Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται διάγγελμα Σαμαρά - Ο Σταύρος Δήμας επικρατέστερος υποψήφιος για ΠτΔ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTR2kldepSzFNfhZO8ugl655XBo8n31L7afi3zkQGqPPP8ZMPuDsfi2p4qJyHX4I-XUNlnpLxk-yrb1p3mXX9y2wIiWwQzwkgz84TrliWyDUb0Aqir7sVmXjFAz9qNARViR7sf1Y6XzxPX/s1600/Stavros-Dimas.jpg
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 48 ωρών με μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβεί και την αυριανή ημέρα.
 Η ανακοίνωση -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- θα γίνει με διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Επικρατέστεροι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι ο πρώην υπουργος & Επίτροπος  Σταύρος Δήμας και ο πρώην πρωθυπουργός  Παναγιώτης Πικραμένος
Επίσης ακούγονται και τα ονόματα  του νυν Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου, του Αλέκου Παπαδόπουλου και του προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθηγητή Βασίλη Σκουρή κ.α. 
Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όπως μας αιφνιδίασε η κυβέρνηση με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, να υπάρξει και κάποιο όνομα έκπληξη. 
Ωστόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ακούγεται έντονα και το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη και μάλιστα πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως το όνομα αυτό έπεσε στο τραπέζι, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να προσελκύσει βουλευτές της Αριστεράς και κυρίως της ΔΗΜΑΡ.

Ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατιας και ποιοί είναι "μυστήριο"

Ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατιας και ποιοί είναι `μυστήριο` Μετά τον αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όλοι όσοι συνήλθαν από το αρχικό σοκ, άρχισαν αμέσως τα μαθηματικά μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι συνολικά 24 και άλλοι είτε έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά γέρνουν προς την άλλη πλευρά και άλλοι είναι ακόμα προβληματισμένοι για τη στάση που θα κρατήσουν.

Νέα δημοσκόπηση! Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ... αλλά όχι πρόωρες εκλογές

Νέα δημοσκόπηση! Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ... αλλά όχι πρόωρες εκλογές  Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει το 51% των ερωτηθέντων στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για την εκπομπή για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.
H διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που δεν επιθυμούν εκλογές και σε αυτούς που τις επιθυμούν έχει διευρυνθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, από τις 6 στις 10 ποσοστιαίες μονάδες (στην έρευνα της 24ης Νοεμβρίου τα ποσοστά ήταν 50% κατά των εκλογών και 44% υπέρ, ενώ στην σημερινή έρευνα είναι 51% κατά και 41% υπέρ).
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια με ασφάλεια και χωρίς κινδύνους, καταγράφεται η απόλυτη ισοπαλία. Το 24% των ερωτηθέντων απαντούν "μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ" και το ίδιο ακριβώς ποσοστό απαντούν "μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".
Στην εκτίμηση ψήφου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφεται καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα ποσοστά των τεσσάρων πρώτων κομμάτων καταγράφουν μικρή πτώση.
Αναλυτικά, τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:

ΝΔ 24%, ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 4%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΑΡ 1%, ΚΚΕ 6%,
ΠΟΤΑΜΙ 6,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράςμε 32% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το ποσοστό διευρύνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 63% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 24% που πιστεύουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ.

newsit.gr

Παράταση δύο μηνών στο ελληνικό πρόγραμμα! – Ντάισελμπλουμ: Μετά την αξιολόγηση η προληπτική γραμμή στήριξης

eurogroup Παράταση δύο μηνών στο ελληνικό πρόγραμμα για τεχνικούς λόγους αποφάσισε το Eurogroup, προκειμένου σε αυτό το διάστημα να κλείσει η αξιολόγηση της τρόικας.
Tόσο ο Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Σόιμπλε, είχαν προαναγγείλλει αυτή την εξέλιξη προσερχόμενοι στην αίθουσα για τη συνεδρίαση του Eurogroup. 
Με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν, η παράταση των δύο μηνών αποτελεί καλό σενάριο, καθώς οι περισσότεροι από τους εταίρους ζητούσαν παράταση έξι μηνών. Φαίνεται, όμως, πως τελικά συμφώνησαν στους δύο μήνες.

Τον Βασίλη Σκουρή πρότεινε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

vasilis-skouris Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι, στη μυστική συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, την υποψηφιότητα του Έλληνα Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλη Σκουρή για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Το όνομα του Βασίλη Σκουρή χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό, έχει την έγκριση των Βρυξελλών, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να ενώσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και να διεκδικήσει την ψήφο και αρκετών ανεξάρτητων βουλευτών.

ysterografa.gr

Επισπεύδεται η διαδικασία εκλογής ΠτΔ. Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία! - Στις 29 Δεκεμβρίου η χώρα ή θα έχει νέο Πρόεδρο ή πρόωρες εκλογές, πιθανόν στις 25 Ιανουαρίου.

Στις 29 Δεκεμβρίου η χώρα ή θα έχει νέο Πρόεδρο ή πρόωρες εκλογές - Οι πιθανές ημερομηνίες για προσφυγή σε κάλπες - Αναβρασμός για τους 180 βουλευτές Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος! Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση αποφάσισε επίσπευση των διαδικασιών εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου!
Εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος, το σχέδιο προβλέπει νέα ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ η τρίτη και τελευταία θα διεξαχθεί, εφόσον χρειαστεί στις 29 του μήνα.
Αν τελικά εκλεγεί Πρόεδρος, τότε η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά τη θητεία της, διαφορετικά θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες, ή αυτή της 25ης Ιανουαρίου ή της 1ης Φεβρουαρίου. .

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη:
Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της  Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.
Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε  για την «αλλαγή σελίδας» και  για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.
Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.
Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας  και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.
Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη  να παρατάξει όλες  τις δυνάμεις και όλα  τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας.
Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές,  να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας  και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την  ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!
Ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς  και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ζήτησαν από τον  Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η  σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014″


Συνάντηση Πελοπίδα Καλλίρη με τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλ. Πνευματικό



Εμφάνιση 20141208_122221.jpgΣυνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο  Πνευματικό   πραγματοποίησε  σήμερα 8-12-2014  ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης  παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Κωνσταντίνο Λέγγα και κ. Αθανάσιο Γκίκα .
Η συνάντηση κράτησε αρκετές ώρες και τέθηκαν από το Δήμαρχο Κορινθίων όλα τα ζητήματα του Δήμου .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δήλωσε ότι τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η Π.Ε Κορινθίας θα συνδράμουν με τα μέσα που διαθέτουν ώστε να λυθούν σημαντικά προβλήματα του Δήμου Κορινθίων .
Η συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων είναι εποικοδομητική και θα συνεχίσουμε από κοινού αυτή τη προσπάθεια προς όφελος των δημοτών . 
Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη  

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές πριν από τη Συνταγματική Αναθεώρηση


konmitsotakisΤην ανάγκη εθνικής συνεννόησης ανάμεσα στα κόμματα, τουλάχιστον για το θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος εξέφρασε με δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν αλλάξει το Σύνταγμα, το οποίο έχει σημαντικές αδυναμίες.
Για παράδειγμα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η κυβέρνηση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για το λόγο αυτό διατύπωσε την πρόταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να εκλέγεται από τον λαό, ώστε να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται γύρω από την εκλογή του.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr

Πότε θα κλείνουν τα Σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Με έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2015. H 23η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, θα είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων για το τρέχον έτος.
Να σημειώσουμε ότι για κάποιους μαθητές σχολείων απομακρυσμένων περιοχών ίσως τα μαθήματα να τελειώσουν νωρίτερα, καθώς το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αναχωρήσουν πιο νωρίς, με την προϋπόθεση ότι θα αναπληρωθούν τα μαθήματα που θα γίνονταν στις 22 και στις 23 Δεκεμβρίου.
Α) Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).
Β) Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:
Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ.Α. (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).

Το λεξιλόγιο των Πατρινών - Μινάρας, κουρκουσάλι, ήσαντε, Ταγιαντρεός και άλλες 42 λέξεις

Το λεξιλόγιο των Πατρινών - Μινάρας, κουρκουσάλι, ήσαντε, Ταγιαντρεός και άλλες 42 λέξεις  Μετάφραση από τα ...Πατρινά ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΠΑΤΡΙΝΩΝ:
• Μινάρας = μαλάκας
• Δώμου = Δώσε μου
• Μπίζα = Αρακάς
• Μάπα = Λάχανο
• Χοντρομπίγουλη = φιδές
• Τουτουμάκια = Μακαρονάκι κοφτό (χυλοπίτες)
• μαντορίνια = μανταρίνια
• Αραποσίτι = Καλαμπόκι
• Γορδόνια = κορδόνια
• Κουρκουσάλι = χαλάζι
• Ξεμπουντουλωμός = Χαλασμός (αέρας, βροχή)
• Τσουρούλια = τρέχει γρήγορα, μαλλιά κουβάρια
• Στάει = Στάζει (χύνεται)
• Πορτόνι = Αυλόπορτα
• Στουμπήχτηκα – Στούμπηγμα = Χτύπησα, μελάνιασα
• Ξεήγκλωτο = ξεχειλωμένο
• Τάντινο = λεπτό, ευαίσθητο
• Μερελό = τρελό
• Μπανταβό = χαζό
• Τσερλιό = διάρροια
• κάλιασε = έτυχε
• σπίνωσέ το = βάλτο πιο σιγά, χαμήλωσέ το (ραδιόφωνο
κοκότα = καρούμπαλο
• ψιλικά = μυρωδικά
• Λιανά = ψιλά (χρήματα)
• πέσε = πες
• χάμω = κάτω
• ντωτό = χαλαρό
• μπαμπουλωμένος = κουκουλωμένος
• καμιανού = κανενός
• πιλαλάω = τρέχω
• ξεσβουρτσίστηκα = έπεσα, τσακίστηκα
• καλικούτσα= παίρνω κάποιον στην πλάτη
• έγκωσα = χόρτασα
• σκούρα = παντζούρια
• έφαγα μια γιαούρτη = ένα γιαούρτι
• κουντράω = τρακάρω χτυπάω
• πούμωμα, πούμωσα = κρύωμα, κρύωσα
• έκιωσα = τελείωσα
• έντωσα = τέντωσα έδεσα
• τσούπα = κοπέλα
• ταγιαντριός = Του Αγίου Ανδρέα!!!!
Κι ακόμα: Τσιμπίπo = σταφύλι
Ερεψε = αδυνάτισε (βλπ.το ρεμένο)
Καλικατζούρες = άσχημα γράμματα
Ήσαντε= ήταν
thebest.gr

Απόψε ο τηλεμαραθώνιος αγάπης της UNICEF


60-0
Απόψε λίγο μετά τις 19:00 θα αρχίσει ο τηλεμαραθώνιος αγάπης της UNICEF για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ. Ακόμη και σήμερα 3 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο χάνουν άδικα τη ζωή τους- σχεδόν οι μισοί του συνόλου των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών- από αιτίες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό.
Δεκάδες ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια μέσα από τις εκπομπές τους. Επίσης, θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αλλά και με 11 μεγάλα περιφερειακά κανάλια.
Το κοινό μπορεί να ενισχύσει τον τηλεμαραθώνιο με τους εξής τρόπους:
  • Τηλεφωνικό Κέντρο τηλεμαραθώνιου: 210 77 61 500- μόνο για τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου από τις 19:00 και μετά. Δεν είναι αυτόματης χρέωσης, απαντά εκπρόσωπος της UNICEF, στον οποίο γίνεται η δωρεά.
  • Δωρεές με SMS: Αποστολή μηνύματος με τη λέξη «ΠΑΙΔΙ» στο 54234. Ισχύει όλο το 24ωρο έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου. Αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ (με τον ΦΠΑ).
  • Στη διάθεση του κοινού είναι και το 24ωρο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345 στο οποίο, επίσης, απαντά εκπρόσωπος της UNICEF, ενώ η κλήση πρέπει να γίνει μόνο από σταθερό τηλέφωνο. Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr.
  • Ακόμη, δωρεές γίνονται στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις εξής τράπεζες:
  • Εθνική Τράπεζα: 169/480020-64, Τράπεζα Πειραιώς: 5049-022842-011, Alpha Bank: 115 00 2002 017649, Eurobank: 0026-0102-14-0100540998, Attica Bank: 069 / 54799691, HSBC: 002-066694-130 και σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας. Επιπλέον, δωρεές γίνονται και από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ στον αριθμό 901 11 17 17 17, με αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά κλήση.

Μια “Χρυσή” ευκαιρία, για την προσβασιμότητα και ανάδειξη του θεάτρου αρχαίας Αιγείρας

Επ' ουδενί, πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη η ανακοίνωση συνεργασίας (συντονισμού) μεταξύ «Διαζώματος» και «Ολυμπίας Οδού», για την πολυπόθητη -αλλά τελματωμένη- ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου…
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Ολυμπίας οδού», από σήμερα είναι μέλος του Σωματείου «Διάζωμα» και ανοίγει πλέον ο δρόμος οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Βόρειας Πελοποννήσου…
Μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεπεραστεί η «τοπική» αδιαφορία μας, για το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της Αιγιαλείας, αφού ΚΑΝΕΙΣ μέχρι τώρα δεν έχει θέσει θέματα, όπως, η προσβασιμότητα τουριστικών λεωφορείων, η ονομασία της παρακείμενης του Κριού σήραγγας ως σήραγγα «Θεάτρου Αρχαίας Αιγείρας», οι κατευθυντήριες πινακίδες «Προς Αρχαίο Θέατρο…» στους κόμβους εξόδου του Αυτοκινητόδρομου κλπ…
Ολόκληρη η ανακοίνωση, με τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ολυμπίας Οδού και του Προέδρου του Διαζώματος...

Βίντεο ντοκουμέντο από το ελικόπτερο της αστυνομίας στα επεισόδια στα Εξάρχεια! - Δείτε τους ταραξίες να πετούν μολότωφ από τις ταράτσες!

Βίντεο ντοκουμέντο από το ελικόπτερο της αστυνομίας στα επεισόδια στα Εξάρχεια! - Δείτε τους ταραξίες να πετούν μολότωφ από τις ταράτσες!<a href="/channel/UCi8By8SV-5MeXgHEX8Dhtzg" class=" yt-uix-sessionlink     spf-link  g-hovercard" data-name="" data-sessionlink="ei=E7-FVP_HD6Om0wWOmoCAAw" data-ytid="UCi8By8SV-5MeXgHEX8Dhtzg">EllinikiAstynomia</a>




Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα video από θερμικές κάμερες ελικοπτέρου και απεικονίζει την Αθήνα να καίγεται, όπου φαίνονται νεαροί να πετούν μολότοφ και αντικείμενα από ταράτσες.

elas
Τα πλάνα που δόθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην δημοσιότητα είναι πραγματικά εντυπωσιακά! Το ελικόπτερο της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου καταγράφει με θεριμική κάμερα όλα όσα συμβαίνουν στα στενά των Εξαρχείων. Δείχνει τους γνωστούς - αγνώστους να είναι σε ταράτσες ταμπουρωμένοι και να πετούν αντικείμενα αλλά και μολότωφ.
Δείχνουν επίσης άλλα σημεία από ψηλά που καταγράφουν τις εκρήξεις από τις βόμβες μολότωφ και φωτιές στους δρόμους.
Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και ίσως να καταγράφεται για πρώτη φορά στα χρονικά είναι ο αριθμός των ατόμων που βρισκεται πάνω στις ταράτσες των πολυκατοικιών.


Video 

Πιπιλή: Μόνο την επιστροφή των «μαϊμού» συντάξεων δεν έταξε ο Τσίπρας

pipili Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ μίλησε για γελοιοποίηση του Μιχελογιαννάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κατεγράφη στο ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο real time απεργός πείνας».
«Το μόνο που δεν έταξε ο Αλέξης Τσιπρας είναι να επιστραφούν οι μαϊμού συντάξεις. Όλα τα αλλά τα δίνει αν γίνει κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ.
«Οφείλουν οι πολίτες, να διαβάσουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που χαρακτηρίστηκε πλαδαρή, ανιαρή και γενικόλογη και την ομιλία του πρωθυπουργού που ανέλυσε την πορεία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πιπιλή.
Αναφερόμενη στον απεργό πεινάς Γιάννη Μιχελογιαννάκη, η κα Πιπιλή μίλησε για πλήρη γελοιοποίηση του προσώπου όταν εμφανίστηκε για ένα 24ωρο στο Σύνταγμα. «Κατεγράφη στο ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο real time απεργός πείνας» σχολίασε.
Η βουλευτής πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι κάποιοι κερδίζουν οικονομικά και πολιτικά από την εκμετάλλευση της εικόνας των προσφύγων με τα παιδιά τους στο κέντρο της Αθηνάς.

aftodioikisi.gr

“Συμμαχία” Παυλόπουλου-Σιούφα κατά Μεϊμαράκη

Vaggelis-Meimarakis Δυο ακραιφνείςκαραμανλικοί”, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Σιούφας, φαίνεται ότι αναθερμαίνουν ένα μέτωπο που είχε κλείσει τα τελευταία χρόνια, με τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά των… εχθροπραξιών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, με αφορμή την πρόταση Μεϊμαράκη για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, στην περίπτωση που η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή αποδεικνύεται άκαρπη, ο Δημήτρης Σιούφας του έστειλε… φιρμάνι εκφράζοντας τις διαφωνίες του.
Η έγκυρη στήλη των “Νέων” αναφέρει ότι η παρέμβαση Σιούφα θα πρέπει να προέκυψε μετά από συζήτηση έστω με τον Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς οι δυο πολιτικοί λειτουργούσαν ως “διόσκουροι” την εποχή της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή.
Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο που ακολούθησε μετά το 2004, υπήρχε μια μόνιμη εστία εσωκομματικής… ανάφλεξης στη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως πανίσχυρο Γραμματέα του κόμματος και μετέπειτα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να διατυπώνει αιρετικό λόγο σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο τότε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Σιούφας ως Πρόεδρος της Βουλής και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχαν εμμέσως στις… εχθροπραξίες.

ysterografa.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Κακοκαιρία δίχως τέλος δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ. Mε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι και αύριο το βράδυ.

- Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα Δευτέρα (08-12-2014) στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Ανατολική Θεσσαλία.

- Τα έντονα φαινόμενα που εκδηλώνονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

- Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα συνεχιστούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια κατά τόπους θα είναι ισχυρά θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

- Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους από τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και αύριο Τρίτη.

Έλεος με την υποκρισία για τις σπουδές του ληστή-αναρχικού με το καλάσνικοφ

kalasnikof-gun
Πόση καούρα έχει το πολιτικό σύστημα της χώρας, υπουργοί και ΣΥΡΙΖΑ, για την ελεύθερη πρόσβαση του ληστή – αναρχικού με το καλάσνικοφ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πόσο ακόμη θα αντέξουμε τους πολιτικούς από όλα τα κόμματα και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής να μας λένε πως πρέπει να δούμε τον "Νικολάκη" με άλλο μάτι γιατί είδε τον Γρηγορόπουλο να δολοφονείται..

Γιατί «άφησαν» να καεί η Αθήνα (πάλι) μετά από δύο χρόνια;

koukouloforoi
Πολλά ερωτηματικά, από τους βανδαλισμούς που έζησε η Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μια χιλιάδα τραμπούκων, στο σύνολο, και μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών, κατάφερε πάλι να αναστατώσει την Ελλάδα και να φέρει εικόνες χάους από το μαύρο παρελθόν που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Την αμαυρώνουν, τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει κάποια βήματα εξόδου από την κρίση και τη μιζέρια, με άρμα τον τουρισμό. Μία πρωτεύουσα, σαν αυτή που φιλοξενεί την Ακρόπολη, τη στιγμή που φλέγεται, πόσο ελκυστική μπορεί να γίνεται; Ποιον ωφελεί όλο αυτό;

Job description & μισθολόγιο: Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Τρεις παράγοντες εμφανίζονται να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το μέγεθος των αποδοχών που θα λαμβάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος μετά την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου.
Πάγια πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να συνδέεται με την περιγραφή της θέσεις εργασίας, τα προσόντα του και την απόδοσή του. Οι κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ενισχύονται καθώς σε συναντήσεις που είχε με την ελληνική κλιμάκιο τεχνικής βοήθειας της τρόικας και πιο συγκεκριμένα με επικεφαλής στέλεχος του ΔΝΤ, στη διάρκεια πρόσφατων συζητησεων, τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρξει περιγραφή των θέσεως εργασίας (job description), από την οποία να προκύπτουν οι αμοιβές του προσωπικού. Προοπτική που αναμένεται να εστιάσει στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Στις ίδιες συναντήσεις υπογραμμίσθηκε πως το ενδεδειγμένο μισθολόγιο θα πρέπει να ξεπερνά τις υφιστάμενες στρεβλώσεις, να δίνει κίνητρα στο προσωπικό και να μεριμνά για τους έχοντες θέση ευθύνης.
Πάντως, η τεχνική βοήθεια της τρόικα φάνηκε να αναγνωρίζει πως το εγχείρημα της περιγραφής των θέσεων εργασίας θα απαιτήσει χρόνο και δεν θα είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του 2015. Να σημειωθεί ότι εμπειρογνώμονες της δημόσιας διοίκησης, εκτιμούν ότι η πλήρης σύνδεση των τριών παραπάνω παραγόντων με τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, απαιτεί μια μελέτη της οποίας η διάρκεια υπολογίζεται κοντά στα δύο έτη. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι οι προσαρμογές θα είναι σταδιακές.

aftodioikisi.gr

Ανατροπή στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας – Νέα δήμαρχος η Γιάννα Κριεκούκη

Νέα δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας η Ιωάννα Κριεκούκη έπειτα από την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των επαναληπτικών εκλογών.
Ο συνδυασμός της κ. Κριεκούκη συγκέντρωσε 4773 ψήφους, κερδίζοντας με ποσοστό 51,06% και ο Γιώργος Δρίκος συγκέντρωσε 198 ψήφους λιγότερους (4575 ψήφοι) που αντιστοιχεί σε ποσοστό 48,94%.
Ο κ. Δρίκος, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ ήταν νικητής των εκλογών τόσο στις εκλογές του Μαΐου, όσο και στις εκλογές του 2010. Πλέον, η διοίκηση του δεύτερου μεγαλύτερου σε έκταση δήμου της χώρας, περνάει στην κ. Κριεκούκη η οποία το 2010 είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο των επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Δρίκος συγκέντρωσε το 36% των ψήφων (3.908 ψήφους) ενώ η κ. Κριεκούκη επελέγη από το 30% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις εκλογές. Πέρασε στον τελευταίο εκλογικό γύρο για μόλις 6 ψήφους από τον υποψήφιο που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Θάνο Πανωλιάσκο.

aftodioikisi.gr

Οι αλλαγές στο μισθολόγιο και ο χρόνος εφαρμογής τους – Ποιοι οι συντελεστές των αποδοχών των υπαλλήλων

Στη λίστα των μέτρων με τα οποία προσπαθεί να κατευνάσει η κυβέρνηση την Τρόικα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η δραματική μείωση της μη μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο. Υπερωρίες, οδοιπορικά, εκτός έδρας, κατασκηνώσεις, ειδικές άδειες, εφάπαξ παροχές, προνοιακές διευκολύνσεις μπαίνουν στο στόχαστρο προκειμένου να επιτευχθεί μείωση δαπανών χωρίς άλλες περικοπές μισθών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ακτινογραφία όλων των μη μισθολογικών παροχών που δίνονται σε εργαζόμενους στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και επομένως είναι εφικτό να μπει “μαχαίρι”, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

Βλάσης Τσιώτος Γράφει ο Βλάσιος Τσιώτος

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι εμφανίζονται κάποιες περίεργες αρνητικές κριτικές πάνω στη λειτουργία του δημόσιου διαλόγου στον Δήμο μας. Υποστηρίζουν τα ακόλουθα:

1. Δεν επιτρέπεται να γίνεται ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων μέσα από το διαδίκτυο. Κάθε παρόμοια προσπάθεια κατά την γνώμη τους κινείται στα όρια του κουτσομπολιού και αποτελεί καφενειακού επιπέδου επικοινωνία. Μοναδικό βήμα συζήτησης πρέπει να αποτελεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αιρετοί δεν πρέπει να αναλώνονται σε συζητήσεις με τον καθέναν, οπουδήποτε.
2. Οι δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ αιρετών στο διαδίκτυο ή αλλού αποτελούν την απόδειξη της ανεπάρκειας τους και της αδιαφορίας τους για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Οι πολίτες πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να τους περιθωριοποιήσουν.
3. Κάθε δημόσια διαφωνία και σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των αιρετών αποτελεί πισωγύρισμα και αναβίωση μιας εποχής με μεγάλα προσωπικά πάθη που όλοι θέλουμε να ξεπεράσουμε. Είναι υποχρέωση όλων να στοιχηθούν πίσω από τον εκλεγμένο Δήμαρχο και να τον στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και κριτική. Η θέληση του κόσμου είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Η Ελένη Βαΐτσου εφ’ όλης της ύλης στο Λόγια Σταράτα. Αποκλειστική συνέντευξη με τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια


-Υπήρξαν φορές που ένιωσα αμήχανα με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούσαν να εισβάλουν στην προσωπική μου ζωή
-Η ζωή στη Λευκωσία διαφέρει πολύ από τη ζωή στην Αθήνα.Δε θα μπορούσα να μείνω μόνιμα στην Κύπρο
-Η συνέχεια της φετινής χρονιάς στο Μπρούσκο θα έχει πολλές ανατροπές
-Η Μελίνα αγαπάει κάτι από τον Σήφη και κάτι άλλο από τον Αχιλλέα. 
-Στην προσωπική μου ζωή δεν θα  μπορούσα να είμαι με κανέναν από τους δύο, αλλά μια μίξη τους βγάζει τον ιδανικό άντρα.
-Σε όλων των ειδών τις σχέσεις θεωρώ σημαντικότερο τον σεβασμό
-Το διαδίκτυο αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για όσους ξέρουν να το χρησιμοποιούν αλλά ταυτόχρονα και ένα ανεξέλεγκτο μέσο. 
-Μου έχει λείψει πάρα πολύ η επαφή με το θέατρο.
-Έχουμε χάσει το νόημα των αξιών μας. Έχει σχεδόν χαθεί η αξία της ζωής.Το χειρότερο όμως όλων είναι πως έχουμε αρχίσει να ανεχόμαστε, και κατά συνέπεια να συνηθίζουμε την κατάσταση αυτή. Και είναι πολύ δύσκολο να βγεις από κάτι στο οποίο έχεις βυθιστεί.

Η Ελένη Βαΐτσου δεν χρειάζεται συστάσεις. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της σειράς Μπρούσκο, που σαρώνει σε τηλεθέαση εδώ και πάνω από 1 χρόνο έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των τηλεθεατών, όχι μόνο με την εξαιρετική ερμηνεία της στη σειρά, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία και δημόσια εικόνα της. Νέα, όμορφη και πολύ ώριμη για την ηλικία της έχει όλο το μέλλον μπροστά της για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Λόγια Σταράτα  (που θα συζητηθεί) μιλά για το Μπρούσκο, πως βίωσε την ξαφνική επιτυχία, τη ζωή στην Κύπρο, την Αθήνα και τους φίλους που της λείπουν, τη συνέχεια της σειράς, το Σήφη και τον Αχιλλέα που διεκδικούν τη Μελίνα,τα σχέδιά της για το μέλλον, τις αξίες που χάνονται και άλλα πολλά. 

Συνέντευξη στον Ανδρέα Σταματόπουλο στα Λόγια Σταράτα

Αγριογούρουνο σκόρπισε πανικό σε νεκροταφείο στη Λαμία


Λαμία: Αγριογούρουνο σκόρπισε πανικό σε νεκροταφείο - Το πυροβόλησαν και το σκότωσαν μετά από κυνήγι! Απίστευτο περιστατικό στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας στη Λαμία. Όλα έγιναν λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής (07-12-2014) μπροστά στα έκπληκτα μάτια, όσων βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο νεκροταφείο. Μάλιστα κινδύνεψε μια ηλικιωμένη γυναίκα, που εκεινη την ώρα άναβε ένα καντήλι, αφού το κυνηγημένο αγριογούρουνο πέρασε ακριβώς δίπλα της με μεγάλη ταχύτητα και η γυναίκα έπαθε σοκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αγριογούρουνο μπήκε στο χώρο του νεκροταφείου, όπου περιφερόταν πανικοβλημένο ανάμεσα στους τάφους, ενώ όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, το ακολουθούσε και ένα κυνηγόσκυλο. Ύστερα από λίγα λεπτά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι κυνηγοί που το είχαν πάρει στο κατόπι το πυροβόλησαν και το σκότωσαν.

Στο κεντρικό νεκροταφείο της Λαμίας υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, αφού εκείνη την ώρα υπήρχε αρκετός κόσμος και μέσα στους διαδρόμους, αλλά και στο κυλικείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και διαπληκτισμός μεταξύ των παρευρισκομένων, αφού κάποιοι έλεγαν ότι κακώς το κυνήγησαν μέχρι εκεί για να το σκοτώσουν, απαγορεύεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

 Άλλοι έλεγαν ότι καλά έπραξαν αφού πλέον εκεί που έφτασε η κατάσταση το ζώο ήταν αγριεμένο και επικίνδυνο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Πηγή: lamiareport.gr

Αστέρας Τρίπολης κατά Αλαφούζου!

Αστέρας Τρίπολης κατά Αλαφούζου! Η κόντρα των διοικήσεων Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης καλά κρατεί. Οι Αρκάδες με ανακοίνωσή τους εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου και ζήτησαν συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας που δεν μπόρεσε να βρεθεί στο γήπεδο.
Οι δύο ΠΑΕ είχαν κόντρα από τις παραμονές του μεταξύ τους αγώνα λόγω της άρνησης του Αστέρα να δώσει εισιτήρια στον Παναθηναϊκό και όπως φαίνεται το... γαϊτανάκι των ανακοινώσεων θα συνεχιστεί.

Οι Αρκάδες εξαπέλυσαν "επίθεση" εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου κατηγορώντας τον για εμπρηστικές δηλώσεις πριν τον αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

"Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θέλει να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της για την αυτοσυγκράτηση και κατανόηση που επέδειξαν, με την εξαιρετική τους συμπεριφορά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Θέλουμε επίσης, να ζητήσουμε συγνώμη από τους φιλάθλους μας που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά με τους αυστηρότατους όρους αγοράς εισιτηρίων αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Ο λόγος είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο, με τις προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς και των σχολίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της επιρροής του.
Μετά από όλα αυτά, μοναδική προτεραιότητα για τον ΑΣΤΕΡΑ ήταν η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η ασφάλεια ΟΛΩΝ των φιλάθλων.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ μεγαλώνει και για αυτό ενοχλεί. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία μας. Αυτό θα το καταλάβουν όλοι. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν..."

Η τελευταία συνέντευξη του Μένη Κουμανταρέα στη Βουλή-Τηλεόραση

Parliament TV Logo Sm
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μένης Κουμανταρέας μίλησε για τη ζωή και το έργο του στην Άντζελα Τσιφτσή και τη Βουλή-Τηλεόραση, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, σε μια συνέντευξη που έμελλε να είναι η τελευταία του. Η συνέντευξη θα προβληθεί εκτάκτως απόψε Δευτέρα 8/12 στις 21.00 και θα επαναληφθεί το Σάββατο 13/12, στο πλαίσιο της εκπομπής ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, στις 22.00.

Πόσα δισ. έφυγαν από την Ελλάδα και πού πήγαν


 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ελληνικές καταθέσεις 4 δισ. ευρώ επενδύθηκαν κυρίως σε ακίνητα από τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα. Το διάστημα αυτό περιλαμβάνει την πρώτη και δεύτερη φάση της μεγάλης φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και του φόβου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και την περίοδο κατά την οποία υπήρξε μερική επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Ένα ακόμη τέλος αυταπάτης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εδώ και αρκετούς μήνες, η Ιταλία δίνει μια άνευ προηγουμένου μάχη για να αντέξει χωρίς να μπει σε μνημόνιο.

Ο ίδιος ο (αριστερός) πρωθυπουργός της χώρας Ματτέο Ρέντσι, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει πως «αν δεν τις κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις, θα τις κάνουν οι Βρυξέλλες και οι τεχνοκράτες».

Την προηγούμενη εβδομάδα, έφερε στη Γερουσία το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και ζήτησε να υπερψηφιστεί, συνδέοντας την συγκεκριμένη ψηφοφορία με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Στις 3 Δεκεμβρίου, το νομοσχέδιο έλαβε 166 ψήφους υπέρ και 112 κατά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο ένας μετά τον άλλο εκφράζουν την αγωνία τους για την έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του κ. Παπούλια ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με την έλευση του νέου έτους 2015 μ.Χ. Όλοι δείχνουν να επιθυμούν να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια το συντομότερο και να απαλλαγούν από την σημερινή Κυβέρνηση και τον κ.Σαμαρά, με την ελπίδα ότι ο κ.Τσίπρας θα σηκώσει το σταυρό της κατάλυσης της συνταγματικής τετραετίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας. 
Οι επίδοξοι διάδοχοι του κ.Σαμαρά εντός Νέας Δημοκρατίας,  ο συνοδοιπόρος κ.Βενιζέλος με τον σύντροφο κ.Λοβέρδο, ο ανυπόμονος κ.Τσίπρας με τους πολιτικούς υποστηρικτές του κ.κ. Κουβέλη και Καμμένο και άλλοι δείχνουν να αδημονούν για την κούρσα της ανατροπής της Κυβέρνησης και να δυστροπούν για την επιμονή του κ.Σαμαρά να μην τους εισακούει.
Κανείς βέβαια από τους παραπάνω δεν σκέφτεται και δεν αναφέρεται σε έναν Έλληνα ή μία Ελληνίδα που να μπορεί να ενώσει συμβολικά τους Έλληνες. Όλοι θέλουν την προσφυγή στις κάλπες και το διχασμό για ένα άλλο αλισβερίσι εξουσίας χωρίς τον ενοχλητικό κ.Σαμαρά. Το 2016 είναι γεγονός ότι απειλεί την ύπαρξη των αντιμνημονιακών κομμάτων που φαντάζουν πια ως τα συμπαθή κομμουνιστικά κόμματα στις πλατείες της Ανατολικής Ευρώπης την δεκαετία του '90. Πολύ περισσότερο οι βουλευτικές εκλογές του 2016 απειλούν θανάσιμα τις συμμορίες που κατάκλεψαν την Ελλάδα και οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες ραδιουργώντας επικοινωνιακά για μία εθνική καταστροφή.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέους Πρωθυπουργούς και νέους εξουσιαστές. Τα κόμματα είναι αδιάφορα πλέον στην ελληνική κοινωνία και αν δεν αλλάξουν θα συνεχίσουν να αντικατοπτρίζουν το κοινωνικό αδιέξοδο της άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας. Τα κόμματα θα συνεχίζουν να εξανεμίζονται όπως η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή όσο δεν επενδύουν στην ελπίδα και την αισιοδοξία. Η Ελλάδα χρειάζεται ευημερία και η πολιτική αστάθεια που τεχνηέντως προσπαθεί ο κ.Τσίπρας να χρεώσει στους άλλους και οι διακομματικοί σύμμαχοι που συνδράμουν ξεδιάντροπα δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία νομοτελειακά. 
Οι ξένοι δανειστές δεν συγκινούνται από ρητορείες και ιστορίες και το παρακράτος της χώρας είναι πολύ αδύναμο για να τους εκβιάσει. Η Ρωσία, μία ολόκληρη αυτοκρατορία υποτάσσεται στον αιώνα της ελευθερίας και της ενέργειας. Οι μέτριοι Έλληνες που αναδείχθηκαν σε όλες τις θέσεις εξουσίας εντέχνως και επιμένουν δικτατορικά να μονοπωλούν την κοινωνία, αν δεν αποχωρήσουν και επιμείνουν να υπάρχουν και το 2015 το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διαλύσουν τη χώρα σε πόλεις κράτη και σε άλλα κράτη.
Οι αγορές είναι πολύ αυστηρές στην αποτίμηση των κοινωνιών και ο κ.Τσίπρας αν επιλέξει να μείνει απέξω από αυτές θα πρέπει να λύσει και το επισιτιστικό πρόβλημα, μίας κοινωνίας που φυσικά θα πρέπει να επιλέξει να ζήσει σε έναν προηγούμενο αιώνα για να τον εμπιστευτεί. Μία ζωή χωρίς ελευθερία και εντιμότητα, αντιστρόφως ανάλογη ως τα υλικά αγαθά για τους πολλούς με αυτή της προηγούμενης δεκαετίας που διακρίθηκε για τον επιχειρηματικό και το πολιτικό οχετό... 


Thedayaftergr

Θεσσαλονίκη: Η απίθανη απάντηση μουσικού στην αγγελία που έβαλε εστιάτορας

Θεσσαλονίκη: Η απίθανη απάντηση μουσικού στην αγγελία που έβαλε εστιάτορας - Έγινε θέμα συζήτησης στο facebook και όχι μόνο... (Φωτό)!

Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ανέβασε την... άκρως ιδιαίτερη αγγελία που βλέπετε... 





Ο εστιάτορας ήθελε να βάλει στο μαγαζί του ζωντανή μουσική, αλλά δεν ήθελε να πληρώνει τους μουσικούς. Έτσι όπως βλέπετε στην μικρή αγγελία ζήτησε μουσικούς να παίζουν δωρεάν, με μοναδικό κέρδος για τους ίδιους, να προωθούν τη δουλειά τους και να πουλάνε CD.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση που βλέπετε, στο ίδιο πνεύμα. Τονίζεται πως μια ομάδα μουσικών ψάχνει για εστιάτορα που θέλει να προωθήσει τη δουλειά του δωρεάν και γι'αυτό το λόγο, του παραχωρούν το σπίτι τους για να τους μαγειρεύει.
 ΦΩΤΟ από makpress

Δριμύτατη καταγγελία του Αστέρα Δερβενίου: Αναγνωρίζουμε το λάθος το οποίο διαπράξαμε : ένα χωριό των 800 κατοίκων νίκησε τον μεγάλο ΠΑΣ Κόρινθος και μάλιστα με καθαρό σκορ 3-0 και με διαιτησία τουλάχιστον 70-30 εναντίον μας. Κάναμε λάθος κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Σ.Κορινθίας. Και στη συνέχεια κάναμε και δεύτερο λάθος. Νικήσαμε και τον Πέλοπα Κιάτου. Τα αναγνωρίζουμε και ζητάμε συγνώμη. -Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, την αηδία μας και την οργή μας για την κατάντια του κορινθιακού ποδοσφαίρου. Περιμέναμε δίκαιη αντιμετώπιση από τους δύο κατ’ εξοχήν "καλύτερους" εκπροσώπους της κορινθιακής διαιτησίας στους τελευταίους αγώνες μας. Σας δηλώνουμε ότι είμαστε σε θέση να διαλύσουμε την ομάδα μας από μόνοι μας και δε χρειαζόμαστε τη δική σας σκανδαλώδη παρέμβαση... Επιθυμούσαμε το 50-50 σε όλους τους αγώνες μας. Επιθυμούσαμε το αυτονόητο. Αλλά φαίνεται πως δεν είστε ικανοί ή δε θέλετε να είστε ικανοί ούτε για τα αυτονόητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Asteras Derveniou

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστέρα , θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας και να ευχαριστήσουμε δημόσια το διαιτητικό τρίο του αγώνα του Συλλόγου μας με τον Παννεμεατικό για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ίσως τα παραπάνω να είναι αρκετά για να σταματήσει το κυνήγι κατά του Συλλόγου μας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναγνωρίζουμε το λάθος το οποίο διαπράξαμε : ένα χωριό των 800 κατοίκων νίκησε τον μεγάλο ΠΑΣ Κόρινθος και μάλιστα με καθαρό σκορ 3-0 και με διαιτησία τουλάχιστον 70-30 εναντίον μας. Κάναμε λάθος κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Σ.Κορινθίας. Και στη συνέχεια κάναμε και δεύτερο λάθος. Νικήσαμε και τον Πέλοπα Κιάτου. Τα αναγνωρίζουμε και ζητάμε συγνώμη.
Για άλλη μια αγωνιστική, στον αγώνα του Συλλόγου μας με τον Παννεμεατικό, γίναμε μάρτυρες μιας εχθρικότατης και προκλητικής διαιτησίας. Είναι η τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική που η ομάδα μας μένει με παίκτη λιγότερο, με μόνο την πρώτη από αυτές τις κόκκινες κάρτες να είναι δικαιολογημένη. Και εκτός του ότι παίξαμε στη Νεμέα με παίκτη λιγότερο για 75 λεπτά, αποβάλλεται στοχευμένα και δεύτερος παίκτης μας, για εσκεμμένο λέει πάτημα αντιπάλου. Έλα όμως που το βίντεο του αγώνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας του συμβάντος και δεν αφήνει καμία αμφιβολία όχι για την πρόθεση του παίκτη μας, αλλά για την πρόθεση του διαιτητή και του βοηθού του. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, την αηδία μας και την οργή μας για την κατάντια του κορινθιακού ποδοσφαίρου. Περιμέναμε δίκαιη αντιμετώπιση από τους δύο κατ’ εξοχήν "καλύτερους" εκπροσώπους της κορινθιακής διαιτησίας στους τελευταίους αγώνες μας. 
Σας δηλώνουμε ότι είμαστε σε θέση να διαλύσουμε την ομάδα μας από μόνοι μας και δε χρειαζόμαστε τη δική σας σκανδαλώδη παρέμβαση. Το μόνο που επιθυμούσαμε κύριοι ήταν η δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι, το οποίο μας είχε στερηθεί τόσο άγρια και στο παρελθόν. Επιθυμούσαμε να έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε ως εκεί που θα μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας. Επιθυμούσαμε το 50-50 σε όλους τους αγώνες μας. Επιθυμούσαμε το αυτονόητο. Αλλά φαίνεται πως δεν είστε ικανοί ή δε θέλετε να είστε ικανοί ούτε για τα αυτονόητα.
Υ.Γ. 1: Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε άκρη και να πάρουμε στα χέρια μας (ακόμα και να το αγοράσουμε) το βίντεο του αγώνα της 10ης αγωνιστικής στο Βέλο. Μας το αρνούνται προφασιζόμενοι κάθε λογής δικαιολογίες. Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που δεν πρέπει να δούμε…
Υ.Γ. 2: Θεωρούμε πως τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Κορινθίας θα έχουν τη στοιχειώδη διακριτική ικανότητα και θα απορρίψουν όσα αναγράφονται στο ΦΑ πέρι της κόκκινης κάρτας του 89', με βάσει το βίντεο του αγώνα.

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Με 155 “Ναι” υπερψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2015 - Σαμαράς σε Τσίπρα: Καβάλησες καλάμι! - Τσίπρας: Ελάτε να συμφωνήσουμε για εκλογές

vouli

Με 155 “Ναι”, 134 “Όχι” και 1 “Παρών”, υπερψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2015.
Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν… άνοιξαν τα χαρτιά τους, ενόψει της προεδρικής εκλογής, με εξαίρεση την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου, η οποία ψήφισε “ναι”.
Λυκούδης, Πολύδωρας, Ανδρουλάκης, Νταβρής, Αηδόνης ψήφισαν “Όχι”, Όχι σε όλα ψηφισε και ο  Γιώργος Νταβρής, εκτός από τους προϋπολογισμούς των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, ενώ ο κ. Ψαριανός ψήφισε “Παρών”.
Η συνεδρίαση που προηγήθηκε ήταν αρκετά έντονη με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και να θέτει ως στόχο της κυβέρνησης την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τη Συνταγματική Αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή.
“Όποιος δεν ψηφίσει τον Προϋπολογισμό και ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας θα τον θεωρήσει πουλημένο. Ο κ. Τσίπρας διέγραψε τη λέξη συνείδηση από τη Βουλή και τους βουλευτές της. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια βάναυση προσβολή τα τελευταία 30 χρόνια. Οι βουλευτές δεν πρόκειται να δεχθούν να τρομοκρατείται η συνείδησή τους”.
“Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι αυτός ο νεαρός έχει καταδικαστεί για ληστεία με καλάζνικοφ”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός συνεχίζοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως “έχει καβαλήσει το καλάμι”.
Για τον προϋπολογισμό είπε πως σηματοδοτεί το τέλος της μεγάλης λιτότητας: “Τελειώνει η εποχή της μεγάλης λιτότητας, γιατί δεν πιάσαμε απλώς τον στόχο, αλλά τον ξεπεράσαμε, για δεύτερη χρονιά στη σειρά”.
Επίσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως “υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο” και πως με τη στάση της έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στις αγορές και δημιουργείται πρόβλημα στην Ελλάδα. Είπε επίσης πως “δεν είστε ικανοί να κυβερνήσετε και ο κόσμος φοβάται”.
Σημείωσε, όμως, πως η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και επισήμανε πως “απορρίψαμε προτάσεις για νέα μέτρα, τα οποία δεν χρειαζόμαστε”.
“Στο Eurogroup θα συζητήσουμε μία μικρή τεχνική παράταση του προγράμματος. Είναι σίγουρο, όμως, πως σύντομα θα βγούμε από την εποχή των Μνημονίων”, είπε και σημείωσε πως “πηγαίνουμε σε μία εποχή όπου θα τηρούμε τους δημοσιονομικούς στόχους, θα προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά σε συνθήκες ανάπτυξης. Θα μπορούμε δηλαδή να προχωρούμε σε μέτρα ανακούφισης”.
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως “πλέον η Ελλάδα θα δανείζεται μόνο για την εξόφληση παλαιότερων ομολόγων, που λήγουν”.
“Η επιτήρηση τον επόμενο χρόνο σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την αυστηρή και ασφυκτική επιτήρηση του μνημονίου”, ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως «πρέπει να εκλεχθεί από την τωρινή Βουλή για να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητα». Σημείωσε επίσης πως έχει σημασία η εκλογή Προέδρου για να γίνει άμεσα και η συνταγματική αναθεώρηση. Διαφορετικά, όπως είπε “η Ελλάδα δεν θα δει νέο Σύνταγμα, ούτε το 2021″.
Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως “είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα. Είστε ο εκφραστής όλων αυτών που μας οδήγησαν στην κρίση”. Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε δε πως “η ψήφιση του Προϋπολογισμού, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η Συνταγματική Αναθεώρηση” είναι οι μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης.

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν συγκεντρώνει 180 βουλευτές για τον Προϋπολογισμό, δεν θα μαζέψει ούτε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να υπάρξει συμφωνία και να οριστεί ημερομηνία για πρόωρες εκλογές.