Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες μέσω αγγελιών - Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για 72 κλοπές σε διάφορες περιοχές

https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-02-10/speira-16-0.jpg 

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των 16 συλληφθέντων - μελών σπείρας που από τον Φεβρουάριο του 2022 είχε διαπράξει τουλάχιστον 72 κλοπές με τη λεία να ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ «δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 16 ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές στην Αττική με το πρόσχημα της ενοικίασης-αγοράς ακινήτων ή αντικειμένων και εξαρθρώθηκε την 13-1-2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (Σχετικό από 17-1-2023 Δελτίο Τύπου).

Μπόρις Τζόνσον: Στα Καλάβρυτα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας

 Μπόρις Τζόνσον: Στα Καλάβρυτα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα δείπνησε με φιλικά του πρόσωπα σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της περιοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, φαίνεται ευδιάθετος και απολαμβάνει το δείπνο του μαζί με φίλους. Άλλωστε, είναι γνωστή η αγάπη του για την Ελλάδα, αφού κάνει διακοπές συχνά εδώ και ο πατέρας του έχει σπίτι στο Πήλιο.  

Πηγή: NewsIT


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Μπορεί να είναι εικόνα κέικΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

 

Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξυλόκαστρο, με τη συμμετοχή όλων των Υπαλλήλων του Δήμου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. 
 
Ο π. Ιωαννης Γαλάνης ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους καλή δημιουργική χρονιά.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Βλασιος Τσιωτος έκοψε την πίτα, ευχήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους δημιουργική χρονιά με υγεία σε αυτούς και τις οικογένειές τους και έδωσε τον λόγο στους επίσημους παρευρισκόμενους να χαιρετήσουν την εκδήλωση και να ευχηθούν με τη σειρά τους.
 Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
 
Την εκδήλωση τίμησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας , ο Βουλευτής Ν.Δ.Κορινθιας κ. Κώστας Κόλλιας , η πρώην Βουλευτής και υποψήφια κ. Κατερίνα Γκέκη Φαρμάκη , και η πολιτευτής κ. Χριστίνα Γ. Οικονόμου .
Όλοι πήραν το κομμάτι τους ευχόμενοι να τύχουν το φλουρί, που φέτος ήταν τρία, σε τρεις διαφορετικές πίτες. 
Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονταιΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
 

Μεθώνη: Επιμένει ότι «αυτοκτόνησαν» η κόρη του ζευγαριού των Αμερικανών που αγνοούνται από τα τέλη Ιανουαρίου Προβληματισμός στην υπηρεσία Silver Alert

 methoni-mak 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του ζευγαριού των Αμερικανών, του 83χρονου David Harrison Robinson και της 80χρονης σύζύγου του, Lukretia Robinson οι οποίοι έφυγαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης, τον Ιανουάριο κι έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Οι άνθρωποι από τη Γραμμή Ζωής και συγκεκριμένα από την υπηρεσία Silver Alert είναι προβληματισμένοι με τις κινήσεις και τις αναρτήσεις της κόρης του ζευγαριού, η οποία

Καμπανάκι από τους επιστήμονες για το μπάνιο σε παγωμένα νερά

 Καμπανάκι από τους επιστήμονες για το μπ... 

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μια βουτιά στο παγωμένο νερό τον χειμώνα θεωρείται εξαιρετική ιδέα, διότι νομίζουν ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία.

Μάλιστα διάφοροι διάσημοι (όπως η τραγουδίστρια Νικόλ Σέρζινγκερ και ο ηθοποιός Κρις Χέμσγουωρθ) έχουν αρχίσει να προωθούν την παγοθεραπεία ως ελιξίριο νιότης και άριστης φυσικής κατάστασης.

Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις, όμως, είναι ανεπαρκή, προειδοποιεί η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (AHA). Επιπλέον, το σοκ που υφίσταται ο οργανισμός όταν εκτεθεί στο κρύο νερό μπορεί να είναι για πολλούς ανθρώπους καταστροφικό, ακόμα κι αν η θερμοκρασία του είναι πολύ άνω του μηδενός.

Κριμιζής: «Η Γη έχει ημερομηνία λήξης» - «Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού. Έχουμε ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις»

 Κριμιζής: «Η Γη έχει ημερομηνία λήξης»  «Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού Έχουμε ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις» 

Ο διακεκριμένος επιστήμονας διαστήματος Σταμάτης Κριμιζής αναφέρθηκε στις θεωρίες για UFO, καθώς και σε ερωτήματα που αφορούν το σύμπαν μας. Επίσης, απάντησε σε πολλά ερωτήματα που έχουν πυροδοτήσεις θεωρίες συνωμοσίας: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Υπάρχουν εξωγήινοι; Ποια είναι η ημερομηνία λήξης του πλανήτη Γη;

Ο ακαδημαϊκός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού. Έχουμε ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις».

ΕΜΑ: «Συναγερμός» για φάρμακα που αφορούν γρίπη και κρυολόγημα - Καταγράφηκαν εγκεφαλοπάθειες

ΕΜΑ: «Συναγερμός» για φάρμακα που αφορούν γρίπη και κρυολόγημα  Καταγράφηκαν εγκεφαλοπάθειες 

Φάρμακα για τις ιώσεις τα οποία λαμβάνονται από το στόμα και περιέχουν ψευδοεφεδρίνη εξετάζει ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων). Ασθενείς που έκαναν χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων εμφάνισαν εγκεφαλοπάθεια. 

Η πιθανότητα, λοιπόν, η ουσία ψευδοεφεδρίνη να αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων νευρολογικών διαταραχών, ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου) επανεξετάζει όλα τα φάρμακα που την περιέχουν.

Εντοπίστηκε νεκρός o Ελληνας που αναζητούσαν στην Αντιόχεια

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-02-10/zevgari-antioxeia-mak.jpg 

Τραγική εξέλιξη στο θέμα των Ελλήνων αγνοούμενων στην Αντιόχεια καθώς το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό από τους Τούρκους διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που έπεσε μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας που αναζητούνταν στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης από τους Τούρκους διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν ο Έλληνας ομογενής, εντόπισαν το πτώμα του κάτω από τόνους τσιμέντου. Λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε νεκρή και η σύντροφός του. Νωρίτερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News η 1η ΕΜΑΚ που βρισκόταν στο σημείο αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν είχε εντοπίσει κανένα σημάδι ζωής, ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ, ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Εν τω μεταξύ, η κόρη του ζευγαριού μίλησε νωρίτερα στο STAR για τον 65χρονο πατέρα της, Γιώργο Αντύπα και την 62χρονη μητέρα της, Νίντα Αντύπα. «Δεν έχω νέα για τους γονείς μου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τριάντα πέντε χώρες ζητούν τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας

 paris_2024 

 Αυξάνεται η πίεση στη ΔΟΕ για τον αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ΔΟΕ δεν έχει πάρει κάποια απόφαση για το θέμα και είναι υπό διαβούλευση η προοπτική να συμμετάσχουν οι αθλητές των δύο χωρών ως ανεξάρτητοι. Σήμερα όμως σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η υπουργός Αθλητισμού της Λιθουανίας, Γιουργκίτα Σιουγκζντινιένε, 35 χώρες αποφάσισαν να απαιτήσουν από τη ΔΟΕ να μην δεχτεί τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο Παρίσι 2024.

Ιβυκος Λουτράκι : Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία & Συρία.

 

Δελτίο Τύπου:

 

Καλούμε όλους τους φίλους και μέλη του συλλόγου μας να συνδράμουν στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που τόσο τραγικά δοκιμάζονται στην Τουρκία και τη Συρία μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Σημείο συγκέντρωσης: τα γραφεία του συλλόγου μας, οδός Αγίου Ιωάννου 10, Λουτράκι.

Ημέρες και ώρες: