Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο «Κλάους» καθυστέρησε την στέψη... ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Ο «Κλάους» καθυστέρησε την στέψη...
Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, καθώς κρατούσε το προβάδισμα που πήρε από το 27' με τον Τζιμπούρ με σχετική ευκολία, έχασε δυο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Φουστέρ να κλειδώσει τη νίκη, ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον «Κλάους».
Ο φορ του «δικέφαλου» με πλασέ στην κίνηση στο 88' έπειτα από ωραία κόντρα του ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σαλπιγγίδη, πρόλαβε τον Τοροσίδη και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και παραμένει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη απώλεια βαθμών για τους «ερυθρόλευκους», που ήρθε επίσης στη Θεσσαλονίκη μετά το 2-2 με τον Αρη.
ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα κατάφερε στο φινάλε να σώσει την παρτίδα, έχοντας διακριθέντα τον Λίνο, που πάλευε μόνος του απέναντι στους «ερυθρόλευκους».
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε για άλλη μια φορά τον Αμπντούν σε εξαιρετική μέρα, πίεσε ψηλά και ανάγκασε τον «δικέφαλο» να υποπέσει σε λάθη δημιουργώντας ευκαιρίες κι αν ο Φουστέρ ήταν πιο εύστοχος τότε το ματς θα είχε πάρει διαφορετική τροπή.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε όλο και πιο ψηλά την πίεση στον ΠΑΟΚ.
Αφού οι δυο ομάδες είχαν από ένα σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το κέντρο κι άρχισαν να πατούν περιοχή και να δημιουργούν καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα στο 27' κι ο Τζιμπούρ έσπασε τη μπάλα στον Αμπντούν που κινήθηκε από αριστερά κι έβγαλε σέντρα.
Ο Γλύκος έπεσε μπροστά στον Φουστέρ κι έδιωξε με τις γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ, ο οποίος ανενόχλητος, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε επιστρέψει, με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του «δικέφαλου»!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, όμως δεν πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Κάρολ ως το φινάλε του ημιχρόνου κι έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε με σχετική ευκολία το προβάδισμα που απέκτησε.
Ο Δώνης έβγαλε τον Ετο στο ημίχρονο κι έριξε στο ματς τον Κωνσταντινίδη για να περιορίσει την δράση Αμπντούν που δημιούργησε πολλά ρήγματα στο πρώτο μέρος από την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού.
Ο Αλγερινός ωστόσο συνέχισε να είναι επικίνδυνος και στο 53' έκανε άλλη μια κούρσα, σέντραρε συρτά στην περιοχή, εκεί που ο Φουστέρ έκανε το πλασέ κι ο Γλύκος με εξαιρετική επέμβαση έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κερδίζουν μπάλες με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην κόντρα με προϋποθέσεις πιάνοντας τον ΠΑΟΚ ανοργάνωτο. Στο 65' βγήκαν πέντε παίκτες του Ολυμπιακού με τρεις του «δικέφαλου» με τον Φουστέρ να είναι τελικός αποδέκτης και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ! Στο 71' ο Ζαρντίμ έριξε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Τζιμπούρ που έδωσε πολλές μάχες με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «δικέφαλου» για να φρεσκάρει την επίθεσή του.
Ο Δώνης από την πλευρά του έριξε στο ματς τον Σταφυλίδη αντί του Ρομπέρ με τον νεαρό μπακ να παίζει αριστερός χαφ. Ο ΠΑΟΚ στο 75' έκανε την πρώτη του καλή φάση με τον Λίνο να εκτελεί φάουλ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι και τον Κάρολ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Οι κινήσεις στην σκακιέρα των προπονητών συνεχίστηκαν με τον Ζαρντίμ να ρίχνει στο ματς τον Φέισα αντί του Μοντέστο, ενώ στο 87' έβγαλε και τον κορυφαίο του αγώνα, Αμπντούν για να ρίξει στο ματς τον Γκρέκο.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στο «τρίποντο» ήρθε ο μόνιμος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Αθανασιάδης να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Σαλπιγγίδη, έπειτα από ωραία κόντρα των γηπεδούχων και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-1 στο 88'!
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς (66' Λάζαρ), Κάτσε, Αθανασιάδης, Βιβιάν, Ετο (46' Κωνσταντινίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (77' Φέισα), Μασάντο, Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (87' Γκρέκο).

Στη κορυφή της Football League ο Απόλλων Σμύρνης

Απόλλωνάρα για Superleague!

Τη μοναξιά της κορυφής στη Football League απολαμβάνει από
 το απόγευμα ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έσπασε τη δυσμενέστατη παράδοση στα Μέγαρα επικρατώντας με 1-0 του τοπικού Βύζαντα. Το ζητούμενο για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν νίκη. Και ο Απόλλων τα κατάφερε. Με γκολ του Διαμάντη στο 27' με σουτ έδωσε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εκτός των άλλων είχαν και δοκάρι στο 33' με τον Τσιλιγκίρη.ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Παναγόπουλος, Γρομητσάρης, Χαρτσιάς, Βλάχος Θ., Σπαγής (46' Ρεκλείτης), Μπιτσάκος, Λαμπρόπουλος, Διαμαντόπουλος (78' Σταμέλος), Ντιαλό, Βελέτης, Γκεμίσης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Κατσίκης (78' Διαμαντίδης), Καμαρά, Καραμαλίκης (74' Μανιάς), Διαμάντης, Τσιλιγκίρης (87' Κωνσταντίνου).

Αλμα τριάδας για Αστέρα Τρίπολης... 2 - 1 τον Πανιώνιο

Αλμα τριάδας για Αστέρα (pics)

Εξι στα έξι και άλμα τριάδας για τον Αστέρα, ο οποίος νίκησε στο απόρθητο φρούριο της Τρίπολης με 2-1 τον Πανιώνιο που ξύπνησε αργά.
Ο στόχος επετεύχθη για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες ήθελαν νίκη και μόνο νίκη στο ματς με τον Πανιώνιο για να πετύχουν το απόλυτο, να κάνουν, δηλαδή, το έξι στα έξι και τα κατάφεραν. Λίγο το γκολ από τα αποδυτήρια του Ντε Μπλάσις και λίγο το γεγονός ότι ο Πανιώνιος αντέδρασε αργά και ειδικά μετά το 2-0 του Ουσέρο στο 39' ήταν αρκετά για να δώσουν το τρίποντο στους Τριπολιτσιώτες.
Οσο για τους «κυανέρυθρους», έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση της καλής εμφάνισης στο β΄ ημίχρονο και δη στο τελευταίο μισάωρο, όπου εκτός του τέρματος του Κολοβού είχαν άλλες δυο-τρεις καλές στιγμές.
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Αστέρα. Οι Τριπολιτσιώτες μπήκαν με αποφασιστικότητα στο ματς και με τον ενθουσιασμό των οικοδεσποτών κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 1'.
Ηταν η φάση, όπου ο Φραγκουλάκης μπήκε από αριστερά, γύρισε τη μπάλα, πέρασε από τον Γκάμπριελ και ο Ντε Μπλάσις σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες. Ο Πανιώνιος μούδιασε, όμως κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ. Πήρε τα ηνία του ματς και έψαξε με ορθόδοξο τρόπο να βρει διάδρομο προς την εστία του Φούλοπ για να απειλήσει.
Στο 39' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δυο γκολ και επί της ουσίας να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ντε Μπλάσις σέρβιρε την μπάλα στον Ουσέρο, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ νίκησε τον Γιαννακόπουλο που ήταν αδύνατον να αντιδράσει διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο προπονητής του Πανιωνίου έριξε στο ματς τον επιθετικογενή, Κολοβό, όμως οι Αρκάδες ήταν αυτοί που έφθασαν πιο κοντά στο γκολ. Στο 50' ο σκόρερ του 1ου τέρματος και δημιουργός του 2ου, Ντε Μπλάσις βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ με το 2-0 να παραμένει.

Όπως συνέβη και στο πρώτο 45λεπτο, ο Πανιώνιος ανέκτησε άμεσα τα ηνία του ματς και άρχισε να ψάχνει τις φάσεις για να φθάσει στο ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Και στο 61' υπήρξε αυτή η στιγμή με τον Φούλοπ, όμως, να φωνάζει «παρών». Ο Ούγγρος πορτιέρο των Αρκάδων ήταν στο σημείο που έπρεπε για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του στο δυνατό σουτ του Σαμάρη. Ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει και στο 63' άγγιξε εκ νέου το γκολ με τον Αραβίδη μετά από ασίστ του Γουνδουλάκη να σουτάρει από πλάγια μόλις άουτ.

Και από τη στιγμή που το γκολ δεν ήρθε σ' αυτό το «κυανέρυθρο» ξέσπασμα, ο Αστέρας κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να διατηρεί το υπάρχον προβάδισμα επιδιώκοντας με κάποιες ατομικές ενέργειες να φθάσει στο 3-0. Όπως στη φάση του 80' με τον Σανκαρέ, όπου στην κενή εστία δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου.

Και εκεί, όπου ο Πανιώνιος φαινόταν να μην μπορεί να αντιδράσει, ήρθε ο Κολοβός στο 82' να ξαναβάλει τους Νεοσμυρνιώτες στο παιχνίδι… Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που μπήκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στη θέση του Ντούνη, έπιασε ωραίο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Φούλοπ να αντιδράσει γράφοντας το 2-1 στο ματς. Ένα αποτέλεσμα που έμελλε να είναι το τελικό της αναμέτρησης της Τρίπολης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι (73' λ.τρ. Αλβάρες), Φορμίκα, Σανκαρέ, Φραγκουλάκης, Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (88' Μπακασέτας), Γκάμπριελ (69' Κουρμπέλης), Ναβάρο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Ντούνης (46' Κολοβός), Ρόβας (70' Κουλουχέρης), Αυλωνίτης, Γουνδουλάκης, Οκουε, Σάμαρης (76' Καμπάνταης), Αραβίδης

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ - Μήνυση σε Αρετόπουλο από οπαδό!

Μήνυση σε Αρετόπουλο από οπαδό!Στην Ελλάδα του 2012 συμβαίνουν και αυτά μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα…
Ατομο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, μήνυσε με το τέλος του ματς του Πλατανιά με τον Παναθηναϊκό (2-1) τον ρέφερι, Αλέξανδρο Αρετόπουλο για προσβολή της
φιλάθλου ιδιότητας!
Ναι, καλά διαβάσατε… Με το τέλος του ματς προφανώς φίλος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων και έκανε μήνυση στον Αρετόπουλο με την αστυνομία να προχωρά στις ενέργειες που έπρεπε να κάνει.
Τι σημαίνει αυτό; Απλά, αναζήτησε τον Τρικαλινό ρέφερι, προκειμένου να τον συλλάβει, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς ο νόμος προστατεύει τους διαιτητές από ανάλογες περιπτώσεις.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 - Ο Αγγελος είχε και την... Αγία Τριάδα!

Ο Αγγελος Αναστασιάδης «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό, τον οποίο, ωστόσο, ουσιαστικά «τελείωσε» ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος και οι βοηθοί του!
Ο διαιτητής Αρετόπουλος και ο βοηθός του ήταν πρωταγωνιστές της ήττας του Παναθηναϊκού στην έδρα του Πλατανιά (2-1). Οι “πράσινοι” επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις, αλλά τα διαιτητικά λάθη έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε να ηττηθούν.
Ο Πλατανιάς κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο των γηπεδούχων αλλά η διαιτησία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού σκορ. Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στα Περιβόλια, όμως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για την προκλητική διαιτησία του διαιτητή Αρετόπουλου από τα Τρίκαλα και των συνεργατών του.
Ο πρώτος βοηθός, Δημητριάδης, υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ στον Τοτσέ στο 22', με το οποίο ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Ισπανός επιθετικό των “πράσινων”, ενώ ο Αρετόπουλος εφηύρε πέναλτι – ανακάλυψη στο 58' υπέρ των γηπεδούχων, σε πέσιμο του Καλάιτζιτς μπροστά από τον Βύντρα, ο οποίος δέχθηκε και κίτρινη κάρτα, με το οποίο έγινε το 2-0!
Οι γηπεδούχοι είχαν στα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τα... πατήματα του. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε από πλευράς Κρητικών, όταν στο 13' ο Αναστασάκος συνδυάστηκε με τον Μιρτσέτα, με τον δεύτερο να πιάνει το σουτ μέσ απ' την περιοχή και τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά.
Η ομάδα του Ροτσα δυσκολεύτηκε να αναπτυχθεί σωστά, αφού οι παίκτες του Πλατανιά δεν άφηναν κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Παράλληλα, το πρόβλημα στον άξονα που παρουσίασε το “τριφύλλι” (έλειπε ο Βιτόλο) ήταν εμφανέστατο, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Μιρτσέτα. Σε μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, ο Ουκάρ άνοιξε το σκορ (39'), ξεσηκώνοντας το γήπεδο των Περιβολίων.
Αν και στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, με μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Αρετόπουλου ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Αναστασάκος για το 2-0 στο 59'. Το “τριφύλλι” συνέχισε την πίεση στα καρέ του Κηπουρου και έντεκα λεπτά αργότερα μείωσε σε 2-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τοτσέ (70').
Το παιχνίδι πήρε... τρελό ρυθμό στην συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για την ισοφάριση (η κεφαλιά του Βελάσκες πέρασε ελάχιστα άουτ στο 75') και τους Χανιώτες να μην “κλείνονται” και να είναι πάντα επικίνδυνοι. Ο Ρότσα τα έπαιξε όλα για όλα στα τέλος, περνώντας και τον Πετρόπουλο στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Βελάσκες, ενώ στο 85 έμεινε με δέκα, μετά και την αποβολή του Ζεκά με 2η κίτρινη κάρτα. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62΄Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (60΄Γκονζάλες), Αγκιλέρα (74΄Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ουντόζι, Ποτουρίδης
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι (64΄Χουχούμης), Μαυρίας, Τοτσέ

O Μιχάλης Τσιχριτζής τοποθετήθηκε μέλος σε δύο επιτροπές της ΕΠΟ

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ, την 23η Νοεμβρίου 2012, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Μιχάλης Τσιχριτζής, εκτός των άλλων αποφάσεων έγινε και η νέα στελέχωση των επιτοπών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
  Μεγάλη επιτυχία του Προέδρου της ΕΠΣ Κορινθίας, αποτελεί το γεγονός της τοποθέτησής του, σε δύο επιτροπές, πράγμα το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΠΣ Κορινθίας και αποδεικνύει περίτρανα την εκτίμηση του σημερινού Προέδρου κ. Σαρρή καθώς και του Δ.Σ της ΕΠΟ, στο πρόσωπο του Μιχάλη Τσιχριτζή αλλά και στην ΕΠΣ Κορινθίας γενικότερα, στην οποία ανέθεσε και την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα των Ελπίδων Ελλάδας - Σκοτίας στις 6/2/2012 στη Κόρινθο.
  Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας τοποθετήθηκε στις παρακάτω επιτροπές.

Νομικών Θεμάτων
Πρόεδρος: Ν. Ανασόπουλος
Αναπ/τής Πρόεδρος: Μιχάλης Τσιχριτζής
  Μέλη: Κ. Μειμάρης, Θ. Κουρίδης, Δ. Σιώτος

Κυπέλλου
Πρόεδρος: Ν. Προύντζος
Αν/της Πρόεδρος: Αθ. Μπουτζιώλης
Μέλος: Μιχ. Τσιχριτζής
 
Επίσης παρέμεινε στη επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ, το εκλεκτό τέκνο της Κορινθιακής διαιτησίας Γεώργιος Δούρος
ΚΕΔ
Πρόεδρος: Γ. Καραμελίδης
Αν/τής Πρόεδρος: Αθ. Μπριάκος
Μέλη: Γ. Δούρος, Δ. Καλύβας, Ιωάν. Τσαχειλίδης

  Οι ευχές του Κορινθιακού Ποδοσφαίρου θα τους ακολουθούν.

Ο Βενιζέλος παρεμβαίνει στη διαπραγμάτευση ενόψει Eurogroup

Evangelos-Venizelos-Mario-Monti

Κρίσιμο ρόλο για την αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές μέτωπο.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, ο κύριος Βενιζέλος βρίσκεται το τελευταίο διήμερο σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, ο κύριος Βενιζέλος διεμήνυσε στους συνομιλητές του ότι είναι πάντα στη διάθεση τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη, αξιολόγηση κοκ με στόχο να υπάρξει οριστική λύση και απόφαση για εκταμίευση της δόσης.
Ο κύριος Βενιζέλος ενεργοποίησε, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τους «διεθνείς συνδέσμους» του συνομιλώντας τις τελευταίες ημέρες με διάφορους ηγέτες ευρωπαικών σοσιαλιστικών κομμάτων, που επηρεάζουν άμεσα ως κυβερνητικά κόμματα ή έμμεσα ως αντιπολιτεύσεις δηλαδή τη στάση των χωρών τους.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης, που συμφωνείται μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως την προσδοκώμενη αύξηση των επιπέδων ρευστότητας, που είναι καθοριστικά για την υπέρβαση της ύφεσης και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Στο ίδιο κείμενο υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου ήταν πολύ σημαντική η στήριξη που προσέφεραν στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί και νομικοί της σύμβουλοι λόγω της μεγάλης τους εμπειρίας σε αντίστοιχα θέματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr

Συγκατοίκηση κορυφής στο 7ο - Το Πανόπουλο ξέφυγε με +4 στον 6ο όμιλο



7ος ομίλος
Τριπλή ισοβαθμία κορυφής στο 7ο όμιλο του το περιφερειακού πρωταθλήματος μετά τους αγώνες της σημερινης 6ης αγωνιστικής. Στο ντέρμπι της ημέρας Μανδραϊκός και Ένωση Ερμιονίδας μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1- 1, και μαζί με την Χαλκίδα που έχασε, εκτός έδρας με 1 - 0 , στο Ευβοϊκό ντέρμπι , από τα Λουκίσια, μοιράζονται το βαθμολογικό "ρετιρέ". Στο πόντο την "τριάδα κορυφής" ακολουθεί  ο Πέλοπας Κιάτου που έχασε με 2 - 0 από τον  Πανναυπλιακό  στο Ναύπλιο.
Με το γκολ του Καραμάνου στο 11’ και το αυτογκόλ του Βελέτζα, μετά τη σέντρα του Μπελέση, στο 76’ ο Πανναυπλιακός κατάφερε να νικήσει τον Πέλοπα και να φτάσει έτσι τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο σημερινός του αντίπαλος έμεινε στους 10 και δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας.
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ (Νίκος Μητροσύλης): Κατσαούνης, Μιχαλόπουλος, Ευθυμίου, Η. Γκολέμης, Τσακμάκης, Καραμλανος, Λαμπρούσης, Λαγός (46' Μπέλεσης), Γκόλιας, Μανιάτης (73’ Διαμαντής), Φλεβάρης (53' Σαρακινιώτης)
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Βασίλης Τζαλακώστας): Χασαμπέλι, Χουσελάς, Μπούκης, Στασινόπουλος Δ., Βελέτζας (81’ Μυριώτης), Παπαϊωάννου (68' Πράττος), Παπαβασιλείου, Λυμπερόπουλος, Στασινόπουλος Λ. (78' Μακρής), Λιλιός
Νίκη , εκτός έδρας πέτυχε με 1 - 0 ο Πανελευσινιακός επί του Πορτοχελιακού, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Παρνασός , στην Αράχωβα, επί του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου. Τέλος ρεπό είχε ο Παναργειακός.

Η αγωνιστική
Πανναυπλιακός-Πέλοπας Κιάτου        2 - 0
Παρνασός-Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου 1 - 0
Πορτοχελιακός-Πανελευσινιακός        0 - 1
Α.Ο. Λουκισίων -Χαλκίδα                   1 - 0
Μανδραϊκός-Ενωση Ερμιονίδας          1 - 1
Ρεπό είχε ο Παναργειακός.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
5
11
2
5
11
3
6
11
4
6
10
5
5
8
6
5
8
7
5
7
8
6
6
9
6
6
10
6
2
11
5
0



6ος ομίλος
 Άνετη επικράτηση με 3 - 0 επί της Εράνης Φιλιατρών γιά το Πανόπουλο , στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής , στον 6ο όμιλο , που με +4 βρίσκεται επικεφαλής στην βαθμολογία του ομίλου. Ισόπαλο 1 - 1 έληξε το αχαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό Σαγέικων και τον Ατρόμητο Λάππα , ενώ με το ίδιο σκορ έληξε χθες στην Τρίπολη, ο αγώνας του Παναρκαδικού με την  Αχαϊκή. Με το ευρύ 3 - 0 νίκησε και ο Διαγόρας Βραχνέικων τον Πάμισο Μεσσήνης, ενώ τέλος ο Εθνικός Μελιγαλά επικράτησε με 2 - 1 της Δόξας Νέας Μανολάδας

Η 5η αγωνιστική
Παναρκαδικός-Αχαϊκή                                       1 - 1
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εράνη Φιλιατρών               3 - 0
Εθνικός Μελιγαλά-Δόξα Νέας Μανολάδας      2 - 1
Διαγόρας Βραχνέικων-Πάμισος                        3 - 0
Εθνικός Σαγέικων-Ατρόμητος Λάππα              1 - 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 5 αγώνες)
1
13
2
9
3
9
4
8
5
8
6
7
7
6
8
3
9
2
10
1

Τρένο με σπασμένα τα... φρένα ο Παναιγιάλειος εκανε το 5 στα 5 - Η Κόρινθος δύσκολα 1 - 0 τον Ρούβα - Μεγάλη νίκη του Πανηλειακού στη Νίκαια

Σαν σίφουνας πέρασε από τα Χανιά η Επισκοπή με 6-3 

Ο Παναιγιάλειος του Νίκου Κουρμπανά συνεχίζει τον καλπασμό του στο πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Football League 2, καθώς για πέμπτη σερί αγωνιστική πήρε τους βαθμούς της νίκης. Η ομάδα του Αιγίου επικράτησε με 1 - 0 στο Πελοποννησιακό νερμπι , στο Αίγιο  επί της Καλαμάτας, με σουτ του Σκαρτσίλα στο 63΄ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λαζανάς σημάδεψε το δοκάρι της μεσσηνιακής ομάδας.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, Ακπαρίδης, Μαυρόπουλος, Γκοτσιούλας, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Λαζανάς, Σκαρτσίλης.
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος):
Κοψαχείλης (61' λ.τ Ζαρόπουλος), Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Τσαγκαράκης, Ηλιόπουλος, Τσιμικλής, Γεωργιόπουλος, Καούνος, Επιφάνης.
 
Την επαφή της με τις προνομιούχες θέσεις διατήρησε στο Συνοικισμό, η Κόρινθος, επιστρέφοντας έστω και με δυσκολία (1-0) στις νίκες κόντρα στον Ρούβα, που βρίσκεται πλέον σε δύσκολη βαθμολογική θέση.
Οι Μεσσαρίτες είχαν στα χέρια τους – και μάλιστα χωρίς να… ενοχληθούν ιδιαίτερα - τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας για 70 λεπτά, ωστόσο όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στον Αχαρναϊκό, αλλά και στο Ελληνικό με τη Γλυφάδα, αρκούσε μια στιγμή ολιγωρίας για να βρεθούν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο!
«Δράστης» ο Τσουβαλτσίδης στο 71΄ με ευθύβολο σουτ…
Με αυτή τη νίκη η Κόρινθος σκαρφάλωσε στους 8 βαθμούς και την 5η θέση, ενώ αντίθετα ο Ρούβας παρέμεινε στους 3 και στην επικίνδυνη ζώνη…

Κόρινθος (Σωτήρης Αντωνίου): Δημαράκης, Ντερντιλής, Φίλης, Παππάς, Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου, Λουμπαρδέας, Τσουβαλτσίδης, Κάλφας, Κατσίκης, Αμπαδιωτάκης.
Ρούβας (Αντώνης Δρακόπουλος): Λυράκης, Ιερωνυμάκης, Κορδονούρης, Ανυφαντάκης, Τζιράκης, Πετράς, Ταβλαδωράκης, Γεωργόπουλος, Έκελμανς, Αντωνάκης, Γκάτσης.
 
Στη Νίκαια  στην σκληρή έδρα  της Προοδευτικής, ο Πανηλειακός του Στέλιου Γιαννακόπουλου,πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας δύσκολα ομάδας του Κορυδαλλού με σκορ 3 -2.  Οι ποδοσφαιριστές του Στέλιου Γιαννακόπουλου έδειξαν ιδιαίτερα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή κόντρα στην Προοδευτική, η οποία προηγήθηκε αλλά έχει έντονα παράπονα παο τη διαιτησία του Λαρισαίου Μαστροδήμου, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες ενώ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ζήτησε πέναλτι, το οποίο αρχικά της δόθηκε αλλά ο ρέφερι… το πήρε πίσω μετά από συνεννόηση με το βοηθό του. Οι παίκτες του Αντώνη Καλαμάκη ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 9’ υποδείχθηκε πέναλτι, το οποίο ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς ο διαιτητής Μαστροδήμος μετά από συνεννόηση με το βοηθό του απέσυρε την αρχική του απόφαση κι υπέδειξε επιθετικό φάουλ υπέρ του Πανηλειακού. Η απόφαση αυτή ήταν αρκετοί για να ξεσηκώσει τους οπαδούς της Προοδευτικής, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν παράπονα από τα σφυρίγματα του Λαρισαίου ρέφερι. Οι γηπεδούχοι πάντως συνέχισαν να πιέζουν τον Πανηλειακό και στο 26’ κατάφεραν με τον Μπέλερη να ανοίξουν το σκορ. Το γκολ της Προοδευτικής φάνηκε να… ξυπνά τους παίκτες του Γιαννακόπουλου, οι οποίοι ανέβηκαν αρκετά και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ισοφάριση πριν την ανάπαυλα. Ήταν μάλιστα το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Λούγκος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-1 στον Κορυδαλλό. Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήταν ιδανικό για την ομάδα του Πύργου καθώς στο 48’ ο, σκόρερ της Προοδευτικής, Μπέλερης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό φάουλ – απόφαση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι γηπεδούχοι – και στην εξέλιξη αυτής της φάσης, ο Λούγκος και πάλι κατάφερε να κάνει το 2-1 για τον Πανηλειακό! Με τον αέρα του υπέρ τους σκορ πλέον, οι Πυργιώτες ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή της, με αποτέλεσμα στο 56’ να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα με τον Κυριακίδη. Η Προοδευτική θα μπορούσε να έχει μπει ξανά στο παιχνίδι στο 78’, όμως το πέναλτι το οποίο κέρδισε η ομάδα του Κορυδαλλού κι εκτέλεσε ο Γρίβας, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασόπουλος. Τελικά, οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ σε 3-2 στο 84’ με τον Παναγιωτόπουλο, ωστόσο, ήταν αργά για να αντιστραφούν τα δεδομένα και να διεκδικήσει η «Προό» κάτι καλύτερο από το ματς.
 
Στο Μενίδι ο Αχαρναϊκός ,νίκησε στο αττικό ντέρμπι, εύκολα τον ΑΟ Γλυφάδας με 3 - 0, με σκόρερ τον Καλογερόπουλο  στο 16΄, τον Νιάρο στο 65΄και τον Νεόφυτο στο 70΄.
 
Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με χορταστικό θέαμα που έγινε χθές στα Χανιά, η Επισκοπή επικράτησε με 6-3 του ΑΟ Χανιά αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 2-0. Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της αναμέτρησης έπειτα από τα δύο γκολ των Μποτονάκη 4΄ και Γωνιωτάκη στο 11΄. Η συνέχεια ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Τριανταφύλλου να μειώνει στο 21΄ αρχικά με κεφαλιά σε 2-1 και λίγα λεπτά αργότερα στο 28΄ να ισοφαρίζει σε 2-2. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα και να πάνε στα αποδυτήρια με 3-2, με τον Κέρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σκόρερ τον Σεληνιωτάκη αυτή τη φορά ισοφάρισαν σε 3-3 έχοντας μπροστά τους σαράντα ολόκληρα λεπτά για να πάρουν την νίκη, μέσα στα Χανιά. Έτσι και έγινε, με τον Τζέκο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Παπουλάκη και να κάνει το 3-4. Στο 68' ο Τριανταφύλλου έκανε το 3-5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-6 φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στην αναμέτρηση.
 
Τέλος   ο Αστέρας Μαγούλας κέρδίσε τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Εθνικό Αστέρα , στα "χαρτιά", καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα της Football League 2 ενώ ρεπό είχε η ομάδα του Φωστήρα.

 
 
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
1ος όμιλος
Αχαρναϊκός – Γλυφάδα 3-0
Προοδευτική – Πανηλειακός 2-3
Κόρινθος – Ρούβας 1-0
Παναιγιάλειος – Καλαμάτα 1-0
Εθνικός Αστέρας - Αστέρας Μαγούλας 0-3α.α.
Χανιά - Επισκοπή 3-6
Ρεπό: Φωστήρας
 
Η Βαθμολογία


1. Παναιγιάλειος

4

5-0

12

2. Αχαρναϊκός

5

9-5

9

3. Κόρινθος

5

6-4

8

4. Πανηλειακός

5

9-9

7

5. Αστέρας Μαγούλας

3

4-4

6

6. Καλαμάτα

5

3-3

6

7. Επισκοπή

3

9-6

6

8. Προοδευτική

5

8-6

6

9. Φωστήρας

4

4-4

5

10. Γλυφάδα

5

6-11

5

11. Χανιά

4

7-10

3

12. Ρουβάς

5

3-8

3

13. Εθνικός Αστέρας

1

0-3

-2