Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Περιμένει αντίπαλο στους “8″ ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Αστέρα

osfp
Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στην πόλη της Αρκαδίας.
Δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης για τον πρώτο αγώνα στους "16" και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος-Παναιτωλικός. Ο Ντομίνγκες άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 17' και ο Κάμπελ έγραψε το 2-0 στο 35', λίγα λεπτά πριν αποβληθεί ο Μπαράλες, αφήνοντας τον Αστέρα με δέκα παίκτες για περίπου 50 λεπτά. Στην επανάληψη, Μπονγκ και Ολαϊτάν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα έκανε ο Πελέ.
Με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το γρήγορο γκολ, που ζητούσε ο Μίτσελ, να κυριαρχεί και τελικά να σημειώνει και δεύτερο τέρμα ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Οι πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά το 10' και αφού ο Βάις έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11' ο ίδιος κέρδισε πέναλτι από τον Τσαμπούρη στο 16', το οποίο ο Ντομίνγκες εκμεταλλεύτηκε, γράφοντας το 1-0 στο 17'.
Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός είχε εκ νέου την υπεροχή. Οι αρκάδες στο 34' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Ουσέρο, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ερνάντεζ δεν συγκράτησε σέντρα του Χολέμπας και ο Κάμπελ σε κενή εστία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 43' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι, που ζήτησαν ένα τράβηγμα-πέναλτι στο 19', έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Μπαράλες αποβλήθηκε σε δύο λεπτά με δύο κίτρινες κάρτες.
Στην επανάληψη και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός απλοποίησε ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Εχοντας υπερισχύσει απόλυτα στο ματς, οι ερυθρόλευκοι πίεσαν και στο 57' μετά από ωραίο συνδυασμό και γύρισμα του Μανιάτη ο Μπονγκ από κοντά έγραψε το 3-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Το τέταρτο γκολ δεν άργησε και αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Ολαϊτάν μετά από κακή αντίδραση του Ερνάντεζ, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο 60'.
Εχοντας εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης ο Μίτσελ έκανε διαχείριση υλικού στη συνέχεια, ξεκουράζοντας Μανιάτη και Ντομίνγκες. Στη θέση τους μπήκαν ο Μασάντο και ο Πελέ, που έκανε το ντεμπούτο του. Χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο ο πορτογάλος έδειξε τα καλά του στοιχεία (ιδιαίτερα στις μεταβιβάσεις του), ενώ το τελευταίο διάστημα του αγώνα ήταν ουσιαστικά τυπικού χαρακτήρα, αφού τα πάντα είχαν κριθεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέβας, Σιόβας (46’ Μπονγκ), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά, Μανιάτης (63’ Μασάντο), Βάις, Κάμπελ, Ντομίνγκες (70’ Πελέ), Ολαϊτάν
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Μουνάφο (72’ Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσάμπουρης, Ζησόπουλος, Κάφα (65’ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46’ Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

 Νωρίτερα, ο Αιγινιακός έκανε την έκπληξη στην Κατερίνη  και νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο (έχασε πέναλτι στο φινάλε), παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στη Ν.Σμύρνη.
Στο 65' οι γηπεδούχοι άνοιξαν με το πέναλτι του Γιαζιτζόγλου, το οποίο κέρδισε ο Γκέσιος σε ανατροπή από τον Παπαδόπουλο. Ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι στο 89' με τον Καμπάνταη σε ανατροπή από τον Κιβρακίδη, ωστόσο την εκτέλεση του Κολοβού απέκρτουσε ο Τόλιος.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Λιόλιος, Φαμπίνιο, Δεμιρτζόγλου (90+1΄ Δήμου), Χατζής, Πέντα, Γκέσιος (84΄ Γεωργίου), Μιτροφ (69΄ Κουτσοσπύρος).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Πάνος, Λάσνικ, Κουλουχέρης, Ντούνης (63΄ Μπούζας), Λαμπρόπουλος, Καλτσάς, Αραβίδης (75΄ λ. τρ. Καμπάνταης), Κούρος, Παντίδος (77΄ Παναγιωτούδης), Κολοβός.

Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή και ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Μαγούλας.
 
Το πρόγραμμα :

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Αιγινιακός-Πανιώνιος 1-0
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου
17:30 Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας
20:00 Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Εχουν γίνει οι αγώνες:
ΟΦΗ-Καλλονή 0-1
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-2
Απόλλων Σμύρνης-Νίκη Βόλου 3-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 15, 16, 22 και 23 Ιανουαρίου.