Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ, η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα στο χάος


Μπορεί οι ξένοι να μας βρίζουν και να μιλούν για αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα, όμως, όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… υγιή, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά.
Διότι αυτό που διαλύεται είναι συλλήβδην το πολιτικό σύστημα και μαζί του το μόρφωμα της Μεταπολίτευσης του ΄74. Και την ταφόπλακα βάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου
Χωρίς ηγέτες και οράματα καμιά χώρα δεν πάει μπροστά, αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό. Και η σημερινή κυβέρνηση δε μπορούσε ούτε μπορεί να πάει παραπέρα. Ακόμη κι ανασχηματισμός να γίνει απλά θα είναι το ρέκβιεμ αυτού του μορφώματος.
Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση.
Αυτές τις ώρες αναδεικνύεται επίσης η δύναμη του αντιμνημονιακού μετώπου που υπήρχε πάντα στην κοινωνία και την πολιτική και προσπαθούσαν, αλλά επί ματαίω, να κρύψουν  τα συμφέροντα που παίζουν με τη διάλυση της χώρας.
Η νέα δανειακή σύμβαση και οι απίστευτες υπερβολές που περιλαμβλανει απλά έβγαλαν τις μάσκες όλων. Ο Καρατζαφέρης και όλοι οι άλλοι βουλευτές που αποχώρησαν μέμφοντας το νέο Μνημόνιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Αλλά και όσοι λένε ότι θα το ψηφίσουν (Αδωνις, Βορίδης) δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, το κάνουν απλά για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Γιατί δε θα έχουν μούτρα να βγουν στο δρόμο.
Η ουσία είναι ότι όλοι τώρα ανακάλυψαν τον… Σαμαρά και όσα έλεγε για τα σκληρά μέτρα που διαλύουν τη χώρα. Όλοι τώρα ανακάλυψαν τη λαϊκή αντίδραση.
Όπως εγκαίρως γράψαμε και προβλέψαμε μέσα από αυτό το απύθμενο χάος της ακυβερνησίας, οικονομικής δυσπραγίας και κομματικής φαγωμάρας, μέσα δηλαδή στο απέραντο τσίρκο που λέγεται Ελλάδα, προβάλλει ο … παράξενος ελκυστής που επί δυο χρόνια τώρα παραμένει αταλάντευτος στις θέσεις του, προσελκύοντας γύρω του τον σχηματισμό μιας τάξης μέσα στην αταξία.
Ποιος είναι ο (τελικός ) στρατηγικός σκοπός; Η διάλυση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος και η εγκαθίδρυση μιας νέας πολιτικής τάξης με βασική αναφορά στην πατρίδα και όχι τον ξένο παράγοντα. Αυτή είναι ταυτόχρονα και η αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει ο Σαμαράς να υλοποιήσει το όραμα για το οποίο εξελέγη αρχηγός της ΝΔ.
Ποιό ήταν το «μέσον», ο τακτικός χειρισμός, στην δεδομένη συγκυρία που εξυπηρετεί τον τελικό στρατηγικό στόχο; H κυβέρνησης Παπαδήμου, ως μέσου για την απαγκίστρωση του Παπανδρέου από την εξουσία, την αποφυγή της χρεοκοπίας, την πληρωμή της 6ης δόσης και την διεξαγωγή εκλογών.
Στις εβδομάδες που πέρασαν, Ο Σαμαράς κέρδισε όσα περισσότερα μπορούσε και κυρίως επέβαλε την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ στην τρόικα και τους δανειστές. Ενώ, η τακτική οπισθοχώρηση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, διέλυσε την ομίχλη, ξεσκέπασε τους μασκαράδες. Βρέθηκαν όλοι ενώπιον των ευθυνών τους. Ξεμπροστιάστηκε όλο το κακό συναπάντημα, εγχώριο και εξωχώριο. Κι ακούμε τώρα την Μέρκελ να λέει ότι η Ελλάδα δεν κάνει να χρεοκοπήσει και τον Καρατζαφέρη να το παίζει αντιμνημονιακός.
Συμπέρασμα:
1. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται
2. Το ΛΑΟΣ …ξεβρακώνεται και οδεύει στον δρόμο του ΠΑΣΟΚ
3. Καταρρέουν μαζί με τον Παπαδήμο τα σενάρια συγκυβέρνησης και τεχνοκρατικών λύσεων που προωθούσε η διαπλοκή.
Και σε τελική ανάλυση: ο κόσμος μπορεί να γκρινιάζει και να διαμαρτύρεται , με όλο το δίκαιό του, η ΝΔ να υφίσταται ένα προσωρινό κόστος, αλλά κανένας δεν έγινε ηγέτης υποτασσόμενος στο αυθόρμητο. Και από την στιγμή που Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς όχι μόνο δεν ψήφισαν αλλά επί τόσους μήνες περιέγραφαν τι θα γίνει σήμερα, τώρα έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν, και να μην ψηφίσουν αλλά και να ψηφίσουν, αν κρίνουν ότι μόνο έτσι θα σωθεί η πατρίδα.
Πάνος Ζ.

antinews.gr

Τζάμπα μάγκες στο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ.

Είναι φοβεροί αυτοί στο ΠΑΣΟΚ. Μετά από 2,5 χρόνια που δεν διάβαζαν το Μνημόνιο, που η συνείδησή τους δεν τους… επέτρεπε να μην ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα, που συμπαρατάχθηκαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τον Γ. Παπανδρέου, τώρα ξαφνικά θυμούνται ότι η τρόικα είναι κακή.
Όλοι αυτοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτη την υπουργό κ. Ξενογιαννακοπούλου που ήταν όταν στη Βουλή γίνονταν χαμός για απανωτά μνημόνια; Δεν σήκωσαν τα χεράκια τους για να ψηφίσουν ή εκβιάστηκαν από κάποιον;
Αυτός  ο ξαφνικός πόνος για τους Έλληνες που στενάζουν που εδράζεται; Τώρα κατάλαβαν ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στην καταστροφή;
Δυστυχώς, με τέτοιους πολιτικούς πορεύτηκε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Διότι αν οι πράσινοι βουλευτές είχαν πει όχι στα πρώτα εγκλήματα του αρχηγού τους τώρα δε θα είχαμε φτάσει με το πιστόλι στον κρόταφο. Ούτε θα μας χλεύαζαν οι Ευρωπαίοι, ούτε θα κατέρρεε το πολιτικό σύστημα.
Αν κάποιοι είχαν παντελόνια το 2010 θα έριχναν την κυβέρνηση Παπανδρέου από το πρώτο Μνημόνιο. Και θα πηγαίναμε σε πιο ομαλές καταστάσεις, δε θα φτάναμε στα όριά μας όλοι.
Όμως, όλοι αυτοί στο ΠΑΣΟΚ που αποφασίζουν να διαφοροποιηθούν το κάνουν για δυο και μόνο λόγους.
Ο ένας είναι ότι έχουν πάρει τα μηνύματα ότι Βουλή δε θα ξαναδούν ούτε στη Δευτέρα Παρουσία.
Ο άλλος είναι επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα διασωθούν πολιτικά και θα μπορέσουν να ξανακοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια.
Μάταια η προσπάθειά τους, ο κόσμος έχει κάνει το λογαριασμό του και τα μικροκομματικά παιχνίδια δεν περνάνε πιά.
Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που λένε ότι δε θα ψηφίσουν. Οι ίδιοι δεν είχαν γίνει λαγός του Παπανδρέου; Οι ίδιοι δεν έτρεξαν να φέρουν το σωτήρα Παπαδήμο;
Το συμπέρασμα είναι ότι τα γιαούρτια ή πιο σκληρά την πίσσα και τα πούπουλα τα φοβούνται οι ένοχοι. Αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα στο βούρκο. Όλα τα άλλα είναι τζάμπα μαγκιές.

antinews.gr

Σαν σε προπόνηση ο Ολυμπιακός 2 - 0 την ΑΕΚ και στο +1

Με συνταγή αλά Τούμπας ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-0), καθώς καθάρισε τον αγώνα από το 25' με σκόρερ τους Μέλμπεργκ, Μιραλάς
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να βγάλει μάτια… Για μισό ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν, έκαναν το 2-0  και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Ρούμπιν.
Από την άλλη, η ΑΕΚ το πάλεψε κάπως στο φινάλε του ημιχρόνου και στο β' μέρος, αλλά είχε ταβάνι… Οι παίκτες του Κωστένογλου δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και το τελικό αποτέλεσμα ήταν φυσική απόρροια της διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων.
Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα τους Μιραλάς, Τζιμπούρ, ενώ ο Ιμπαγάσα, που ήταν πολύ δραστήριος κι έκανε πολύ καλό ματς ήταν «άρχοντας» στο κέντρο μοιράζοντας ιδανικά το παιχνίδι. Από την άλλη η ΑΕΚ δεν είχε διακριθέντα πλην του ορεξάτου Βάργκας και κινήθηκε στην μετριότητα.
Πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Θύρας 7, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που φώναξαν και συνθήματα κατά του μνημονίου ζήτησαν διπλό στη Ρωσία.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 2' ο Μιραλάς έβγαλε από αριστερά μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Μανιάτη που έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση.
Τελικά η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε, καθώς στο 5' ο Μέλμπεργκ σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα!
Το κέντρο της ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και οι παίκτες της ΑΕΚ έψαχναν με βαθιές-καταδικασμένες- μπαλιές τον Λυμπερόπουλο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά από το ξεκίνημα κι έκλεβε μπάλες δημιουργώντας προϋποθέσεις για καλές αντεπιθέσεις.
Σε μια από αυτές ήρθε και το 2-0 όταν βγήκαν τέσσερις «ερυθρόλευκοι» με δυο «κιτρινόμαυρους». Ο Μιραλάς έσπασε αριστερά τη μπάλα στον Τζιμπούρ, ο Γαλλοαλγερινός έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον επερχόμενο Βέλγο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 στο 25'!
Από το 35' και μετά η ΑΕΚ ανέβηκε κάπως, πήρε δυο τρία κόρνερ κι ορισμένα φάουλ που ανέβασαν κόσμο στην περιοχή του Μέγερι, όμως πέρα από μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, έπειτα από ένα κόρνερ του Λεονάρντο, δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις.
Το ματς στην επανάληψη συνεχίστηκε στο ίδιο κακό μοτίβο με την ΑΕΚ να έχει μια φλύαρη υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Μέγερι. Στο 60' ο Κωστένογλου έριξε στο ματς τον Σιαλμά αντί του αρνητικού Μπέλεκ και στο επόμενο λεπτό ο Λυμπερόπουλος είχε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγερι.Στο φινάλε ο Βαλβέρδε έβγαλε τους Μανιάτη, Καζίμ (σ.σ: πολύ ορεξάτος ο Τούρκος στην πρώτη του βασική συμμετοχή) για να πάρουν ανάσες και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-0, να πηγαίνει στο +1 από τον Παναθηναϊκό και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Μόσχα για το ματς με την Ρούμπιν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης (82' Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (67' Αμπντούν), Καζίμ (85' Χολέμπας) και Τζιμπούρ
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος (67' Ρίκκα), Καφές, Βάργκας (82' Γκερέιρο), Μπέλεκ (62' Σιαλμάς), Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Καλούν τους βουλευτές Κορινθίας να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τα νέα μέτρα


Η Διοίκηση του ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ—ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ—ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ και οι Διοικήσεις των σωματείων-μελών της δύναμής του
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:
Την Κυβέρνηση και την κυρίαρχη οικονομική τάξη της Χώρας μας, γιατί με τις άφρονες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, άφησαν έκθετη την οικονομία της, βορά στα χρηματοκερδοσκοπικά κοράκια της Ευρώπης. Στη συνέχεια αυτοί που χρεοκόπησαν τη Χώρα μας, ζητούν να σηκώσουμε εμείς το βάρος της αποπληρωμής του χρέους που δημιούργησαν όλοι αυτοί που ζούσαν και ζουν ακόμα από το αίμα και τον ιδρώτα μας.
Η εμμονή τους σε περικοπές μισθών και συντάξεων αντί να οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης, φέρνει μεγαλύτερη οικονομική ύφεση και όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων.
 Οι Μνημονιακές πολιτικές ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ -ΟΧΙ στην ανελέητη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας και υπόδειξη της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ. -ΟΧΙ στον εργασιακό Μεσαίωνα που θέλουν να φέρουν στη Χώρα μας.
ΖΗΤΑΜΕ
Από τους εργαζόμενους να βρίσκονται κοντά στα σωματεία τους και σε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουμε να οδηγηθεί η Χώρα μας σε οικονομικό βάραθρο.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους Βουλευτές του Νομού μας να προβληματιστούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να σκεφτούν εμάς που τους ψηφίσαμε και να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τα νέα μέτρα του Μνημονίου.

korinthianews.blogspot.com

Έλληνες: οι βάτραχοι που βράζουν

Γράφει ο  Γ. Βοσκόπουλος 

Η αδυναμία ενός λαού, μίας συλλογικότητας να κατανοήσει τις μεταβολές που συντελούνται στο εσωτερικό περιβάλλον και διεθνή περίγυρο αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την επιβίωση του. Οι μεταβολές αυτές δεν συνιστούν ένα επιφαινόμενο ή εφήμερο χαρακτηριστικό αλλά μία κοσμογονικής υφής εκτροπή από αρχές, αξιακό πλαίσιο, συνταγματική τάξη πραγμάτων και βαθμό διεθνούς εκπροσώπησης του. Η μη συνειδητοποίηση αυτών των θεμελιωδών μεταβολών δημιουργεί αδράνεια και δεν επιτρέπει σε άτομα και συλλογικότητες είτε να προχωρήσουν σε αξιολογητικής υφής προσεγγίσεις είτε να δημιουργήσουν πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά στην ανυπαρξία του εσωτερικού Λεβιάθαν.


Το 1989 οι Ornstein και Ehrich ανέδειξαν τους κινδύνους από την αδυναμία κατανόησης των νέων δεδομένων μέσα από ένα εικονικό πείραμα («σύνδρομο του βάτραχου στο βραστό νερό»). Τοποθέτησαν ένα βάτραχο σε ένα δοχείο με νερό και άρχισαν σταδιακά να αυξάνουν τη θερμοκρασία. Ο βάτραχος, μη μπορώντας να αντιληφθεί τα νέα δεδομένα (αύξηση της θερμοκρασίας), παρέμεινε μέσα στο καυτό νερό και βρήκε φρικτό θάνατο. Θα μπορούσε να είχε σωθεί πηδώντας απλά έξω από το δοχείο.


Οι Έλληνες σήμερα αντιδρούν σαν έναν βάτραχο που αδυνατεί να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα. Όχι αυτή που επιβάλλει τον απαιτούμενο εξορθολογισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, αλλά αυτή που μετατρέπει μία χώρα του Πρώτου κόσμου σε ένα τριτοκοσμικό προτεκτοράτο. Οι χθεσινοί δημιουργοί του χάους σήμερα εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του εξορθολογισμού. Το πολιτικό σύστημα παραδόθηκε αμαχητί, πέταξε την εθνική ασπίδα του και λειτουργεί ως ένα εγκάθετο καθεστώς.


Για τους διεθνολόγους η παραίτηση μίας εθνικής ηγεσίας από την αποκλειστική, προνομιακή, θεσμική και συνταγματική υποχρέωση να προασπίζεται την επιβίωση μίας συλλογικότητας συνιστά μία κοσμογονία. Είναι η ιστορική στιγμή μίας βιβλικής αποκάλυψης, όταν η αποστασιοποίηση της πολιτικής ελίτ μεταβάλλει την οργανωτική πολιτική δομή του ενδο-κρατικού πεδίου σε ένα άναρχο και αποκεντρωμένο περιβάλλον. Η ευνομία της ενδοκρατικής τάξης εξισώνεται με το άναρχο περιβάλλον των διακρατικών σχέσεων.


Ο ευρω-κανιβαλισμός αποτελεί πλέον μία στρατηγική διαχείρισης της κρίσης, αφού η παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας προωθείται ως ένα άτυπο ή και τυπικό πρωτογενές ευρωπαϊκό «δίκαιο». «Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις που υφίσταται μία χώρα, ένα έθνος ιστορικό και υπερήφανο και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις που θα αναγκαστεί να υποστεί» δηλώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Αν οι επιλογές μας κυμαίνονται μεταξύ ταπείνωσης και περισσότερης ταπείνωσης τότε οφείλουμε να δημιουργήσουμε τον τρίτο δρόμο. Είναι ο δρόμος του αυτοσεβασμού, της αντίστασης και της εθνικής αξιοπρέπειας, διαχρονικών εθνικών χαρακτηριστικών ενός μικρού και φτωχού λαού. Είναι ο δρόμος της καταγγελίας των επιφαινόμενων ευρωπαϊκών αξιών που δυστυχώς πολλοί διδάσκουμε στα αμφιθέατρα. Είναι ο δρόμος που θα διασώσει ενδεχομένως την Ευρώπη από μία πορεία προς έναν θεσμικό αυταρχισμό. Είναι η ώρα που ο βάτραχος θα πρέπει να πηδήξει έξω από το καυτό νερό.

 Γ. Βοσκόπουλος
 Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 

Ο Σόιμπλε εκβιάζει με δεσμευτικές υπογραφές

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μοιάζει να έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος της… εξειδίκευσης των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, προκειμένου να εγκριθεί η συνέχιση της οικονομικής στήριξης της χώρας μας, μέσω του Μνημονίου ΙΙ, αλλά και της ολοκλήρωσης του PSI.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ωστόσο, έδειξε απόψε, με δηλώσεις του στο RTL, ότι απαιτεί από τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας, ένα memorandum, με το οποίο θα συνομολογούν ότι μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η αναμέτρηση, θα εφαρμόσουν τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να εγκρίνει την Κυριακή η Βουλή.
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι υπερβολικό, καθώς συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία πριν από τις εκλογές. Δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας. Πρόκειται για προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια σωστή οικονομική ανάπτυξη, ώστε να μπορέσει κάποτε να διαχειριστεί τα χρέη της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει το πακέτο μέτρων, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια», ήταν τα λόγια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μοιάζει να κατανοεί ότι οι εκλογές πλησιάζουν.

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ/ statesmen.gr

Δραματικός ο Παπαδήμος: "Ψηφίζετε τα μέτρα ή πάμε σε άτακτη χρεοκοπία" - Διαβάστε τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας όπως το εξήγησε ο πρωθυπουργός



-Αυστηρό μήνυμα Παπαδήμου: Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα θα φύγει από την κυβέρνηση.             
-Από Δευτέρα αναμένεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αφου ψηφιστούν τα μέτρα
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα αλλάζουν ώρα με την ώρα. Ο κ. Παπαδήμος μιλώντας στο υπουργικό δήλωσε πως δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης και πως γίνεται σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Για το λόγο αυτό δήλωσε πως είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδήμος η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε, καθώς δήλωσε πως τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μία δύσκολη πραγματικότητα. Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι με τη νέα δανειακή συμφωνία θα επιτραπεί η ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια και η οποία θα δώσει τη δυνατότητα της μείωσης του δημοσίου χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΟΛΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ:
Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό εξήγησε πως πλανώνται οικτρά οσοι υποστηρίζουν πως από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, προτιμότερη θα ήταν η χρεοκοπία και εξήγησε πως στη δεύτερη περίπτωση "το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.

Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων. Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης.  Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης.

Μετά την ψήφιση των μέτρων θα έρθει ο ανασχηματισμός

Μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις υπουργών, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν έχει άλλο δρόμο από τον ανασχηματισμό, τον οποίο όμως θα κάνει σίγουρα από τη Δευτέρα και αφού έχουν ψηφιστεί (εάν τελικά ψηφιστούν) τα νέα μέτρα.

newsit.gr

Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή

Στο ίδιο μήκος κύματος τα δυο κόμματα της Αριστεράς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρεέι κάτω από την λαϊκή κατακραυγή.
«Μπρος στη λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν και φανερώνεται η αδυναμία τους να διαπράξουν το νέο μεγάλο αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν συναποφασίσει υπηρετώντας την πλουτοκρατία και την ευρωλυκοσυμμαχία» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα το ΚΚΕ καλεί σε «πανεργατική, λαϊκή συμμαχία τώρα και αντεπίθεση για να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική της» και χαρακτηρίζει «μονόδρομο» την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών. «Είναι η στιγμή ο λαός να βάλει αποφασιστικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά με την ενωτική της δράση θα είναι παρούσα με όλες τις δυνάμεις, ανταποκρινόμενη στην πλατειά λαϊκή απαίτηση να υπάρξει μια νέα πορεία για τον τόπο και την κοινωνία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
newsit.gr

Διχασμός στο ΛΑΟΣ απο τις παραιτήσεις Βορίδη-Γεωργιάδη και απειλές για διαγραφή

Διχασμένα εμφανίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ με αφορμή την στάση του κόμματος έναντι της δανειακής σύμβασης. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιώργος Γεωργίου ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης που παραιτήθηκε πρώτος, ταυτίστηκαν με τη θέση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη που τάχθηκε κατά της δανειακής σύμβασης.

Τα άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που επίσης παραιτήθηκαν, τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης της δανειακής σύμβασης, την οποία και θα ψηφίσουν.

Συνομιλητές του κ. Βορίδη επισήμαιναν στο ΑΜΠΕ ότι μέχρι πρότινος στήριζε την δανειακή σύμβαση θεωρώντας την απαραίτητη για την σωτηρία της χώρας, και μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορεί να αλλάξει άποψη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παραίτησή του είναι οριστική, και ακόμη και εάν ο κ. Παπαδήμος του ζητήσει να παραμείνει, δεν θα το κάνει, για λόγους ηθικής τάξης.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Καρατζαφέρης είχε κάνει λόγο για κομματική πειθαρχία, προειδοποιώντας ότι όποιος παρεκκλίνει της κομματικής γραμμής «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». Ήτοι, εάν υπάρξουν βουλευτές που ψηφίσουν υπέρ της σύμβασης, θα διαγραφούν.

Επίσης να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του απόψε, σχολιάζοντας την στάση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, είπε ότι αξιολογούνται οι πράξεις και όχι οι προθέσεις, κάτι που ερμηνεύεται ως πίστωση χρόνου στους βουλευτές που φέρονται να θέλουν να ψηφίσουν τη σύμβαση.

newsit.gr

Γενικός ξεσηκωμός και στην Κορινθία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τους πολίτες της Κορινθίας να συμμετάσχουν μαζικά στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται και στην περιοχή μας για να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση. Η δυναμική πορεία που έγινε στο κέντρο της Κορίνθου την Παρασκευή να είναι μόνο η αρχή! Το Σάββατο 11/2 στις 14:00 τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου και Λουτρακίου καλούν σε άνοιγμα των διοδίων του Ισθμού. Την Κυριακή 12/2 στις 11:00 συγκεντρωνόμαστε στις κεντρικές πλατείες Κορίνθου, Κιάτου και Ξυλοκάστρου μετά από το συντονισμένο κάλεσμα των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, στις 12:00 ανοίγουμε τα διόδια του Ισθμού και στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Σύνταγμα για να περικυκλώσουμε τη Βουλή με την οργή μας! Για όσους μείνουν πίσω υπάρχει και κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Περιβολάκια Κορίνθου στις 18:00.
Όλοι στους δρόμους κάθε μέρα για να μην υπογραφεί η περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας! Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε! Για να γκρεμίσουμε το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Δε φεύγουν μόνοι τους - εμείς θα τους διώξουμε!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ν. Κορινθίας 10/2/2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονoς. Την ώρα, δε, που η Eλληνική Kυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, το Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από εκεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: στη δραχμή!!!
Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζονται το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο, των «κομματαρχών, όπως χαρακτηριστικά τους αναφέρει: «Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την "ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης", την "ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου". Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.
Και προσθέτει, σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί».
Κατέστρεψαν το Καστελλόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».

Τουρκικές «εισαγωγές»
Αναφορικά με το δήμο του, πέραν της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάστηκε με την εφαρμογή του ΟΕΥ, «από τα 20 άτομα που προβλέπει, έχω αυτή τη στιγμή 5 άτομα, και ένα μηχανικό που θέλω για μελέτες δεν έχω· δεν υπάρχει σωστή κατανομή των ειδικοτήτων», λέει ο δήμαρχος, το σημαντικότερο πρόβλημα στο νησί είναι η τροφοδοσία.
Και εδώ το πρόβλημα έρχεται να το λύσει η... ευγενική χορηγία της Τουρκίας, στις ακτές της οποίας κατεθύνονται οι Καστελλοριζίτες για να προμηθευτούν τρόφιμα, καθώς -όπως λέει ο δήμαρχος- ό,τι αγοράσουν συν τα εισιτήρια είναι... φτηνότερα από τα σούπερ μάρκετ της Μεγίστης, που είναι ακριβότερα ακόμα και από αυτά της Ρόδου. Η προμήθεια αυτή φτάνει στο 30-40% των αναγκών των κατοίκων του νησιού.

Για να διαβάσετε αναλυτικότερα τι είπε ο δήμαρχος Μεγίστης Παύλος Πανηγύρης στην aftodioikisi.gr, πατήστε εδώ.

Ενδιαφέροντα ντέρμπι αύριο στην Α΄ Κορινθίας και στη Β1 κατηγορία

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η αυριανή 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας καθώς περιλαμβάνει αρκετά ντέρμπι βαθμολογικού και τοπικού ενδιαφέροντος.
Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Α. Ο. Λουτρακίου και τον εκ των πρωτοπόρων Πέλοπα Κιάτου , ενώ η έταιρη πρωτοπόρος ομάδα της Κλένιας δοκιμάζεται στο Σοφικό στην κόντρα της με τον Πανσολυγειακό που αναζητά τρίποντο παραμονής στη κατηγορία. Εκτός έδρας στη Νεμέα με τον Παννεμεατικό αγωνίζεται και η Ελλάδα Βέλου. Τοπικής σημασίας ντέρμπι είναι και οι αγώνες στο Ξυλόκαστρο ,ανάμεσα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και τον Αστέρα Δερβενίου και στην Αρχαία Κόρινθο όπου η κόντρα του Ηρακλή Λεχαίου με την συντοπίτισσά του Προοδευτική Περιγιαλίου. Περισσότερη ανάγκη βαθμών από τα παραπάνω ζευγάρια έχουν ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και η Προοδευτική Περιγιαλίου. Στο Σολομό η τοπική ομάδα αναζητά σωτήριο τρίποντο κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου αντιμετωπίζει τον Άλμπαρτο Κόρφου . Τέλος η Θύελλα Πετρίου κερδίζει στα «χαρτιά» τον εκτός έδρας αγώνα της με τον Ισθμιακό καθώς η ομάδα των Ίσθμιων έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.-

Η 20η αγωνιστική
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0 - 3 α. α.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΙΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ
ΣΟΦΙΚΟ- Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ

Ντέρμπι αύριο στη Β1

Αυλαία με ντέρμπι και στη Β1 Κορινθίας όπου διεξάγονται στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους Αγίους Θεοδώρους και τον Εθνικό Ξυλοκέριζας καθώς και οι αναμετρήσεις του Άρη Κορίνθου με τον Κύψελο και του Αετού Αγγελοκάστρου με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου
Η 19η αγωνιστική στη Β1 συνεχίζετε την Κυριακή με τους αγώνες
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

Επίσης την Κυριακή στη Β2 διεξάγεται η 19η αγωνιστική με τους αγώνες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ.
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!

ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χρήστο Παπουτσή ενημέρωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πριν παραιτηθεί. Όλα δείχνουν πως οι Παπανδρεϊκοί, αφού έβαλαν τη χώρα στο μνημόνιο τώρα το παίζουν αντιμνημονιακοί. Και το...
χειρότερο: σχεδιάζουν να κάνουν νέο κόμμα! "Αφήστε το ΠΑΣΟΚ με τα χρέη του στον Βαγγέλη" ειπώθηκε σε σύσκεψη προ λίγων ημερών. Ξεφτίλα...
ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Π.Μπεγλίτης: ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί. Το αδιέξοδό του είναι προφανές.

 Ο Βουλευτής Κορινθίας και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης πριν από λιγο αναφερόμενος στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη,  δήλωσε

«Η χώρα δίνει μια σκληρή διαπραγματευτική μάχη για την επιβίωση της, σε ένα δυσμενές ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί, δυστυχώς, με μεγάλες θυσίες.
Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή όμως, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί. Το αδιέξοδό του είναι προφανές. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μεγαλόσχημες λέξεις.
Η δική μας θέση είναι:
Στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν στην Βουλή, το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει την υπεύθυνη στάση όλων των βουλευτών και τη θετική τους ψήφο, ώστε η χώρα και οι Έλληνες να πορευτούν με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και παράλληλα να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.»

*Αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Όταν ο κόσμος καίγεται, το ΔΣ δεν πρέπει να χτενίζεται… Καταγγέλλουν για απαράδεκτη στάση την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χριστίνα Καζάνη

 
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και κατά τη διάρκεια της συζήτησης προ ημερησίας διάταξης, μίλησα για το ρόλο που θα έπρεπε να έχει ένα δημοτικό συμβούλιο μέσα στην κοινωνία.

Αρχικά ανέφερα την απαράδεκτη στάση που κρατά η πρόεδρος κ. Καζάνη και η δημοτική αρχή γενικότερα, απέναντι στα αιτήματα των δημοτών. Εκκρεμούν εδώ και πολλούς μήνες αιτήματα δημοτών προς συζήτηση, αλλά για άγνωστους λόγους δεν μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Ένα δημοτικό συμβούλιο πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι χώρος συζήτησης των προβλημάτων των πολιτών και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει άμεσα να συζητηθούν όλα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί και αυτή την τακτική να κρατήσουμε από εδώ και στο εξής. Αυτονόητο αλλά…

Στη συνέχεια επανέλαβα την πάγια πρόταση της Συμπολιτείας για συζήτηση στο ΔΣ όλων των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και να μην περιορίζεται η ημερήσια διάταξη σε διαδικαστικά θέματα. Τα θέματα ρουτίνας, με μια προσυνεννόηση των παρατάξεων, μπορούν να περνάνε «στα γρήγορα» και να μένει και χρόνος αλλά και διάθεση για τα άλλα. Προτείναμε, από εδώ και στο εξής, σε κάθε ΔΣ να μπαίνει ένα σοβαρό θέμα (αγροτικό, κοινωνική πολιτική και επιπτώσεις της κρίσης στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο, τουριστική ανάπτυξη, περιβάλλον, πολιτισμός, κυκλοφοριακό, διαχείριση απορριμμάτων και τόσα άλλα) και επιτέλους να προσπαθήσουμε να χαράξουμε δρόμους και να σχεδιάσουμε. Να πάψουμε να σερνόμαστε πίσω από τις εξελίξεις και να αρχίσουμε να παράγουμε πολιτική, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα ακολουθούμε τις αποφάσεις που παίρνονται κάπου αλλού για εμάς χωρίς εμάς και θα είμαστε ένα ανούσιο, άνοστο και άοσμο (άρα ζημιογόνο για την κοινωνία) όργανο.

Τέλος, με αφορμή αυτό το ανελέητο τροϊκανό-σφυροκόπημα που δεχόμαστε, πρότεινα στο συμβούλιο να εκδώσει  ένα ψήφισμα ή μια ανακοίνωση που θα καλούσε τους πολίτες να αντιδράσουν στην τελευταία πράξη του δράματος που συντελείται αυτές τις μέρες, να μετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται και να καυτηριάσουμε τη συμμετοχή των κορίνθιων βουλευτών  στο ξεπούλημα της χώρας. Όταν με την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων και των απανωτών μνημονίων από τη μία στο δήμο δεν ανήκει τίποτα και όλα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των τοκογλύφων (δάση, βουνά, παραλίες, κτήρια κλπ) και από την άλλη οι δημότες απελπίζονται όλο και περισσότερο, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι.

Έχουμε υποχρέωση, τόνισα, σαν ΔΣ να πρωτοστατήσουμε, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους πολίτες. Είπα εγώ… Το δυστύχημα είναι το εξής: ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν απάντησε, δεν σχολίασε, δεν συμφώνησε, δεν διαφώνησε. Είτε το είπα είτε δεν το είπα, το ίδιο ήταν. Γι’ αυτό και ο τίτλος του άρθρου: Όταν ο κόσμος καίγεται, δεν μπορεί το ΔΣ ενός δήμου να χτενίζεται…

Ξυλόκαστρο, 10-2-2012
Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Δημοτικός σύμβουλος της Συμπολιτείας
 

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νικόλαος Χίος

Αθήνα
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 54 ετών ο δημοσιογράφος, Νικόλαος Χίος
Ο Νικόλαος Χίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρέτησε τόσο τον ημερήσιo όσο και τον περιοδικό Τύπο με ιδιαίτερη αφοσίωση και συνέπεια.
Εργάστηκε στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Μεσημβρινή» και «Εξουσία», ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε το οικονομικό επιχειρηματικό ρεπορτάζ μέσα από την εβδομαδιαία εφημερίδα «Μέτοχος» και το portal www.euro2day.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και τη σύζυγό του, επίσης δημοσιογράφο, Ελένη Γλάρου.

Newsroom ΔΟΛ

Παραιτήθηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακούλου

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακούλου, εκφράζοντας σοβαρές διαφωνίες με τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο.

Εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητά η Ομοσπονδία Αστυνομικών

Εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητά η Ομοσπονδία Αστυνομικών. Καλεί τα μέλη της σε λευκή απεργία

Για «εκβίαση, συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ», κατηγορεί την τρόικα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία, μάλιστα, ζητά να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση – επιστολή, η οποία απευθύνεται ονομαστικά στους Σ. Ντερούζ, Π. Τόμσεν και Κλ. Μαζούχ, οι αστυνομικοί διαμηνύουν πως «αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας».
«Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί 'με το πιστόλι στον κρόταφο', τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρουν οι αστυνομικοί.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει καλέσει τα μέλη της σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, που απορρέουν από το επαγγελματικό τους αντικείμενο, όπως είναι η επίδοση δικογράφων, η διασταύρωση οικοδομικών παραβάσεων, η φύλαξη γηπέδων κ.λπ.. Χαρακτηρίζοντας τις δραστηριότητες αυτές «πάρεργα», η Ομοσπονδία καλεί τους αστυνομικούς, που επιθυμούν να απέχουν, να το πράξουν.
Αναλυτικά η επιστολή των αστυνομικών προς τους εκπροσώπους της τρόικας, έχει ως εξής:
«Προς εκπροσώπους:
Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ
Κύριοι,
Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:
»Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
»Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.
»Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.
»Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
»Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.
»Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.
»Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ».

eklogika.gr

Παρασκευή με ντέρμπι – Ολυμπιακός - ΑΕΚ (21.00)

Το μεγάλο ματς της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας διεξάγεται σήμερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι με την ψυχολογία στα ύψη μετά το θρίαμβο στην Τούμπα, θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ αναζητά τη νίκη που θα λειτουργήσει σαν... βάλσαμο στις πληγές της.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, αφού και ο Ιμπαγάσα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, ενώ  άφησε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός τον Λουίς Ντιόγκο.
 Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους: Μέγερι, Τοροσίδη, Χολέβας, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ, ενώ την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν και οι Κάρολ, Μοδέστο, Μαρκάνο, Μακούν, Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς και Πάντελιτς.
Η ΑΕΚ από την άλλη πηγαίνει στο Γ. Καραϊσκάκης ως αουτσάιντερ και θέλει να πάρει τη νίκη που θα επουλώσει αρκετές από τις ανοιχτές πληγές της.
Ο Νίκος Κωστένογλου είδε τους Μανωλά, Δέλλα, Μάκο να προπονούνται κανονικά και βρίσκονται στη διάθεση του, πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και τους νεαρούς Φούντα, Χέλγκασον, Τσίτα αλλά και τον τρίτο τερματοφύλακα. Έτσι συνολικά στην αποστολή βρίσκονται 22 παίκτες:
Αραμπατζής, Κωνσταντόπουλος, Μοσχονάς, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας
Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Αραμπατζή, Κοντοέ, Καράμπελα, Μανωλά, Δέλλα, Μάκο, Καφέ, Βάργκας, Λεονάρντο, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλο.
Το ματς θα ξεικινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA
newsit.gr

Ποιοί βουλευτές αρνήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Πολλαπλασιάζονται τα όχι των βουλευτών και πλέον η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, που θα γίνει την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, μετατρέπεται σε θρίλερ με τη δανειακή σύμβαση να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Η ''βόμβα'' ήρθε από τον Γ.Καρατζαφέρη που δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.Η δήλωση αυτή αποκτά τεράστια αξία όχι μόνο γιατί είναι 16 οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, αλλά γιατί τέσσερις είναι και υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Πρώτος το χορό έσυρε σήμερα με την παραίτηση του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός.Η είδηση της παραίτησης του βουλευτή Άρτας σχολιάστηκε από πολλούς ως έντιμη κίνηση καθώς ο βουλευτής δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά παραδίδει την έδρα του.

Στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Στασινός αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».

Αμέσως μετά ακολούθησε τελεσίγραφο 19 νησιωτών Βουλευτών που με επιστολής τους προειδοποιούν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα μη δεχόμενοι αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά.
Οι βουλευτές αυτοί είναι :
Δωδεκανήσου:
Ζωΐδης Νικόλαος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ιατρίδη Μίκα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Κασσάρας Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ευβοίας (Σκύρος):
Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κεδίκογλου Σίμος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κυκλάδων:
Βρούτσης Ιωάννης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Παπαμανώλης Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Λέσβου Γαληνός Σπυρίδων (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαγνησίας (Σποράδες):
Ζήση Ροδούλα (ΠΑΣΟΚ)
Καρτάλης Κων/νος (ΠΑΣΟΚ)
Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ)
Νάκος Αθανάσιος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Σάμου:
Βαρδίκος Πυθαγόρας (ΠΑΣΟΚ)
Χίου:
Μουσουρούλης Κωστής (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Τσουρή Ελπίδα (ΠΑΣΟΚ)

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και ο Δ.Σταμάτης, πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (Ν.Δ), λέγοντας :''Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα''.

Με τα λόγια ''δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση, δεν πιστεύω πως θα μας βγάλει από την ύφεση'' μπήκε στη λίστα των βουλευτών που θα καταψηφίσουν και η ανεξάρτητη πια Μιλένα Αποστολάκη, για να την ακολουθήσει λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.

newsit.gr

Παραιτούνται οι υπουργοί του ΛΑΟΣ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα αλλάζουν ώρα με την ώρα και ταυτόχρονα η Ελλάδα και η σωτηρία της κρέμονται από μια κλωστή.

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη μια επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό όπου ο Προεδρος του ΛΑΟΣ έθετε στην διάθεσή του τις παραιτήσεις των υπουργών του.

Μετά τις σαφές θέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ πως θα καταψηφίσει το μνημόνιο και πως θα είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, ήρθε η πρώτη παραίτηση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη.
Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης δηλώνει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η παραμονή του στην κυβέρνηση είναι ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα.
Και σημειώνει πως "συνεπώς νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησης μου διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό έναντι του προσώπου σας". Ο κ. Ροντούλης στην επιστολή του ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για την τιμή.
Από εκείνη την στιγμή και λίγο πριν αρχίσει το υπουργικού συμβούλιο (18.00) έχουν υποβάλλει ήδη επισήμως τις παραιτήσεις τους και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και o υφυπουργός Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα οι δυο τελευταίοι δηλώνουν ότι παρότι παραιτήθηκαν υπερψηφίζουν τα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  o πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για ανασχηματισμό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όλα είναι ανοικτά. Ακόμα και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει σε όσους έχουν θέση στο υπουργικό συμβούλιο ότι "όποιος διαφωνεί μπορεί να θέσει τον εαυτό του εκτός κυβέρνησης"
Η ουσία είναι ότι όλοι όσοι διαχειρίζονται το μέλλον αυτής της χώρας παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια αυτή την κρίσιμη στιγμή που όλα τα βλέματα είναι στραμένα επάνω μας. Και την ώρα που κάποιοι στο εξωτερικό περιμένουν το επόμενο στραβοπάτημα για να μας οδηγήσουν στην χρεοκοπία και να μας χρεώσουν ακόμα και την ίδια μας την καταστροφή.

Η ώρα του ανασχηματισμού

Η επί της ουσίας άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπαδήμου από την πλευρά του Γιώργου Καρατζαφέρη, οδηγεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε ανασχηματισμό, ακόμη και εντός της ημέρας.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έστειλε επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, με την οποία γνωστοποιεί ότι είναι στη διάθεση του κ. Παπαδήμου οι παραιτήσεις των στελεχών του κόμματός του, Βορίδη, Γεωργιάδη, Γεωργίου και Ροντούλη.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, το υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα αναμένεται να είναι και το τελευταίο με τη συγκεκριμένη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, για να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/ statesmen.gr

Δημοσκοπήσεις “Τρέχει” δημοσκόπηση για τον Λοβέρδο

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του Ανδρέα Λοβέρδου διενεργεί σύμφωνα με πληροφορίες γνωστή εταιρεία μετρήσεων, η οποία ξεκίνησε κύκλο τηλεφωνικών ερωτημάτων σε πολίτες.
Η έρευνα έχει δυο σκέλη, με το ένα να αφορά την πολιτική, και το άλλο τον χώρο της υγείας. Τα ερωτήματα είχαν να κάνουν με το αν ο Ανδρέας Λοβέρδος βγήκε νικητής από την πρόσφατη κόντρα του με τους φαρμακοποιούς για το θέμα του ωραρίου, τις περικοπές στους γιατρούς, τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με τη συνταγογράφηση, πως είναι η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, και το αν έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν.
Στο πολιτικό σκέλος, τα ερωτήματα αφορούν στο πως κρίνουν οι πολίτες την πρόσφατη απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να συμπορευτεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και το αν η συμμαχία αυτή έχει πιθανότητες να βελτιώσει το πλασάρισμα του Κινήματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Πιο ενδιαφέρουσα από όλες ωστόσο, είναι η ερώτηση για το κατά πόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μπορούσε μελλοντικά να είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα οδηγούσε το Κίνημα στην ανάκαμψη.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ... ΧΑΡΗ ΕΧΕΙ Να μη χρεοκοπήσει η χώρα ή… ο ΛΑ.Ο.Σ;

Στο σημείο που φθάσαμε συνεντεύξεις όπως αυτή του Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι πολύ πιθανό στα αυτιά κάποιων να ακούγονται ως ηρωικό σάλπισμα. Μπορεί να είναι και έτσι. Πάντως συνεντεύξεις τέτοιου περιεχομένου, σε άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές, κάλλιστα θα μπορούσαν να δώσουν άφθονο υλικό σε επιθεώρηση.
Τι ήθελε να μας πει, ή τι προσπάθησε τέλος πάντων να πετύχει μ’ αυτή τη συνέντευξη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ; Ένας θεός ξέρει και αυτός με δυσκολία θα «συλλάβει» τη σκέψη του. Απ’ τη μια στηρίζει τον Παπαδήμο, απ’ την άλλη καλεί τους βουλευτές του να καταψηφίσουν το μνημόνιο και του… κάνει τη χάρη-εφόσον το επιθυμεί- να του αφήσει και τα στελέχη του στη κυβέρνηση. Βγάλτε άκρη.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και το λαό, αλλά προφανώς ο κύριος Καρατζαφέρης αξιολογεί ως κρισιμότερες τις στιγμές που διέρχεται ο δικός του ΛΑΟΣ. Γιατί όλοι πλέον-τουλάχιστον οι νοήμονες πολίτες- έχουν αντιληφθεί ότι το πρόβλημα του δεν είναι να μη χρεοκοπήσει η χώρα, αλλά να μη χρεοκοπήσει ο ΛΑΟΣ.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Έλεος πλέον με τα καραγκιοζιλίκια

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις (on camera): 
 Ντόρα Μπακογιάννη: Έλεος πλέον με τα καραγκιοζιλίκια. Αυτές οι πολιτικές ηγεσίες, αυτή την ώρα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό.
Δημοσιογράφος: Έχουν ονοματεπώνυμο αυτές οι πολιτικές ηγεσίες;
Ντόρα Μπακογιάννη: Τις βλέπετε μπροστά σας και το θέατρο σκιών το οποίο παίζεται όλες τις τελευταίες ημέρες από όλους. Είναι ντροπή. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση και εκείνοι παίζουν εκλογικά παιχνίδια. Πιστεύω ότι η τιμωρία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. 

Διαβάστε στη sfedona.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ : ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ “ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ” ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !

sfedona.gr

Συνάντηση Μπεγλίτη με τους προέδρους των ΕΑΣ Κορινθίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή  των προέδρων των ΕΑΣ Κορίνθου Χ. Μπαρλιά, Κιάτου Κ. Παπαβασιλείου, Βόχας Γ. Παπαλέκκα, Ξυλοκάστρου Β. Γκόλια και  του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας Θ. Τσιάνου.
          Μεταξύ των αντικειμένων που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν ο νόμος 4015, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί συνεταιρισμών, καθώς και οι δυνατότητες βελτίωσης της εφαρμογής του. Η συζήτηση προεκτάθηκε συνεπώς και στο πεδίο των πρωτοβάθμιων ενώσεων, στα θέματα της κτηνοτροφίας, όπως και σε αυτά των βιολογικών καλλιεργιών.
          Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού.
          Στη σύσκεψη υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τον κ. Μπεγλίτη, με σκοπό  την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής, αλλά και τη διερεύνηση  τρόπων προώθησης σημαντικών θεμάτων που αφορούν τους  αγρότες της Κορινθίας.
          Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως, μεταξύ των άλλων είναι και αυτό που αφορά στις “χρήσεις γής”.
          Μετά το πέρας της σύσκεψης, όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως υπήρξε μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση για αυτό και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κύριοι βουλευτές Κορινθίας: Ήρθε η ώρα για να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί…

Κύριοι βουλευτές Κορινθίας: Ήρθε η ώρα για να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί…


Του Γ. Ρουμελιώτη
Στις αρχές του 2010 όταν η τότε κυβέρνηση «προετοίμαζε» το λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών η οποία θα οδηγούσε στην πτώχευση. Όσοι μίλησαν τότε για την προσπάθεια εκφοβισμού του λαού κατηγορήθηκαν –τουλάχιστον – ως γραφικοί. Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια…
Δύο χρόνια μαρτυρικά για τους Έλληνες, αφού έχασαν το 40% των εισοδημάτων τους, αυξήθηκαν δραματικά οι φόροι και όλα τα συναφή, με αποτέλεσμα να έχουν πτωχεύσει ήδη οι πολίτες και παράλληλα να μην φαίνεται ότι κάτι αλλάζει προς το θετικό, αλλά μάλλον προς το χειρότερο. Και ήρθε και πάλι τώρα, η ώρα του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ: Ότι αν δεν γίνουν αποδεκτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόικα…πάλι θα πτωχεύσουμε. Λες και δεν έχει γίνει! Η απειλή αυτή τη φορά έγινε πιο συγκεκριμένη: Ή δανειακή σύμβαση ή καταστροφή! Οι «κύριοι» εγκληματούν κατά του λαού, του Έθνους και της πατρίδας. Και ειλικρινά λυπάμαι και σιχαίνομαι με την ιδέα, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και Ελληνικά ονόματα που καλούνται να συνυπογράψουν αυτή την «οικονομική δικτατορία» που επιχειρεί να κυβερνήσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, χωρίς οι κυβερνώντες –που υποτίθεται θα ψηφιστούν από το λαό- να μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι», να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι» και να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Κατά τα άλλα… θα είναι η κυβέρνηση της χώρας! Και οι «μεγάλοι» θα συνεχίσουν να ποδοπατούν πάνω στα πτώματά μας. Γιατί ήδη οι περισσότεροι Έλληνες είναι «πτώματα»! Οικονομικά και ψυχολογικά!
Άραγε, κ. Παπαδήμο, κ. Παπαδρέου, κ. Σαμαρά, κ. Καρατζαφέρη και κ.κ. βουλευτές της χώρας και της Κορινθίας –που δεν έχετε επηρεαστεί από την κρίση- θεωρείτε ότι νομιμοποιείστε να πάρετε τέτοιου είδους επαχθείς αποφάσεις για το λαό; Θεωρείτε ότι ο λαός σας έστειλε στη Βουλή για να αποφασίσετε για τον αργό και μαρτυρικό θάνατό του; Θα οδηγήσετε έναν τόσο υπερήφανο λαό, στον απόλυτο εξευτελισμό και στην εξαθλίωση; Αν έχετε αυτό το κουράγιο, έχετε σκεφτεί τις συνέπειες για τη χώρα και για σας προσωπικά; Κι αν είστε τόσο σίγουροι ότι ο λαός αποδέχεται όλη αυτή τη λαίλαπα των δήθεν «φίλων μας» Ευρωπαίων και δανειστών για να σώσουν τη χώρα, γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσει αυτή την ύστατη ώρα ο λαός;
Δεν τολμάτε, φοβάστε το αποτέλεσμα ή τα «αφεντικά σας»; Ξέρουμε γιατί δεν το κάνετε: Γιατί είναι σίγουρο 99% ότι ο λαός θα πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτό το τερατούργημα, ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αυτοκτονία του!

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες βουλευτές Κορινθίας,

Θα ξέρετε βέβαια, ότι αυτή η ψηφοφορία που έρχεται στη Βουλή θα είναι το τέλος! Το τέλος αυτού του πολιτικού συστήματος –θα το έχετε νιώσει ήδη αυτό-, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.
Στη Βουλή θα παιχτεί το «τελευταίο χαρτί» αυτής της παρτίδας, και το ποντάρισμα είναι πολύ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο! Αφορά την Αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων! Θεωρείται βέβαιο, ότι κι εσείς οι ίδιοι θα «παίξετε το τελευταίο σας χαρτί» όσον αφορά το πολιτικό σας μέλλον. Γιατί ο λαός αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσει! Έχετε το κουράγιο να ψηφίσετε κάτι τέτοιο; Ακόμα κι αν τεθεί, όχι απλά θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ακόμα κι αν σας το προτείνει και «ο Πάπας της Ρώμης»; Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η ύστατη ώρα να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια όλων: Η δική σας, της χώρας, των πολιτικών και κυρίως αυτών των δύσμοιρων ΕΛΛΗΝΩΝ που δεν φταίνε σε τίποτα. Κάντε επιτέλους μια υπέρβαση: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ την υποδούλωση των Ελλήνων στους «ξένους κατακτητές».
 Προσφέρετε αυτή την τελευταία στιγμή, τη μεγαλύτερη, τη σοβαρότερη, την πιο ανθρώπινη, την πιο Ελληνική υπηρεσία σας στο λαό και στο Έθνος. Και να είστε σίγουροι, ότι κι αυτό δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τους Κορίνθιους. Αποδείξτε επιτέλους ότι ΑΓΑΠΑΤΕ αυτό τον λαό και αυτή τη χώρα και δεν βρίσκεστε τυχαία σε αυτά τα έδρανα. Ρωτήστε τον κόσμο και αποφασίστε με το χέρι στην καρδιά. Κοιτάξτε τι συμβαίνει γύρω σας, νιώστε έστω για λίγο τον πόνο, τον μαρασμό, την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες και οι Κορίνθιοι και κάντε αυτό που πρέπει: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ…

korinthianews.blogspot.com

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου λόγω χιονοπτώσεων- παγετών- κατολισθήσεων

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου

Α. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Mε τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης- παγετού γίνεται η κίνηση οχημάτων στις  1) Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου, 1ο με 17ο χλμ.
2) Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, 1ο με 18ο χλμ.
3) Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, 1ο με 20ο χλμ.
4) Επ. Ο. Σουλίου -Καρυάς – Γονούσας, από 10ο χλμ.
5) Επ. Ο. Νεμέα - Δάφνη.
6) Επ. Ο. Νεμέα - Γυμνό.
7) Επ. Ο. Νεμέα Πλατάνη.
Επίσης διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων- παγετών- κατολισθήσεων:
1)Επ. Ο. Καστράκι Μποζίκα- Τιτάνη.

Α. Δ. ΑΡΚΑΔΙΑΣΕ. Ο. Τρίπολης – Πύργου, 10ο με 85ο χλμ
Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, 33ο με 58ο χλμ
Παλαιά Ε.Ο. Τρίπολης – Άργους, 38ο με 56ο χλμ 

Α. Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΕ. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης(Ταΰγετος)

Α. Δ. ΑΧΑΙΑΣΕ.Ο. Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 18ο χλμ. 
Ε.Ο. Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης).
Επίσης διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων- παγετών- κατολισθήσεων:
Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών, 161ο χλμ. και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας, μέχρι την 11-2-2012, λόγω κατολισθήσεων.  Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο 172ο χλμ. (ρεύμα προς Αθήνα) και στα όρια με την Κορινθία (ρεύμα προς Πάτρα). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την Π.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών.  Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτροπή γίνεται στο 172ο χλμ. και επανέρχονται στο 159ο χλμ. Για το ρεύμα προς Πάτρα στο 159ο χλμ.
Διαδημοτική Οδό  Περιστέρας Ακράτας με το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Α. Δ. ΗΛΕΙΑΣΕ.Ο. Τρίπολης – Πάτρας, από την διασταύρωση Αχλαδινής.
Επ. Ο. Αγ. Κυριακή – Τσίπιανα – Κρυόβρυση.
Επ. οδός από δ/ση της Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλης (111) προς  Αστρά.
Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως,   από 70ο  έως 90ο χλμ.
Επίσης διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων- παγετών- κατολισθήσεων:
Ε.Ο. Τριπόλεως  - Πύργου – Αρχαία Ολυμπία, λόγω κατολίσθησης.  Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους.


Προτάσεις για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσε​ων

Χθες, ο βουλευτής και μέλος της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρευρέθη σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το «Εθνικό Συμβούλιο Γερμανικών Αποζημιώσεων» με ομιλητή το Μανώλη Γλέζο. Κατά την παρέμβασή του ο κ. Π. Κουρουμπλής, πρότεινε στην επερχόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων - κατόπιν σχετικού αιτήματος με πρωτοβουλία του ίδιου και τη συνυπογραφή 27 Βουλευτών - να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της ελληνικής βουλής να μιλήσει για το ζήτημα αυτό τόσο στο Γερμανικό, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Επεσήμανε δε, την ανάγκη να παραστούν και να τοποθετηθούν επί του θέματος και οι αρχηγοί των κομμάτων.Εν συνεχεία ανέφερε ότι οι Βουλευτές που συμμετέχουν σε σχετικά forum και διεθνείς οργανισμούς, οφείλουν να αναδείξουν δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και το ζήτημα αυτό. Τόνισε δε, ότι με πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να γίνει ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα που θα συζητείται το επίμαχο θέμα στην αρμόδια Επιτροπή. Με αυτόν τον τρόπο θα δηλώσουν στην πράξη ότι πρόκειται για ένα αίτημα που ενώνει τους Έλληνες στο σύνολό τους. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου και  μετά τη λήξη των παρελάσεων, να εγκριθούν ψηφίσματα υποστήριξης και διεκδίκησης του ζητήματος των γερμανικών οφειλών, από το συγκεντρωμένο πλήθος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ:
Εδώ το Μνημόνιο, εκεί το Μνημόνιο,που είναι το Μνημόνιο;  

Ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για το νέο μνημόνιο η κοινωνία βρίσκεται αγανακτισμένη και εξεγερμένη. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βρει την επίσημη πληροφόρηση σε σχέση με το ακριβές κείμενο που επιδιώκουν να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες. Οι ίδιοι οι βουλευτές, όσοι εξ αυτών συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και το συνεπαγόμενο βάρος της ευθύνης τους, αναζητούν το κείμενο που καλούνται από την κυβέρνηση της ‘ανίερης συμμαχίας’ να ψηφίσουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής απαντούν ότι δεν έχει καν φτάσει σε αυτές.Την ίδια στιγμή συγκεκριμένα ειδησεογραφικά δίκτυα ενημέρωσης δίνουν στη δημοσιότητα το κείμενο, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής (στην αγγλική ή σε μη-επίσημες και αμφίβολες μεταφράσεις), συνιστώντας τη μοναδική πηγή πληροφόρησης τόσο για τους βουλευτές, όσο και για κάθε έλληνα πολίτη. Ο ίδιος ο θεσμός του κοινοβουλίου και οι λειτουργίες του αυτοϋπονομεύονται κατά αυτόν τον τρόπο, επιτρέποντας σε συγκροτήματα των media να το υποκαθιστούν. Πως σε μία κρίσιμη στιγμή καθοριστική για τα επόμενα χρόνια καλείται ο εκπρόσωπος του λαού, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αποφασίσει για δεσμεύσεις που πρέπει να είναι αποτέλεσμα επιλογής στηριγμένης στην πλέον τεκμηριωμένη γνώση;  Η ιστορία διδάσκει ότι η δημοκρατία πρέπει να προστατεύεται διαφυλάσσοντας τους θεσμούς και τις λειτουργίες της, διαφορετικά αφήνει ανοιχτή την πόρτα στους ίδιους τους δολοφόνους της.