Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΟΝΝΕΔ: Τραπέζι των παλαιών προέδρων της «γαλάζιας» Νεολαίας μετά την συνεδρίαση της Π.Ε της ΝΔ

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/archive/a/a7/20161222161807%21ONNED_logo.png

 Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σε γεύμα βρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ μετά από πρόσκληση του νυν προέδρου Ορφεα Γεωργίου. Οι ιστορίες από τις γενιές των επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας δεν έλειψαν, ωστόσο, το κεντρικό θέμα της κουβέντας ήταν οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ στην επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτακη.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στο τραπέζι ο Παύλος Μαρινάκης, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Κώστας Δέρβος, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Γιώργος Παπανικολάου, ο Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Χρήστος Κουρούσης, ο Δημήτρης Τσιγκούνης και ο Γιάννης Κουλιζάκος.

Παρόντες στη «γαλάζια» συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Γιάννης Σμυρλής του κόμματος και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Νίκος Παπουτσής.

Ο Χρίστος Δήμας περιοδεύει στα χωριά της Κορινθίας

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και πλήθος 

Η προεκλογική εκστρατεία του υφυπουργού  Ανάπτυξης και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα άρχισε χθες , όπου περιόδευσε στα χωριά του Δήμου Βέλου - Βόχας : Χαλκί , Σουλινάρι, Βοχαϊκό καταλήγοντας στην έδρα του δήμου  στο Ζευγολατιό . όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει εφ΄όλης της ύλης με φίλους, πολίτες, αγρότες, συνταξιούχους και εργαζόμενους της περιοχής

   

 Ο Χρίστος Δήμας ήταν από τους πρωτεργάτες του αγώνα για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά και για το de minimis που έρχεται στην περιοχή

Σήμερα το πρωί ο κ. Δήμας επισκέφθηκε την εορτάζουσα ( Ζωοδόχος Πηγή) Ιερά Μονή Παναγία Κορυφής Καμαρίου ενώ από τις 5 το απόγευμα συνεχίζει την περιοδεία του στα χωριά Καστράκι (17:00) , Μποζικά (17:45) , Τίτανη (18:30), Γονούσα (19:15), Παραδείσι (20:00) και Κρυονέρι (21:00).

Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( 24η αγωνιστική): Ο Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται την Κόρινθο 2006 / Μάχη για την δεύτερη θέση σε Νεμέα, Γαλατάκι και Κλένια.

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2022/11/pelderva-1.jpg 

Από το Σαββατοκύριακο (22/23-4-2023) ξαναρχίζει και πάλι η ποδοσφαιρική δραστηριότητα στα γήπεδα της Κορινθίας μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εορτών του Πάσχα. 

Αύριο Σάββατο ( 22-4-2023 , 16:30) ξαναρχίζει το πρωτάθλημα της Β΄  κατηγορίας Κορινθίας με την διεξαγωγή της 24ης αγωνιστικής ημέρας. 

Μία αγωνιστική όπου ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" με την Κόρινθο 2006. Η μάχη και η αγωνία συνεχίζεται για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας που οδηγεί και αυτή στην Α΄ κατηγορία. Την διεκδικούν τρεις ομάδες,  ο Παννεμεατικός στους 43 βαθμούς , ο Άρης Βοχαϊκού και ο ΑΟ Σπαθοβουνίου, που ακολουθούν στους 42 βαθμούς, έκαστος. Ενώ ο Παννεμεατικός υποδέχεται εντός έδρας τον Ασπρόκαμπο , Άρης Βοχαϊκού και ΑΟ Σπαθοβουνίου δοκιμάζονται εκτός έδρας με Σαρωνικό Γαλατακίου και ΠΑΣ Κλένια, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα στο "ΘΩΔΕΙΟΝ" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Μαψού  και στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκερίζης. Στον Άγιο Βασίλειο η τοπική Πρόοδος μάχεται  απέναντι στον ΑΟ Λυκοποριάς  ,ενώ τέλος στα Εξαμίλια και στην κοινή τους έδρα μάχονται ο Αστέρας Κορίνθου (ως γηπεδούχος) και  η Δάφνη Εξαμιλίων (ως φιλοξενούμενη).

24η Αγωνιστική

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Τρεις πρώην Πρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο Πορτογάλος João Soares και ο Γεωργιανός George Tsereteli, θα πραγματοποιήσουν, από την Κυριακή 23/04 έως την Τετάρτη 26/04, επίσκεψη στην Ουκρανία για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό.

Στο Κίεβο,  θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής Ruslan Stefanchuk, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Dmytro Kuleba, τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Clément Beaune και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Ο κύριος Ευθυμίου θα μεταφέρει τον χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα στον συνάδελφό του Ουκρανό Πρόεδρο της Βουλής, υπενθυμίζοντας την έκφραση αλληλεγγύης προς τον  ουκρανικό λαό.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 


Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για τα 56 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή την συμπλήρωση 56 ετών από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή θλιβερή και οδυνηρή επέτειος επιβολής της δικτατορίας, της 21ης Απριλίου 1967, αντιπαρατίθεται με το ξεκίνημα της κορυφαίας δημοκρατικής λειτουργίας, που είναι η προσφυγή στο λαό, οι εκλογές,  προκειμένου στις 21 Μαΐου να εκφραστεί η ελεύθερη και ανόθευτη λαϊκή θέληση προς εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας.