τον οδηγό διερχόμενου Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ακόμη ένα άτομο, να ακινητοποιήσει το όχημά του.
Στη συνέχεια ο δράστης, που φορούσε μπλούζα με το λογότυπο της «Χρυσής Αυγής», ρώτησε τον οδηγό εάν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός και όταν αυτός απάντησε ότι είναι Έλληνας του επέτρεψε να συνεχίσει την πορεία του.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
- τέσσερα μαύρα μπλουζάκια με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής,
- τρεις ξιφολόγχες,
- ένα ξίφος με λαβή,
- μια μανσέτα,
- ένας μπαλτάς,
- ένα μαχαίρι,
- τέσσερις ψηφιακοί δίσκοι (DVD) με υλικό της Χρυσής Αυγής,
- έντυπο υλικό καθώς και αποκόμματα εφημερίδων με θέματα σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας στην αγκαλιά της "Μεγάλης Εκκλησίας"

Bartholomeu-Tsipras

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο της παρουσίας του επικεφαλής του Φαναρίου στην Αθήνα, για την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την Κουμουνδούρου επένδυσαν στην παραπάνω συνάντηση, ως “απάντηση” στην κριτική που ασκήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την απουσία του από τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ στη συζήτηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ανέδειξε θέμα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Περισσότερα για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και φωτογραφίες στο εκκλησιαστικό site romfea.gr.

NON PAPER - ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ 'ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΒΙΑΣ' ΤΟΝΙ ΝΕΓΚΡΙ ΣΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ



* Δεν κρίνεται ούτε το πρόσωπο του Τόνι Νέγκρι ούτε το συγγραφικό του έργο.
http://www.rnbnet.gr/photos/toni_negri_414x290.jpgΚρίνεται το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, που φυγοδίκησε για χρόνια και που τελικά επέστρεψε στη χώρα του και εξέτισε ποινή 13 ετών φυλάκισης στην πατρίδα του, εμφανίζεται σήμερα να στηρίζει πολιτικές ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
* Οι Ιταλοί τον αντιμετωπίζουν πάντα ως «θεωρητικό της ένοπλης βίας», αλλά έχουν τη δυνατότητα να είναι «επιεικείς» σήμερα μαζί του, διότι έχουν παρέλθει τριάντα χρόνια και πλέον από τον καιρό που οι ιδέες του καταδικάστηκαν και η τρομοκρατία τελείωσε προ πολλού στην Ιταλία.
* Εδώ έχουμε συμπτώματα τρομοκρατίας σήμερα. Και η έμμεση στήριξη τέτοιων απόψεων δεν βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που είναι – μη το ξεχνάμε - εγκληματική δραστηριότητα.
* Δεν κρίνουμε λοιπόν, το έργο του κ. Νέγκρι. Τα βιβλία του, άλλωστε, κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Κρίνουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη «συμπάθειά» του σε απόψεις από τις οποίες θα όφειλε να παίρνει αποστάσεις και να τις καταδικάζει. Όχι να τις «νομιμοποιεί»!

* Άλλωστε, αν ήταν μόνο η περίπτωση της επιστολής Νέγκρι που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ, το πρόβλημα θα ήταν, ίσως, μικρό. Δυστυχώς, η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες απόψεις και πρακτικές είναι πολύ ευρύτερη γεγονός που καθιστά το πρόβλημα πολύ σοβαρότερο:
Έτσι λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ:
--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που θεωρούν τους καταδικασμένους τρομοκράτες στην Ελλάδα ως «πολιτικούς κρατούμενους»!
--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που ζητούν την προσωρινή αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών, οι οποίοι, όταν αφήνονται ελεύθεροι, δραπετεύουν και οι δικηγόροι τους διακηρύσσουν ότι πρόκειται «να συνεχίσουν τον αγώνα τους»!
--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που έχουν πάει μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών που καταδικάστηκαν ως εγκληματίες.
--Και τώρα προβάλλει την στήριξη του πιο γνωστού «θεωρητικού της ένοπλης βίας» στην Ευρώπη. Διότι γι’ αυτό και για τη συμμετοχή του σε δύο δολοφονίες καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ο κ. Νέγκρι στο παρελθόν.

* Με τέτοια πρόσωπα και πρακτικές ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Χώρια που υπερασπίζεται κάθε παράνομο κύκλωμα ή κρησφύγετο κουκουλοφόρων που εξουδετερώνουν οι αρχές και διαμαρτύρεται για κάθε σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας.
* Αυτά είναι οι μόνιμες και συστηματικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να το δείχνουμε και να το αποκαλύπτουμε. Και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε.
* Πολύ θα θέλαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταδίκαζε όλα αυτά. Πολύ θα θέλαμε να διαχώριζε τη θέση του από τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες πρακτικές. Δυστυχώς δεν το κάνει. Και θα συνεχίζουμε να του ασκούμε κριτική  γι’ αυτό. 


Blogs@nd.gr