Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εκκενώθηκε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης

court
Οι υπεύθυνοι της ασφάλειας έδωσαν σήμερα εντολή στο προσωπικό, στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και στους δικαστικούς και τους δικηγόρους να εκκενώσουν το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, ο οποίος βρίσκεται εκεί.
Πλήθη ανθρώπων εγκατέλειψαν άμεσα το κτίριο.
Σύμφωνα με το ABC ο λόγος της εκκένωσης έχει να κάνει με πληροφορία που υπάρχει για βόμβα στο κτίριο.
ysterografa.gr

Ο «Σάλπι» τιμώρησε τον άστοχο Αστέρα

paok
Θύμα του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου περί των ομάδων που χάνουν ευκαιρίες έπεσε στην Τούμπα ο Αστέρας Τρίπολης που ηττήθηκε με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ με τον «Σάλπι» να υπογράφει το νομοσχέδιο.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε στο  64' με το Ναβάρο  ισοφαρίζοντας το γκολ του Κλάους στο 24', όμως έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1 στο 71'  σε κεφαλιά του Ράγιος, στο  78' σε σουτ του Ουσέρο και στο 89' απείλησε εκ νέου με τον Καλαντζή.  Ετσι από τη στιγμή που οι Αρκάδες έχασαν τις ευκαιρίες ήρθε η επιβεβαίωση του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος», λοιπόν, κατάφερε να πάρει στο 89' προβάδισμα στο σκορ με τον Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των Σανκαρέ, Μπαντή και με το στήθος σε κενή εστία να γράφει το 2-1.
Ο Αστέρας, όμως, δεν τα παράτησε. Επέμεινε για το 2ο γκολ και στο 94' ο Σανκαρέ το άγγιξε, όμως το αριστερό σουτ που επιχείρησε, τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ με το 2-1 να παραμένει έως το τέλος του ματς.
Ετσι ο «δικέφαλος» απέκτησε μίνι προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, αν και ο Αστέρας είναι ξεκάθαρο πως συνιστά ομάδα που είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει…
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ (83' Φωτάκης), Κάτσε (76' Ρομπέρ), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Καμαρά.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Μπαντής Πιπίνης, Ουσέρο, Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβάρες (90+' Φορμίκα), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (90+' Κοντοές), Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλαντζής).

Μακελειό στη Ηλεια: Ζήτησαν μεροκάματα και τους πυροβόλησαν. 28 οι τραυματίες !

manolada

Συνολικά 28  αλλοδαποί εργάτες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, τραυματισμένοι και άγνωστο σε ποια κατάσταση απο πυροβολισμούς που δέχθηκαν
Το ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη Μανωλάδα της Ηλείας με αλλοδαπούς εργάτες να ζητάνε τα δεδουλευμένα τους και να δέχονται πυροβολισμούς από εκπροσώπους του εργοδότη τους!
Οι αλλοδαποί εργάτες φαίνεται πως εργάζονταν στα χωράφια (καλλιέργεια φράουλας) απλήρωτοι, μερικοί εξ αυτών μάλιστα για σχεδόν έξι μήνες και το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα μεροκάματά τους.
Η απάντηση που πήραν, όμως, ήταν από τις καραμπίνες τριών εκπροσώπων του εργοδότη τους, όπως αναφέρει η Αστυνομία.
Συνολικά 28  εργάτες μεταφέρθηκαν τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κ.Υ Βάρδας ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα από αυτούς 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 8 σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι ελαφρά.
vardaq1
Σύμφωνα με την Αστυνομία έχει συλληφθεί ο ένας από τους δράστες, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται…
«Περι ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπηκόοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ένας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι (20) από του αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής γαι παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας.
Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Στο ilialive.gr μίλησαν κάποιοι από τους τραυματίες οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας και συγκεντρώθηκαν εκεί 80 αλλοδαποί, οι οποίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών. 

Οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη, 4 με 5 άτομα, τους ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να τους πληρώσουν και να επιστρέψουν στις δουλείες τους. Οι εργάτες αντέδρασαν και τότε τρία από τα άτομα που κρατούσαν όπλα αφού πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.
Πληροφορίες από Ilialive - ysterografa.gr

Η πρόκριση παίρνει... παράταση - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 83-72

bosfp

Ενας “συννεφιασμένος” Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ του Αμπντί Ιπεκτσί. Παρουσιάζοντας πολλές αδυναμίες σε άμυνα (δέχθηκε 28 πόντους στην 3η περίοδο) και επίθεση (πέτυχε μόλις 3 βολές στο καθοριστικό 7λεπτο 15′-22′), ηττήθηκε σχετικά εύκολα  72-83 από την Εφές και την Παρασκευή (17/4) θα διεκδικήσει το 3-1 στη σειρά και την πρόκριση στο 8ο final four της ιστορίας του.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μαχμουτί): Φάρμαρ 17(3), Βούγιασιτς 8(2), Ερντέν 15, Τουντσερί, Σιπ 7(1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 15(1), Λούκας 13(1), Μπάρατς 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 19(3), Άντιτς 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 9(1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 5, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11(2), Παπανικολάου 3(1), Κατσίβελης.

Συλλαλητήριο στη Super League από οπαδούς της ΑΕΚ


aekfansΟπαδοί της ΑΕΚ ετοιμάζονται να βρεθούν το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4, 13:00 ) έξω από τα γραφεία της διοργανώτριας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της διακοπής του αγώνα με τον Πανθρακικό.
Περισσότερα στο sport.gr

CNN: Σύλληψη υπόπτου για το μακελειό στη Βοστόνη!

Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική υπόθεση στη Βοστώνη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες των αμερικανικών αρχών για τον εντοπισμό του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη. Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει αυτή την ώρα ότι οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου  με βάση τις εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας..
Καθοριστικές για τον εντοπισμό του υπόπτου φέρεται να είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε κατάστημα πολύ κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Στις έρευνες συνεισέφερε, επίσης, βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης.
Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να τοποθετεί μια τσάντα στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις πριν από αυτές, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας και της επιβολής της τάξης της Βοστόνης, τις οποίες δεν κατονόμασε.
Η εφημερίδα Boston Globe αναφέρει ότι οι ερευνητές έχουν πλέον στην διάθεσή τους και μια φωτογραφία του άνδρα που μετέφερε μια μαύρη τσάντα προς το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.
Εξάλλου πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ακόμη το όνομα του δράστη που πιστεύεται ότι έχει εντοπιστεί να κινείται ύποπτα στο βίντεο.
Ηίδια πηγή ανέφερε ωστόσο ότι η αστυνομία δεν αποκλείεται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου, σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.
Μια σχετική συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρηθεί στη Βοστώνη, στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδος).

ethnos.gr

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου

giannos
Eλεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή εισαγγελέα.
Ελεύθερη αφέθηκε επίσης, με εγγύηση 20.000 και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου.
Σύμφωνα με την κατηγορία ο Γ. Παπαντωνίου εμφανίζεται να μην έχει συμπεριλάβει ι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 τις τραπεζικές καταθέσεις της συζύγου του, ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος καθώς ο νόμος που διώκει σε κακούργημα την παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων αυστηροποιήθηκε το 2010 ενώ το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέσθηκε το 2008.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Υπουργός με υπόμνημά του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που έστειλε το φάκελο στη δικαιοσύνη είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι: «Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου, Σταυρούλα Κουράκου, διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη.
Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη».

ysterografa.gr

Γιαννάκου: Καταστροφική η λύση για την Κύπρο

giannakou
Κατά την διάρκεια της συζήτησης  για την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο, η Μαριέττα Γιαννάκου εμφανίστηκε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ιδιαίτερα επικριτική για τους χειρισμούς της κυπριακής κρίσης από πλευράς ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και της λύσης που επεβλήθη.
Μάλιστα, παρουσία μεταξύ άλλων και της υπουργού των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας Lucinda Creighton και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn.
Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ χαρακτήρισε τη λύση που επελέγη στην Κύπρο ως ένα πείραμα που εύλογα δημιούργησε αμφιβολίες στους καταθέτες σε όλη την Ευρώπη για τον εάν οι καταθέσεις τους είναι πλέον  ασφαλείς. Η κ. Γιαννάκου εκτιμά ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι εάν αυτό είχε συμβεί σε μια άλλη μεγαλύτερη χώρα ή κάποιο κράτος μέλος του βορρά, η λύση αυτή δεν θα είχε επιλεγεί.
“Η λύση ήταν λάθος και καταστροφική. Έγινε βέβαια κατ’ ανάγκη αποδεκτή από την ηγεσία της Κύπρου. Στην ουσία τιμωρήσατε μια νέα ηγεσία, η οποία μόλις είχε εκλεγεί και υπονομεύσατε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον της”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ., υπογράμμισε «Ή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση συνολικά γιατί το πρόβλημα είναι συνολικό, γιατί ο διεθνής ανταγωνισμός είναι συνολικός ή δεν μπορούμε. Ή δεχόμαστε και εφαρμόζουμε της αποφάσεις μας ή τις αναιρούμε. Πρέπει να διαλέξουμε», τέλος πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρο πρέπει να γίνει μάθημα για την Ευρώπη.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Στην κηδεία της Θάτσερ και εκείνος που τη “σκότωσε”

Michael-Heseltine
Το παρατσούκλι του ήταν “Ταρζάν” της βρετανικής πολιτικής. Για τις παράτολμες κινήσεις του, ενίοτε και για τις… τούμπες σε πολιτικές θέσεις και απόψεις. Ο Μάικλ Χέζελταϊν πέρασε στην Ιστορία ως το μεγάλο χαμένο ταλέντο του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την ηγεσία των Τόρις.
Ούτε όταν “σκότωσε” εκείνη, στην κηδεία της οποίας βρέθηκε σήμερα. Το 1990, η εσωκομματική ανταρσία που οδήγησε τη Μάργκαρετ Θάτσερ σε έξοδο από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, είχε ως εμπνευστή τον Μάικλ Χέζελταϊν. Η “Σιδηρά Κυρία” ωστόσο είπε την τελευταία λέξη, καθώς με την παραίτησή της και τη στήριξη που παρείχε στον Τζον Μέιτζορ, έκανε στάχτη τις προσωπκές φιλοδοξίες του “Ταρζάν”, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι καν υποψήφιος.
Σήμερα, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, ο Μάικλ Χέζελταϊν ήταν εκεί. Ίσως επειδή πλέον, η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν μπορούσε να τον… δείρει, όπως έβαζαν στοίχημα τα βρετανικά ΜΜΕ ότι ήθελε να κάνει η “Σιδηρά Κυρία” πριν από είκοσι χρόνια.

ysterografa.gr

Aπόστολος Παπαφωτίου: Αναβάθμηση του αστικού τοπίου και ανάπτηξη της περιοχής δυτικά της Κορίνθου

Φωτ.2.jpg
Το Σχέδιο Δράσης βελτίωσης της ελκυστικότητας της περιοχής Κόρινθος – Κόμβος Λεχαίου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος οδού εξυπηρέτησης προς την Αρχαία Κόρινθο έγινε αποδεκτό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην τελευταία του συνεδρίαση. Αυτό σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου, στην παρακάτω ανακοίνωσή του:
 
«Αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανάλυση, αξιολόγηση, τεκμηρίωση, σχεδιασμό και ωρίμανση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων ανασυγκρότησης με στόχο την ασφαλή, περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, η οποία ορίζεται:
 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑ​ΣΗ ΤΗΣ ΜΟΜΑ


Την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Εθνικής Αμυνας σχετικά με την Ανασύσταση της ΜΟΜΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκτέλεση μικρών αλλά πολύ σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων, ζητά με Ερώτησή του προς τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Τέρενς Κουίκ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, αλλά και στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ.Πάνος Παναγιωτόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του Τέρενς Κουίκ και μάλιστα τη στήριξε με πολύ θερμό τρόπο, δίνοντας τη σαφέστατη εντύπωση ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε η ΜΟΜΑ να γίνει πραγματικότητα.
Εν τω μεταξύ σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως νησιωτικές και ορεινές, εκκρεμούν εκατοντάδες παρεμβάσεις του Κράτους για την εκτέλεση μικρών μεν αλλά πολύ σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων.
 
Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι τα κονδύλια από τους εθνικούς πόρους είναι ελάχιστα και ότι οι Περιφέρειες ή και οι Δήμοι δεν αντέχουν ταμειακά να σηκώσουν αυτό το βάρος, είναι προφανές ότι η ΜΟΜΑ θα μπορούσε να δώσει άμεσες λύσεις.

Και μάλιστα λύσεις όπου αυτά τα έργα θα έχουν τεράστια αντοχή μέσα στο χρόνο, όπως το απέδειξε στο παρελθόν, σε αντίθεση με τα έργα πολλών εργολάβων, που έβγαλαν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές κατασκευαστικές ατέλειες.
«Πότε σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες ανασύστασης της ΜΟΜΑ;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μπει η τελευταία υπογραφή που θα σημάνει την έναρξη επαναλειτουργίας της.

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της ζήτησης στην ακτοπλοΐα ».


Την αντίθεση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, εξέφρασε στην ολομέλεια της Βουλής η Μίκα Ιατρίδη. Ως ειδική αγορήτρια για το νομοσχέδιο, η βουλευτής Δωδεκανήσου, τόνισε ότι το παρόν νομοσχέδιο κινείται στη μονοδιάστατη, νεοφιλελεύθερη πολιτική, της μείωσης του εργατικού κόστους και αδυνατεί να δώσει λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας γενικότερα.
Το ζητούμενο είναι, να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της ζήτησης στην ακτοπλοΐα και να αυξηθεί το μεταφορικό έργο, σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου. Όσο και να συμπιεστεί το εργατικό κόστος, λύση δεν πρόκειται να δοθεί, ενώ η ευελιξία στις δρομολογήσεις των πλοίων, συμβατικών και ταχυπλόων, δεν πρόκειται να βοηθήσει τους νησιώτες, ούτε την προσπάθεια που γίνεται, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ας κοιτάξει το Υπουργείο, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, πως η Δωδεκάνησος Seaways, με τη δρομολόγηση ταχυπλόων όλο το χρόνο, έχει αυξήσει την κίνηση μεταξύ των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια η βουλευτής, κάλεσε τον κ. Υπουργό να απαντήσει, γιατί βγήκε η φήμη, ότι η Τρόικα ζήτησε περεταίρω μείωση των μισθωμάτων για τις άγονες γραμμές και γιατί η φήμη αυτή, συνέπεσε με την παρουσίαση του νέου δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, από το Υπουργείο.
Στη συνέχεια, η βουλευτής, αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις που αφορούν τα λιμάνια, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να εκποιούνται κερδοφόροι λιμενικοί οργανισμοί και να δημιουργηθεί, με αυτόν τον τρόπο ιδιωτικό μονοπώλιο, τη στιγμή που έχει εξασφαλιστεί και εργασιακή ειρήνη, με την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης
Ολοκληρώνοντας, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά που ο κ. Υπουργός επιθυμεί να λύσει.

“Θεραπεία για την Ελλάδα η προσωρινή εισαγωγή της δραχμής! “

greek-crisis-police
Η άποψη ότι η προσωρινή «αναστολή» της συμμετοχής στην ευρωζώνη και η αντίστοιχη υιοθέτηση της δραχμής μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην θεραπεία της ελληνικής οικονομίας εκφράζεται στο τελευταίο βιβλίο του Think-Tank του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων με τίτλο: «Το ευρώ: Η αρχή, η μέση … και το τέλος;».
Συγκεκριμένα, προτείνεται η προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με την δραχμή να επανεισάγεται και να κυκλοφορεί παράλληλα με το ευρώ. Οι οικονομολόγοι Pedro Schwartz, Francisco Cabrillo και Juan E. Castaneda που συνέταξαν το κείμενο, θεωρούν ότι οι λύσεις που δοκιμάσθηκαν ως τώρα ήταν υπερβολικά ακριβές, δεν θεράπευσαν την Ελλάδα ούτε και εμπόδισαν την μόλυνση άλλων οικονομιών. Ισχυρίζονται ακόμα ότι η χρησιμοποίηση του ευρώ ως μοναδικού νομίσματος αποδείχθηκε κοινωνικά και πολιτικά δαπανηρή.
Τα λάθη χειρισμού της ελληνικής κρίσης μπορούν κατά τους συγγραφείς να μετατραπούν, μολαταύτα, σε ευλογία. Παρότι η αποβολή ή η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, προτείνουν έναν άλλο δρόμο:
«Γιατί να μην εξετασθεί μια προσωρινή αναστολή της συμμετοχής στην οικονομική και νομισματική ένωση και να επιτραπεί στην Ελλάδα η επαναχρησιμοποίηση της δραχμής, παράλληλα με την διατήρηση του ευρώ σε κυκλοφορία; Η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί χρησιμοποιώντας παράλληλα δραχμές και ευρώ, πλήρως μετατρέψιμα σε κυμαινόμενες τιμές. Αυτό θα της επέτρεπε να θεραπεύσει την οικονομία της, χωρίς να απομακρύνεται οριστικά από την ευρωζώνη. Μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να σχεδιασθεί με προσοχή, αλλά είναι νοητή», λένε.
Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης εκτιμούν οι οικονομολόγοι ότι θα είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα καταστεί θελκτική στις ξένες αγορές, αλλά και η επίτευξη των απαραίτητων προσαρμογών στις τιμές. Κατ’ αυτή την φάση, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να μπορούν να καταφεύγουν εν ανάγκη τόσο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας για την παροχή ρευστότητας.
Μεγαλύτερο κίνδυνο ενός τέτοιου σχεδίου οι οικονομολόγοι θεωρούν πιθανό πανικό των Ελλήνων καταθετών και άρση των καταθέσεών τους στις ελληνικές τράπεζες, ώστε να αποφύγουν την υποτίμηση των χρημάτων τους. Υποστηρίζουν όμως, ότι και αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να αντιμετωπισθεί αν οι τράπεζες εγγυηθούν το ισόποσο των καταθέσεων σε ευρώ. Επίσης, παραδέχονται ότι μια τέτοια λύση είναι δύσκολο να προωθηθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, δεδομένου ότι δεν έχει δοκιμασθεί ποτέ στο παρελθόν. Πιστεύουν, ωστόσο, ότι η άνω επιλογή της παράλληλης χρήσης εγχώριου νομίσματος θα πρέπει να δοθεί σε όλα τα κράτη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα.

ANTΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ / ysterografa.gr

Η ΔΑΠ απέναντι… στην αποχή, στις φοιτητικές εκλογές

foititkes-ekloges
(Photo: Eurokinissi)
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να αναδείξουν τους εκπροσώπους της, στις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται στη σκιά του σχεδίου “Αθηνά”, και των αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αναδειχθεί και πάλι πρώτη δύναμη, όπως συμβαίνει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ενώ οι ιθύνοντές της έχουν προσδιορίσει ως μεγάλο στοίχημα το “κούρεμα” της αποχής.
Να καταφέρουν δηλαδή να φέρουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές, ώστε να φανεί στην πράξη ότι το φοιτητικό κίνημα συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες που το αφορούν, και έχει λόγο και παρέμβαση για το μέλλον του.

ysterografa.gr

Ο Νίκος Σοφιανός πάει διευθυντής στον “Ριζοσπάστη”

Nikos-Sofianos
Ο Νίκος Σοφιανός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο επόμενος διευθυντής του “Ριζοσπάστη”, στην καινούρια εποχή που ξεκινάει για το ΚΚΕ μετά την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος, μέσα από το 19ο Συνέδριο.
Ο Νίκος Σοφιανός εξελέγη μέλος του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΚΕ, και οι πληροφορίες από τον Περισσό αναφέρουν ότι θα διαδεχθεί στη θέση του διευθυντή του “Ριζοσπάστη” τον Στέφανο Λουκά.
Στον τελευταίο χρεώνονται λάθος χειρισμοί στη διαχείριση της εφημερίδας και του συντακτικού προσωπικού, καθώς πολλοί  δημοσιογράφοι στάφηκαν κατά της διοίκησης και του Κόμματος, γεγονός χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

sterografa.gr

Βόμβα! Δεν θα κατέβουν στις εκλογές οι ΑΝΕΛ;

Σοκ στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η απόφαση των νεολαίων του Πάνου Καμμένου να μην συμμετάσχουν στις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σαθρό περιβάλλον των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Μάλιστα το θέμα άγγιξε το πρωθυπουργικό περιβάλλον καθώς ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κ. Γιώργος Μουρούτης φαίνεται πολύ ανήσυχος από τις εξελίξεις. 
Πριν από λίγο δήλωσε:
 
"Η Νεολαία των ΑνΕλ. δεν συμμετέχει στις φοιτητικές εκλογές..... "σε ένδειξη διαμαρτυρίας". Ευχόμαστε από καρδιάς να μην μας κάνουν οι Αν.Ελ. τέτοιο χουνέρι και στις Εθνικές..."

 Η ανακοίνωση της νεολαίας των ΑΝΕΛ που προκαλεί αντιδράσεις
Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Οι παρατάξεις που ξεκίνησαν πριν δεκαετίες να αγωνίζονται για την φοιτητιώσα νεολαία και τα δίκαια αιτήματά της, σήμερα έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματα των φοιτητών και να αναζητούν λύσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους έχουν καταντήσει στάνες εκτροφής αγελών κατευθυνόμενων σε συγκεκριμένους βουλευτές.
Εμείς οι νέοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι σε ένα σαθρό περιβάλλον που δεν προσφέρει πλέον τίποτα περισσότερο από ανάδειξη φοιτητοπατέρων, μικροεξυπηρετήσεις ανάμεσα σε φοιτητές, πάρτι και έναν φαύλο κύκλο όπου λίγοι κατευθύνουν πολλούς, χωρίς να δίνουν βήμα λόγου στον φοιτητή, αλλά εμφυσώντας του μια ανήθικη δήθεν «ανάγκη» ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων και προπαγανδίζοντας θέσεις που προκύπτουν μέσα από υπόγειες διεργασίες.
Είναι ξεκάθαρο πως τα πολιτικά κόμματα αναζητούν χρόνια τώρα ερείσματα μέσα στα Πανεπιστήμια και εκμεταλλεύονται τις αγνές προθέσεις των φοιτητών, οι οποίοι παλεύουν για μια ιδέα που οι άλλοι πουλάνε σε κλάσματα δευτερολέπτων.
Η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπαίνει στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ως πολιτική νεολαία, όχι ως κομματική φατρία, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μέσα στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα των φοιτητών και να αναζητηθούν και να εφαρμοσθούν λύσεις, καθώς οι δικές μας θέσεις διατίθενται προς ανοιχτές διαβουλεύσεις με δημοκρατικές διαδικασίες.

Νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται ως Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, η βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

H N. Δ. για το σημερινό «άδειασμα» του Α. Τσίπρα από τον Π. Λαφαζάνη


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το σημερινό «άδειασμα» του κ. Α. Τσίπρα από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματός του, κ. Π. Λαφαζάνη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη νέα θέση του κ. Τσίπρα για το μνημόνιο- το οποίο, τελικά, δεν θα σκίσει, αλλά θα αναστείλει- και ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης έσπευσε να τον αδειάσει, υπενθυμίζοντάς του ότι έχουν μιλήσει για ακύρωση…
Τελικά, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;  Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Λαφαζάνης;».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στην απίθανη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα, ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός τους.ας διαβάσουν και ας δουν τι είπε ο πρόεδρός τους».
 
 

Επίορκοι: Η λίστα Ρακιντζή με τις 294 ποινικές υποθέσεις

Τη λίστα που απέστειλε χθες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.
Πρόκειται 229 για σοβαρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του κ. Ρακιντζή το τελευταίο δίμηνο (από 20 Φεβρουαρίου 2013): 208 για το στενό δημόσιο τομέα, επτά για τον ευρύτερο και 14 ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν συνολικά 160 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διαπράξει παραπάνω από ένα αδίκημα. Στην ίδια λίστα περιέχονται και ακόμη 65 ποινικές υποθέσεις που αφορούν αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες ωστόσο δεν στάλθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΣΕΕΔΔ αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς έχουν διαφορετική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.
Παιδεραστής εκπαιδευτικός, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμορίες
Τα αδικήματα για οποία κατηγορούνται οι 160 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία του υπάλληλοι υπουργειών και ΟΤΑ (περιφερειών και δήμων) είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και αφορούν μεταξύ άλλων:
- Αποπλάνηση και ασέλγεια ανήλικου (αφορά σε εκπαιδευτικό α΄ βάθμιας εκπαίδευσης)
- Εγκληματική Οργάνωση (αφορά σε υπαλλήλους του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και του υπουργείου Εργασίας)
- Συμμορία (αφορά σε υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων)
- Ξέπλυμα μαύρου χρήματος (αφορά σε υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας και φαρμακοποιό του Θεαγένειου νοσοκομείου)
- Παράνομη οπλοκατοχή
- Παράβαση καθήκοντος
- Πλαστογραφία
- Απιστία
- Εκβίαση
- Παθητική Δωροδοκία
- Υπεξαίρεση
- Δωροληψία
- Κλοπή
- Υπεξαγωγή εγγράφων
- Απάτη

Η ΛΙΣΤΑ

aftodioikisi.gr

Ο Νίκος Κολιμάδης προπονητής στη Ροδιά Ξυλοκάστρου

 
 
Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ροδιάς Ξυλοκάστρου, ανακοίνωσε  ότι  νέος  προπονητής  αναλαμβάνει  ο τερματοφύλακας του Αστέρα ΔερβενίουΝίκος Κολιμάδης.
 
Ο Κολιμάδης που τη φετινή σεζόν όταν χρειάστηκε εκτέλεσε και καθήκοντα προπονητή στον Αστέρα και μάλιστα με επιτυχία, αποφάσισε να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα, από τον πάγκο της Ροδιάς Ξυλοκάστρου, η οποία φέτος κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής
Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα διοργανώνεται ένα Camp αξιολόγησης και εργομέτρησης αθλητριών ποδοσφαίρου που απευθύνεται αποκλειστικά σε κοπέλες.
 Η Soccer Promo σε συνεργασία με την ομάδα Ροδιά Ξυλοκάστρου και με την υποστήριξη της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας καλεί κοπέλες διαφόρων ηλικιών που αγαπούν το ποδόσφαιρο στις 8 - 9 - 10 Μαίου 2013 στο γήπεδο Ξυλοκάστρου.
turnhout sport soccerwomen

Καλά όλα αυτά, αλλά πού είναι το «εναλλακτικό σχέδιο»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί στο πιο σύντομο ανέκδοτο, αλλά προς το παρόν αποτελεί την πιο μυστική πολιτική πρόταση της ζώσας μνήμης.

Ο λόγος, για το (λεγόμενο) εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι, εναλλακτικό σχέδιο ακούμε και εναλλακτικό σχέδιο δεν βλέπουμε.

Τις τελευταίες ημέρες, τα κρούσματα είναι απανωτά:

Προχθές, μετά τη συμφωνία με την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του όπου κατήγγελλε τους πάντες και τα πάντα – χωρίς και πάλι να μας πει μια ιδέα, βρε αδελφέ – περιορίστηκε στον γνωστό βερμπαλισμό:

«Η στήριξη ενός προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, στη βάση της φορολόγησης του πλούτου, της στήριξης και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, της ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών».

Τα επεισόδια της Πάτρας (και όχι μόνο)

Γράφει η
Αναστασία Μανωλοπούλου
 
Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε μπει σε περίοδο κρίσης.

Κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα η Ελληνική κοινωνία βουλιάζει στην μαύρη τρύπα που ολοένα και την “ρουφά” στα σπλάχνα της.

Κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν το προσωπικό τους αδιέξοδο και παλεύουν με τα δικά τους “θεριά”.

Δεν μιλάμε πλέον για την προ κρίσης (για κάποιους πλαστή, για κάποιους όχι) ευμάρεια.

Μιλάμε για επιβίωση και αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια; Όταν δουλειές χάνονται, όταν επιχειρήσεις κλείνουν, όταν τα έσοδα συρρικνώνονται μέρα με την μέρα.

Δύο πύραυλοι χτύπησαν το Ισραήλ

Mideast-Israel-Explos_Horo-635x357

Δύο πύραυλοι χτύπησαν την Τετάρτη το θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας στο Ισραήλ, χωρίς όμως να προκαλέσει απώλειες ή κατστροφές, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.
Μάλιστα, ο δήμαρχος, Meir Yitzhak Halevy, είπε στο ArmyRadioπως οι πύραυλοι προφανώς πυροδοτήθηκαν από την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, αλλά ευτυχώς χτύπησε σε ανοιχτή περιοχή.
Η τελευταία φορά που είχαν πέσει πύραυλοι στο Εϊλάτ ήταν τον Νοέμβριο. Οι προερχόμενες από το Σινά επιθέσεις, τροφοδοτούν τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με ισλαμική στρατιωτική δραστηριότητα κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων, έπειτα από την πτώση του προέδρου Μουμπάρακ το 2011.
Το ArmyRadio είπε πως υπήρξαν αναφορές ότι δύο πύραυλοι χτύπησαν επίσης και την ιορδανική πόλη της Άκαμπα.
 
ysterografa.gr
 

Η Ανταρκτική… λιώνει

assets_LARGE_t_942_43470392

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βρετανών και Αυστραλών επιστημόνων, οι πάγοι της Ανταρκτικής έλιωναν το καλοκαίρι δέκα φορές πιο γρήγορα απ’ ό, τι έλιωναν πριν από 600 χρόνια.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου AustralianNationalUniversity, χρησιμοποιώντας ειδικό τρυπάνι, κατάφεραν να εξετάσουν κομμάτια πάγου προερχόμενα από βάθος 360 μέτρων για να συγκρίνουν τις σημερινές κλιματολογικές συνθήκες με αυτές που επικρατούσαν πριν έξι αιώνες.
Ως αποτέλεσμα, διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας σήμερα είναι κατά 1,6 βαθμούς υψηλότερη, απ’ ό, τι πριν 600 χρόνια και ότι οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν δέκα φορές πιο γρήγορα.

Η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ με… αριθμούς (video)

Margaret-Thatcher-funeral
Κάποιοι αριθμοί που ξεχωρίζουν, στο περιθώριο της σημερινής κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ:
- Περισσότεροι από 2.300 καλεσμένοι επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στην τελετή, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.
- Αναμένονται 32 μέλη της κυβέρνησης Κάμερον, και περισσότεροι από 30 πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Θάτσερ, από το 1989 μέχρι το 1990.
- Περίσσοτεροι από 50 καλεσμένους θα συνδέονται με τη μάχη των Φόκλαντς, κυρίως βετεράνοι.
- Την κηδεία θα παρακολουθήσουν δυο αρχηγοί κρατών, 11 εν ενεργεία πρωθυπουργοί και 17 υπουργοί Εξωτερικών.
- Περίπου 170 χώρες έχουν στείλει αντιπροσώπους τους.
- Οκτώ άλογα της βασιλικής φρουράς θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.
- Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.
- Πάνω από 1.800 ΜΜΕ από όλον τον κόσμο έχουν διαπιστεύσει ανταποκριτές.

Video


ysterografa.gr

Ο τελευταίος χορός της “Σιδηράς Κυρίας”

Margaret-Thatcer-funeral
Η κόρη του μπακάλη που, τήρησε την υπόσχεσή της και… δεν έστριψε ποτέ από τις αξιακές θέσεις και στρατηγικές επιλογές που επηρέασαν καθοριστικά τη διαμόρφωση της σημερινής Ευρώπης, αν όχι του κόσμου ολόκληρου, ξεκινάει σήμερα για τον “τελευταίο χορό” της.
Η Μεγάλη Βρετανία κοντοστέκεται μπροστά στο φέρετρο της Μάργκαρετ Θάτσερ, τυλιγμένο με τη σημαία που η ίδια συνέβαλε καθοριστικά να υψωθεί ίσως ψηλότερα και από το σύγχρονο μπόι της. Παραφράζοντας την ιστορική αποστροφή του Ουίνστον Τσόρτσιλ για τους πιλότους της RAF που απέτρεψαν την κατάληψη του Λονδίνου, αποκρούοντας την επίθεση της ναζιστικής αεροπορίας και ουσιαστικά έγραψαν τον πρόλογο της μεγάλης αντεπίθεσης της ανθρωπότητας απέναντι στο τέρας του φασισμού, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ποτέ άλλοτε μια χώρα δεν χρωστούσε τόσα πολλά σε έναν άνθρωπο. Σε μια πολιτικό. Σε μια γυναίκα.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η τελευταία ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας, που επέτρεψε στη χώρα της να αισθανθεί και πάλι περήφανη στη διεθνή σκακιέρα, με ρόλο, λόγο και ουσιαστική παρέμβαση. Η δική της αποφασιστικότητα ήταν εκείνη που έκρινε την έκβαση του Ψυχρού Πολέμου υπέρ της Δύσης, ίσως επειδή ο Ρόναλντ Ρέιγκαν αποδείχτηκε επαρκώς ευφυής να την αφήσει να… κάνει παιχνίδι.
Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που η Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε, αν όχι μπροστά, σίγουρα στην ίδια ευθεία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτι που δεν συνέβη στα χρόνια… υποτέλειας του Τόνι Μπλερ έναντι των Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους, ούτε φυσικά στη σημερινή εποχή με τον Ντέιβιντ Κάμερον.
Στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, 2.300 επίσημοι καλεσμένοι έχουν επιβεβαιωθεί ότι θα είναι παρόντες, μεταξύ τους και η Βασίλισσα Ελισάβετ. Το ύστατο χαίρε στη Μάργκαρετ Θάτσερ είναι μονάχα στιγμιαίο. Η “Μάγκι” κατάφερε να αφήσει ένα εκκωφαντικό αποτύπωμα ηγεσίας στην ανθρωπότητα, και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Ήταν πράγματι, μια “Σιδηρά Κυρία”.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ ysterografa.gr

Μανιτάκης: «Ρουσφέτια» τα ΝΠΙΔ που θα καταργήσουμε

Στην επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις καταργήσεις φορέων από τα ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα προχώρησε μιλώντας στο Σκάι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.  «Πάρα πολύ οργανισμοί, ιδίως του ιδιωτικού δικαίου, που έγιναν πρόσφατα ή παλαιότερα, έχουνε γίνει με κριτήρια πελατειακά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα αρχίσουμε απ’ τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, για τα οποία θα γίνει μια αξιολόγηση της σκοπιμότητάς τους ή όχι».

Ναύπλιο: Αθωώθηκαν υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε αργία

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου, πριν  αθώωσε υπαλλήλους της πολεοδομίας Ναυπλίου για την υπόθεση που μπορεί να περιγραφεί και με τον τρόπο που χρησιμοποίησαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε επερώτηση τους στη Βουλή: για υπόθεση που αφορά στην έκδοση τυπικής οικοδομικής άδειας, έχουν μηνυθεί από πολίτη μέχρι στιγμής όλοι όσοι είχαν ασχοληθεί με αυτή. Συνολικά για την υπόθεση αυτή έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι 7 υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούν σε 4 δημόσιους φορείς, εκ των οποίων οι 4 στην ίδια υπηρεσία (σ.σ.: την πολεοδομία Ναυπλίου). Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να αποδειχθούν οι σε βάρος τους κατηγορίες.
Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας σημειώνει ότι « οι συνάδελφοι λόγω της άδικης ποινικής δίωξης έχουν υποστεί τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές συνέπειες του Ν.4093/2012, έχουν στην κυριολεξία κατασυκοφαντηθεί στο πανελλήνιο και έχουν ταλαιπωρηθεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου ενώνει τους εργαζόμενους στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους που κατακτήθηκαν από τη μαζική, ενωτική πάλη των ταξικού κινήματος και στέλνει μήνυμα πως δεν κάνουν πίσω, ότι τρόπους και να χρησιμοποιήσει η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση.»

Ο Ντράγκι… προβλέπει ανάκαμψη στο τέλος του 2013

draghi
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι η οικονομία συνολικά στην ευρωζώνη σταδιακά θα ανακάμψει από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αν και η προοπτική αυτή υπόκειται ακόμη σε “πτωτικούς κινδύνους”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ΕΕ Μάριο Ντράγκι σε μια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην ομιλία του αυτή, ο Ντράγκι επέμεινε στην προοπτική που περιέγραψε έπειτα από μια σύνοδο της ΕΚΤ νωρίτερα τον Μάρτιο, όταν επισήμανε ότι ο θεσμός του οποίου προΐσταται “είναι έτοιμος να αναλάβει δράση” για να τονώσει την οικονομία της ευρωζώνης, η οποία πλήττεται από την ύφεση, αλλά αναζητεί τον “κατάλληλο τρόπο” γι’ αυτό.
“Αναμένουμε μια σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, το σενάριο αυτό όμως υπόκειται σε υφεσιακούς κινδύνους” επισήμανε μιλώντας στην ολομέλεια του ΕΚ ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Εξάλλου ο Ντράγκι κάλεσε να εφαρμοστεί το ταχύτερο η τραπεζική ένωση, κάτι που προέβλεψε ότι θα συμβάλλει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη και θα αποτρέψει μελλοντικές κρίσεις, χαρακτηρίζοντας το βήμα αυτό ένα μάθημα-κλειδί από την κρίση η οποία ενέσκηψε στην Κύπρο.
“Πρέπει να εφαρμόσουμε τον ενιαίο μηχανισμό επίβλεψης το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Ντράγκι, εξαίροντας την πολιτική συμφωνία ως προς αυτό στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο. “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η. . . περισσότερη επίβλεψη των τραπεζικών συστημάτων στις χώρες-μέλη (της ΕΕ) σε (κεντρικό) Ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να κάνει μόνο καλό”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος.
Κάλεσε να υιοθετηθούν νόμοι μέσα στον Αύγουστο ώστε η τραπεζική ένωση να τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2014, ενώ κάλεσε επίσης να υπάρξει το ταχύτερο μια συμφωνία ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών, κάτι για το οποίο η Γερμανία εμφανίζεται επιφυλακτική.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε προειδοποιήσει το σαββατοκύριακο ότι είναι “αδύναμη η νομική βάση” για την δημιουργία του ενιαίου τραπεζικού εποπτικού μηχανισμού και του μηχανισμού εκκαθάρισης των τραπεζών.
Ακόμη, ο Ντράγκι επισήμανε την ανάγκη να ρεύσουν ξανά πιστώσεις προς τις επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τις τράπεζες.

ysterografa.gr

Ο Μουρούτης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για… ψεκασμένες συνομωσιολογίες

Giorgos-Mouroutis

Δήλωση του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Μουρούτη για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την απαράδεκτη ανάρτηση του κομματικού του site left.gr

 
"Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για να υποστηρίξει ότι δήθεν παρακολουθώ την κίνηση στα γραφεία τους. 
Είναι προφανές ότι ουδέποτε δήλωσα ότι «έψαξα στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του γνωστού blogger, την ώρα που ο τελευταίος έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα». 
Αντί, λοιπόν, να καταφεύγουν σε «ψεκασμένες συνομωσιολογίες», θα μπορούσαν να ρωτήσουν τον πρόεδρό τους που τον δέχτηκε, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο γραφείο των οποίων καμάρωνε ο μπλόγκερ, αλλά κυρίως τον ίδιο τον μπλόγκερ - «δημοσιογράφο» πιτσιρίκο,  ο οποίος σε άρθρο του στο μπλογκ του αναφέρει ότι επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στην Βουλή στις 25 Αυγούστου 2012, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες με τον κ. Τσίπρα από την Βουλή.
(Επισυνάπτεται το σχετικό link με την διαφήμιση της επίσκεψης:)
http://pitsirikos.net/
Μείζον θέμα είναι, ότι ο κ. Τσίπρας, με τον θεσμικό του ρόλο, δέχτηκε στη Βουλή τον «δημοσιογράφο» του UNFOLLOW που ξεδιάντροπα «αστειεύτηκε» με το αίμα των αθώων θυμάτων  της Μαρφίν, γράφοντας επί λέξει την ημέρα του εμπρησμού «παιδιά η Μαρφίν ψάχνει για τρεις υπαλλήλους», και χθες την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στη Βοστώνη ότι: «ο Μαραθώνιος είναι επικίνδυνο αγώνισμα». 
Σημασία έχει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του ανακοίνωση, αποκαλύπτει ότι κρύβεται πίσω από το περιοδικό UNFOLLOW που δεν δίστασε, ανάμεσα σε τόνους λάσπης, να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό «λιντσαρισμένο».
Αν οι επισκέψεις του εν λόγω κυρίου στη Βουλή και στο γραφείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν μάλιστα διαφημίζονται από τον ίδιο, περιποιούν τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέμα δικό τους. 
Τώρα, σε ό,τι αφορά την δήθεν «αποκάλυψη της ταυτότητας του blogger» αυτήν ο ίδιος την έχει διαφημίσει μέσω επίσημου δελτίου Τύπου που έχει αναπαραχθεί στις εφημερίδες από το 2007, όταν συμμετείχε στη συγγραφή θεατρικού έργου. Αν μετά άλλαξε άποψη και ντρεπόταν για τα γραφόμενά του, είναι θέμα του ιδίου…

(σχετικό link: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=147052)

Πριν βγάλουν την ανακοίνωση, (στην οποία να σημειωθεί ότι δεν καταδικάζουν έστω για τα μάτια του κόσμου τις αθλιότητες του πιτσιρίκου για τη δολοφονία συνανθρώπων μας) θα έπρεπε να ρωτήσουν τουλάχιστον τον Βουλευτή του κόμματός τους κ. Π. Τατσόπουλο ο οποίος τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «αρουραίο»,«συκοφάντη» και «πανικόβλητο ποντίκι».


Η Ελλάδα βυθίζεται χρόνο με το χρόνο – Ρεκόρ καθίζησης γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο.

Η Ελλάδα βυθίζεται χρόνο με το χρόνο - Ρεκόρ καθίζησης σε Αθήνα, Λάρισα, Κορινθι
Η χώρα μας βρίσκεται άλλοτε στα «πάνω» της και άλλοτε στα «κάτω» της - όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά
Ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται και άλλες ανυψώνονται στο πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις δορυφόρων από το διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).
Χρησιμοποιώντας δεδομένα ραντάρ που συνέλεξαν οι δορυφόροι ERS-1 και ERS-2, ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας, με την ονομασία “Wide Area Processor” (WAP), κατέγραψε τη διαχρονική παραμόρφωση του εδάφους στη διάρκεια περισσότερων από δέκα ετών, διαπιστώνοντας, ότι ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται κατά περίπου 10 χιλιοστά ανά έτος.
Υψηλή καθίζηση, μεταξύ άλλων, ανιχνεύθηκε στην Αθήνα, στη Λάρισα και γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο. Τόσο καθίζηση όσο και ανύψωση, εντοπίστηκαν μέσα και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι τάσεις παραμόρφωσης ήσαν ανάμικτες.
Ο νέος ευρωπαϊκός επεξεργαστής δεδομένων δημιουργεί χάρτες της παραμόρφωσης της Γης, από τα δορυφορικά δεδομένα των ραντάρ, με περισσότερη ακρίβεια από ποτέ. Αυτοί οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των γεωλογικών φαινομένων.
Όπως τονίζει η ESA, η γη κάτω από τα πόδια μας δεν είναι πάντα σταθερή. Σε ορισμένες περιοχές, το έδαφος βυθίζεται ή υποχωρεί, λόγω της εξόρυξης μεταλλευμάτων, των σεισμών και της εξόρυξης φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων παραγόντων. Υπάρχουν επίσης περιοχές που υφίστανται ανύψωση, η οποία μπορεί να προκαλείται από την υπόγεια διόγκωση των ηφαιστείων ή από τη σύγκρουση μεταξύ των τεκτονικών πλακών.
Η μέτρηση αυτών των γεωμορφολογικών αλλαγών δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν αυτές συμβαίνουν σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Όμως τα ραντάρ των δορυφόρων που ασχολούνται με την παρατήρηση της Γης, μπορούν από ψηλά να χαρτογραφήσουν αυτές τις αλλαγές με ακρίβεια χιλιοστού. Για να το επιτύχει αυτό, ο WAP εφαρμόζει μια τεχνική της συμβολομετρίας. Με το συνδυασμό εικόνων που αποκτήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, είναι δυνατό να εκτιμηθούν οι παραμορφώσεις του εδάφους με μεγάλη ακρίβεια.
Το επόμενο βήμα θα είναι να εφαρμοστεί η ανάλυση του WAP σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Επιπλέον, ο WAP έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες, έτσι ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες και από άλλους δορυφόρους (Envisat, ALOS, TerraSAR-Χ και τον μελλοντικό Sentinel-1).
Οι νέες αυτές δυνατότητες θα επιτρέψουν τη συγκέντρωση πολύτιμων γεω-πληροφοριών για την, από το διάστημα, παρακολούθηση των σεισμικών κινδύνων, των ηφαιστείων, των πεδινών παράκτιων καθιζήσεων, της άμυνας κατά των πλημμυρών και των υδρογεωλογικών κινδύνων όπως οι κατολισθήσεις.
Ο βελτιωμένος WAP αναπτύχθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) στο πλαίσιο του έργου της ESA «GSE Terrafirma».

Πηγή:  iefimerida.gr